Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

Χιλιάδες στην κηδεία Παλαιστίνιου υποστηρικτή του PFLP που σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)

Χιλιάδες Παλαιστίνιοι συμμετείχαν στην κηδεία του 19χρονου Μάλικ Άκραμ Σαχίν, το πρωί της Τρίτης, κάποιες ώρες μετά που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής, κατά τη διάρκεια επιδρομής για συλλήψεις στο στρατόπεδο προσφύγων Νταχέισα, νότια της Βηθλεέμ.


151208BeitJala
Ρεπόρτερ του Μαάν είπε ότι η πομπή ξεκίνησε από το κυβερνητικό νοσοκομείο της Μπέιτ Τζάλα, στις 10.30 για το σπίτι του Σαχίν στο στρατόπεδο προσφύγων Νταχέισα, όπου συλλυπήθηκαν την οικογένειά του. Ο 19χρονος νεαρός είχε 4 αδερφές.

Πενθούντες που προσήλθαν στην κηδεία φώναζαν συνθήματα καταδίκης των ισραηλινών παραβιάσεων εναντίον των Παλαιστινίων.
Ο Σαχίν πυροβολήθηκε στο κεφάλι κατά τη διάρκεια επιδρομής για συλλήψεις, πριν τα ξημερώματα της Τρίτης, στο στρατόπεδο προσφύγων. Κάτοικοι είπαν ότι οι Ισραηλινοί στρατιώτες πυροβόλησαν με πραγματικά πυρά, εκτόξευσαν κάνιστρα δακρυγόνων και χειροβομβίδες κρότου – λάμψης «αδιακρίτως» μέσα από τα στενά σοκάκια του στρατοπέδου.

Αφότου οι στρατιώτες πυροβόλησαν τον Σαχίν, φέρεται να «αφέθηκε να αιμορραγεί για πολλή ώρα πριν διακομιστεί στο δημόσιο νοσοκομείο της Μπέιτ Τζάλα, όπου οι γιατροί ανακοίνωσαν το θάνατό του», είπαν κάτοικοι.
151208Shahin
151208Shahin2
Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού δεν είχε πληροφόρηση για το θάνατό του, αλλά είπε ότι οι ισραηλινοί στρατιώτες είχαν ανοίξει πυρ όταν οι Παλαιστίνιοι τους πέταξαν «βόμβες σε σωλήνες και κοκτέιλ μολότοφ».
151208Shahin_poster
Το αριστερό Λαϊκό Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης είπε αργότερα ότι ο Σαχίν ήταν ένας από τους υποστηρικτές του. Η οργάνωση είπε σε δήλωσή της ότι έπεσε «κατά τη διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με ισραηλινούς στρατιώτες που επέδραμαν στο στρατόπεδο για να συλλάβουν νεαρούς που συνδέονται με το PFLP»
Ντόπιοι αναγνώρισαν κάποιους από τους συλληφθέντες Παλαιστίνιους ως τους: Μούσταφα Ατίγιεχ Αλ Χασανάτ, 20 ετών, Μουχάμαντ Άλι Αμπού Ατζαμίγιεχ, 19 ετών, Ντιγιάα Χαλίλ Αλ Τζααφάρι, 20 ετών, και Μουχάμαντ Ιλίας Σαράχναχ.
151208PFLPposter
Μετά το θάνατό του, μια επιτροπή στη Βηθλεέμ ανακοίνωσε παύση όλων των εργασιών στο διαμέρισμα, και καταστήματα και κυβερνητικοί φορείς έκλεισαν.

Συγκρούσεις αναφέρθηκε ότι ξέσπασαν στο χωριό Τούκου στη Βηθλεέμ, αφότου έκλεισαν τα σχολεία, αλλά δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί.

Το πρακτορείο Μαάν ανεβάζει τον απολογισμό των νεκρών Παλαιστινίων από την έναρξη της εξέγερσης σε 114.
Τη Δευτέρα, άλλος ένας Παλαιστίνιος, ο 21χρονος Ιχάμπ Φάθι Μισάουντι, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από τις ισραηλινές δυνάμεις κατοχής αφότου φέρεται να επιτέθηκε και να τραυμάτισε σοβαρά έναν ισραηλινό έποικο στο τέμενος του Ιμπραχίμ, στην Παλιά Πόλη της Χεβρώνας.

Πηγές: Maan [123]
Επιπλέον φωτογραφίες, από τη σελίδα του PFLP στο facebook
intifadagr.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου