Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τουρκία: Ένας νεκρός σε συγκρούσεις στο Ντιγιάρμπακιρ

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος, ηλικίας 22 ετών, σκοτώθηκε από πυρά αστυνομικών κατά τη διάρκεια συγκρούσεων στην πόλη Σιλβάν, έξω από το Ντιγιάρμπακιρ, όπου η πλειονότητα των κατοίκων είναι Κούρδοι. Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση κυκλοφορίας σε ορισμένα τμήματα της πόλης.
Πρόκειται τον πρώτο νεκρό μετά τις εκλογές της Κυριακής, ενώ ο τουρκικός στρατός ανακοίνωσε πως συνεχίζονται οι επιδρομές εναντίον θέσεων του κουρδικού PKK κατά μήκος των συνόρων με το Ιράκ.
Τα επεισόδια στην πόλη Σιλβάν ξεκίνησαν όταν νεαροί έσκαψαν χαντάκια στην προσπάθειά τους να εμποδίσουν την πρόσβαση σε οχήματα της αστυνομίας που επιχειρούσαν στην περιοχή.
Εν τω μεταξύ, η κυβέρνηση του ισλαμοσυντηρητικού κόμματος του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Αχμέτ Νταβούτογλου απέρριψε κατηγορηματικά τις διεθνείς επικρίσεις για την καταστολή της ελευθερίας της έκφρασης στην Τουρκία κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, όταν και έκλεισαν από τις αρχές κανάλια και εφημερίδες που φέρονται να ελέγχονται από τον Φετουλάχ Γκιουλέν.http://tvxs.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου