Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015

ΠΟΛΥ ΑΣΧΗΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗ-Tουρκία: «Φλερτάρει» με την αυτοδυναμία το AKP

Στη πρώτη θέση βρίσκεται το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) με καταμετρημένο το 80% των ψήφων στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη των 550 βουλευτών της τουρκικής εθνοσυνέλευσης. Κοντά στην αυτοδυναμία.
Alexandros Michailidis / SOOC
Το AKP προηγείται με ποσοστό 50,6% και ακολουθούν το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) με 24,1%, το ακροδεξιό Κόμμα Εθνικιστικού Κινήματος με 11,7% (MHP) και το φιλοκουρδικό Δημοκρατικό Κόμμα των Λαών (HDP) με 10,4.\
Το ποσοστό του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης πρόκειται να μειωθεί, αλλά όχι πολύ κάτω από το 48%, με το AKP φτάνοντας κοντά στην αυτοδυναμία.

Το φιλοκουρδικό κόμμα (HDP) αυτή τη στιγμή έχει αρχίσει να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο να μην ξεπεράσει το εθνικό όριο του 10%.

Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα πιθανά θα διατηρήσει το 24,95% των εκλογών της 7ης Ιουνίου.
Τα γεγονότα των τελευταίων μηνών, με την αναθέρμανση της σύρραξης μεταξύ τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας και ανταρτών του Εργατικού Κόμματος Κουρδιστάν (PKK) έχουν δημιουργήσει κλίμα έντασης στην Τουρκία. Πρόσφατη είναι και η βομβιστική επίθεση σε ειρηνική πορεία στην Άγκυρα, όταν 102 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Την ευθύνη έχει αναλάβει η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.
http://www.thepressproject.gr/
Βίντεο εορτασμού της νίκης του AKP

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου