Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015

ΒΟΥΤΗΓΜΕΝΗ ΣΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ...Ανησυχητική μείωση των αποθεμάτων βομβών και πυραύλων για τις Αεροπορικές Δυνάμεις της Γαλλίας και των ΗΠΑ


ΤΙ ΖΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ 
ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ 
ΤΟΥ 
ΜΙΛΙΤΑΡΙΣΤΙΚΟΥ ΣΑΙΤ 
armyna.gr
Το ζήτημα της επάρκειας αεροπορικών όπλων κρούσης εν μέσω πολεμικών επιχειρήσεων επανέρχεται στο προσκήνιο αυτή την φορά για την Αμερικανική και τη Γαλλική Αεροπορία.
Σύμφωνα με το CNN η Αεροπορία των ΗΠΑ ζήτησε την έγκριση περεταίρω χρηματοδότησης από την κυβέρνηση για την αγορά περισσότερων βομβών και πυραύλων αφού από το Σεπτέμβριο του 2014 έχουν χρησιμοποιηθεί σε επιχειρήσεις κατά του ISIS στο Ιράκ και τη Συρία 20.000 βόμβες και πύραυλοι.
Όπως αναφέρει το CNN η Αεροπορία των ΗΠΑ «ξοδεύει τα πυρομαχικά πιο γρήγορα από ό,τι μπορεί να τα ανανεώσει», αφού οι επιχειρήσεις πραγματοποιούνται σε δύο μέτωπα κα τα αποθέματα πυρομαχικών τείνουν να εξαντληθούν και να βρεθούν κάτω από το όριο ασφαλείας.

Επιπλέον των κατευθυνόμενων βομβών οι Αμερικανικές Ένοπλες Δυνάμεις επιθυμούν να αγοράσουν περισσότερους αντιαρματικούς πυραύλους AGM-114 Hellfire, αφού και για αυτό το σύστημα τα αποθέματα έχουν απομειωθεί επικίνδυνα.

Όπως επισημαίνεται για την κάλυψη των αποθεμάτων και των αναγκών των Αμερικανικών Ένοπλων Δυνάμεων θα χρειαστούν τέσσερα χρόνια παραγωγής του πυραύλου από τη στιγμή που θα πραγματοποιηθεί η δαπάνη.

Σε ανάλογη κατάσταση βρίσκεται και η Γαλλική Αεροπορία η οποία ζήτησε από τις ΗΠΑ την άδεια για την αγορά από αμερικανικές εταιρείες εκατοντάδων κατευθυνόμενων βομβών για τα αεροσκάφη Mirage-2000D/NK2 αφού οι διαθέσιμες βόμβες χρησιμοποιήθηκαν στο Μάλι την Συρία και το Ιράκ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικά χρόνια οι ευρωπαϊκές αεροπορικές δυνάμεις που είχαν συμμετάσχει στις επιχειρήσεις κατά των δυνάμεων του Qaddafi στη Λιβύη είχαν αντιμετωπίσει το ίδιο πρόβλημα.

Όπως αποδείχτηκε τα αποθέματα των ευρωπαϊκών αεροπορικών δυνάμεων σε κατευθυνόμενες βόμβες ήταν πολύ μικρά και δεν μπορούσαν να καλύψουν το ρυθμό των επιχειρήσεων στη Λιβύη προκαλώντας σοβαρά ερωτήματα για την επιχειρησιακή ικανότητα των συγκεκριμένων αεροπορικών δυνάμεων να συμμετάσχουν σε πολεμικές επιχειρήσεις διάρκειας πολλών εβδομάδων.

- See more at: http://www.armyna.gr/2015/12/blog-post_50.html#sthash.xGWNRJjz.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου