Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015

O ήρωας της Βηρυτού: Έπεσε μαζί με την κόρη του πάνω στον βομβιστή και εξερράγησαν μαζί του για να σώσουν το πλήθος


Καθώς ο κόσμος συνεχίζει να θρηνεί τα θύματα στο Παρίσι, ένας ήρωας έσωσε τις ζωές εκατοντάδων ανθρώπων από τους ίδιους δολοφόνους, αλλά 3.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γαλλία. Από τη Νικολέτα Μακρή
Ο Adel Termos περπατούσε μαζί με την κόρη του την Πέμπτη σε μια υπαίθρια αγορά στη συνοικία Al-Bourj Barajneh στη νότια Βηρυτό, όταν άκουσε μια έκρηξη. Μια βόμβα είχε εκραγεί. Γυαλιά και συντρίμμια πετάχτηκαν παντού. Υπήρχε χάος. Εκείνη την ώρα ο Termos αντιλήφθηκε έναν δεύτερο βομβιστή αυτοκτονίας να ετοιμάζεται να επιτεθεί. Χωρίς να χάσει χρόνο έπεσε πάνω του και τον έριξε στο έδαφος.
Η βόμβα εξερράγη, σκοτώνοντας τον Tarmos και την κόρη του. Αλλά η θυσία τους έσωσε εκατοντάδες, ζωές.


«Τον έριξε στο έδαφος, αναγκάζοντας το δεύτερο βομβιστή αυτοκτονίας να εκραγεί» δήλωσε στο πρακτορείο PRI, ο ElieFares, ένας Λιβανέζος γιατρός προσθέτοντας «Υπάρχουν πολλές οικογένειες, εκατοντάδες οικογένειες πιθανότατα, οι οποίες οφείλουν τη ζωή τους στη θυσία του."




Η ISIS ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση και όπως ανέφερε το CNN, οι τρομοκράτες είχαν φθάσει στη Βηρυτό δύο μέρες πριν, από ένα παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία.
Στα social media ένας μικρός αλλά συνεχώς αυξανόμενος αριθμός χρηστών επαινούν από την Πέμπτη την πράξη του Termos, χαρακτηρίζοντάς τον ως ήρωα.



Η αλήθεια είναι ότι τα γεγονότα της Γαλλίας υπερκάλυψαν τις βομβιστικές επιθέσεις στη Βηρυτό με αποτέλεσμα να μη γίνει ευρέως γνωστή από τα δυτικά μέσα ενημέρωσης, η ηρωική πράξη του Adel Termos.
Στο Facebook, η Ινδή blogger Κaruna Ezara Parikh δημοσίευσε ένα ποίημα που έγινε viral. Προέτρεψε τους αναγνώστες να μην προσευχόμαστε μόνο για το Παρίσι, αλλά για  "έναν κόσμο στον οποίο η Βηρυτός, υποφέρει από βομβιστικές επιθέσεις, οι οποίες δεν καλύπτονται από τον Τύπο."
http://www.klik.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου