Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

ΝΕΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΗΠΑ ΣΕ ΑΦΡΙΚΗ-ΑΣΙΑ-ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΜΕ ΠΡΟΦΑΣΗ ΤΗΝ ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

ImageΟ στρατός των ΗΠΑ εξετάζει το ενδεχόμενο οικοδόμησης μιας “αράχνης” βάσεων στην Αφρική , την Ασία και τη νοτιοδυτική Μέση Ανατολή για να αποκτήσουν περισσότερη ετοιμότητα ενάντια στον Ισλαμικό Κράτος και άλλων τρομοκρατικών ομάδων.
«Στρατιωτικοί αξιωματούχοι έχουν πει στο Λευκό Οίκο ότι το δίκτυο των βάσεων θα χρησιμεύσει ως κόμβος για επιχειρήσεις Ειδικών Δυνάμεων και μυστικών πρακτόρων που θα διεξάγουν αντιτρομοκρατικές αποστολές " σύμφωνα με τους New York Times.
Οι προτεινόμενες νέες βάσεις θα αποτελούνται από τέσσερα «κέντρα » που θα επεκτείνονται σε υπάρχουσες αμερικανικές βάσεις στο Τζιμπουτί και το Αφγανιστάν με 500 έως 5.000 στρατιώτες , σύμφωνα με τις πληροφορίες. Επιπλέον, μικρότερες « ακτίνες » θα δημιουργηθούν σε χώρες όπως ο Νίγηρας και το Καμερούν .
Οι βάσεις αυτές θα επιχειρήσουν να «φέρουν μια ad hoc σειρά υφιστάμενων βάσεων σε ένα συνεκτικό σύστημα» ικανές στην καταπολέμηση των περιφερειακών απειλών από το Ισλαμικό Κράτος και την αλ - Κάιντα και να προλαμβάνουν τις πιθανές επιθέσεις σε αμερικανικές διπλωματικές εγκαταστάσεις, όπως εκείνη στη Βεγγάζη ,στη Λιβύη .
Η πρόταση αποτέλεσε θέμα συζητήσεων , όπως δήλωσαν αξιωματούχοι στην εφημερίδα New York Times , κατά τη διάρκεια συνεδρίασης στο Λευκό Οίκο . Ωστόσο , ανώτεροι αξιωματούχοι του Υπουργείου Άμυνας αναφέρουν ότι η πρόταση βρίσκεται ακόμη στα πρώτα στάδια της και εξετάζεται .

ΠΗΓΗ: sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου