Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΩΠΑ... Στις ΗΠΑ αγοράστηκε ένα από τα όπλα του μακελειού στο Παρίσι

Αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη σε ρεπορτάζ του Associated Press, ότι ένα από τα όπλα του μακελειού στο κέντρο Μπατακλάν στο Παρίσι, είχε αγοραστεί στις Ηνωμένες Πολιτείες, νομιμότατα, στο πλαίσιο της γνωστής χαλαρότητας που επιδεικνύουν στη χώρα στο ζήτημα της οπλοκατοχής, παρότι την έχουν πληρώσει με εκατόμβες αθώων πολιτών-θυμάτων.
Πρόκειται για τυφέκιο Kalashnikov AK-47, ελαφρά τροποποιημένο, το οποίο παρήχθη στα Βαλκάνια και συγκεκριμένα από το εργοστάσιο της Zastava στο Κραγκούγιεβατς στην κεντρική Σερβία… Πρόκειται σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες για M92 Zastava που πωλείται φθηνότερα από 500 δολάρια στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Την αποκάλυψη που έκανε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου, που έσπευσε να ειδοποιήσει τις γαλλικές αρχές ότι ένα από τα όπλα κατασκευάστηκε στην επιχείρησή του και πωλήθηκε σε Αμερικανό έμπορο… Το όπλο δεν μπορεί να βάλλει «κατά ριπάς» – όπως άλλωστε ακούγεται και στο βίντεο που έχει κυκλοφορήσει, ότι οι σφαίρες φεύγουν από το όπλο μία-μία.
Οπότε, το ενδιαφέρον για τις αρχές είναι το πώς το όπλο εγκατέλειψε τις Ηνωμένες Πολιτείες και κατέληξε στα συγκεκριμένα χέρια. Το αγόρασαν ισλαμιστές που ήδη βρίσκονται μέσα στις ΗΠΑ; Μήπως η χαλαρότητα στη νομοθεσία για την προμήθεια τέτοιων όπλων οδηγήσει κάποια στιγμή στη δυσάρεστη διαπίστωση ότι με τον ίδιο τρόπο, πολλά όπλα έχουν αγοραστεί εκεί και στη συνέχεια εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, εβρισκόμενα πλέον και βρίσκονται σε λάθος χέρια;http://www.defence-point.gr/news/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου