Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Νέα ομηρία στη Γαλλία - Πληροφορίες για πολλούς τραυματίες


Σε εξέλιξη βρίσκεται ομηρία στην πόλη Ρουμπέ στο βόρεια Γαλλία, μια περιοχή κοντά στο Βέλγιο μετέδωσε πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πρώτων βοηθειών υπάρχουν πολλοί τραυματίες από σφαίρες. 
Δεν έχει καταστεί προς το παρόν σαφές εάν οι ένοπλοι συνδέονται με τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι. Σύμφωνα με μια πηγή στον δήμο του Ρουμπέ, οι απαγωγείς διέπραξαν προηγουμένως ένοπλη ληστεία.
 «Μια επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη και κρατούνται όμηροι. Υπήρξαν πυροβολισμοί και η γειτονιά έχει αποκλειστεί» επισήμανε η πηγή στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς. «Ο διευθυντής μιας τράπεζας και η οικογένειά του κρατούνται όμηροι». Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών και της πυροσβεστικής επιβεβαίωσαν ότι οι αρχές διεξαγάγουν μια επιχείρηση στο Ρουμπέ, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Βέλγιο, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ομηρία έχει γίνει σε σχολή διοίκησης επιχειρήσεων και μεταξύ των ομήρων υπάρχουν και παιδιά. To Bloomberg αναφέρει ότι η υπόθεση σχετίζεται με ληστεία, καθώς δεν υπάρχει καμία σύνδεση με τρομοκρατική ενέργεια.

http://www.koutipandoras.gr/

Σημειώνεται πως οι γαλλικές αρχές, μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, έχουν διεξάγει συνολικά 1.233 έρευνες, έχουν προσαγάγει 165 άτομα και έχουν ήδη κατασχέσει 230 όπλα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Μπερνάρ Καζνέβ.

Σχεδόν τα μισά από τα όπλα που κατασχέθηκαν είναι μακρύκαννα όπλα και πυροβόλα, διευκρίνισε ο ίδιος, ενώ επισήμανε πως οι επιχειρήσεις που διεξάγουν οι γαλλικές αρχές είναι «αποτελεσματικές». Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που τέθηκε σε ισχύ την 14η Νοεμβρίου, μία ημέρα μετά τις επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι με 130 νεκρούς, έχει παραταθεί έως και τα τέλη Φεβρουαρίου του 2016.

Το βράδυ της Δευτέρας, στο Μοντρούζ, στα νότια προάστια της γαλλικής πρωτεύουσας, οι γαλλικές αρχές εντόπισαν σε κάδο απορριμμάτων ένα γιλέκο με εκρηκτικά και ερευνούν το ενδεχόμενο τα εκρηκτικά να συνδέονται με τον Σαλά Αμπντεσλάμ, αδελφό ενός εκ των δραστών των αιματηρών γεγονότων στο Παρίσι. Ο ύποπτος είχε εντοπιστεί μέσω του κινητού του τηλεφώνου, τη νύχτα των επιθέσεων (13/11) στην ίδια περιοχή.http://tvxs.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου