Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Ποιά είναι η ιδιωτική εταιρεία G4S που πρόκειται να αναλάβει τη φύλαξη των κέντρων κράτησης;


Ποια είναι η ιδιωτική εταιρεία G4S που πρόκειται να αναλάβει τη φύλαξη των κέντρων κράτησης ;
Κέρδος εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων
Η G4S βγάζει κέρδος παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. 
Η G4S έχει υπογράψει συμβόλαια για τη διαχείριση της ασφάλειας σε Αφγανιστάν και Ιράκ και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών και στις απελάσεις ως εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, βγάζοντας κέρδος από την εκμετάλλευση των μεταναστών.
Στις βασικές υπηρεσίες της G4S περιλαμβάνονται «υπηρεσίες ασφαλείας», «συστήματα ασφαλείας» και «υπηρεσίες παρακολούθησης και αντίδρασης» με τηλεματική τεχνολογία και περιπολικά ασφαλείας.
Η ηλεκτρονική σήμανση και παρακολούθηση κρατουμένων στο σπίτι τους με βραχιολάκια, η υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων και η διαχείριση κέντρων κράτησης ή συνοδεία των κρατουμένων είναι μερικές από τις υπηρεσίες της.

Το 2007, η ισραηλινή θυγατρική της G4S κατηγορήθηκε για συνενοχή σε ό,τι συνέβαινε στις φυλακές όπου βρίσκονταν χιλιάδες παιδιά ανάμεσα σε πολιτικούς κρατούμενους. 
Τον Μάιο του 2014 ξεσπά απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατουμένων που βρίσκονταν εκεί χωρίς δικαστική απόφαση.

Οι μέθοδοι ανάκρισης που εφαρμόζει η ισραηλινή Shin Bet είναι η στέρηση ύπνου, η έκθεση σε θερμότητα ή σε ψύχος ή σε πολύ δυνατή μουσική και το κρέμασμα των δεμένων κρατουμένων ώστε να μην ακουμπούν τα πόδια κάτω, με το σώμα σε σχήμα τόξου ή με ένα βρόμικο σάκο στο κεφάλι.

Το 1997 επιτροπή του ΟΗΕ κατήγγειλε αυτές τις μεθόδους ως απάνθρωπες. Πολλοί κρατούμενοι πέθαναν ή έμειναν παράλυτοι''
===================
7 Απρ 2014 
Σε ιδιωτικές επιχειρήσεις παροχής «υπηρεσιών ασφαλείας» θα ανατεθεί σύντομα η φύλαξη αλλά και η φύλαξη των «ειδικών» κρατουμένων με «βραχιολάκι», ανοίγοντας το δρόμο στην ιδιωτικοποίηση των φυλακών (και στις μεγάλες μπίζνες) στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα πρότυπα των ΗΠΑ και του Ην. Βασιλείου, αλλά των κέντρων κράτησης μεταναστών

Σύμφωνα με το EUobserver, η Βρετανική εταιρία G4S, η μεγαλύτερη ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας στον κόσμο είναι μεταξύ των εταιρειών που θα διαγωνιστούν για να αναλάβουν τη φύλαξη των κέντρων «φιλοξενίας» μεταναστών στο Παρανέστι Δράμας, στην Κόρινθο και στην Ορεστιάδα.

Η χρηματοδότηση γίνεται με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων και του Ταμείου Επιστροφής της ΕΕ.[1]

Χωρίς να έχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ τους οι ιδιωτικές εταιρείες «παροχών ασφαλείας» ας δούμε ποια είναι η μεγαλύτερη από αυτές: 
Η G4S

Η G4S ( πρώην Group 4 Securicor ) είναι μια βρετανική πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας που εδρεύει στο Crawley , στο Ηνωμένο Βασίλειο . Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφαλείας στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε περίπου 125 χώρες .

Στις βασικές υπηρεσίες της G4S περιλαμβάνονται «επανδρωμένες υπηρεσίες ασφαλείας » οι οποίες παρέχουν εκπαιδευμένους και επιλεγμένους υπαλλήλους ασφάλειας. Η εταιρεία παρέχει επίσης «συστήματα ασφαλείας », όπως έλεγχο εισόδου , CCTV , συναγερμούς εισβολέων , πυρανίχνευση , βίντεο και τεχνολογία για την κατασκευή συστημάτων ασφαλείας.

Οι «υπηρεσίες παρακολούθησης και αντίδρασης» είναι μια άλλη βασική υπηρεσία, όπου η G4S παρέχει περιπολικά ασφάλειας, υπηρεσίες αντιμετώπισης και υπηρεσίες λήψης συναγερμού και παρακολούθησης . Η G4S παρέχει επίσης «υπηρεσίες ασφαλείας εγκαταστάσεων» που περιλαμβάνουν την ολοκληρωμένη παροχή υπηρεσιών σε μεγάλες περιοχές ή οικόπεδα για εμπορικούς πελάτες και κυβερνήσεις .

Η G4S παρέχει επίσης ηλεκτρονική σήμανση και παρακολούθηση κρατουμένων στο σπίτι τους ή στην κοινότητα (βραχιολάκι). Η εταιρεία παρέχει λειτουργίες υποστήριξης των αστυνομικών δυνάμεων.

Επίσης, η G4S διαχειρίζεται κέντρα κράτησης ανήλικων και ενήλικων σε ότι έχει να κάνει με τις εγκατάστασης και των ανθρώπων που κρατούνται μέσα σ' αυτές. Αυτό περιλαμβάνει τη διαχείριση κέντρων που χρησιμοποιούνται και για την κράτηση των αιτούντων άσυλο.

Η συνοδεία των κρατουμένων είναι μια άλλη βασική υπηρεσία. H G4S μεταφέρει τους κρατουμένους και τους αιτούντες άσυλο μεταξύ των δικαστηρίων , των αστυνομικών τμημάτων και των κέντρων κράτησης. [2]

Ο ρόλος της G4S στο ισραηλινό απαρτχάιντ

Από εκδήλωση διαμαρτυρίας μπροστά από την G4S Photograph: Stephanie Bosset/Demotix/Corbis

H εταιρεία G4S είναι συνένοχη στην ισραηλινή κατοχή της Παλαιστίνης μέσω της προμήθειας εξοπλισμού και υπηρεσιών ασφαλείας για χρήση στα σημεία ελέγχου , στους παράνομους εποικισμούς στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη και στη συντήρηση του συστήματος των φυλακών του Ισραήλ .

Οι Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι αντιμετωπίζουν συστηματικά βασανιστήρια και κακομεταχείριση κατά τη σύλληψη και την κράτησή τους στα χέρια του ισραηλινού στρατού.

Το 2007 , η ισραηλινή θυγατρική της G4S υπέγραψε σύμβαση με την Ισραηλινή Αρχή Φυλακών για την παροχή συστημάτων ασφαλείας για μεγάλες ισραηλινές φυλακές . 
Η G4S παρέχει συστήματα ασφάλειας για τις φυλακές Κετζιότ και Μεγκίντο, στις οποίες κρατούνται Παλαιστίνιοι πολιτικοί κρατούμενοι από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη στο εσωτερικό του Ισραήλ .

Η εταιρεία παρέχει επίσης εξοπλισμό στη φυλακή Οφέρ, που βρίσκεται στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη , καθώς και στα κέντρα κράτησης Kishon και Moskobiyyeh, τα οποία έχουν επανειλημμένα καταγγείλει οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων για βασανιστήρια και κακομεταχείριση των Παλαιστινίων κρατουμένων, συμπεριλαμβανομένων φυλακισμένων παιδιών.

Η G4S παρέχει υπηρεσίες «ασφαλείας» σε διάφορα επίπεδα , σε φυλακές στις οποίες Παλαιστίνιοι κρατούμενοι υποβάλλονται τακτικά σε βασανιστήρια και κακομεταχείριση .

Στη φυλακή Al Jalame , κρατούνται Παλαιστίνια παιδιά κλειδωμένα στην απομόνωση για μέρες ή ακόμα και εβδομάδες .

Το Ισραήλ απαγορεύεται να μεταφέρει Παλαιστίνιους κρατούμενους από τα κατεχόμενα εδάφη σε φυλακές στο εσωτερικό του Ισραήλ, σύμφωνα με το άρθρο 76 της Τέταρτης Σύμβασης της Γενεύης.
Παρ 'όλα αυτά , χιλιάδες παλαιστίνιοι κρατούμενοι παρανόμως κρατούνται σε φυλακές στο εσωτερικό του Ισραήλ .

Με την παροχή εξοπλισμού σε αυτές τις φυλακές, G4S συμμετέχει ενεργά σε αυτές τις παραβιάσεις του διεθνούς δικαίου .

Η G4S εμπλέκεται και σε άλλες πτυχές της ισραηλινής κατοχής και του καθεστώτος απαρτχάιντ:

Έχει προμηθεύσει τον εξοπλισμό και τις υπηρεσίες για τα ισραηλινά σημεία ελέγχου στη Δυτική Όχθη -που αποτελούν μέρος της διαδρομής του παράνομου Τείχους του Ισραήλ-αλλά και στα σημεία που απομονώνουν τα κατεχόμενα εδάφη της Γάζας.

Η G4S έχει επίσης υπογράψει συμβόλαια για εξοπλισμό και υπηρεσίες στα κεντρικά γραφεία της ισραηλινής αστυνομίας στη Δυτική Όχθη και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις . [3]

Κέρδος εις βάρος των ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Η G4S βγάζει κέρδος παραβιάζοντας τα ανθρώπινα δικαιώματα σε όλο τον κόσμο. Η G4S έχει υπογράψει συμβόλαια για τη διαχείριση της ασφάλειας σε Αφγανιστάν και Ιράκ και διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη λειτουργία των κέντρων κράτησης μεταναστών και στις απελάσεις ως εξωτερική ανάθεση υπηρεσιών, βγάζοντας κέρδος από την εκμετάλλευση των μεταναστών. Ένα από τα θύματά της είναι ο Τζίμμυ Μουμπένγκα που πέθανε κατά τη διάρκεια της βίαιης απέλασής του, από το Ηνωμένο Βασίλειο στην Αγκόλα .

Ο θάνατος του Jimmy Mubenga

Τον Οκτώβριο του 2010 , ο 46χρονος Jimmy Mubenga έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο όπου τον κρατούσαν τρεις φύλακες της G4S, ενώ τον οδηγούσαν σε απέλαση . 
Οι φύλακες ασφαλείας τον κρατούσαν σφιχτά δεμένο στη θέση του, ενώ ο Mουμπένγκα φώναζε και προσπαθούσε να αντισταθεί στην απέλασή του . Οι επιβάτες ανέφεραν ότι τον άκουσαν να φωνάζει " μην το κάνετε αυτό " και " προσπαθούν να με σκοτώσουν". 
Η μονάδας ανθρωποκτονίας της Scotland Yard ξεκίνησε έρευνα μετά τον θάνατο και χαρακτήρισε την υπόθεση ως « ανεξήγητη » . Οι τρεις φύλακες της G4S, αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση.

a1sx2_Thumbnail1_g4s2.jpg

Τον Φεβρουάριο του 2011 , η εφημερίδα The Guardian ανέφερε ότι φύλακες της G4S, στο Ηνωμένο Βασίλειο, είχαν επανειλημμένως κατηγορηθεί για επικίνδυνα μεγάλη χρήση βίας σε βάρος κρατουμένων και αιτούντων άσυλο, σύμφωνα με πληροφορίες εργαζομένων στρην εταιρεία μετά το θάνατο του Μουμπένγκα. 
Το επόμενο φθινόπωρο , η G4S βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με καταγγελίες για φρουρούς της που κατηγορούνταν για προφορικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμό των κρατουμένων με επιθετική και ρατσιστική γλώσσα . 
[4]

Καταγγελίες για φυλακές στη Νότια Αφρική

Τον Οκτώβριο του 2013, το BBC ανέφερε ότι υπήρχαν καταγγελίες κρατουμένων που βασανίζονταν στη φυλακή Mangaung στη Νότια Αφρική . Το BBC αναφέρει έρευνα από το Πανεπιστήμιο Wits στο Γιοχάνεσμπουργκ , υποστηρίζοντας ότι δεκάδες από τους περίπου 3.000 κρατούμενους στη φυλακή της G4S έχουν βασανιστεί με τη χρήση ηλεκτροσόκ και αναγκαστικών ενέσεων. Τον Οκτώβριο του 2013, η G4S είπε ότι διερευνούσε τις καταγγελίες . 
Τα τελευταία χρόνια η G4S αντιμετωπίζει ένα κίνημα μποϊκοτάζ σε ολόκληρο τον κόσμο που όλο και δυναμώνει με πολιτικούς ακτιβιστές να διοργανώνουν συχνά εκστρατείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της G4S και με επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και φορείς να σταματούν την συνεργασία τους με την συγκεκριμένη εταιρεία «παροχής υπηρεσιών ασφάλειας». [5]

g4s1.jpg
Συγκέντρωση από Συνδικάτα στη Σκωτία που υποστηρίζουν το μποϊκοτάζ εναντίον της G4S σε αλληλεγγύη στους Παλαιστίνιους πολιτικούς κρατούμενους

g4s4.jpg
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας εναντίον της G4s, στο Λονδίνο (photo presstv)






-----------------------------
Σταύρος Ζώτος:
Το Ισραήλ είναι ο πιο πετυχημένος εξαγωγέας τεχνολογίας και τεχνογνωσίας κρατικής "ασφαλείας".
Δείτε ένα παράδειγμα..
------------------------------------
Ποια είναι η επιχείρηση που πουλάει ασφάλεια σε 125 χώρες του κόσμου ?

Η βρετανική πολυεθνική G4S, με έδρα το Κρόλεϊ, είναι ίσως η μεγαλύτερη εταιρεία παροχής «υπηρεσιών ασφαλείας» στον κόσμο, με πελάτες σε εκατόν είκοσι πέντε χώρες. 
Απασχολεί έναν τεράστιο «στρατό» 620.000 υπαλλήλων και είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στον κόσμο. Φέτος,(αρθρο του 2014) ο όμιλος εταιρειών ασφαλείας γιόρτασε τα 35 χρόνια «έργου και προσφοράς» στην Ελλάδα.

«Η G4S, βασισμένη στις υψηλές προδιαγραφές υπηρεσιών, ηγείται σταθερά στο χώρο της ασφάλειας, συνεχίζοντας την πολυετή παράδοση στην προστασία της ανθρώπινης ζωής και περιουσίας. Σήμερα ο όμιλος αποτελεί έναν εκ των κορυφαίων εργοδοτών, απασχολώντας περισσότερους από 2.400 εργαζομένους σε όλη την Ελλάδα» αναφέρει η ίδια η εταιρεία και δεν παραλείπει να εξάρει το φιλανθρωπικό της έργο με «στενές επαφές» με το Χαμόγελο του Παιδιού και την Κιβωτό του Κόσμου, την ενίσχυση περιβαλλοντικών προγραμμάτων σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και χορηγίες σε αθλητές.

Η αρχική εταιρεία Group 4 είχε ιδρυθεί το 1968 και ανέλαβε το 1993 τη φύλαξη των βρετανικών φυλακών, αλλά βρέθηκε έπειτα από μια σειρά γκάφες σε δύσκολη θέση. 
Τέσσερις κρατούμενοι είχαν χαθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα απ' όταν υπέγραψε συμβόλαιο, με αποτέλεσμα ο Τόνι Μπλερ να μιλήσει για «κωμωδία λαθών».
Η σύμβαση του βρετανικού κράτους με μια ιδιωτική εταιρεία δεν μπορεί παρά να αποδοθεί στο κλίμα «θατσερισμού» που επικρατούσε τότε. Από τότε ο νεοφιλελευθερισμός δεν θριάμβευσε μόνο, αλλά θεωρεί αυτονόητο πως ακόμα και η ασφάλεια του κράτους -και η προσωπική ζωή των πολιτών- μπορεί να είναι ιδιωτική υπόθεση.

Στις βασικές υπηρεσίες της G4S περιλαμβάνονται «υπηρεσίες ασφαλείας», «συστήματα ασφαλείας» και «υπηρεσίες παρακολούθησης και αντίδρασης» με τηλεματική τεχνολογία και περιπολικά ασφαλείας.

Η ηλεκτρονική σήμανση και παρακολούθηση κρατουμένων στο σπίτι τους με βραχιολάκια, η υποστήριξη των αστυνομικών δυνάμεων και η διαχείριση κέντρων κράτησης ή συνοδεία των κρατουμένων είναι μερικές από τις υπηρεσίες της.

Το 2007, η ισραηλινή θυγατρική της G4S κατηγορήθηκε για συνενοχή σε ό,τι συνέβαινε στις φυλακές όπου βρίσκονταν χιλιάδες παιδιά ανάμεσα σε πολιτικούς κρατούμενους. 
Τον Μάιο του 2014 ξεσπά απεργία πείνας Παλαιστίνιων κρατουμένων που βρίσκονταν εκεί χωρίς δικαστική απόφαση.

Οι μέθοδοι ανάκρισης που εφαρμόζει η ισραηλινή Shin Bet είναι η στέρηση ύπνου, η έκθεση σε θερμότητα ή σε ψύχος ή σε πολύ δυνατή μουσική και το κρέμασμα των δεμένων κρατουμένων ώστε να μην ακουμπούν τα πόδια κάτω, με το σώμα σε σχήμα τόξου ή με ένα βρόμικο σάκο στο κεφάλι.

Το 1997 επιτροπή του ΟΗΕ κατήγγειλε αυτές τις μεθόδους ως απάνθρωπες. Πολλοί κρατούμενοι πέθαναν ή έμειναν παράλυτοι.

Τον Ιούνιο του 2014 διαδηλωτές με μια ανοιχτή επιστολή προς την εταιρεία ασφαλείας, ζήτησαν να «τελειώσει η συνενοχή της όσον αφορά στην κατάχρηση εξουσίας του Ισραήλ πάνω στα φυλακισμένα παιδιά».

Ο Hugo Slim, ερευνητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, διαπίστωσε ότι «υπάρχουν αδυναμίες σαφώς ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε ορισμένα τμήματα του συστήματος ασφαλείας του Ισραήλ, αλλά ο ρόλος της G4S είναι πολύ μακριά από τις άμεσες αιτίες και τις επιπτώσεις τους».

Η G4S εν τω μεταξύ έχει πλέον υπογράψει συμβόλαια για τη διαχείριση της ασφάλειας σε Αφγανιστάν και Ιράκ.

Τον Οκτώβριο του 2010, όταν ο 46άχρονος Jimmy Mubenga έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο όπου τον κρατούσαν τρεις φύλακες της G4S, ενώ τον οδηγούσαν σε απέλαση, οι μέθοδοι της εταιρείας ξαναμπήκαν στο μικροσκόπιο. Η Σκότλαντ Γιάρντ ξεκίνησε έρευνα μετά το θάνατό του και χαρακτήρισε την υπόθεση «ανεξήγητη». Οι τρεις φύλακες της G4S αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση. Το 2011, η εφημερίδα «Guardian» ανέφερε επικίνδυνη χρήση βίας εις βάρος κρατουμένων και ατόμων που ζητούσαν άσυλο.

Το επόμενο φθινόπωρο, η G4S βρέθηκε και πάλι αντιμέτωπη με καταγγελίες που αφορούσαν φρουρούς της οι οποίοι κατηγορούνταν για προφορικές παρενοχλήσεις και εκφοβισμό των κρατουμένων με επιθετική και ρατσιστική γλώσσα. Τον Οκτώβριο του 2013, το BBC έφερε στο φως καταγγελίες για βασανιστήρια στη Νότια Αφρική.

Μια έρευνα του Πανεπιστημίου Wits αποκάλυπτε ότι δεκάδες από τους περίπου 3.000 κρατουμένους στη φυλακή της G4S έχουν υποστεί χρήση ηλεκτροσόκ ή ενέσεις χωρίς τη θέλησή τους.

Η G4S ανακοίνωσε ότι θα διερευνούσε τις καταγγελίες.

Τα τελευταία χρόνια η G4S αντιμετωπίζει ένα μποϊκοτάζ σε ολόκληρο τον κόσμο, με εκστρατείες και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας εναντίον της.

Ανάμεσα σε άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας είναι και η απονομή του αρνητικού βραβείου Public Eye που απονέμεται σε εταιρείες οι οποίες ευθύνονται για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καταστροφή του περιβάλλοντος ή καταπάτηση του εργατικού δικαίου. Ενας ακόμα ογδοντάχρονος κρατούμενος πέθανε από καρδιακή προσβολή ενώ ήταν αλυσοδεμένος.
Η εφημερίδα «Guardian» θα γράψει ότι η G4S «παίζει ρώσικη ρουλέτα με τη ζωή των κρατουμένων».

Τον Αύγουστο του 2014 θα αποκαλυφθεί ότι η G4S χρησιμοποιούσε κρατούμενους μετανάστες ως φθηνό εργατικό δυναμικό με πληρωμή μία στερλίνα την ώρα.

Σήμερα η G4S Telematix S.Α. «οδηγεί» τις εξελίξεις στην ελληνική αγορά τηλεματικών εφαρμογών, με περισσότερα από 6.000 εγκατεστημένα συστήματα και εξυπηρετεί περισσότερες από 150 εταιρείες. «Το όραμά μας είναι να συνδέουμε ανθρώπους και αντικείμενα που βρίσκονται σε διαφορετικό χώρο και τα οποία δραστηριοποιούνται για την επίτευξη ενός κοινού σκοπού. Αυτό που κάνουμε είναι να «συνδέουμε ανθρώπους και πάγια εν κινήσει».

Από το 1998 ο όμιλος διαθέτει δορυφορικό σύστημα εποπτείας στόλου και συνεργάζεται με τη Celestica -έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές συστημάτων GSM/GPS- και την Eurowatch, η οποία περηφανεύεται για το στόλο της και την πρόσβαση σε όλες τις αστυνομικές αρχές της Ευρώπης και τη μεταφορά δορυφορικών δεδομένων σε πραγματικό χρόνο.

Το 2007, η ισραηλινή θυγατρική τής G4S κατηγορήθηκε για συνενοχή σε ό,τι συνέβαινε στις φυλακές όπου βρίσκονταν χιλιάδες παιδιά

Τον Οκτώβριο του 2010 ο 46άχρονος Jimmy Mubenga έχασε τη ζωή του μέσα στο αεροπλάνο όπου τον κρατούσαν τρεις φύλακες της G4S

Τον Οκτώβριο του 2013 το BBC έφερε στο φως καταγγελίες για βασανιστήρια στη Νότια Αφρική

Ερευνα του Πανεπιστημίου Wits αποκάλυπτε ότι δεκάδες από τους περίπου 3.000 κρατουμένους στη φυλακή της G4S έχουν υποστεί χρήση ηλεκτροσόκ

Τον Αύγουστο του 2014 θα αποκαλυφθεί ότι η G4S χρησιμοποιούσε κρατούμενους μετανάστες ως φθηνό εργατικό δυναμικό

1 σχόλιο: