Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Ρωσία: 500 δισ. δολάρια θα επενδύσει στην Αρκτική


ImageΠερίπου 500 δισ. δολάρια θα επενδύσει η ρωσική πετρελαϊκή εταιρεία Rosneft στην Αρκτική, τα επόμενα 20-25 χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ, μιλώντας σε διεθνή εκδήλωση, σχετικά με τη μελέτη της Αρκτικής. 
Στην εκδήλωση αυτή, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα, συμμετείχαν 150 νεαροί επιστήμονες από τη Ρωσία και χώρες του Αρκτικού Συμβουλίου (Δανία, Ισλανδία, Καναδάς, Νορβηγία, Φιλανδία, Σουηδία και ΗΠΑ). 
Λόγω των μεγάλων αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου που πιστεύεται πως υπάρχουν στην Αρκτική, η περιοχή έχει συγκεντρώσει το ενδιαφέρον ΗΠΑ, Ρωσία, Κανάδα, Νορβηγίας και Δανίας. 

Οι Κούρδοι του Κομπάνι απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά από τους τζιχαντιστές

Οι Κούρδοι της Συρίας κατέλαβαν σήμερα δεκάδες χωριά γύρω από το Κομπάνι, τα οποία ελέγχονταν μέχρι τώρα από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, όπως έγινε γνωστό από τη μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.
Οι Κούρδοι του Κομπάνι απελευθέρωσαν δεκάδες χωριά από τους τζιχαντιστέςΟι Μονάδες Προστασίας του Κουρδικού Λαού (YPG) επέκτειναν για άλλη μια φορά τα εδάφη που ελέγχουν, καθώς έχουν καταλάβει μέχρι τώρα 101 χωριά αφότου νίκησαν τους τζιχαντιστές στη μάχη του Κομπάνι, στα τέλη Ιανουαρίου.
"Ελέγχουν πλέον μια έκταση 15-25 χιλιομέτρων στα ανατολικά, τα δυτικά και τα νότια του Κομπάνι", μιας πόλης με κουρδικό πληθυσμό πάνω στα σύνορα της Συρίας με την Τουρκία, είπε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου, Ράμι Άμπντελ Ραχμάν.

Ακούστε στις 10 μ.μ στον ρ/σ μας την εκπομπή "Φυσάει κόντρα και μέσα στο στρατό"


Συντονιστείτε σήμερα στις 10 το βράδυ στον διαδικτυακό μας ραδιοσταθμό και ακούστε την εκπομπή «Φυσάει κόντρα και μέσα στο στρατό» που επιμελούνται και παρουσιάζουν σύντροφοι από το δίκτυο ελεύθερων φαντάρων «Σπάρτακος».

Η σημερινή εκπομπή έχει ως θέμα την πολιτική κρίση που δημιουργήθηκε με αφορμή το θερμό επεισόδιο στα Ιμια το 1996, επί πρωθυπουργίας Κώστα Σημίτη. Με αυτή την αφετηρία η εκπομπή θα φτάσει στα όσα διαδραματίζονται σήμερα επί υπουργίας Πάνου Καμένου, στον χώρο των ενόπλων δυνάμεων.
Με πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία και σχετικά άγνωστα  ντοκουμέντα η εκπομπή θα ξεδιπλώσει την κατάσταση που υπάρχει διαχρονικά στο στράτευμα, ειδικά σε περιπτώσεις θερμών καταστάσεων με την γείτονα χώρα. Φυσικά θα ακουστούν και επιλεγμένα μουσικά κομμάτια. 
http://tsak-giorgis.blogspot.gr/2015/02/10.html

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ!!! Στο Πεντάγωνο υπάρχει έγγραφο για "γερμανικές" μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ"

Image
Ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Τόσκας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στο “Κόκκινο” είπε:
“Τώρα μόλις έφυγα από μία σύσκεψη με τον υπουργό Πάνο Καμμένο, τον αναπληρωτή υπουργό Κώστα Ησυχο και τη στρατιωτική ηγεσία όπου εξετάζαμε τα προβλήματα του κλάδου και τί μπορεί να γίνει ώστε να λύσουμε θέματα με διαφάνεια, καθώς και χτυπώντας τα κυκλώματα και παρακυκλώματα που έχουν διευκολύνει τα σκάνδαλα τόσα χρόνια. Δεν είναι εύκολη υπόθεση η αντιμετώπιση των σκανδάλων. Πολλών σκανδάλων οι αιτίες είναι εισαγόμενες, με ένα μεγάλο μέρος προερχόμενο από τη Γερμανία. Οποιος λάδωνε έξω σε άλλα θέματα, από μετρό μέχρι οτιδήποτε, ο ίδιος λάδωνε και εντός των Ενόπλων Δυνάμεων. Εχουμε ένα σχετικό έγγραφο αυτές τις μέρες και ψάχνουμε να δούμε τί γίνεται με 62 εκατομμύρια που δόθηκαν από εδώ και από εκεί στο χώρο της άμυνας

ΕΚΠΟΜΠΗ ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5

Και αυτό το Σαββάτο 7 Φεβρουαρίου το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ λαμβάνει "Φύλλο Πορείας" για το ραδιοσταθμό 
ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105,5
Στις 7.00 π.μ. το 5λεπτο ένθετο προσεγγίζει τα προβλήματα των φαντάρων και απαιτεί λύσεις.
ΜΕ ΚΙΝΗΜΑ ΜΑΖΙΚΟ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437
diktiospartakos.blogspot.com

Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου για την αγωγή της Γιάννας Αγγελοπούλου σε συντάκτες του Unfolow (Βίντεο)


Αγωγή εναντίον του περιοδικού Unfollow κατέθεσε η Γιάννα Αγγελοπούλου ζητώντας 800.000 ευρώ αλλά και επιπλέον 80.000 ευρώ για κάθε δυσφημιστική αναφορά του ονόματός της, από εδώ και πέρα.
Η Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου, υπεύθυνη ρεπορτάζ του περιοδικού Unfollow φιλοξενείται μέσω Skype, στην Ελεύθερη ΕΡΤ και στην εκπομπή Zona Rosa, που παρουσιάζουν ο Στ. Πανούσης, και ο Χρ. Αβραμίδης.
Η αγωγή απευθύνεται στον Λευτέρη Χαραλαμπόπουλο, τον Αυγουστίνο Ζενάκο και τη Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου. Αφορά το ρεπορτάζ του συντάκτη Λευτέρη Χαραλαμπόπουλου, «Γιάννα Αγγελοπούλου oil», που συμπεριλαμβάνεται στο τεύχος 37 (Ιανουαρίου) του UNFOLLOW.

Αθώοι ο δάσκαλος Θανάσης Αγαπητός και οι 2 συναγωνιστές του

Ψηφίσματα συμπαράστασης 
Screen Shot 2015-02-06 at 2.58.46 PMAθώοι κρίθηκαν ο εκπαιδευτικός Θανάσης Αγαπητός και οι δύο δημοτικοί υπάλληλοι πριν από λίγο στο εφετείο Θεσσαλονίκης μετά από μία κατάμεστη αίθουσα και δίκη η οποία διήρκησε μίαμιση ώρα.  Οι καταθέσεις μέσα στο εφετείο καταδίκασαν την ποινικοποίηση των αγώνων.  Το δικαίωμα του λαού να αγωνίζεται δεν δικάζεται!! Οι αγώνες των εργαζομένων δεν ποινικοποιούνται, δεν καταστέλλονται! Την Παρασκευή 6 του Φλεβάρη δικάζονται στο εφετείο Θεσ/νίκης τρεις αγωνιστές εργαζόμενοι, ο δάσκαλος και περιφερειακός σύμβουλος  Κεντρ. Μακεδονίας Θανάσης Αγαπητός και οι δημοτικοί υπάλληλοι Σαράντης Αρβανίτης και Θωμάς Κυρατζόπουλος.

ΟΗΕ: Το Ισραήλ κατεδάφισε τα σπίτια 1.177 Παλαιστινίων στη Δυτική Όχθη κατά το 2014

A member of the Adgluni family watching his house being demolished by Israeli authorities in Beit Hanina, East Jerusalem on January 27, 2014. The Israeli authorities claimed the house was built on lands that do not belong to the family. (Photo: Activestills)
Το Ισραήλ κατέστρεψε 590 παλαιστινιακά κτίρια στη Δυτική Όχθη, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ, στη διάρκεια του 2014, εκτοπίζοντας 1.177 ανθρώπους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη από το Γραφείο του ΟΗΕ για το Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA). Αυτό συνιστά το υψηλότερο επίπεδο εκτοπισμού κατοίκων στη Δυτική Όχθη από το 2008 που ο ΟΗΕ άρχισε να παρακολουθεί το θέμα.
Η Amira Hass συνοψίζει τα συμπεράσματα της έκθεσης του Γραφείου του ΟΗΕ στην Haaretz. Σημειώνει ότι το 2014 η πολιτική διοίκηση του ισραηλινού στρατού κατέστρεψε:

Η Ρωσία απαντά στο ΝΑΤΟ - Ο Ψυχρός πόλεμος είναι εδώ

Image
Η χθεσινή απόφαση του ΝΑΤΟ να ενισχύσει τις δυνάμεις του στην Αν. Ευρώπη οδηγεί σε αλλαγές του ρωσικού στρατιωτικού σχεδιασμού, είπε ο Ρώσος πρέσβης στο ΝΑΤΟ Αλεξάντερ Γκρούσκο. 

“Η δημιουργία επιπλέον στρατιωτικών υποδομών στα σύνορα μας δεν είναι παρά μια προσπάθεια άσκησης πίεσης στη Ρωσία, η οποία θα απαντήσει επαρκώς, σε κάθε περίπτωση”, είπε. 
“Οι σοβαρές αλλαγές της στρατιωτικής και πολιτικής κατάστασης κατά μήκος των ρωσικών συνόρων θα οδηγήσει φυσικά σε αλλαγές στον ρωσικό στρατιωτικό σχεδιασμό, ώστε να εξασφαλιστεί η ασφάλεια της χώρας”, δήλωσε ο Γκρούσκο. 
Χθες οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ αποφάσισαν την συγκρότηση έξι νέων διοικήσεων σε Βουλγαρία, Εσθονία, Λεττονία, Λιθουανία, Πολωνία και Ρουμανία. Επίσης ανακοίνωσαν ενίσχυση των δυνάμεων ταχείας αντίδρασης του ΝΑΤΟ. 

Ο Τσίπρας, ο Ομπάμα, η ΑΟΖ και το “μεγάλο δώρο”

Του Θεόδωρου Καρυώτη  

Εάν οι ΗΠΑ ήταν κράτος-μέλος της ΕΕ θα είχαν καταστραφεί οικονομικά. Ο Μπάρακ Ομπάμα, όταν έγινε Πρόεδρος, βρέθηκε μπροστά στην δεύτερη μεγαλύτερη οικονομική κρίση στην αμερικανική ιστορία, και η παρέμβασή του έσωσε την χώρα του γιατί δεν ακολούθησε λιτότητα.
Έκανε τρία πράγματα που δεν θα μπορούσε να τα κάνει εάν ανήκε στην Ευρώπη της κυρίας Μέρκελ. Τύπωσε χρήμα, δανείστηκε τεράστια ποσά και έκανε δημόσιες επενδύσεις.

1991: 63 παλικάρια νεκρά-"Παράπλευρη Απώλεια" του Α' Πολέμου εναντίον του Ιράκ που μας ενέπλεξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

ΕΜΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΘΥΜΟΜΑΣΤΕ...
Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας 
Ένα C130 συντρίβεται στο όρος Όθρυς παρασύροντας στο θάνατο 63 ανθρώπους 
Από την ΑΝΔΡΟΝΙΚΗ ΚΟΛΟΒΟΥ, Φεβρουάριος του 1991. 
Η μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας
Ο πόλεμος στον περσικό κόλπο μονοπωλεί το ενδιαφέρον της παγκόσμιας γνώμης, αλλά και της Ελλάδας. Η χώρα μας αποφασίζει να αυξήσει τη φύλαξη στη βάση της Σούδας στην Κρήτη και το ΓΕΑ προτίθεται να στείλει στρατιώτες ώστε να την ενισχύσει.   

Το παιχνίδι της μοίρας ενός πεζοναύτη οπαδού της Λίβερπουλ - ΦΩΤΟ

Ο Άντι Γκραντ είναι ένας από τους πιο θερμούς οπαδούς της Λίβερπουλ. Η αγάπη του για τους "κόκκινους" είναι τόσο μεγάλη, που τον ώθησε να κάνει τατουάζ στο πόδι του το σύνθημα της ομάδας του "You 'll Never Walk Alone".
Πεζοναύτης στο επάγγελμα, ο Γκραντ είδε τη μοίρα να του παίζει άσχημο παιχνίδι, όταν μετά από μία στρατιωτική επιχείρηση στο Αφγανιστάν τραυματίστηκε σοβαρά και στο χειρουργείο οι γιατροί δεν είχαν άλλη επιλογή από το να του κόψουν το πόδι.
Όταν ξύπνησε από την περιπέτειά του, αντιλήφθηκε ότι λόγω της επέμβασης έλειπε από το τατουάζ του μία λέξη.
Είχε αφαιρεθεί το "Alone" και το σύνθημα, αντί να του φέρνει στο νου την μεγάλη του αγάπη, είχε απομείνει εκεί για να τον στιγματίζει καθημερινά αποτυπώνοντας τη νέα πραγματικότητα στη ζωή του "You 'll Never Walk...", δηλαδή "Δεν θα περπατήσεις ποτέ...".

[ΜΕΛΕΤΗ] Κάνουν λαθρεμπόριο όπλων και διακίνηση ναρκωτικών οι Έλληνες εφοπλιστές;

Εφοπλιστές ή πειρατές; (1)

Οι Γερμανοί πιέζουν την κυβέρνηση να φορολογήσει τους εφοπλιστέςΠριν δυο-τρία χρόνια, καθώς είχα πλέον ολοκληρώσει την "Ανατομία του νεοφιλελευθερισμού" και αναζητούσα υλικό για μια καινούργια εργασία που είχα κατά νου, διαπίστωσα (όχι χωρίς έκπληξη) ότι, αν κάποιος θέλει πράγματι να μελετήσει την ιστορία τόσο της νεώτερης όσο και της σύγχρονης Ελλάδας, πρέπει να ξεκινήσει μελετώντας την ιστορία τής ελληνικής ναυτιλίας. Ευτυχώς που, όταν έπαιρνα την απόφαση να βυθιστώ στο συγκεκριμένο θέμα, δεν ήξερα πόσο βαθειά και σκοτεινά είναι τα νερά του. Και λέω "ευτυχώς" γιατί, αν το ήξερα, ίσως να μη το τολμούσα. Στα σημειώματα που θα ακολουθήσουν, θα επιχειρήσω να δώσω ένα δείγμα από τα στοιχεία που συγκέντρωσα.

Αμεσα μέτρα για τους ανέργους ΤΩΡΑ


Οι εκλογές τελείωσαν με την αντιλαϊκή συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ να αποτελεί παρελθόν και μια νέα κυβέρνηση να αναλαμβάνει την εξουσία υποσχόμενη ότι θα καταργήσει τα μνημόνια και θα καταπολεμήσει την φτώχεια.
Όπως και στην προεκλογική περίοδο έτσι και στις μετεκλογικές δηλώσεις των νέων υπουργών, δεν έχει γίνει καμία αναφορά στα πραγματικά προβλήματα ανακούφισης των ανέργων(επίδομα ανεργίας, δωρεάν μετακινήσεις κλπ) αλλά και στο βασικό ζήτημα να βρουν σταθερή εργασία με αξιοπρεπή μισθό και δικαιώματα.
Τα κάποια θετικά μέτρα που ανακοινώθηκαν όπως η κατάργηση του 5ευρου στα νοσοκομεία και η δυνατότητα εισόδου όλων των ανασφάλιστων στα νοσοκομεία, δεν επαρκούν. Παράλληλα όμως με αυτές τις δηλώσεις, στο βασικό ζήτημα της ανεργίας η νέα αρμόδιος υπουργός Ράνια Αντωνοπούλου, φαίνεται μέσα από δηλώσεις της, να προωθεί σαν λύση για το ζήτημα της ανεργίας 550.000 νέες θέσεις μέσα από τα 5μηνα προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας. Προγράμματα που δημιούργησε η προηγουμένη Κυβέρνηση και δεν αποτελούν καμία λύση. Μιλάμε για νέες θέσεις για 5μήνες με μισθούς πείνας και κουτσουρεμένα δικαιώματα. Στην πραγματικότητα είναι προγράμματα που ανακυκλώνουν την ανεργία και παρέχουν φτηνό εργατικό δυναμικό.

Οι εφοπλιστές δεν ξέρουν τίποτε για το φόνο...Κυρίως όμως δε θέλουν φορολόγηση των τεράστιων κερδών τους!

Το μήνυμα των εφοπλιστών στην κυβέρνηση

EUROKINISSI/ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΝΟΜΙΚΟΥ
Συντάκτης: 
Μ' ένα μήνυμα προς την κυβέρνηση έκλεισε την ομιλία του ο επανεκλεγείς για τρίτη συνεχόμενη θητεία, πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών (ΕΕΕ) Θόδωρος Βενιάμης στη γενική συνέλευση της ΕΕΕ.
«Το νέο δ.σ. καλείται να διαμηνύσει στην Πολιτεία και στην κοινωνία ότι η ελληνόκτητη ναυτιλία, ως εθνικό κεφάλαιο, με καθοριστική οικονομική, πολιτική και στρατηγική σημασία για την πατρίδα μας ήταν, είναι και επιθυμεί να παραμείνει παρούσα στον τόπο της. Για να γίνει όμως αυτό θα πρέπει να την αφήσουμε εκτός πολιτικών αντιπαραθέσεων, σεβόμενοι πλήρως το θεσμικό της πλαίσιο, για να συνεχίσει να δραστηριοποιείται με τις αξιοθαύμαστες επιδόσεις που επιδεικνύει, προσφέροντας στην Ελλάδα το ύψιστο προνόμιο να κατέχει την πρώτη ναυτιλία διεθνώς» είπε.

Η αστική δικαιοσύνη έχει συνέχεια...Έχει εχθρό....Όλους εμάς τους εργαζόμενους και τους μετανάστες...

Δικαστήριο της Ρόδου βρήκε μόνο ένοχο για το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι έναν 21χρονο μετανάστη
Γλίτωσε από το ναυάγιο, είδε τους συνταξιδιώτες του να πνίγονται, και χθες καταδικάστηκε σε 25 χρόνια φυλακή από δικαστήριο της Ρόδου που τον αναγόρευσε «καπετάνιο» του σκάφους που βούλιαξε παίρνοντας στον υγρό τάφο 12 ανθρώπους.
Η φωτογραφία από την άφιξη τότε των ναυαγών στον Πειραιά

Όλα βοούν: ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ!

Του Νίκου Μπογιόπουλου
Η κυρία Μέρκελ απαιτεί τελεσιγραφικά την παραίτηση του ελληνικού λαού ακόμα και από τα ψίχουλα. Η κυρία Μέρκελ αρνείται (!) στους Έλληνες να έχουν τρεις δεκάρες ακόμα και για πετρέλαιο θέρμανσης. Αρνείται στους Έλληνες γέροντες των 700 ευρώ να προστεθούν στην σφαγιασμένη τους σύνταξη ακόμα κι αυτά τα 2 ευρώ την ημέρα της 13ης σύνταξης. Η κυρία Μέρκελ – η εκπρόσωπος της ηγεμονεύουσας στην ΕΕ ιμπεριαλιστικής Γερμανίας, της Γερμανίας των μονοπωλίων, της Γερμανίας της «Ζήμενς», της «Χόχτιφ», της «Τίσεν», της «Ντόιτσε Μπανκ» και των υποβρυχίων που γέρνουν – είναι «εταίρος»; Είναι «φίλη»; Είναι «σύμμαχος»;

Αδιαφόρησαν για τους νεοσύλλεκτους φαντάρους και τώρα αδειάζουν τις αποθήκες επιστρατεύσεως για να τους ντύσουν

33112.jpgΚαθημερινά πληθαίνουν οι αποδείξεις για την αδιαφορία των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, αλλά και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για τους φαντάρους και τα προβλήματα που μας προκαλούν.
Δημοσίευμα αποκαλύπτει ότι το ΓΕΣ να έχει αδειάσει τις αποθήκες ΑΣ (αποστολών συμπληρώσεως) στην Νότια Ελλάδα και να ξεκινάει την ίδια πρακτική σε Μονάδες της Βόρειας Ελλάδος προκειμένου να χορηγήσει ιματισμό και άρβυλα σε κατατασσόμενους στρατιώτες με τις ΕΣΣΟ. Μέχρι σήμερα γνωρίζαμε ότι τα  υλικά  επιστρατεύσεως  που προορίζονται να "ντύσουν" τους εφέδρους (στολές, άρβυλα, τζάκετ κλπ) δεν αφαιρούνται ούτε χορηγούνται στους στρατιώτες που υπηρετούν εκτός και αν έχουν ήδη αντικατασταθεί. Η εκτίμηση είναι ότι με τους ρυθμούς προμηθείας για αντικατάσταση δεν φαίνεται ότι αυτά τα υλικά θα αναπληρωθούν στις προβλεπόμενες ποσότητες πριν περάσουν δύο χρόνια.

ΒΥΣΜΑΤΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ: διαψεύδουν τις προθέσεις του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου οι καταγγελίες φαντάρων

21170.jpgΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ: σύμφωνα με ανάρτηση στο onalert.gr «o ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος “έπεσε” πάνω στον Α/ΓΕΣ στην Βουλή και αυθόρμητα του είπε μεγαλόφωνα: “Αρχηγέ τέλος στα ρουσφέτια. Αυτά πρέπει να τα τελειώσουμε τώρα”»!
ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΤΙΣ ΜΟΝΑΔΕΣ; Εκτός από την καταγγελία του συναδέλφου φαντάρου που φέρνουμε ξανά στο προσκήνιο, υπάρχουν το τελευταίο διάστημα αποκαλύψεις στρατιωτών σχετικά με την επιδρομή της βυσματοκρατίας στις ακριτικές μονάδες αμέσως μετά τις εκλογές. Ρουσφετολογικές μεταθέσεις και αποσπάσεις γίνονται καθημερινά, ενώ η λίστα αναμονής ολοένα μακραίνει…
Σύντομα θα γίνουμε πιο συγκεκριμένοι…  

Ο Ελληνικός Στρατός καλείται να επαναλάβει την εκστρατεία στην Μεσημβρινή Ρωσία

Ο Ελληνικός Στρατός καλείται να επαναλάβει την εκστρατεία στην Μεσημβρινή ΡωσίαΑκριβώς 95 χρόνια μετά την εκστρατεία του Ελληνικού Στρατού στην Μεσημβρινή Ρωσία, καλείται σήμερα και πάλι να επαναλάβει το εγχείρημα.
 Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, με προτροπή των Γάλλων, αποστέλλει το 1919 χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες στη Μεσημβρινή Ρωσία, στη σημερινή Ουκρανία, για να λάβουν μέρος στον ρωσικό εμφύλιο πόλεμο. Οι Μπολσεβίκοι είχαν υπό την κυριαρχία τους τις μεγάλες πόλεις, αλλά στην ύπαιθρο συναντούσαν ισχυρή αντίσταση από τις τσαρικές και εν γένει αντικομμουνιστικές δυνάμεις. Οι Μεγάλες Δυνάμεις της Δύσης βρήκαν τότε την ευκαιρία να επέμβουν στο πλευρό των αντεπαναστατών, έχοντας ξεμπερδέψει από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Από τι έπεσε το F-16 στην Ισπανία; Καμιά οριστική απάντηση.

ImageΤου ΛΟΥΚΑ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗ 
Απέκλεισαν οι καταγραφές του ''μαύρου κουτιού'' βλάβη στον κινητήρα του μοιραίου F-16 που κατέπεσε  στις 26 Ιανουαρίου σε βάση της Ισπανίας ενώ έπαιρνε μέρος σε άσκηση / εκπαίδευση του ΝΑΤΟ με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 11 στρατιωτικοί μεταξύ των οποίων και οι δυο Έλληνες πιλότοι. 
Η απάντηση αυτή - ως πρώτη δόση - ήρθε από τις ΗΠΑ στο ΓΕΑ και στην Επιτροπή διερεύνησης όπου βρίσκεται από την περασμένη Δευτέρα το ''μαύρο κουτί '' σε εργαστήριο της κατασκεύαστριας εταιρίας  Λόκχηντ Μάρτιν, ανέφεραν στο ONALERT.GR, αρμόδιες πηγές της Πολεμικής Αεροπορίας.
 Που εστιάζεται τώρα η έρευνα
Ετσι τώρα η συνέχεια της ανάλυσης των δεδομένων έχει επικεντρωθεί στα καταγεγραμμένα στοιχεία που σχετίζονται με τα συστήματα ελέγχου, μεταξύ των οποίων και το σύστημα διεύθυνσης, που είναι ηλεκτρονικά.

Θα σκοτώνεστε για το ΝΑΤΟ εσείς, αλλά ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος θα αποζημιώνει...

Ο Αρχηγός Αντιπτέραρχος (Ι) Ευ.Τουρνάς εισηγήθηκε και ο Π.Καμμένος την αποδέχτηκε


Την πρόσληψη ως πολιτικών υπαλλήλων της Πολεμικής Αεροπορίας των συζύγων των δύο πιλότων της ΠΑ, των Σμηναγών (Ι) Παναγιώτη Λάσκαρη και Αθανασίου Ζάγκα, οι οποίοι στις 26 Ιανουαρίου έχασαν τη ζωή τους εν ώρα υπηρεσίας στη διάρκεια διατεταγμένης εκπαιδευτικής αποστολής στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ στην Ισπανία...
αποφάσισε το ΓΕΑ, μετά από σχετική πρόταση του Αρχηγού Αντιπτεράρχου (Ι) Ευάγγελου Τουρνά. Για την ενέργεια αυτή, που προβλέπεται από το ισχύον νομικό καθεστώς για τις χήρες στελεχών της ΠΑ που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος, ενημερώθηκε σχετικώς και ο νέος ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος, ο οποίος και την ενέκρινε αμέσως.

ΒΙΝΤΕΟ - Κάιρο - Η εν ψυχρώ δολοφονία της Σαιμα αλ-Σαμπαχ

Κάιρο, Ιανουάριος 2015. Η βιαιότητα του θανάτου της αντικατοπτρίζεται με θλιβερό τρόπο με την ηρεμία της τελευταίας της πράξης. Η Σάιμα αλ-Σαμπάχ σκοτώθηκε τη στιγμή που ήθελε απλά να καταθέσει ένα στεφάνι με λουλούδια στη μνήμη των θυμάτων της αιγυπτιακής επανάστασης της 25ης Ιανουαρίου 2011.

Όχι του Θωμά Κοροβίνη στις πρακτικές του Ιανού

korovinisΟ Θωμάς Κοροβίνης φαίνεται να είναι ο πρώτος συγγραφέας που παίρνει θαρρετά και δημόσια θέση στην ανακοίνωση του Σωματείου Υπαλλήλων Βιβλίου-Χάρτου Θεσσαλονίκης, που “καλεί τους συγγραφείς και καλλιτέχνες να αποσύρουν την στήριξη τους στον σάπιο «πολιτισμό» του «Ιανού» παίρνοντας επιτέλους ξεκάθαρη θέση” (εδώ), σημειώνοντας ότι «πολιτισμός είναι η αλληλεγγύη, το σηκωμένο κεφάλι, η αξιοπρέπεια!».
Με δημόσια δήλωσή του από την Ξάνθη όπου βρέθηκε την Παρασκευή (εδώ), ο Θεσσαλονικιός συγγραφέας και πολυσχιδής καλλιτέχνης καυτηρίασε τη στάση του «Ιανού», λέγοντας ότι ματαίωσε επικείμενη παρουσίαση του νέου βιβλίου του «Τι πάθος ατελείωτο» ακριβώς λόγω των γνωστών γεγονότων. Κάτι που τον τιμά ως άνθρωπο, καλλιτέχνη και πολιτική οντότητα. indexanthi.gr

There Aren't Enough Ukraine Nazis to Win the Donbass War for Kiev

This article originally appeared at Washington's Blog
Ordinary Ukrainians aren't eager to fight, and there simply aren't enough Ukraine right-wing extremists to restore Donbass for the central governemnt
  • It's a bloodlust shortage
On January 27th, Ukraine’s Ministry of Defense headlined “Militants Continue to Suffer Losses,” and reported that four helicopters, and other weapons of the “militants,” were destroyed in battle, but no evidence was given to support the assertion.

Ukraine to receive €1.8bn from EU

Reuters / Tobias Schwarz European Union finance ministers have agreed to loan Ukraine €1.8 billon to stave off a default. Some governments pressed for €2.6 billion in medium-term loans for 2015 and 2016.
"The European Commission put €1.8 billion on the table. Some wanted us to do more," French Finance Minister, Michel Sapin, told reporters Tuesday. "What is urgent today is to start implementing this package ... because Ukraine needs it so the government will not be faced with an unbearable situation.”

US explosive weapons used ‘disproportionately’ in Iraq compared to British Army – study


The US Army’s use of explosive weapons in Fallujah, Iraq, had a disproportionally higher effect on Iraqi civilians than British military strategy in Basra, a new study into the effects of the coalition occupation has revealed.
Reuters / Kai PfaffenbachUS forces were found to be responsible for killing 1,382 civilians during two operations; 130 percent more than British forces, who were responsible for up to 593 civilian deaths, with the British firing 34 percent fewer artillery rounds than their American counterparts.
America was also responsible for using cluster bombs far more extensively than the British.
The report by Action on Armed Violence (AOAV) investigated the conduct of British troops in Basra, 2003, and American forces in Fallujah, 2004, to explore the differences in the use of explosive weapons in populated areas and the way both armies conformed to the rules of engagement.

Έγγραφο βόμβα για μίζες 62 εκατομμυρίων με εμπλεκόμενους 12 Γερμανούς!

Image
Την ίδια ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξερόβηχε δεχόμενος την ερώτηση για τις γερμανικές εταιρείες που είναι πίσω από σχεδόν κάθε υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα ή ερευνάται στο ΥΠΕΘΑ μελετούσαν ένα έγγραφο που είχε φθάσει από την Εισαγγελία και τους ενημέρωνε για τα όσα έχουν διαπιστωθεί από έρευνες γερμανικών και ελληνικών δικαστικών αρχών για μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ, από τις εταιρείες Atlas και Ραϊμένταλ και πρωταγωνιστές 13 εμπλεκόμενους μ΄ αυτές. Ένας Έλληνας o Πάνος Ευσταθίου  και 12 Γερμανοί!

Το “καθένας να κοιτάζει το σπίτι του” που απάντησε ο κ.Σόϊμπλε στον ανταποκριτή του Mega που έκανε την ενοχλητική ερώτηση, δεν μπορεί να μας κάνει να ξεχάσουμε ότι την “τεχνογνωσία” της “νέας μίζας” στην ελληνική πραγματικότητα την έφεραν στην Ελλάδα γερμανικές εταιρείες. Οι οποίες χρυσοπληρώθηκαν και σε αρκετές περιπτώσεις δεν έκαναν και τη δουλειά για την οποία είχα πληρωθεί τόσα λεφτά. Δεν μπορεί να ευθύνεται αυτός που παίρνει την μίζα. Ευθύνεται κι αυτός που τη δίνει.

Ουκρανία: Η αεροπορία των εξεγερμένων επιτίθεται!

Image
Και όμως. Οι εξεγερμένοι στην Αν. Ουκρανία όχι μόνο απέκτησαν αεροπορία, αλλά, όπως υποστηρίζουν, την χρησιμοποίησαν κατά των Ουκρανών, εκτελώντας την πρώτη επιδρομή! 

Την επίθεση πραγματοποίησε ένα επιθετικό αεροσκάφος Su-25 της αεροπορίας της “Δημοκρατίας του Λουχάνσκ”. Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι αυτονομιστές, το αεροσκάφος δεν προέρχεται από το Μουσείο του Λουχάνσκ, από όπου, υποτίθεται, βρήκαν τα αεροσκάφη τους οι ρωσόφωνοι, αλλά κυριεύθηκε από τους Ουκρανούς. Οι τελευταίοι αρνούνται πως αεροσκάφος τους έπεσε στα χέρια των αυτονομιστών, αφήνοντας να εννοηθεί ότι την επίθεση εκτέλεσε ρωσικό αεροσκάφος. 

Στο ’’ Γκαζοχώρι’’ ο εναλλακτισμός πουλάει, καιρός να μάθει και να πληρώνει.

Ενώ για χρόνια το μεζεδοπωλείο ‘’Γκαζοχώρι’’ αυξάνει έκταση και τζίρους , τα δικαιώματα των εργαζομένων του αντί να ικανοποιούνται, καταστρατηγούνται όλο και περισσότερο. Ένα μαγαζί-‘’φάμπρικα’’ της διασκέδασης που απασχολεί περί τους 40 εργαζόμενους, όχι βέβαια με ‘’εναλλακτικό’’ τρόπο, αλλά όπως συνηθίζουν οι εργοδότες στον χώρο του επισιτισμού: Δώρα εορτών, υπερωρίες, βραδινά, άδειες δεν πληρώνονται, με ελάχιστα ένσημα που σε καμία περίπτωση δεν αντιστοιχούν στον πραγματικό χρόνο εργασίας. Στην βραδινή βάρδια το ωράριο δεν τηρείται αφού η εργασία αρχίζει στις 19.30 και αναλόγως των ορέξεων της εργοδοσίας, μπορεί να διευρυνθεί πέρα και των 9 ωρών. Οι αγώνες που έχουν γίνει από τον κόσμο της εργασίας και στον κλάδο του επισιτισμού και έχουν θεσπιστεί ως νόμοι, αφήνουν παγερά αδιάφορο τον εργοδότη. Ενώ το μεροκάματο ήταν 40 €, ο εργοδότης προσπάθησε να το μειώσει. Μετά την συνολική αντίδραση των εργαζομένων που δήλωσαν ότι «θα αγωνιστούμε με κάθε πρόσφορο τρόπο για να ανατρέψουμε μια τέτοια απόφαση (μείωση)», προχώρησε σε προσλήψεις νέων συναδέλ φων/ισσών με 30€ή 15€ (για το τετράωρο).