Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

ΝΤΟΜΠΟΒΑ,ΣΛΟΒΕΝΙΑΣ: VIDEO ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΜΑΡΤΥΡΙΟ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΕΝΤΟΣ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ

Μια ανεξάρτητη ομάδα δημοσιογράφων κατάφερε να κινηματογραφήσει μυστικά μέσα στο στρατόπεδο προσφύγων στην Ντόμποβα της Σλοβενίας. Στο βίντεο μπορείτε να δείτε πώς οι άνθρωποι αντιμετωπίζονται με σπρέι πιπεριού όταν ζητούν βοήθεια. Μπορείτε επίσης να δείτε ανθρώπους που κοιμούνται έξω χωρίς καμία προστασία.
Η κατάσταση δείχνει το γιατί η αστυνομία και ο στρατός κάνουν ότι μπορούν ώστε να κρατήσουν τους δημοσιογράφους μακριά από τα στρατόπεδα. Υπάρχουν άσχημες σκηνές με ανθρώπους που χρειάζονται βοήθεια και τους συμπεριφέρονται σαν… σαν τι; Η ανεξάρτητη ομάδα δημοσιογράφων αποκάλεσε το στρατόπεδο των προσφύγων, στρατόπεδο συγκέντρωσης. Ακούγεται σκληρό, αλλά αυτές είναι οι συνθήκες που επικρατούν στο στρατόπεδο προσφύγων στη Ντόμποβα.
Οι αρχές της Αυστρίας και της Σλοβενίας κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να απομονώσουν τους πρόσφυγες από τους ανθρώπους που ζουν στη χώρα.

https://www.facebook.com/kollectnews/videos/878783742242408/

Στις 31 Οκτωβρίου έλαβε χώρα μια διαδήλωση φασιστών στο Ζπίελφελντ της Αυστρίας, όπου περίπου 500 άτομα διαδήλωσαν ενάντια στους πρόσφυγες. Νωρίτερα το απόγευμα υπήρξε μια αυθόρμητη «refugees welcome» διαδήλωση όπου αιτούνταν την ελευθερία της μετακίνησης όλων των ανθρώπων. Η διαδήλωση προέκυψε μετά από συνάντηση ακτιβιστών από πολλές χώρες που μάχονται υπέρ των προσφύγων στην Λιουμπλιάνα της Σλοβενίας.
Στην άλλη άκρη των συνόρων (στο Σέντιλτζ της Σλοβενίας) οι ακτιβιστές υποδέχθηκαν θερμά τους 1.000 πρόσφυγες που έπρεπε να περπατήσουν από τον σταθμό του τρένου στο στρατόπεδο. Δεν επετράπη σε εθελοντές, ακτιβιστές και δημοσιογράφους να παράσχουν βοήθεια ή ακόμα και να μιλήσουν στους πρόσφυγες.

ΠΗΓΗ:KOLLECT

Μετάφραση – επιμέλεια για το Kollect: Διαστημόγατο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου