Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2015

Η Anglo American, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης παγκοσμίως, προχωράει σε 85.000 απολύσεις

Η Anglo American PLC ανακοίνωσε μια ριζική αναδιάρθρωση των δραστηριοτήτων της, που περιλαμβάνει περισσότερες πωλήσεις assets, μεγαλύτερη περικοπή του κόστους, μείωση του εργατικού δυναμικού και μια αναστολή της πληρωμής μερισμάτων σε μια προσπάθεια να αντεπεξέλθει σε μια σοβαρή πτώση των τιμών των εμπορευμάτων.
Η Anglo, η πέμπτη μεγαλύτερη εταιρεία εξόρυξης παγκοσμίως με βάση τη χρηματιστηριακή αξία, δήλωσε ότι σχεδιάζει να μειώσει το χαρτοφυλάκιο των assets της κατά 60%, για να εστιάσει σε μια μικρότερη ομάδα assets που είναι σε θέση να παράγουν ταμειακές ροές μέσω του κύκλου των τιμών των βασικών εμπορευμάτων.

Επίσης δήλωσε ότι θα ενοποιήσει τις δραστηριότητές της σε τρεις μονάδες από έξι και θα αυξήσει τον στόχο της από τις πωλήσεις, στα 4 δισ. δολάρια από το προηγούμενο ελάχιστο των 3 δισ. δολαρίων, συμπεριλαμβανομένης της πώλησης των δραστηριοτήτων Phosphates και Niobium. Η Anglo αναστέλλει επίσης τις πληρωμές μερισμάτων για το β΄ μισό του έτους και για το επόμενο έτος, και μειώνει σημαντικές τις κεφαλαιακές δαπάνες, σε μια προσπάθεια να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

Ανακοίνωσε δε ότι σχεδιάζει να μειώσει το εργατικό δυναμικό κατά το ήμισυ, που μεταφράζεται σε απώλεια 85.000 εργατικών θέσεων. Σύμφωνα με την ίδια, οι περικοπές θέσεων εργασίας θα λάβουν χώρα σε αρκετά χρόνια, με τις προσδοκίες ότι το συνολικό εργατικό δυναμικό θα μειωθεί στις 92.000 μέχρι το 2017.

"Θεωρούμε ότι η καλύτερη απάντηση για τους μετόχους μας είναι να οδηγηθούμε σε ένα μικρότερο, υψηλής ποιότητας, πιο ευέλικτο χαρτοφυλάκιο, όπου θεωρούμε ότι μπορούμε να αναπτύξουμε το κεφάλαιό μας πιο αποτελεσματικά", τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος, Mark Cutifani.
πηγή:capital

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου