Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Απίστευτο: Ρεπουμπλικάνοι ψηφοφόροι στις ΗΠΑ υπέρ του βομβαρδισμού του μυθικού βασιλείου του Αλαντίν

Πάντα πιο «πρόθυμοι» για πόλεμο από τους υπόλοιπους Αμερικανούς, το 30% των Ρεπουμπλικανών δήλωσαν σε δημοσκόπηση του Public Policy Polling (PPP) ότι στηρίζουν τον βομβαρδισμό της 'Αγκραμπα- του αραβικού βασιλείου όπου ζούσε ο Αλαντίν, στον φανταστικό κόσμο του Ντίσνεϊ! To 57% απάντησε ότι «δεν είναι βέβαιο» και μόνο το 13% είπε «όχι».
Η μέτρηση του Public Policy Polling που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα έδειξε ότι το ένα τρίτο των Ρεπουμπλικανών είναι υπέρ της κήρυξης πολέμου σε μια φανταστική χώρα των παραμυθιών.
Και το ποσοστό αυξάνεται πολύ μεταξύ των οπαδών του Ντόναλντ Τραμπ, για τους οποίους το... βασίλειο της 'Αγκραμπα, σύμφωνα με την δημοσκόπηση δεν είναι η μοναδική ανησυχία!



Η δημοσκόπηση δείχνει ότι το 54% των ψηφοφόρων του κόμματος υποστηρίζουν την άποψη του Τραμπ να απαγορευτεί η είσοδος μουσουλμάνων στις ΗΠΑ, το 26% συμφωνεί με την πρόταση του το Ισλάμ να κηρυχθεί παράνομο στις ΗΠΑ και το 46% εξ αυτών υποστηρίζουν την ιδέα του να φτιαχτεί βάση δεδομένων για τους μουσουλμάνους. 

Από πολιτεία σε πολιτεία τα ποσοστά αλλάζουν λίγο, όπως για παράδειγμα στην Βόρεια Καρολίνα, το 44% θέλει το Ισλάμ παράνομο, ενώ στην Αϊόβα το 44% των οπαδών του Τραμπ θέλει να κλείσουν τα τεμένη σε όλη την χώρα.


Η μέτρηση- η μεθοδολογία και το ερωτηματολόγιο της οποίας πρέπει να σημειωθεί ότι αμφισβητήθηκε από πολλούς - έδειξε ακόμα ότι ο Τράμπ μπορεί να κερδίσει το χρίσμα των Ρεμπουμπλικανών - δηλαδή να είναι ο υποψήφιος του κόμματος στις προεδρικές εκλογές του 2016 - εάν η επιλογή τους ήταν μεταξύ αυτού και των συνυποψηφίων του Τζεμπ Μπους, Τεντ Κρουζ, Μπέν Κάρσον και Μάρκο Ρούμπιο)

Πίσω στην χώρα του Αλαντίν... το PPP ρώτησε και Δημοκρατικούς ψηφοφόρους και για το εάν συμφωνούν με τον βομβαρδισμό της... φανταστικής 'Αγκραμπα: 36% δήλωσαν αντίθετοι και 19% συμφώνησαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου