Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Με Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή-Συνοριοφυλακή εντείνεται ο πόλεμος κατά των Μεταναστών και των Κινημάτων

ImageΗ Ε.Ε. αποκαλύπτει ξανά το αυταρχικό και  στυγνό της ταξικό περιεχόμενο καθώς εντείνει ακόμη περισσότερο τον πόλεμο κατά των μεταναστών. Η θωράκιση της Ευρώπης Φρούριο μπαίνει σε νέα φάση μετά την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας, αλλά και την Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πρόκειται να λάβει σκληρές αντιμεταναστευτικές αποφάσεις.
Αν η καπιταλιστική κρίση και τα οικονομικά προβλήματα των χωρών του Νότου επιτάχυναν τις διαδικασίες οικονομικής ενοποίησης της Ε.Ε. με γερμανική βεβαίως σφραγίδα και με την Ελλάδα ως πείραμα αντεργατικών και αντικοινωνικών επιλογών  -που θωρακίζει το σύγχρονο κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης του ολοκληρωτικού καπιταλισμού της εποχής μας- για να επιβληθούν στο σύνολο της εργατικής τάξης.  Είναι το μεταναστευτικό ζήτημα και τα δραματικά γεγονότα στο Παρίσι που επιταχύνουν την εφαρμογή των αποφάσεων του ευρωπαϊκού αστικού κατεστημένου για την Κοινή Εξωτερική Πολιτική και την Πολιτική Άμυνας-Ασφάλειας: Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, ενοποίηση της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας, γενικευμένη εφαρμογή των δογμάτων άμυνας-ασφάλειας εναντίον των ασύμμετρων απειλών, ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, με πρώτο στόχο την Συρία και ακολούθως την Λιβύη!
Ο σκληρός ταξικός πόλεμος που διεξάγουν εντός και εκτός συνόρων Ε.Ε. αποκτά πιο ολέθρια χαρακτηριστικά και ταυτόχρονα η πολιτική ενοποίηση υπερβαίνει τις αντιθέσεις των εθνών κρατών, όπου οι ιμπεριαλιστικές ευρωπαϊκές επιδιώξεις αποκρυσταλλώνουν στο εσωτερικό τους και τον συγκεκριμένο συσχετισμό δύναμης των εθνικών αστικών τάξεων. Έτσι λοιπόν, αν και ήταν η Ελληνική άρχουσα τάξη που απαιτούσε την υπεράσπιση από την «τουρκική επιθετικότητα» των ελληνικών=ευρωπαϊκών συνόρων από τις δυνάμεις της Ε.Ε., σήμερα αυτό συντελείται έχοντας όμως ως κριτήριο τη θωράκιση της Ευρώπης Φρούριο και τη θέληση των μεγάλων ευρωπαϊκών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων να παρέμβουν στην Ανατολική Μεσόγειο, να διαπραγματευτούν με την Τουρκία του Ερντογάν και να αναδείξουν τα δικά τους συμφέροντα σε αυτή την κρίσιμη γεωστρατηγικά περιοχή, διεκδικώντας να μπουν σφήνα στους σχεδιασμούς ΗΠΑ και Ρωσίας.    
Αυτή την εικόνα ενδοαστικών-ενδοιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών όμως δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας αποπροσανατολίσει από τη διαπίστωση της ταξικότητας των επιλογών τους. Στους νέους Άδικους Πολέμους της Καπιταλιστικής Νέας Τάξης Πραγμάτων, ο ευρωπαϊκός ιμπεριαλισμός δηλώνει παρών, ενώ παράλληλα οργανώνει τους όρους ελέγχου-καταγραφής-διαλογής μεταναστών και προσφύγων, σε συνδυασμό με την  οργάνωση των σύγχρονων όρων κτηνώδους εκμετάλλευσης τους. Η Γερμανία φιλοξενεί πρόσφυγες σε Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Ο πρωθυπουργός της Φινλανδίας, Γιούχα Σίπιλα, ανακοινώνοντας τη μεταναστευτική πολιτική, είπε πως η νέα σειρά μέτρων θα εξαλείψει πιθανούς παράγοντες έλξης των προσφύγων. Στο ζήτημα της ανεργίας, ο υπουργός Εργασίας, Γιάρι Λιντστρομ, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα ανάθεσης εργασίας στους αιτούντες ασύλου, διευκρινίζοντας ότι ενδεχομένως δεν θα δίνεται αμοιβή. «Όσο περισσότερο οι άνθρωποι μένουν αδρανείς, τόσο περισσότερο απογοητευμένοι νιώθουν» δικαιολογήθηκε. Ενώ και στην Ελλάδα παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ μιλούν για δημιουργία Οικονομικών Ζωνών με ανύπαρκτα εργασιακά-συνδικαλιστικά δικαιώματα για Έλληνες και μετανάστες, πόλος έλξης επενδυτών στο πλαίσιο της νέας αστικής οικονομικής ανάπτυξης. Τέλος, αστικά κόμματα, οικονομολόγοι και αναλυτές τονίζουν την ανάγκη ανανέωσης του γερασμένου πληθυσμού της Ε.Ε. με νέους εξειδικευμένους-μορφωμένους μετανάστες, που επιπλέον η ένταση της εκμετάλλευσης τους και απόσπασης υπεραξίας θα δώσει στο ευρωπαϊκό κεφάλαιο την απαιτούμενη ανταγωνιστικότητα και τους όρους ξεπεράσματος τη κρίσης υπερσυσσώρευσης!   
ImageΗ τοποθέτηση του Δημήτρη Αβραμόπουλου, με την ιδιότητα του Επιτρόπου Μετανάστευσης είναι αποκαλυπτική, αφού περιγράφει την σύγχρονη Ευρώπη του Ολοκληρωτισμού και του Πολέμου, με έμφαση στις Απελάσεις, τον Έλεγχο, την εκμετάλλευση και καταπίεση: «Σήμερα δημιουργούμε περισσότερη Ευρώπη, για την καλύτερη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, για την αύξηση των επιστροφών των παράτυπων μεταναστών, για την ενίσχυση του συστήματος ασύλου γι αυτούς που έχουν ανάγκη διεθνούς προστασίας και για την ενίσχυση των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ», δήλωσε ο Έλληνας επίτροπος.
Το γερμανικό κατεστημένο δεν μετρά τα λόγια του. Σύμφωνα με το Der Spiegel η νέα Frontex θα έχει έως και 2000 αστυνομικούς από τα κράτη-μέλη της Ε.Ε, οι οποίοι θα βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να τους χρειαστεί η FRONTEX. Σύμφωνα με το ίδιο σχέδιο, η FRONTEX θα μπορεί, υπό προϋποθέσεις, να δράσει και χωρίς να προηγηθεί αίτημα κράτους-μέλους. «Τα κράτη-μέλη μελλοντικά, θα έχουν σε συνεχή ετοιμότητα έως και 2.000 αστυνομικούς για ενδεχόμενες ανάγκες της FRONTEX (.) Οι αστυνομικοί θα πρέπει να είσαι θέση να μετακινηθούν γρήγορα στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ σε περιπτώσεις ανάγκης, όπως αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα και, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ακόμη και παρά τη θέληση του ενδιαφερόμενους κράτους-μέλους», σημειώνεται στο περιοδικό που θα κυκλοφορήσει αύριο. «Οι εποχές που πρέπει να ζητιανεύουμε για αστυνομικούς πρέπει να αποτελέσουν παρελθόν. Το θέμα είναι να δημιουργήσουμε από την FRONTEX μια πραγματική υπηρεσία φύλαξης συνόρων», αναφέρει το Spiegel, μεταφέροντας δηλώσεις κύκλων της Κομισιόν. Οι υπάλληλοι της FRONTEX θα μπορούν ακόμη να επιβλέπουν ότι θα επαναπροωθούνται οι μετανάστες των οποίων οι αιτήσεις ασύλου απορρίπτονται, αναφέρεται στο δημοσίευμα, και επισημαίνεται ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο φαίνεται πως θα στηρίξει το σχέδιο της Επιτροπής. «Όταν κράτη, όπως τώρα η Ελλάδα, αποτυγχάνουν στην φύλαξη των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ, πρέπει η Ευρώπη να μπορεί να αναλαμβάνει το πρόσταγμα για συγκεκριμένα τμήματα των συνόρων», δηλώνει σχετικά ο γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής (CSU) επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέρνερ. Επιπλέον, σε περίπτωση που διαπιστωθούν σοβαρά προβλήματα στη φύλαξη των συνόρων θα μπορεί να παρέμβει άμεσα, χωρίς να είναι αναγκαίο επίσημο αίτημα από το ενδιαφέρομενο κράτος-μέλος, αλλά κάτω από «αυστηρές προϋποθέσεις». Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά πως η παρούσα κατάσταση στα εξωτερικά σύνορα «δικαιολογεί» μια τέτοια πρόταση και πως η επικείμενη Σύνοδος Κορυφής θα «ενθαρρύνει» την Επιτροπή να προχωρήσει γρήγορα στη διαδικασία έγκρισης και εφαρμογής. Ο Μαργαρίτης Σχοινάς δήλωσε αισιόδοξος ότι τόσο τα κράτη - μέλη όσο και το Ευρωκοινοβούλιο θα δώσουν το αναγκαίο "πράσινο φως" για να υλοποιηθεί η πρόταση και μάλιστα να τεθεί σε ισχύ άμεσα, κάνοντας λόγο για «φιλόδοξο» σχεδιασμό.
Στην πρόταση της Κομισιόν, που παρουσιάστηκε στο Κολέγιο των Επιτρόπων την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου, από το Δημήτρη Αβραμόπουλο,  προβλέπεται ότι η νέα δύναμη που θα αντικαταστήσει τη FRONTEX, θα μπορεί να επεμβαίνει στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ ακόμη και υπερβαίνοντας το βέτο ενός ή περισσοτέρων κρατών - μελών. Ήδη επιφυλάξεις διατυπώνουν οι κυβερνήσεις Ελλάδας, Ιταλίας, Μάλτας και Ιταλίας. Οι βασικές παράμετροι του «Σχεδίου Αβραμόπουλου», το οποίο προετοιμάστηκε στο γραφείο του Έλληνα επιτρόπου ο οποίος έχει και την αρμοδιότητα σε θέματα μετανάστευσης και εσωτερικής ασφαλείας, έχουν σε αδρές γραμμές περιγραφεί. Και το πνεύμα της πρότασης είχε επίσης περιγραφεί στην κοινή επιστολή των υπουργών Εσωτερικών Γερμανίας και Γαλλίας, Τόμας ντε Μεζιέρ και Μπερνάρ Καζνέβ αντιστοίχως, οι οποίοι ζήτησαν την άμεση ενίσχυση και αναβάθμιση του Frontex με σκοπό τον καλύτερο έλεγχο των εξωτερικών συνόρων ώστε να διασφαλιστεί και η ακεραιότητα της Ζώνης Σένγκεν. Είναι σαφές όμως ότι ο γαλλογερμανικός άξονας και κράτη της βόρειας, κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης τη στηρίζουν.
Οι λεπτομέρειες όμως παρουσιάζουν έντονο ενδιαφέρον. Σύμφωνα με την πρόταση, η νέα Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής θα μπορεί να επεμβαίνει παρακάμπτοντας τα «εθνικά βέτο». «Η Κομισιόν» αναφέρεται χαρακτηριστικά σε σημείο της πρότασης «θα έχει τη δυνατότητα να υιοθετεί μία εφαρμοστική απόφαση που θα καθορίζει ότι η κατάσταση σε ένα συγκεκριμένο κομμάτι των εξωτερικών συνόρων απαιτεί επείγουσα δράση και θα αναθέτει στην υπηρεσία το έργο της εκτέλεσης των αναγκαίων επιχειρησιακών μέτρων». Όπως χαρακτηριστικά προστίθεται, «σε επείγουσες καταστάσεις, η υπηρεσία θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να παρεμβαίνει για να διασφαλίζει ότι θα αναλαμβάνεται δράση επί του εδάφους ακόμη και όπου δεν υπάρχει αίτημα για βοήθεια από το ενδιαφερόμενο κράτος - μέλος ή όπου αυτό το κράτος - μέλος θεωρεί ότι δεν υπάρχει ανάγκη για επιπρόσθετη επέμβαση». Για να αποφευχθεί μάλιστα η εμπλοκή στην ανάληψη δράσης από τη νέα δύναμη, η Κομισιόν προτείνει ότι για να ανατραπεί η απόφαση θα πρέπει το ενδιαφερόμενο κράτος να συγκεντρώσει ενισχυμένη πλειοψηφία εναντίον αυτής (reverse qualified majority) στο Συμβούλιο της ΕΕ. Θα πρόκειται για τιτάνιο, αν όχι αδύνατο, έργο, καθώς θα προϋποθέτει τη συγκέντρωση ποσοστού ψήφων περίπου 75%.
Πρόκειται για ένα μέτρο με αδίστακτο αντεπαναστατικό περιεχόμενο, για μια αυταρχική επιλογή που αποκαλύπτει ότι ο πραγματικός στόχος δεν είναι απλά οι μετανάστες, αλλά κυρίως όλοι οι εργαζόμενοι και η πληττόμενη κοινωνική πλειοψηφία. 
Οι ολέθριες αστικές επιλογές απαιτούν και την κατασταλτική τους θωράκιση. Τα Μνημόνια, οι περικοπές, το άγριο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, η δουλοποίηση της εργατικής τάξης, η εξαφάνιση του όποιου «κράτους πρόνοιας» και η επιβολή του σύγχρονου εργασιακού-κοινωνικού Μεσαίωνα αντικειμενικά δημιουργούν τους όρους εξέγερσης των αποκλεισμένων, της νεολαίας και των εργαζομένων που έχοντας χάσει παρόν και μέλλον, εργασία-ασφάλιση-σύνταξη, τους κόπους μια ζωής,  δε θα έχουν να χάσουν παρά τις αλυσίδες τους. Όταν λοιπόν οι κοινωνικοί εμφύλιοι μεταξύ μεταναστών-προσφύγων, ντόπιων και ξένων εργατών, δημόσιων-ιδιωτικών υπαλλήλων δεν θα αρκούν για να εκτονώσουν και αποπροσανατολίσουν την κοινωνική αμφισβήτηση, τότε οι εθνικές και υπερεθνικές κατασταλτικές δυνάμεις -ΝΑΤΟ, ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΣ, Ευρωπαϊκή Στρατοχωροφυλακή, θα παρέμβουν για να επιβάλλουν τον αστικό Νόμο και την Τάξη.  
Θα ήταν επομένως λάθος να εξετάσουμε τη βίαιη ταξική επίθεση με όρους «εθνικού κινδύνου», ανατροπής «της λαϊκής κυριαρχίας», επιβολής «Γερμανικής Κατοχής και Τέταρτου Ραϊχ», όπως βολεύει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που απαιτεί «εθνική ενότητα», πρωταγωνιστεί στην άγρια αντεργατική επίθεση και στον πόλεμο κατά των μεταναστών, αλλά και στις νέες επεμβάσεις! 
Καμία «εθνική κυριαρχία» δεν χάνεται, όταν περιορίζονται τα περιθώρια δράσης ενός έθνους-κράτους. Γιατί το έθνος-κράτος δεν εκπροσωπεί καμία «εθνική κυριαρχία» και κανένα ενιαίο «εθνικό συμφέρον», αφού κυριαρχεί ως το κράτος των επιχειρηματιών, των τραπεζών και του πολιτικού τους προσωπικού, έναντι των εργαζομένων, της νεολαίας χωρίς προοπτική, των ανέργων, των χαμηλοσυνταξιούχων.
Και καμία πραγματική «λαϊκή κυριαρχία» δεν υπήρξε στην Ελλάδα στη μεταπολίτευση του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ και πουθενά στον καπιταλιστικό κόσμο, ώστε να λέμε ότι «χάνεται» τώρα-εκτός και αν διεκδικεί κανείς κάποια «λαϊκή κυριαρχία» και «λαϊκή επιβολή της θέλησης» καταστολής των μεταναστών με στρατοχωροφυλακή, αρμοδιότητα που το ελληνικό κράτος θα τη μοιράζεται όλο και περισσότερο με την Frontex! Αυτό που συμβαίνει, είναι πολύ απλά ότι η Ε.Ε να παίρνει τα ηνία σε τομείς τις καταστολής που η ίδια μπορεί να ασκήσει πολύ καλύτερα και αποτελεσματικότερα για το σύνολο του ευρωπαϊκού καπιταλιστικού συστήματος, σε σχέση με το κάθε κράτος-μέλος μεμονωμένα. Η ελληνική αστική τάξη έχει συμφέρον να θωρακιστεί, όπως και οι άλλες αστικές τάξεις, απέναντι στους «εσωτερικούς» και «εξωτερικούς» εχθρούς, και σε αυτά τα βήματα βαδίζει και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.
Λίγες ημέρες μετά τη στυγνή επίθεση του ελληνικού κράτους και της Frontex απέναντι στους μετανάστες της Ειδομένης που συνοδεύτηκε από πολύ ξύλο, δακρυγόνα, συλλήψεις και απομάκρυνση δημοσιογράφων και αλληλέγγυων, καθώς η Λογοκρισία ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στην κήρυξη στρατιωτικού νόμου σε μια περιορισμένη ζώνη επίδειξης κρατικής τρομοκρατίας του σύγχρονου Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θέλει περισσότερη  frontex! Τρέχει να φτιάξει όσο το δυνατόν περισσότερα Στρατόπεδα Συγκέντρωσης-Διαλογής, τα γνωστάhotspot, σε Χίο, Μυτιλήνη και Χίο. Ακολουθεί η απόφαση για να ανοίξει ξανά το στρατόπεδο συγκέντρωσης της Κορίνθου ενώ σειρά έχει η Αμυγδαλέζα. Διεκδικεί όρους συνεννόησης με την Τουρκία-ΠΓΔΜ ώστε να ορθωθεί ένα αδιαπέραστο Τείχος του Αίσχους!
Ταυτόχρονα, η αστική εξουσία σε όλες τις εκφάνσεις της προσπαθεί να κυριαρχήσει και ιδεολογικά στο ζήτημα του μεταναστευτικού. Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια στιγμή που κυβέρνηση και δήμαρχοι κάνουν αυτές τις δηλώσεις, όλα τα ΜΜΕ τους υπερασπίζονται στο ακέραιο, προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν τον κόσμο ταυτίζοντας τους μετανάστες με τρομοκράτες, τζιχαντιστές και εγκληματίες.
Στην πραγματικότητα, όλοι όσοι επιχειρούν να περάσουν τα ευρωπαϊκά σύνορα, πρόσφυγες και μετανάστες, είναι κατατρεγμένοι από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, τους εμφυλίους, τις δικτατορίες, τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης στη Μέση Ανατολή και παγκοσμίως. Είναι όλοι άνθρωποι που θυσίασαν όσα είχαν στους τόπους τους, ρίσκαραν τις ζωές τους στο Αιγαίο και τα χερσαία σύνορα, έμειναν για μέρες έξω στο τσουχτερό κρύο στην Ειδομένη και αλλού.
Η ταξική αλληλεγγύη με όλους τους μετανάστες που ψάχνουν ένα καλύτερο μέλλον είναι καθήκον της εργατικής τάξης. Ο κοινός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε κυβερνήσεις και μνημόνια, Ε.Ε., ΔΝΤ και ΝΑΤΟ είναι η μόνη απάντηση. Απαιτούμε:
·         Να φύγουν οι δυνάμεις της Frontex από την Ελλάδα. Να κλείσουν εδώ και τώρα τα γραφεία της στον Πειραιά.
·         Έξοδος από ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ευρωστρατό-Frontex με στόχο να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί μηχανισμοί.
·         Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου. Απρόσκοπτη είσοδος-έξοδος των μεταναστών από τα σύνορα.
·         Κανένας διαχωρισμός πρόσφυγα - μετανάστη. Όχι στα hotspots. Νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε όλους μετανάστες.
·         Εξασφάλιση από το κράτος και τις δημοτικές αρχές όλων των αναγκών των μεταναστών σε στέγαση, φαγητό, βασικές ανάγκες.
Στηρίζουμε τις αντιρατσιστικές/αντιφασιστικές/αντιπολεμικές κινητοποιήσεις στα νότια προάστια κατά της επιστολής των 4 δημάρχων και των Στρατοπέδων Συγκέντρωσης.
Προετοιμάζουμε τις πανελλαδικές κινητοποιήσεις στις 18 Δεκεμβρίου (Παγκόσμια ημέρα μεταναστών) και στον φράχτη του Έβρου στις 23-24 Ιανουαρίου.
Καλούμε σε γενικό ξεσηκωμό ενάντια στον ανοιχτό πόλεμο κατά των μεταναστών που μαίνεται σε όλα τα επίπεδα και ενάντια στον αντίστοιχο πόλεμο που εξαπολύεται εναντίον κάθε εργαζόμενου, άνεργου, νεολαίου και συνταξιούχου.
Πρέπει να συμβάλλουμε στη δημιουργία ενός μαχητικού ανατρεπτικού εργατικού διεθνιστικού αντικαπιταλιστικού κινήματος. Αυτή η κυβέρνηση και η αστική πολιτική της πρέπει να ανατραπεί. Η κυβέρνηση της αντεργατικής λαίλαπας, της κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών πρέπει να Ανατραπεί. Κοινός είναι ο εχθρός των Τσίπρα-Καμμένου-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ: Ο κόσμος της εργασίας. Η μόνη ρεαλιστική απάντηση προς όφελος των μεταναστών αλλά και της εργατικής τάξης των ευρωπαϊκών χωρών είναι ο κοινός διεθνιστικός αγώνας απέναντι σε ΗΠΑ, ΕΕ, ΝΑΤΟ, Ρωσία και στο Κεφάλαιο που κάνουν πολέμους και σπέρνουν θανάτους και μεταναστευτικά ρεύματα, προσπαθώντας ύστερα να τα εκμεταλλευτούν προς όφελος τους.
Παλεύουμε για: Έξοδο από ΝΑΤΟ-ΕΕ-Ευρωστρατό-Frontex με στόχο να διαλυθούν οι ιμπεριαλιστικοί αυτοί μηχανισμοί.    Να γκρεμιστεί ο φράχτης του Έβρου και κάθε τείχος του αίσχους που σηκώνουν τα αστικά κράτη. Απρόσκοπτη είσοδος-έξοδος των μεταναστών από τα σύνορα. Νομιμοποίηση και αναγνώριση όλων των δικαιωμάτων σε όλους μετανάστες.


ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου