Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΞΟΠΛΙΖΟΥΝ ΤΟ ISIS

Ο στρατός της Συρίας βρήκε κι άλλες αποδείξεις για τον εξοπλισμό των τζιχαντιστών από την Τουρκία, μετά την κατάληψη των θέσεων των ανταρτών στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.
Οι στρατιώτες του συριακού Στρατού και της λιβανέζικης Χεζμπολάχ, μετά από μια συντριπτική νίκη στη μάχη κατά των αντικαθεστωτικών, της «al-Nusra Dzhebhat» στις νότιες περιοχές της επαρχίας του Χαλεπίου, βρήκαν βλήματα 81-χιλιοστών τουρκικής παραγωγής (βλ. φωτογραφία) και τις στρατιωτικές μερίδες.
Τουρκικά όπλα βρέθηκαν στις θέσεις των αντικαθεστωτικών σε όλη την πρώτη γραμμή στη βόρεια Συρία. Πρόσφατα, ο συριακός στρατός έχει σημειώσει μεγάλη πρόοδο στα βουνά της Λατάκιας, κοντά στα σύνορα με την Τουρκία.

Σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης κ, εκτός από την Τουρκία οι ομάδες των αντικαθεστωτικών λαμβάνουν όπλα από τη Σαουδική Αραβία και το Κατάρ. Η «Al-Nusra» και η «Ahrar αλ-Sam» πήραν αυτό το μήνα μεγάλα φορτία αντιαρματικών κατευθυνόμενων βλημάτων TOW, από την κυβέρνηση του Κατάρ.

Η Σαουδική Αραβία έστειλε επίσης 500 TOW αντιαρματικά για το Ισλαμικό Κράτος και την «Dzhebhat en Nusra» κατά τον τελευταίο μήνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου