Δευτέρα 28 Δεκεμβρίου 2015

Λακέδες πια του Ρ. Τ. Ερντογάν οι Κούρδοι του Βορείου Ιράκ;

Σε φανατικό υποστηρικτή της Τουρκίας έχει εξελιχθεί η κυβερνώσα ομάδα στο ιρακινό Κουρδιαστάν, η οποία στηρίζει την τουρκική άποψη και καταγγέλλει ως αβάσιμες τις ρωσικές αιτιάσεις περί λαθρεμπορίου πετρελαίου μεταξύ Τουρκίας και Ισλαμικού Κράτους.
Αυτό δήλωσε ο σύμβουλος του προέδρου του ιρακινού Κουρδιστάν Μπαρτζανί, Κιφάχ Μαχμούτ. Ο Μαχμούτ είπε πως τα βυτιοφόρα που εικονίζονται σε ρωσικές δορυφορικές φωτογραφίες δεν είναι του ΙΚ αλλά κουρδικά που μεταφέρουν πετρέλαιο στο Τζεϊχάν της Τουρκίας.
Λίγες ημέρες πριν η Μόσχα είχε δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες 12.000 βυτιοφόρων, στο βόρειο Ιράκ, δηλώνοντας πως αυτά μεταφέρουν το λαθραίο πετρέλαιο του ΙΚ.

Ο Μαχμούτ υποστήριξε πως οι Κούρδοι δεν επιτρέπουν μεταφορά πετρελαίου των τζιχαντιστών και είπε πως η Τουρκία αποτελεί σημαντικό μέλος της συμμαχίας κατά των τζιχαντιστών, ενώ κατηγόρησε τη Μόσχα ότι χρησιμοποιεί προπαγάνδα σοβιετικού τύπου.

Οι Κούρδοι του Ιράκ στηρίζονται στην Τουρκία για να κερδίσουν την ανεξαρτησία τους από το Ιράκ. Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν θα είναι και τόσο εύκολο, αν και ο Μπαρζανί έχει δηλώσει ότι θα προκηρύξει δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία.
http://www.defence-point.gr/news/?p=143983

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου