Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

575 ΤΑΓΜΑ ΠΕΖΟΝΑΥΤΩΝ ΑΥΛΩΝΑ: ΦΑΓΗΤΟ ΔΕ ΔΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ, ΜΟΝΟ ΒΡΙΣΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΨΟΝΙΑ

Τρομερά ανήσυχοι είναι οι γονείς με τα όσα συμβαίνουν στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών.
Υπάρχει πραγματικός κίνδυνος να ζήσουμε πολύ ακραία περιστατικά αφού πλέον το μίσος κυριαρχεί στις σχέσεις τόσο μεταξύ στρατιωτών διαφορετικών Σειρών Κατάταξης, όσο και προς τους αξιωματικούς.  Μάλιστα, οι γονείς τρέμουν για την σωματική ακεραιότητα, αλλά και την ζωή όχι μόνο των παιδιών τους, αλλά και για το σύνολο των Πεζοναυτών, καθώς όλα κρέμονται από μια κλωστή!
Η ευθύνη για την κατάσταση αυτή βαραίνει τις πλάτες τόσο  του διοικητή του Τάγματος, όσο και συγκεκριμένο Λοχαγό. Οι εν λόγω στρατιωτικοί έχουν μετατρέψει 10 συγκεκριμένους φαντάρους της προηγούμενης Σειράς Ε’ σε εκπαιδευτές της Σειράς Νοεμβρίου που τώρα περνά ΣΠΕΝ.  Αφού λοιπόν θεσμοθέτησαν τη διάκριση «παλιός-νέος», έδωσαν στους παλιότερους Πεζοναύτες τη δυνατότητα –ΠΑΡΑΝΟΜΑ- να διατάζουν και να αυθαιρετούν με πλήρη κάλυψη των ανωτέρων.
Η συγκεκριμένη μεθόδευση όπου η μια Σειρά κυνηγά και βασανίζει την επόμενη, συναντάται στις Στρατιωτικές Σχολές και στις Ειδικές Δυνάμεις, αποσκοπεί στην πλήρη υποδούλωση των βασανισθέντων, στην εκπαίδευση τους σε αυτή την τακτική ώστε το επόμενο διάστημα να γίνουν οι ίδιοι βασανιστές. Το Κέρδος δεν είναι μόνο η Υποταγή και η αναπαραγωγή του άθλιου αυτού συστήματος, αλλά και το γεγονός ότι οι αξιωματικοί-διοικητές μένουν στο απυρόβλητο, αφού κάνουν ότι δεν ξέρουν τι γίνεται, ενώ κατευθύνουν όλα αυτά Και φυσικά, όταν αναζητηθούν ευθύνες, αυτές θα αφορούν τον πάτο της Ιεραρχίας. Αλλά το ψάρι βρωμά πάντα από το κεφάλι!
Και οι συγκεκριμένοι στρατιώτες βγάζουν τα πιο ταπεινά ένστικτα, την πιο αλήτικη συμπεριφορά.
Βρίζουν τους εκπαιδευόμενους συναδέλφους τους –τη μητέρα, τον πατέρα και το σπίτι τους-, τους χτυπούν, τους απειλούν, τους πετούν χώμα στο πρόσωπο, ενώ τους έχουν για μακρύ χρονικό διάστημα Προσοχή βγάζοντας όλα τα κόμπλεξ τους.
Στην Αναφορά μάλιστα, συχνά είναι τα καψόνια, που δεν περιορίζονται στις κάμψεις και τις συνεχείς μεταβολές.  
Έχουν εφαρμόσει και συνεχίζουν να το κάνουν, όλες τις μορφές βασανισμού: περνούν ανάμεσα από τους παρατεταγμένους εκπαιδευόμενους συναδέλφους και αφού περάσουν το χέρι τους ανάμεσα από τις μασχάλες τους, ακολούθως και αν δεν μείνουν ικανοποιημένοι, τους χτυπούν γροθιές στο στομάχι, στην κοιλιά, όπου βρουν…
Με αποτέλεσμα, πρόσφατα, να λιποθυμήσει συνάδελφος.
Η ψυχολογική πίεση είναι τεράστια.  Η βαρβαρότητα τους, οι ξυλοδαρμοί βρίσκουν την συνέχεια τους στις απειλές και στις αλητείες, καθώς τους φωνάζουν συνεχώς: «θα σας πατήσουμε, θα σας πιούμε το αίμα» κλπ. κλπ. κλπ.
Όμως οι συγκεκριμένοι Εκπαιδευτές – Πεζοναύτες δεν έχουν μόνο την κάλυψη των βαθμοφόρων, αλλά τους έχουν και ως πρότυπο. Αφού είναι ο Λοχαγός που πρωτοστατεί στο κλίμα τρομοκρατίας με τις κραυγές του «θα σας λιώσω, θα κάνετε εμετό το πρωινό που φάγατε….».
Αυτός είναι ο Στρατός του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου που θέλει να φέρει και τα κορίτσια των λαϊκών οικογενειών.
Είναι ένας Στρατός που κυριαρχεί η Βία, η Παρανομία, η Παραβίαση των δικαιωμάτων των φαντάρων, παρά τις υποσχέσεις του ΑΓΕΣ Τελλίδη και τις όποιες παρεμβάσεις του Επιτελείου του.
Γιατί αυτός ο Στρατός που θέλει να εκμεταλλευτεί ακόμη περισσότερο εργασιακά και οικονομικά τους φαντάρους, δε προσφέρει ούτε τα αυτονόητα.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες των γονιών, το φαγητό είναι ελάχιστο. Η μερίδα φαγητού που δίνουν στους κατάκοπους συναδέλφους είναι απίστευτα μικρή και φυσικά οι Πεζοναύτες πεινούν. Μάλιστα, τους λένε ότι δεν έχουν να τους σιτίσουν και για αυτό το λόγο τους δίνουν υποχρεωτικά έξοδο, μετακυλώντας το κόστος της σίτισης στους στρατευμένους.
Ρωτούν όμως όλοι αυτοί αν οι δοκιμαζόμενες οικογένειες, με άνεργους τους γονείς και μηδενικά εισοδήματα, έχουν να πληρώσουν το κόστος μετακίνησης, μπορούν να αντεπεξέλθουν στο τεράστιο κόστος της Υποχρεωτικής Στράτευσης;  
Επιπλέον, οι Πεζοναύτες που υπηρετούν στο 575 Τάγμα Πεζοναυτών κινδυνεύουν να αρρωστήσουν αφού δεν τους δίνουν κουβέρτες. Ενώ οι αποθήκες είναι γεμάτες κουβέρτες, αφήνουν τους φαντάρους να κρυώνουν γιατί λέει είναι σε εκπαίδευση!
Η διοίκηση της μονάδας και οι αξιωματικοί δε μπορούν να αντεπεξέλθουν στα πιο άμεσα και απλά καθήκοντα.
Φανταστείτε, μιλάμε για μια μονάδα Πεζοναυτών, όπου οι φαντάροι έκαναν βολή με βρώμικα όπλα –γεμάτα χώμα κι αλάδωτα-,  όπου σε πολλές βολές δεν εκπυρσοκρότησαν και αργότερα οι φαντάροι που επέβλεπαν το πεδίο βολής έβρισκαν ολόκληρες κάλυκες!!!
Ο κίνδυνος για την σωματική τους ακεραιότητα ελλοχεύει κάθε στιγμή.
Οι γονείς τρέμουν και φοβούνται τις αντιδράσεις των παιδιών τους.
Καταγγέλλουν τους στρατιωτικούς και τη διοίκηση του Τάγματος και αναρωτιούνται:
«μας παίρνουν τα παιδιά με την υποχρεωτική στράτευσης για να βγάλουν ορισμένοι τα ψυχολογικά τους προβλήματα;»
Εμείς καλούμε τους συναδέλφους να αρνηθούν να εκτελέσουν παράνομες διαταγές. Και παράνομες διαταγές είναι οι διαταγές από φαντάρους, είναι τα καψόνια και κάθε τι που παραβιάζει τον νόμο και τον Στρατιωτικό Κανονισμό.
Το ΓΕΣ απαιτείται να παρέμβει άμεσα και να τιμωρήσει παραδειγματικά όλους τους υπεύθυνους.
Καλούμε τους συναδέλφους να βγουν μαζικά Παραπονούμενοι στη διοίκηση της μονάδας και σε όλη την ιεραρχία. 
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ 
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437  

Diktiospartakos.blogspot.com

10 σχόλια:

 1. καλημερα- καλησπερα! αυτη την περιοδο ειναι και ο αδερφος μου στο 575 και περναει ΠΕΝ επισης εχω περασει και εγω απο αυτο το ταγμα πριν δυο χρονια.Καλο θα ηταν να γνωριζατε οτι οποιος παει σε σωμα ειδικων δυναμεων πρεπει να ξερει που παει και να μην κλαιγεται μετα .ολα αυτα που λεγονται για βρισιες και για χτυπηματα μαλλον τα εχετε εμπνευστει απο ταινιες του χολιγουντ.Καθε σειρα που περναει ΠΕΝ εχει εκπαιδευτες οι οποιοι ναι ειναι παλιοτεροι αλλλα σε καμια περιπτωση δεν βριζουν μαναδες κτλπ... οσο αναφορα τον διοικητη τον ειχα και εγω σε αλλο στρατοπεδο και ειναι πραγματικα παρα πολυ καλος Ανθρωπος.θα σας παρακαλουσα να μην γραφετε ψεματα γτ πραγματικα ηρθα σε επικοινωνια με τον αδερφο μου και γελαγε με αυτα τα γραφομενα.τελος πεζοναυτης παει καποιος μονο αν το δηλωσει και δεν σε πανε με το ζορι και οποιος δεν θελει να συνεχισει μπορει να δηλωσει παραιτηση οποια στιγμη θελει,αλλα ειναι συνηθες να πηγαινουν πολλα παιδακια επειδη ειναι κοντα στην αθηνα και περνουν διανυκτερευση......

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Πέρα από τις ανώριμες, ανεύθυνες και επικίνδυνες αυτές απόψεις, υπάρχουν κάποιοι που αντιλαμβάνονται όλα αυτά διαφορετικά. Όπως το ΓΕΣ π.χ. που έχει ενημερωθεί από την πρώτη στιγμή για την καταγγελία.
  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Η αληθεια ειναι μια, απο οποια αποψη και να την δουμε.Εμενα με καλεσε ο αδερφος μου γιατι εγινε γνωστο αυτο το αρθρο στο ταγμα και ηθελε να μαθει τι ελεγε,οταν του το διαβασα γελαγε και μου ειπε οτι ολα αυτα ειναι ψεματα.Το τι θα πει το ΓΕΣ δεν με απασχολει ολοι εκει μεσα για μια <> μαχονται...Οσο για τους χαρακτηρισμους σας ως ανωριμος ,ανευθυνοςκαι επικινδυνος σας τους επιστρεφω λεγοντας οτι εγω δεν χαρακτηρισα τον αρθρογραφο και ντροπη σας...Επισης εγω δεν ανηκω σε <> αλλους που αντιλαμβανονται αλλιως την αληθεια,ουτε φασιστας ουτε χρυσαυγουλο ειμαι ουτε καν δεξιος,εργατης-βιοπαλεστης ειμαι.Παρακαλω να προσεχουμε γενικα τι γραφουμε για να μην εκτιθομαστε....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. "ο αδελφός σου" είναι πιθανότατα ένας από αυτούς που το παίζουν εκπαιδευτές και εκδηλώνουν παράνομες και αλήτικες συμπεριφορές. Ένας φαντάρος 2-3 μηνών που εκδηλώνει την ανυπαρξία του, την κατωτερότητα του και τα κόμπλεξ του!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Αυτά που έχουν ειπωθεί σε αυτό το αρθρό αποτελούν απλά κακοήθειες και μια διαστρεβλομένη άποψη για το τι συμβαίνει στο τάγμα. Ανήκω και εγώ τώρα αυτή τη στιγμή στο 575! Αλήτικη συμπεριφορά όπως αναφέρεται πιο πάνω σίγουρα δεν υπάρχει, όσο για καψόνια είμαι σίγουρος η στ εσσο δεν έχει τραβήξει, εκτός αν θεωρούν καψόνι το να κάθεσαι όρθιος μια ώρα για παράδειγμα ή να πηγαίνουν παντού μέσα στο τάγμα με παρέλαση. Απο όσο γνωριζω εγώ και ο κάθε φαντάρος νέος ή που έχει τελειώσει την θητεία του, στο κρεβάτι υπάρχει πάντα μια κουβέρτα και μια στο μαξιλάρι σαν φάκελος που μπορείς το βράδυ να τη χρησιμοποιησεις σαν δεύτερη κουβέρτα τώρα αν κάποιος κρυώνει και αλλό μπορεί να ζητήσει και τρίτη και αν δεν έχει ο λόχος πολύ πιθανό να βρεί σε άλλο λόχο! Όσο για το φαγητό μπορείς να ζητήσεις παραπάνω και σύνηθως σου δίνουν! Επίπλεον θα ήθελα να αναφέρω οτι ο διοικητής του τάγματος κατα τη διάρκεια του πεν έστειλε προσωπική επιστολή στηγ οικεια μου στην οποία αναγραφόταν το προσωπικό του τηλέφωνο και επίσης έγραφε να τον απασχολήσει η οικογένεια μου για οποιοδήποτε πρόβλημα μπορεί να έχω,δεν γνωρίζω αν αυτό γίνεται σε άλλες μονάδες. Όσο αφόρα για την πίεση προφανώς και υπάρχει προόκειται για στρατό όχι κατασκήνωσει και μάλιστα μονάδα ειδικών δυνάμεων όσο για ξυλοδαρμούς στη σημερινή εποχή δεν υφίστανται αυτός που το έγραψε στο άρθρο θα πρέπει να είναι fun του Rocky Balboa! Τέλος, θα ήθελα να αναφέρω κάτι ιδιαίτερα σημαντικό ο καθένας επιλέγει να εισαχθεί στο τάγμα και την οικογένεια των πεζοναυτών για τους λόγους τους, όμως όλοι μπήκαν και παραμένουν ως εθελοντές, μπορεί όποιος θέλει να φύγει οποιαδήποτε στιγμή αν πιστεύει ότι μπορεί να του ζητηθεί είναι πέρα του λογικού ή ανώτερο των ικανοτήτων του.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Είναι ντροπή να γράφονται σήμερα τέτοιου είδους καραβανάδικες βλακείες. Έτσι όμως γόινεται όταν ο Υπουργός Άμυνας γυρνά τον Στρατό στην εποχή του Ιωαννίδη και του Πατακού!

   Διαγραφή
 6. επειδη μολις γυρισα απο την δουλεια γτ οπως ειπα και ποιο πανω ειμαι εργατης βιοπαλεστης και οχι κοπροσκυλο σαν μερικους θα ηθελα να σας απαντησω οτι αδερφος μου περναει τωρα ΠΕΝ και ειναι ΣΤ ΕΣΣΟ ,το παιδι ποιο πανω τα λεει μια χαρα για τα ψεματα σας και την παραξενη εμονη σας με το 575 την ωρα που σημερα το βραδυ καποια παιδια θα βαρανε σκοπια με - 20 στον Εβρο .... Μαλλον καποιο βησμα σας δεν την παλευει εκει περα και πηγε μονο για την διανυκτερευση και το εχετε κανει ολοκληρο θεμα.... ντροπη σας... ξερω καλα απο τα βησματα του 575 οποτε καταλαβα τι εχει παιχτει ..ντροπη σας και παλι ιδεολογοι της πλακας.....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. ΕΙΣΑΙ ΕΜΜΟΝΙΚΟΣ! ΠΡΟΣΕΞΕ ΤΟ. ΄ΠΟΥ ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΒΡΟ...ΣΤΗΜΕΝΕ...

   Διαγραφή
 7. τι γραφετε ανεγκεφαλοι.καποια παιδια ψαχνωντας πληροφοριες πεφτουν πανω σε αυτα.και καποιοι γονεις που πισω καρδιοχτυπουν τα βλεπουν αυτα τα ψεμματα και φρικαρουν.ΝΤΡΟΠΗ ΣΕΒΑΣΤΗΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΠΑΙΝΟΥΝ Η ΕΧΟΥΝ ΜΕΣΑ ΠΑΙΔΙΑ...ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΑ ΚΕΙΜΕΝΑ.λετε ψεμματα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Καλησπέρα σας και από εμένα, επειδή διαβάζω πολύ χολή και απάθεια προς το σώμα πεζοναυτών από το δίκτυο Σπάρτακος μάθετε κάτι όσον αφορά την σκληρή εκπαίδευση και καψόνια που υπομένουν οι πεζοναύτες. Δεν πρόκειται για ένα απλό στράτευμα, δεν μιλάμε για πεζικό αλλά για ειδικές δυνάμεις, ο λόγος που τα υπομένουν όλα αυτά είναι διότι αν και όταν γίνει η μαλακία θα είναι οι πρώτοι που θα επιβιβαστούν σε αρματαγωγό και μετά θα αποβιβαστούν σε εχθρικό έδαφος, και εκεί πιστέψτε με δεν θα τους περιμένουν με λουλούδια και καραμελίτσες αλλά αυτόματα, όλμους και επιθετικά τουφέκια που θα αστράφτουν προς το μέρος τους. Η εκπαίδευση τους γίνεται με αυτό τον τρόπο όχι γιατί τους μισούν ή έχουν κόμπλεξ οι ανώτεροι αλλά για να τους σκληραγωγήσουν και να τους σώσουν την ζωή όταν έρθει η ώρα, ο πόλεμος είναι παράλογος και έτσι πρέπει να είναι και η καθημερινότητα του πεζοναύτη ώστε να απαλλαγεί από οτιδήποτε ανθρώπινο έχει και να μάθει να λειτουργεί σαν μηχανή για το δικό του καλό και το καλό των συναδέλφων του.
  Και να σας θυμίσω πως είναι όλοι εθελοντές κανένας δεν πήγε εκεί χωρίς την θέληση του και ο καθένας μπορεί να φύγει και να πάρει την οδό των ξοφλημένων όποτε γουστάρει.
  Έρχονται όσοι θέλουν μένουν όσοι μπορούν και αντέχουν!

  ΑπάντησηΔιαγραφή