Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Οι Ρώσοι κατηγορούν τους Τούρκους και για εμπόριο ηρωίνης!


Image
Ο επικεφαλής της Δίωξης Ναρκωτικών της Ρωσίας Βίκτορ Ιβάνοφ δήλωσε ότι η ρώσικη και αφγανική αστυνομία κατάσχεσαν περισσότερα από 600 κιλά οπίου στην επαρχία της Baglan τον Δεκέμβριο σε μια κοινή επιχείρηση .
«Το φορτίο ταξίδεψε κατά μήκος της διαδρομής του Μπανταχσάν - Doshi - Μπαμιγιάν - Χεράτ , μέσω του Ιράν και την Τουρκία , όπου το όπιο υποβλήθηκε σε επεξεργασία σε άρτια εξοπλισμένα εργαστήρια σε υψηλής ποιότητας ηρωίνη , και στη συνέχεια ήταν να σταλεί στην Ευρώπη και τη Ρωσία», δήλωσε ο Ιβάνοφ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης της επιτροπής καταπολέμησης των ναρκωτικών .
Η Daesh λαμβάνει μεταξύ $ 200 εκατομμύριων και $ 500 εκατομμύριων ετησίως από το λαθρεμπόριο αφγανικής ηρωίνης στην Ευρώπη , δήλωσε.
«Σύμφωνα με τα στοιχεία μας , το ποσό των εσόδων θα μπορούσε να είναι από $ 200 έως $ 500 εκατομμύρια ευρώ ετησίως» δήλωσε ο Βίκτορ Ιβανόφ στους δημοσιογράφους , προσθέτοντας ότι η Τουρκία χρησιμοποιήθηκε ως χώρα διέλευσης για το θανατηφόρο φάρμακο .
Την περασμένη εβδομάδα , ο Ιβάνοφ δήλωσε ότι οι μεγάλες αποστολές της αφγανικής ηρωίνης είχαν διέλθει από την Τουρκία στα Βαλκανικά κράτη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση . Σύμφωνα με τον ίδιο , τα ναρκωτικά από το Αφγανιστάν παράγουν κέρδη που εκτιμώνται σε 150 δισεκατομμύρια $ ετησίως για τους ανθρώπους που συμμετέχουν στις εργασίες τους .
http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου