Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

2015 ΣΤ' ΕΣΣΟ ΚΕΠΒ ΘΗΒΑΣ ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!

ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ, ΟΛΑ ΚΑΤΑΚΤΙΟΥΝΤΑΙ!
 Συνάδελφοι φαντάροι το να αντιμετωπίζουν οι ανώτεροι τους νεοσύλλεκτους με σεβασμό, το να μη γίνονται καψώνια και άλλα φαινόμενα αυθαιρεσίας των στελεχών δεν είναι κάτι το αυτονόητο. Σε προηγούμενες ΕΣΣΟ στο ΚΕΠΒ αυτό δεν τηρήθηκε ένω ακόμα δεν τηρείται σε άλλα ΚΕΝ. 
Γιατί άλλαξε αυτό;
 Επειδή οι φαντάροι προηγούμενων ΕΣΣΟ δεν υποταχθήκανε, επειδή διεκδικήσανε τα απαραίτητα για μια ανθρώπινη θητεία κι επειδή εμείς συνεχίσαμε δυναμικά στο δρόμο που αυτοί χαράξανε.
ñ  Κατά τη διάρκεια του μήνα που ήμασταν στο ΚΕΠΒ ένας αξιωματικός κράτησε δυο ώρες τη δεύτερη μοίρα σε νυχτερινή αναφορά, έως σαράντα λεπτά μετά το σιωπητήριο. Μετά την καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος για αυτό το συμβάν δεν είναι τυχαίο ότι δεν παρουσιάστηκε άλλο τέτοιο φαινόμενο ενώ ο υποφαινόμενος αξιωματικός την επόμενη μέρα έλεγε ότι ο ναζισμός δεν χωράει στο στρατό και όποτε ξανά ήταν υπεύθυνος για νυχτερινή αναφορά δεν κράτησε τη μοίρα μετά το σιωπητήριο.

ñ  Τα jacket της τέταρτης μοίρας είχανε καθυστερήσει δυο βδομάδες, σε μια εποχή που οι καιρικές συνθήκες απαιτούν καλή προστασία από το κρύο. Μετά την καταγγελία του Δικτύου Σπάρτακος η ταχύτητα που φτάσανε στο ΚΕΠΒ τα jacket ήταν ομολογουμένως εντυπωσιακή.

ñ  Όλοι οι ανώτεροι, με την εξαίρεση του παραπάνω περιστατικού, τηρούσαν κατά γράμμα τους κανόνες γύρω από τα συνθήματα, τις ώρες ξεκούρασης, τις συνθήκες υγιεινής.

Γιατί τόσο ανθρώπινα στο ΚΕΠΒ;
Γιατί είναι μακρά η παράδοση καταγγελιών και εξορμήσεων στη Θήβα. Γιατί σε ένα τόσο μεγάλο στρατόπεδο φαίνεται ξεκάθαρα ότι η νεολαία είναι απέναντι στον ολοκληρωτισμό/μιλιταρισμό, και αυτό το έχουν μάθει καλά.
Συνάδελφοι, ο καιρός στο ΚΕΠΒ στέκει σαν παράδειγμα για το υπόλοιπο της θητείας μας.
Με τη σιγουριά της συλλογικής διεκδίκησης, του αγώνα και της αλληλεγγύης κόντρα στο στρατιωτικό κατεστημένο, κόντρα σε ΝΑΤΟ-ΕΕ-κυβέρνηση και στις μονάδες μας!


ΔΕΝ ΨΑΡΩΝΟΥΜΕ- ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ- ΚΕΡΔΙΖΟΥΜΕ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου