Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Εκδήλωση για τα εργασιακά δικαιώματα των δικηγόρων

Η μάχιμη δικηγορία στα χρόνια του μνημονίου: ο νέος κώδικας δικηγόρων και η διάσπαση του πτυχίου νομικής

Η σχεδόν εξαετής πλέον οικονομική κρίση και η μνημονιακή λιτότητα που την ακολουθεί δεν θα μπορούσε να αφήσει στο απυρόβλυτο τον δικηγορικό κλάδο και τις Νομικές Σχολές της χώρας. 
Οι συνθήκες εργασίας της μεγάλης πλειοψηφίας των ασκούμενων, νέων αλλά και μικρομεσαίων δικηγόρων προοδευτικώς ελαστικοποιούνται και υποβαθμίζονται. Ο νέος Κώδικας Δικηγόρων αποτελεί άλλο ένα βήμα στην κατεύθυνση αυτή. Παράλληλα, ο δικηγορικός κλάδος είναι αυτός που πρώτος καλείται να εφαρμόσει τα αντιλαϊκά μέτρα που νομοθετούνται τα τελευταία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή ο κίνδυνος για διάσπαση των ενιαίων πτυχίων Νομικής και άρα κατάτμηση των αντίστοιχων εργασιακών δικαιωμάτων είναι ακόμα ορατός. Ποιός μπορεί όμως να είναι ο ρόλος της μάχιμης δικηγορίας ως πρόταγμα αντίστασης στην διαμορφούμενη κατάσταση;
Η ΑΝΤΙΝΟΜΙΑ-ΕΑΑΚ, η Αριστερή Ενότητα Νομικής, η ΡΑΠαΝ-ΣΑΦΝ (εαακ) και το Αριστερό Δίκτυο Νεολαίας Νομικής συνδιοργάνωσαν πολιτική εκδήλωση με θέμα την ανάλυση, την ενημέρωση και την συζήτηση πάνω σε όλα αυτά τα καίρια ζητήματα.
ομιλητές: Αντωνία Λεγάκη, μέλος της εναλλακτικής παρέμβασης δικηγόρων αθήνας

Σταυρούλα Ζέρβα, δικηγόρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου