Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώνουν την ΑΓΩΝΊΣΤΡΙΑ Ντιλέκ μπροστά στους γονείς της

ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΚ! Η στιγμή που Τούρκοι αστυνομικοί σκοτώνουν την όμορφη ΝτιλέκΣτις 25 Οκτωβρίου του 2015 σας είχαμε γράψει για τη δολοφονία μιας νεαρής κοπέλας στην Κωνσταντινούπολη, της Ντιλέκ Ντογκάν (Dilek Doğan), 25 ετών, από Τούρκο αστυνομικό μέσα στο σπίτι της.
Σύμφωνα με την τότε ανάρτησή μας, με τίτλο Τη σκότωσαν Τούρκοι αστυνομικοί επειδή δεν τους άφηνε να μπουν με τα παπούτσια σπίτι της, η νεαρή τραυματίστηκε σοβαρά από σφαίρα Τούρκου αστυνομικού κατά τη διάρκεια αστυνομικής εφόδου στο σπίτι της οικογένειάς της, στη συνοικία Αρμουτλού βόρεια της Κωνσταντινούπολης, στα πλαίσια επιχείρισης εντοπισμού μελών της ακροαριστερής κουρδικής οργάνωσης DHKP/C.
Η κοπέλα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση και ξεψύχησε μια εβδομάδα μετά, στις 25 Οκτωβρίου.
Τώρα, νέα στοιχεία έρχονται στο φως όπως και βίντεο από τη στιγμή του πυροβολισμού μέσα στο σπίτι της.
Να σημειωθεί ότι η Ντιλέκ ήταν Κούρδισσα στην καταγωγή, Αλεβίτισσα στη θρησκεία και αριστερή στις πολιτικές ιδέες. Είχε δηλαδή και τα τρία ταυτοτικά χαρακτηριστικά που μισεί και πασχίζει να εξαλείψει το τουρκικό κράτος.
Για να θυμηθούμε την υπόθεση. Σύμφωνα με τη μητέρα της Ντιλέκ, «η Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι μας και πυροβόλησαν την κόρη μου. Γνωρίζω το πρόσωπο του αστυνομικού [που την πυροβόλησε]. Πρέπει να μου φέρουν τον φονιά της κόρης μου μπροστά μου. Είναι δειλοί. Δεν θα τους φοβηθώ, θα βρω τον φονιά της».
dilek dogan
Σύμφωνα με την οικογένεια η Ντιλέκ πυροβολήθηκε από αστυνομικό ενώ είχε ήδη μπει η Αστυνομία στο σπίτι και είχαν ξεκινήσει την έρευνα. Η Ντιλέκ απαίτησε από τους Αστυνομικούς να φορέσουν πλαστικά καλύμματα στα παπούτσια τους, για να μη λερώσουν το σπίτι.
«Ζητήσαμε από τον Αστυνομικό που σκότωσε την κόρη μου να φορέσει καλύμματα πάνω από τα παπούτσια του, αλλά αρνήθηκε. Στη συνέχεια μας σημάδεψε με το όπλο και η κόρη μου πυροβολήθηκε. Στη συνέχεια οι αστυνομικοί, που ήδη είχαν ξεκινήσει την έρευνα, έφυγαν από το σπίτι μέσα σε ένα πανικό», λέει ο πατέρας της δολοφονημένης κοπέλας.
Η Αστυνομία της Κωνσταντινούπολης δήλωσε ότι η Ντιλέκ πυροβολήθηκε στο στήθος κατά τη διάρκεια της έρευνας, όταν ένας από τους ανθρώπους του σπιτιού προσπάθησε να τραβήξει το όπλο του αστυνομικού. Η ίδια Αστυνομία δήλωνε νωρίτερα ότι τη Ντιλέκ πυροβόλησε ο αδελφός της.
Το βίντεο που ακολουθεί καταγράφει τη στιγμή του πυροβολισμού.
Οι Τούρκοι αστυνομικοί έχουν εισέλθει στο σπίτι και έχουν ήδη αρχίσει την έρευνα. Ξαφνικά ακούγεται ένας πυροβολισμός, μερικά δευτερόλεπτα αμηχανίας και αμέσως μετά το ξέσπασμα της μάνας.
Οι συγγενείς της Ντιλέκ σφαδάζουν από πόνο και οργή πάνω από το πυροβολημένο κορίτσι. 
Δείτε και την αρχή της επιχείρισης, όπως την κατέγραψαν με κάμερα οι ίδιοι οι Τούρκοι αστυνομικοί:
Στο τελευταίο βίντεο μπορείτε να δείτε όλη την επιχείριση. Από την αρχή μέχρι το τέλος, που η μητέρα της άτυχης Ντιλέκ διώχνει εκτός εαυτού τους αστυνομικούς από το σπίτι της.
Ο λόγος που αναρτούμε πολλά βίντεο από το ίδιο περιστατικό είναι γιατί δεν γνωρίζουμε ποια θα «κατεβάσει» και πότε η τουρκική λογοκρισία:

http://www.tribune.gr/

1 σχόλιο: