Σάββατο 14 Νοεμβρίου 2015

ΕΚΠΟΜΠΗ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΣΑΒΒΑΤΟ 14/11

Για μια ακόμη φορά το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται  από τους συναγωνιστές της ERTOPEN
Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης «Η επίθεση στο Παρίσι σηματοδοτεί τον νέο γύρο τρομοκράτησης του κόσμου της εργασίας παγκόσμια»   
Αυτός είναι ο τίτλος του συγκλονιστικού κειμένου της Ελένης Μαυρούλη στο σαιτ toperiodiko.gr, η οποία επισημαίνει:
Όταν το Παρίσι γίνεται Δαμασκός, Βαγδάτη, Τρίπολη …
Σειρήνες ουρλιάζουν. Πυροβολισμοί σχίζουν την νύχτα. Ισχυρές εκρήξεις. Τα πεζοδρόμια βάφονται με αίμα. Ξάφνιασμα, Πανικός, Λυγμός, Θρήνος. Οι δρόμοι κλείνουν. Πέντε γραμμές του μετρό παύουν να λειτουργούν. Αστυνομία, ασθενοφόρα, πυροσβέστες παντού. Η πόλη του φωτός βυθίζεται στο σκοτάδι. Το πιο ματωμένο της σκοτάδι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά.
Παρασκευή βράδυ. Παρίσι. Ένας φιλικός αγώνας ποδοσφαίρου μετατρέπεται στο εναρκτήριο λάκτισμα ενός λουτρού αίματος. Εστιατόρια και bistrot γίνονται πεδίο εκτελέσεων. Αίθουσες συναυλιών γίνονται θέατρο μαζικής εξόντωσης. Η πόλη ματώνει. Αιμορραγεί. Κρατά την αναπνοή της. Κλείνεται στα σπίτια. Μετρά το θάνατο. Σύγχυση. Πόσοι κρατούν όπλα; Ποιοι; Γιατί; Μέχρι πότε; Οι δρόμοι μετατρέπονται σε παγίδες θανάτου. Σε πεδία βολής.
Παρασκευή βράδυ. 13 Νοεμβρίου 2015. Παρίσι. Μια ημερομηνία που χαράσσεται με τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων στην ιστορία. Μια ημερομηνία σταθμός. Μια ημερομηνία που αλλάζει δραματικά, καταιγιστικά, με ανείπωτο πόνο την ροή των πραγμάτων στην γηραιά ήπειρο.
Αν η επίθεση κατά του Charlie Hebdo τον Ιανουάριο είχε συγκλονίσει την Ευρώπη, οι επιθέσεις κατά των απλών πολιτών σε δεκάδες σημεία στο Παρίσι, αυτήν την «γλυκιά» για τα δεδομένα της Γαλλίας, νύχτα μπορεί, χωρίς καμία αμφιβολία, να χαρακτηριστεί η 11η Σεπτεμβρίου της Γαλλίας. Της Ευρώπης.
Η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο στην Αλγερία, το 1965. Στρατιωτικές ενισχύσεις αναπτύσσονται στη γαλλική πρωτεύουσα. Αναλαμβάνουν θέσεις της αστυνομίας. Κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Δηλαδή συγκεκριμένες ώρες ελεύθερης κυκλοφορίας. Δηλαδή σημεία μη προσβάσιμα στο κοινό. Δηλαδή απαγορεύσεις, μέχρι νεοτέρας, εκδηλώσεων ή μαζικών συγκεντρώσεων που θεωρούνται «ενδεχόμενοι στόχοι». Τα σύνορα κλείνουν. Οι υπηρεσίες ασφαλείας τίθενται σε κόκκινο συναγερμό. Πρακτικώς, η χώρα κηρύσσεται σε κατάσταση πολέμου.
Και συνεχίζει η Ελένη Μαυρουλή: Η φρίκη των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων χτύπησε την πόρτα της Ευρώπης
Όχι. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμψηφισμός, ούτε δικαιολογία. Προφανώς. Οι ψυχές που χάνονται στο Αιγαίο, τα παιδικά κορμιά που ξεβράζει η θάλασσα, οι λαοί που ψάχνουν απεγνωσμένα να επιβιώσουν στις πατρίδες που οι βόμβες και τα σχέδια διέλυσαν μετατρέποντάς τες σε σωρούς ερειπίων και βαναυσότητας, οι νεκροί στο εστιατόριο, στο Stade de France, στο bistrot, στη συναυλιακή αίθουσα Bataclan στο Παρίσι, είναι όλοι το ίδιο.
Είναι άνθρωποι – θυσίες στο βωμό πολιτικών συμφερόντων και κέρδους. Ακόμη και αν τα μεγάλα ΜΜΕ, δεν αφιέρωσαν ποτέ συνεχόμενη ροή προγράμματος και έκτακτα δελτία για τη διάλυση ολόκληρων χωρών, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στη Συρία, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Η φρίκη από το Μάλι, τη Λιβύη, τη Συρία, το Ιράκ, «μετακόμισε» στην καρδιά της Ευρώπης. Στην καρδιά του Παρισιού. Ο πόνος, η οργή, ο θάνατος, η καταστροφή που έσπειραν οι ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, οι κτηνωδίες στο βωμό του κέρδους, παίρνουν σάρκα και οστά μέσα ακριβώς στο σπίτι μας.
Παίρνουν μορφή και ανδρώνονται πάνω στο γόνιμο έδαφος της περιθωριοποίησης, της ταξικής εκμετάλλευσης, των διακρίσεων, της απαξίωσης, της απανθρωποίησης, του θεμελιώδους αυτού χαρακτηριστικού του βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος.
Όχι. Δεν μπορεί να υπάρξει κανένας συμψηφισμός, ούτε δικαιολογία. Προφανώς. Οι ψυχές που χάνονται στο Αιγαίο, τα παιδικά κορμιά που ξεβράζει η θάλασσα, οι λαοί που ψάχνουν απεγνωσμένα να επιβιώσουν στις πατρίδες που οι βόμβες και τα σχέδια διέλυσαν μετατρέποντάς τες σε σωρούς ερειπίων και βαναυσότητας, οι νεκροί στο εστιατόριο, στο Stade de France, στο bistrot, στην αίθουσα Bataclan στο Παρίσι, είναι όλοι το ίδιο.
Είναι άνθρωποι – θυσίες στο βωμό πολιτικών συμφερόντων και κέρδους. Ακόμη και αν τα μεγάλα ΜΜΕ, δεν αφιέρωσαν ποτέ συνεχόμενη ροή προγράμματος και έκτακτα δελτία για τη διάλυση ολόκληρων χωρών, όπως γίνεται τα τελευταία χρόνια στη Συρία, η πραγματικότητα δεν αλλάζει.
Δέκα ακριβώς χρόνια μετά την εξέγερση στα γαλλικά γκέτο, δέκα χρόνια μετά την πιο καταφανή διαπίστωση ότι το «γαλλικό μοντέλο» ενσωμάτωσης μεταναστών κυρίως από τις πρώην αποικίες απέτυχε παταγωδώς καταλήγοντας σε μια κοινωνία πολλών ταχυτήτων, με χιλιάδες ανθρώπους στερημένους αξιοπρέπειας, ελπίδας, ύπαρξης, το Παρίσι «τρέμει» και πάλι. Αυτή τη φορά από την απεχθή οσμή του θανάτου, από ένα προδιαγεγραμμένο έγκλημα.
Είναι το ίδιο έγκλημα που μακελεύει την Μέση Ανατολή, που ξεριζώνει χιλιάδες από τα σπίτια τους, που έσπειρε με πτώματα το Αιγαίο, που οπλίζει το χέρι των αυτοχείρων στην Ελλάδα. Λέγεται καπιταλισμός, λέγεται ιμπεριαλισμός. Και ο θρήνος χωρίς πάλη για την ανατροπή τους και την οριστική τους ήττα είναι ύβρις απέναντι σε όλο αυτό το αθώο αίμα, στη Γαλλία, στο Ιράκ, στη Συρία, στο Αιγαίο.    
Τώρα όλοι οι Ευρωπαίοι ηγέτες εκφράζουν τη θλίψη τους..
Καταδικάζουν το ISIS, μιλούν για πόλεμο, σχεδιάζουν τις νέες επεμβάσεις, κλείνουν τα σύνορα στους μετανάστες, απαιτούν νέους πατριωτικούς νόμους για να μας αλυσοδέσουν.
Όμως υπάρχουν ορισμένες λεπτομέρειες που αξίζει να θυμηθούμε με τη βοήθεια του Ηρακλή Οικονόμου.
Όταν σε κείμενο του επίσης στο σαιτ  toperiodiko.gr έγραφε:
Μια σχετικά άγνωστη πτυχή της ιστορίας του ISIS – της ισλαμιστικής οργάνωσης που σπέρνει τον τρόμο σε Ιράκ και Συρία, αλλά και σήμερα στη Γαλλία – είναι η υποστήριξη που έλαβε από την ΕΕ.
Για την ακρίβεια: η ΕΕ χρηματοδότησε τον ISIS.
Πώς; Μέσω της άρσης του εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από τη Συρία.
Τον Απρίλιο του 2013, οι υπουργοί εξωτερικών της ΕΕ απέσυραν όλες τις κυρώσεις που μπλόκαραν την εισαγωγή συριακού πετρελαίου. Έτσι μπόρεσαν οι ομάδες που βρίσκονταν στο βορειο-ανατολικό τμήμα της Συρίας – ανάμεσά τους και ο ISIS – να ενισχυθούν οικονομικά από τις πετρελαιοπηγές που έλεγχαν.
Και δεν μιλάμε για κάποιο «λάθος», μια «αβλεψία» των Ευρωπαίων κλπ. Μιλάμε για μια απόφαση που ελήφθη με ρητό στόχο τη διευκόλυνση της ροής πετρελαίου από τις οργανώσεις της συριανής αντιπολίτευσης προς στο εξωτερικό. Και είναι αυτή ακριβώς η απόφαση που συνέβαλε στη σταθεροποίηση της οικονομικής βάσης του ISIS εντός της Συρίας, και στην επέκτασή της οργάνωσης στο βόρειο Ιράκ.
«Είναι σημαντικό για μας να στείλουμε ένα σινιάλο ότι είμαστε ανοιχτοί να βοηθήσουμε με κάθε δυνατό τρόπο» δήλωνε στις 22 Απριλίου του 2013 ο υπουργός εξωτερικών της Βρετανίας Ουίλιαμ Χέιγκ. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα για να βοηθήσουμε τη συριανή αντιπολίτευση».
Αντίστοιχα, ο Γερμανός υπουργός εξωτερικών, Γκίντο Βεστερβέλλε, αποσαφήνιζε την ίδια μέρα: «Επιθυμούμε να υπάρξει οικονομική ανάπτυξη στις περιοχές που ελέγχονται από την αντιπολίτευση, και γι’ αυτό θα άρουμε τις κυρώσεις που εμποδίζουν το έργο των μετριοπαθών δυνάμεων της αντιπολίτευσης».
Στην πορεία, αυτοί που βοηθήθηκαν ήταν οι τζιχαντιστές. Το πόσο μετριοπαθείς είναι αυτοί, βεβαίως, το βλέπουμε καθημερινά, με τελευταία πράξη …μετριοπάθειας την εκτέλεση εκατοντάδων αιχμαλώτων πολέμου, ύστερα από την κατάληψη της αεροπορικής βάσης Τάμπκα.
Η άρση του εμπάργκο πέρασε το μήνυμα στις οργανώσεις της αντιπολίτευσης να ξεκαθαρίσουν τους λογαριασμούς μεταξύ τους, ώστε να αποκτήσουν τον έλεγχο των πετρελαϊκών πόρων. «Η απόφαση της ΕΕ θα μπορούσε να εντείνει τη βία στη Συρία, ξεκινώντας έναν αιμοσταγή ανταγωνισμό για τον έλεγχο ενός πόρου που φθίνει ύστερα από δύο χρόνια ενός σκληρού εμφυλίου πολέμου», προέβλεπε σε ανύποπτο χρόνο το TIME.
Και καθώς νικητής σ’ αυτόν τον ανταγωνισμό βγήκε ο ISIS, μπορούμε να εξάγουμε το ασφαλές συμπέρασμα ότι, de facto, η ΕΕ κατέληξε να ενισχύει οικονομικά τις στρατιωτικές του προσπάθειες.
Παράλληλα, με την πολιτική της η ΕΕ ενθάρρυνε την πλήρη λεηλασία των κρατικών πόρων και εγκαταστάσεων από δυνάμεις τις οποίες η ΕΕ υποτίθεται ότι αντιμάχεται. «Είναι γεγονός ότι πολλές από τις πετρελαιοπηγές που βρίσκονται στα χέρια των ανταρτών είναι υπό τον έλεγχο της Jabhat al-Nusra, που έχει δηλώσει πίστη στην al-Qaeda».
Όμως ο Δημοσιογράφος-Συγγραφέας ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ αποκάλυψε τη διαπλοκή ISIS-ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΦΟΠΛΙΣΤΩΝ-ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΣΤΟ ΚΥΝΗΓΙ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ!
Ένα πραγματικά ιδιαίτερο κύκλωμα αποτελούμενο από τους Κούρδους του Β. Ιράκ, τους Τζιχαντιστές, την Τουρκία και το πιο εντυπωσιακό, από ελληνικά τάνκερ, έχει δραστηριοποιηθεί από το καλοκαίρι για την εξαγωγή του παράνομου πετρελαίου του Β. Ιράκ πρωτίστως προς το Ισραήλ, αλλά και προς τις ΗΠΑ.
Το θέμα ήρθε για πρώτη φορά στην δημοσιότητα στις 27 Ιουνίου 2014, από την τουρκική εφημερίδα, Aydınlık, με αφορμή τους τότε βομβαρδισμούς από το Ισραήλ της λωρίδας της Γάζας. Η τουρκική εφημερίδα κατήγγειλε ότι τα καύσιμα των ισραηλινών αεροπλάνων που βομβάρδιζαν την Γάζα, προέρχονταν από την Τουρκία και ήταν από τις πετρελαιοπηγές του βορείου Ιράκ που ελέγχονται από τους Κούρδους και εν μέρει από τους Τζιχαντιστές. 
Τα καύσιμα αυτά καθώς και το πετρέλαιο του βορείου Ιράκ, μεταφέρονταν κατόπιν συμφωνίας της τουρκικής κυβέρνησης με τους Κούρδους του βορείου Ιράκ, που είχαν αποδεσμευτεί από την νόμιμη κυβέρνηση της Βαγδάτης μετά την προέλαση των Τζιχαντιστών και την αποκοπή του βορείου Ιράκ από τον νότο, στα τουρκικά λιμάνια της Αλεξανδρέττας και της Μερσίνας και από εκεί φορτώνονταν σε ελληνικά τάνκερ για να κατευθυνθούν κυρίως προς το Ισραήλ.
Στις 2 Οκτωβρίου, (εφημερίδα Taraf), ένας σημαντικός πολιτικός παράγοντας του Ιράκ, και αρχηγός του Ιρακινού κομουνιστικού κόμματος, ο Hamid Mecid Musa, μιλώντας στην ρωσική εκπομπή, «Φωνή της Ρωσίας», ανέφερε ότι οι Τζιχαντιστές κερδίζουν καθημερινά τουλάχιστον πέντε εκατομμύρια δολάρια πουλώντας πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές του Ιράκ και της Συρίας που έχουν περιέλθει στην κατοχή τους, χρηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο τις πολεμικές τους επιχειρήσεις και κερδίζοντας συνεχώς έδαφος παρά τους βομβαρδισμούς που υφίστανται από δυτικές πολεμικές αεροπορίες.
Το ενδιαφέρων στην συνέντευξη αυτή του Ιρακινού πολιτικού, ήταν ότι ο μεγαλύτερος πελάτης του παράνομου πετρελαίου των Τζιχαντιστών είναι η Τουρκία του Ταΐπ Ερντογάν, ο οποίος με προφανή υποκριτικό τρόπο έχει δηλώσει ότι η Τουρκία θα συνταχτεί με το τότε ψήφισμα της τουρκικής βουλής με τις άλλες δυνάμει που πολεμούν τους φανατικούς ισλαμιστές.
Όπως αποκάλυψε για πρώτη φορά η τουρκική δημοσιογραφική επιθεώρηση Aydınlık, τα ελληνικά πλοία που μεταφέρουν το παράνομο πετρέλαιο του βορείου Ιράκ σε λιμάνια του Ισραήλ και του Μαρόκου για να προωθηθεί στους Αμερικανούς είναι τα εξής:
 τα τάνκερ με την ονομασία, MARINNER Α-JENRY 1-MAGESTİC-UNITED EMBLEM-AGIOS NIKOLAOS-UNITED KALAVRITA-PANAGIA ARMATA-POLA-Το ελληνικής εταιρείας τάνκερ- Kamari- το «Νήσος Πάρος-UNITED LEADERSHİP ALTAI-MAJESTIK ΦΟΡΤΣΕ-Morgane, Το τάνκερ είναι ελληνικής ιδιοκτησίας της εταιρείας Produkt ve Tradıng S. A. η οποία έχει γραφεία στην Κωνσταντινούπολη στο κέντρο Medbulk υπό την κάλυψη τουρκικής εταιρείας.
Το εντυπωσιακό είναι ότι τα περισσότερα από τα τάνκερ είχαν προορισμό αμερικανικά λιμάνια και το Ισραήλ! Σύνολο, 13 τανκερ ιδιοκτησίας ελληνικών εταιριών δραστηριοποιούνται συνεχώς στην μεταφορά του παράνομου πετρελαίου από τα τουρκικά λιμάνια κυρίως προς το Ισραήλ.      
Πέρα από τις σχέσεις της CIA, της Τουρκίας και της Σαουδικής Αραβίας με το ISIS, τη συνεργασία με το αμερικανικό κόμμα των Ρεπουμπλικάνων. Πέρα από τη δήλωση του ίδιου του πρώην Βρετανού πρωθυπουργού Τόνυ Μπλερ, ότι η βάρβαρη αμερικανοβρετανική εισβολή στο Ιράκ το 2003 έσπειρε το ISIS
Μια άλλη πολύ ενδιαφέρουσα πτυχή του ζητήματος θίγει ο πολύτιμος Άρης Χατζηστεφάνου στο infowar, όταν επισημαίνει ότι ενώ αρκετοί αστοί πολιτικοί και δημοσιογράφοι σε όλο τον κόσμο έσπευσαν για άλλη μια φορά να συνδέσουν το σύνολο του ισλαμικού κόσμου με την τρομοκρατία, με αφορμή την αποτρόπαια τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. 
«Αυτό που θα μπορούσαν να έχουν κάνει με μεγαλύτερη ευκολία, θα ήταν να συνδέσουν το Γάλλο πρωθυπουργό Ολάντ με ακραίες ισλαμικές ομάδες, από τις οποίες ξεπήδησε ακόμη και το κράτος του Ισλάμ.
Όπως είχε αποδείξει η εφημερίδα Monde στις 24 Αυγούστου του 2014 η γαλλική κυβέρνηση έστελνε οπλισμό, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2013, σε ομάδες ανταρτών που μάχονταν στη Συρία.
Μεταξύ άλλων ο γαλλικός στρατός έστελνε αυτόματα όπλα 12.7 mm, εκτοξευτήρες ρουκετών, αλεξίσφαιρα γιλέκα αλλά και συσκευές επικοινωνίας.
Ενδεικτικό του γεγονότος ότι οι γαλλικές αρχές γνώριζαν πως τα όπλα μπορεί να κατέληγαν στα χέρια τρομοκρατών ήταν η δήλωση αξιωματούχου στην Monde, ο οποίος υποστήριζε ότι δεν στέλνουν εκρηκτικά ή άλλο «εξοπλισμό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί εναντίον της Γαλλίας».
Τα όπλα υποτίθεται ότι θα κατέληγαν μόνο σε μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (FSA), είναι όμως γνωστό ότι εκατοντάδες αν όχι χιλιάδες από αυτούς τους μαχητές πέρασαν αργότερα στις τάξεις των τζιχαντιστών.
Η στρατιωτική στήριξη της Γαλλίας σε ομάδες ακραίων ισλαμιστών γινόταν ταυτόχρονα με το γιγαντιαίο πρόγραμμα εξοπλισμού Τζιχαντιστών που χρηματοδοτούσε η Σαουδική Αραβία με τη στήριξη της Τουρκίας, της Ιορδανίας και του Κατάρ, υπό την εποπτεία της CIA.
Η παροχή του συγκεκριμένου οπλισμού έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην ενίσχυση οργανώσεων που συνεργάζονταν στενά με την Αλ Κάιντα και στη συνέχεια αποτέλεσαν τον πυρήνα του ISIS.
Με αυτά τα όπλα σήμερα οι Τζιχαντιστές αφαίρεσαν την ζωή εκατοντάδων Γάλλων πολιτών, κυρίως νέων ανθρώπων.
Ολάντ ιδού τα έργα σου…  
Οι βλακείες πληρώνονται λέει ο λαός μας.
Όμως ο Ολάντ δεν είναι βλάκας. Πλασιέ όπλων είναι. Τα όπλα που κατέστρεψαν την Λιβύη πουλά σε Σαουδική Αραβία, Αίγυπτο, Ινδία, Κατάρ.
Με το αίμα των λαών κλείνουν τα συμβόλαια. Με το αίμα και του γαλλικού λαού.     
Σε αυτό το ερώτημα απαντά ο  Γιώργος X. Παπασωτηρίου γράφοντας στο artinews.gr/
Ποιος δημιούργησε το Ισλαμικό Κράτος; Η Δύση προκειμένου να χτυπήσει τον Άσαντ. Η ίδια δημιούργησε τους Ταλιμπάν για να χτυπήσει τους σοβιετικούς στο Αφγανιστάν.
Ομοίως η ίδια δημιούργησε τις συμμορίες στη Λιβύη για να χτυπήσει τον Καντάφι ή τους νεοναζί στην Ουκρανία για να χτυπήσει τους εκεί φιλορώσους. Τώρα ο Φρανκενστάιν επιτίθεται εναντίον του δημιουργού του.
Τόσο ο δημιουργός όσο και το τερατούργημά του διέπονται από την ίδια πεποίθηση:
Ότι μπορούν να αλλάξουν τον κόσμο. Και οι μεν και οι δε διακατέχονται από την πεποίθηση πως μπορούν να μετασχηματίσουν τον κόσμο είτε με τη στρατιωτική επιβολή είτε με θεαματικές τρομοκρατικές ενέργειες.
Και οι δύο φανατισμοί πραγματοποιούν τον τρόμο και τον πόλεμο, αυτό δηλαδή που ο Τζών Γκαλμπρέηθ χαρακτήρισε ως την αποτυχία του Δυτικού πολιτισμού.
Όλοι αναζητούν εναγωνίως «εχθρούς» (όπως ο Χίτλερ τους Εβραίους) για να αιτιολογήσουν τη δομική αποτυχία τους. Με άλλα λόγια για την μεταθέσουν κάπου αλλού.
Γι’ αυτό οι πρόσφυγες θα είναι –εκτός από τα άμεσα αθώα θύματα των τρομοκρατών- οι νέοι μάρτυρες της αποτυχίας του δυτικού ιμπέριουμ και της σύγκρουσής του με τον ισλαμικό φανατισμό. Θύματα, όμως, θα είναι και οι «κάτω» της Δύσης.
Η κρίση και η συνεπαγόμενη κατάσταση ανάγκης (διαρκής εξαίρεση) με το νομιμοποιητικό επιχείρημα της ασφάλειας είναι ως γνωστόν ο νέος τρόπος διακυβέρνησης από την επίθεση στους δίδυμους πύργους της Νέας Υόρκης και εξής.
Το νέο λουτρό αίματος θα ανανεώσει τη νομιμοποιητική βάση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης και του περιορισμού της δημοκρατίας. Σύμφωνα με τον Αγκάμπεν η βασική ιδέα αυτής της πολιτικής είναι:
«θα αφήσουμε να συμβούν καταστροφές, αναταραχές, ή και θα βοηθήσουμε να συμβούν, επειδή αυτό θα μας επιτρέψει να παρέμβουμε και να τις διακυβερνήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση».
Υπ’ αυτή τη φυσιοκρατική οπτική, η δράση των τζιχαντιστών-τρομοκρατών αλλά και των νεοναζιστών, της σύγχρονης Κου Κλουξ Κλαν είναι χρήσιμη.
«Οι κυβερνήσεις, σήμερα, λέει ο Αγκάμπεν, δεν αποσκοπούν στη διατήρηση της τάξης αλλά στη διαχείριση της αταξίας.
Και η αταξία πάντοτε υπάρχει: η κρίση, οι ταραχές, τα συμβάντα, η κατάσταση ανάγκης … όλα αυτά τα επικαλούνται ανά πάσα στιγμή.
Αλλά το ζητούμενο είναι να παρέμβουν εκ των υστέρων». Οι συνθήκες «έκτακτης ανάγκης» επιτρέπουν τα πάντα, την επιβολή κατάστασης έκτακτης ανάγκης στο διηνεκές.
Ναι, σήμερα, έχουμε μία δημοκρατία υπό περιορισμό.
Ο νόμος, ακόμη και η εθνική κυριαρχία υποχωρούν μπροστά στο εμφανιζόμενο ως μεγαλύτερο διακύβευμα, που είναι η ασφάλεια. Ασφάλεια αντί ελευθερίας.
Ολόκληρη η Ευρώπη θα γίνει ένα περίκλειστο κάστρο με επάλληλα και παράλληλα τείχη. Στα «έξω τείχη» θα βρίσκονται οι πρόσφυγες και οι αποκλεισμένοι εν γένει με το πρόσχημα της ασφάλειας. Με άλλα λόγια, ολόκληρη η ευρωπαϊκή ένωση θα κυβερνάται σε περιβάλλον «διαρκούς εξαίρεσης», «διαρκούς έκτακτης ανάγκης».
Ποιος ωφελείται, λοιπόν, από το μακελειό στο Παρίσι;
Ενδεχομένως οι αιματοβαμμένοι φανατικοί ισλαμιστές, καθώς ικανοποιούν στα μάτια των οπαδών τους το αίσθημα εκδίκησης εναντίον της Δύσης.
Αλλά πρωτίστως ωφελούνται οι ευρωπαϊκές ελίτ, που θα ελέγξουν το επικίνδυνο γι’ αυτές προσφυγικό ζήτημα με μία νέα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.
Αυτός είναι ο κόσμος που σχεδιάζουν οι Ομπάμα-Πούτιν-Μέρκελ-Ολάντ-Κάμερον με την συνενοχή-συμμετοχή των Τσίπρα και Καμμένου.
Αυτός είναι ο σύγχρονος ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ.     
Η πολιτική των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων, της διάλυσης κρατών, του μοιράσματος και ξαναμοιράσματος του κόσμου για τα συμφέροντα των πολυεθνικών, οι κυβερνήσεις πλασιέ όπλων, αυτοί που έφεραν την καπιταλιστική κρίση και εξαφανίζουν κάθε εργατικό δικαίωμα και λαϊκή ελευθερία.
Αυτοί που εξέθρεψαν την μουσουλμανική τρομοκρατία δίπλα στην επίσημη κρατική τρομοκρατία.
Αυτοί έφεραν το φονικό μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις και τώρα απαιτούν νέους τρομοκρατικούς πολέμους!    
Γράφει ο Νίκος Διαμαντής για το πώς στήνεται το νέο καθεστώς τρομοϋστερίας:
«Πρωί πρωί με την αυγούλα, τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια πέρασαν πολύ καλά το μήνυμα.
Οι Η.Π.Α είχαν προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι είχε πολύ χαλαρά μέτρα ασφαλείας, αλλά δεν εισακούστηκαν.
Μόνο η Γερμανία λέει ακολούθησε σε μεγάλο βαθμό τις οδηγίες των Η.Π.Α.
Και συνεχίζουν τα φερέφωνα της εξουσίας: ο "πατριωτικός νόμος" που ισχύει στις Η.Π.Α μετά την 11η Σεπτεμβρίου, μπορεί να είναι για πολλούς αντιδημοκρατικός (και για τον ίδιο), είναι όμως αποτελεσματικός’.
Τονίζει λοιπόν ο Διαμαντής: Με βάση το νόμο αυτό για παράδειγμα, μπορούν να μπουν στο ΣΠΊΤΙ ΣΟΥ να σε συλλάβουν χωρίς να έχεις κάνει τίποτα ΑΚΌΜΑ. Απλώς, ως ύποπτο.
Ο Ολάντ το πιάσε το μήνυμα και διέταξε απαγόρευση κυκλοφορίας στο Παρίσι και κλείσιμο συνόρων σε όλη την Γαλλία, για αρχή.
Είμαι σίγουρος ότι θα ακολουθήσει κι εκεί κάποιου τύπου "πατριωτικός νόμος", για την "ασφάλεια" των Γάλλων από τους ξένους που θα οδηγήσει στον φόβο και την ανασφάλεια τους από τις Γαλλικές αρχές.
Είναι τόσο εντυπωσιακό το πως τα Κράτη εκμεταλλεύονται αυτούς τους "μπαμπούλες" (Osama bin Laden, ISIS κτλ), που μπαίνεις στον πειρασμό να σκεφτείς ότι αν δεν υπήρχαν, θα έπρεπε να τους έχουν κατασκευάσει...
Εμείς θεωρούμε ότι ο Γάλλος Πρόεδρος Ολάντ ακολούθησε το εγκληματικό πρότυπο του Ισπανού Ανθάρ!
Πρέπει να πεταχτεί αυτός και η πολιτική του στον κάλαθο της ιστορίας: τα γαλλικά ιμπεριαλιστικά εγκλήματα σε Μέση Ανατολή και Αφρική (θυμίζουμε επέμβαση σε Μάλι, Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, Σομαλία, Λιβύη κλπ) έφεραν το έγκλημα στο Παρίσι.
Η πραγματική εκδίκηση του κόσμου της εργασίας είναι ο αγώνας ενάντια στην αστική και ιμπεριαλιστική πολιτική, η ανατροπή των κυβερνήσεων της άγριας αντεργατικής επίθεσης- της στυγνής κρατικής τρομοκρατίας-των πολεμικών τυχοδιωκτισμών, η Διάλυση του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε.  
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΤΙΚΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΝΕΑ ΤΑΞΗ ΤΟΥΣ
ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΕΚΔΙΚΗΣΗ-ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙ-ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ
Μέσα σε κάθε "έθνος" υπάρχουν δύο έθνη: των καταπιεστών και του κόσμου της εργασίας.
Εκφράζουμε τη Διεθνιστική μας Αλληλεγγύη στην άλλη Γαλλία, των εργαζόμενων, των άνεργων, των γκέτο και των μεταναστών και καλούμε σε Κοινή Πάλη.
Ο Δικός μας πόλεμος γίνεται εδώ.
Ενάντια στα Μνημόνια.
Ενάντια στον πόλεμο της τρομοκρατίας των Τσίπρα-Καμμένου.
Ενάντια στον ευρωπαϊκό πόλεμο κατά των μεταναστών και τις νέες επεμβάσεις των ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ.
Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στον Εορτασμό της Εξέγερσης του Πολυτεχνείου, Ενάντια στη ΦΡΟΝΤΕΧ και τα Τείχη του Θανάτου.
Για τα Πολυτεχνεία της δικής μας γενιάς. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου