Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

Τουρκία – Ουκρανία: Κοινός εκσυγχρονισμός αρμάτων με νόημα…

Διαπραγματεύσεις που πολύ πιθανά θα καταλήξουν σε συμφωνία για συνεργασία στον τομέα του εκσυγχρονισμού αρμάτων μάχης άρχισαν μεταξύ του τουρκικού ομίλου Aselsan και της κρατικής ουκρανικής εταιρίας Ukroboronprom.
Μάλιστα σύμφωνα με αξιωματούχο του τουρκικού ομίλου Aselsan σε επόμενη φάση η συνεργασία θα επεκταθεί στους τομείς των συστημάτων Πυροβολικού και των τεθωρακισμένων οχημάτων μεταφοράς Πεζικού (ΤΟΜΠ).
Η έναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ Τουρκίας και Ουκρανίας μπορεί να θεωρηθεί ότι αποτελεί τουρκικό αντίμετρο στις κυρώσεις που επέβαλε η Ρωσική Ομοσπονδία μετά την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού Su-24 Fencer.
Ωστόσο, θα μπορούσε εξίσου να εικάσει κανείς, ότι η Τουρκία έψαχνε την αφορμή για να ξεκινήσει κάτι που ήθελε να κάνει αλλά απέφευγε, καθότι είναι φυσιολογικό να θεωρεί πως θα μπορούσε να ωφεληθεί πολλαπλώς η αμυντική της βιομηχανία από μια τέτοια συνεργασία.

Πέραν της ενδεχόμενης αξιοποίησης της συνεργασίας σε κάποιο πρόγραμμα αναβάθμισης τμήματος του αρματικού της δυναμικού, θα μπορούσε να οδηγήσει και στην ενσωμάτωση βελτιώσεων και στο εθνικό άρμα μάχης Altay…http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου