Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015

Η τουρκική κυβέρνηση μπλόκαρε τον Λατούφ ΑΠΟ HERKO

Επιμέλεια Ηρακλής Κακαβάνης 
Η τουρκική κυβέρνηση έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στο blog του σκιτσογράφου Carlos Latuff, ο οποίος είναι γνωστός για την αριστερή, αντικαπιταλιστική και αντιιμπεριαλιστική στάση του απέναντι στις παγκόσμιες εξελίξεις και ιδιαίτερα οξύς με τις γελοιογραφίες εναντίον του Ερντογάν και της πολιτικής του.
Αυτό συμβαίνει όταν προσπαθεί κάποιος από την Τουρκία να επισκεφτεί το μπλοκ του Λατούφ
Ο Latuff ενημερώθηκε για το μπλοκ σε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο WordPress, την πλατφόρμα που φιλοξενεί το blog του συγγραφέα, όπου αναφέρεται ότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει το χώρο απρόσιτο για όποιον προσπαθεί να έχει πρόσβαση από το τουρκικό έδαφος.

Το 2014 Ο Λατούφ παίρνοντας ως θέμα τον Γιουσούφ Γερκέλ-ακόλουθο του πρωθυπουργού που κλώτσησε μεταλλωρύχο κατά την επίσκεψη του Ερντογάν στην Σόμα, σχεδίασε αυτό το σκίτσο με τον υπότιτλο «αυτή είναι η εικόνα που πραγματικά θα θέλαμε να δούμε»



Ο δικηγόρος Ταχίρ Ελτσί πυροβολήθηκε εν ψυχρώ, μπροστά στην κάμερα, κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών. Ο Λατούφ αποτύπωσε την «ουσία» της εν ψυχρώ δολοφονίας , υποδεικνύοντας τον ηθικό αυτουργό












http://atexnos.gr/






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου