Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΦΑΝΤΑΡΟΙ, ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΩΝ ΕΑΑΚ ΞΑΝΘΗΣ ΣΑΣ ΑΦΟΡΑ...

Εκδήλωση: Το Πανεπιστήμιο της κρίσης... & live

image attachment

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΕΑΑΚ ΞΑΝΘΗ

Το 5ο πολιτικό-πολιτιστικό φεστιβάλ διοργανώνει την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Μάρτη στο αμφιθέατρο ΠΡΟΚΑΤ της πολυτεχνικής σχολής Ξάνθης η ΕΠΑΑ λ-κ, σχήμα της ΕΑΑΚ που παρεμβαίνει στο Σύλλογο Φοιτητών Ξάνθης.
Το φεστιβάλ ξεκινά την Παρασκευή 6 του Μάρτη στις 18.00 με την εκδήλωση-συζήτηση «Ο ρόλος του στρατού στο σύγχρονο δόγμα άμυνας-ασφάλειας» με ομιλητές τον Πέτρο Μανιάτη, μέλος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος και το Νίκο Προδρομίδη, μέλος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης. Η ημέρα ολοκληρώνεται με ρεμπέτικο γλέντι με τους «Άγγελους του Τσιτσάνη» στις 22:00. Η δεύτερη μέρα (Σάββατο 7 Μάρτη) ξεκινά στις 18.00 με εκδήλωση-συζήτηση με θέμα «Το Πανεπιστήμιο της κρίσης - Το φοιτητικό κίνημα μπροστά σε νέα καθήκοντα» με ομιλητή τον Γιώργο Γρόλλιο, καθηγητή του Παιδαγωγικού ΑΠΘ. 

ΑΡΧΗΓΟΙ ΕΠΙΤΕΛΕΙΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΟΤΙ ΣΑΜΑΡΑΣ-ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΑΝ ΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ ΩΣ ΔΥΝΑΜΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ "ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ ΕΧΘΡΟΥ"!!! [ΒΙΝΤΕΟ]

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ onalert.gr
"Μετά από τον Επίτιμο Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη, και ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ Κωνσταντίνος Γκίνης επιβεβαιώνει δημόσια ότι ζητήθηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις να συμμετάσχουν σε επιχειρήσεις “εσωτερικής ασφάλειας”. Ο στρατηγός Γκίνης σε συνέντευξή του στο Onalert.gr επιβεβαίωσε κατηγορηματικά ότι του είχε ζητηθεί προσωπικό για επιχείρηση “εσωτερικής ασφάλειας”. Δεν θέλησε να αποκαλύψει λεπτομέρειες ούτε την αποστολή που θα αναλάμβανε ο στρατός. 
Με απλά λόγια λοιπόν κάποιοι ήθελαν στρατό σε ρόλο αστυνομίας, για να μην πούμε το πιο σκληρό ότι ήθελαν τον στρατό στο δρόμο.
Μετά από την δήλωση του Επίτιμου Α/ΓΕΣ είναι και θέμα αρχής για την σημερινή πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ να ξεκαθαρίσει το ζήτημα μία και καλή. Για να ενημερωθούν και οι πολίτες ποιοι και γιατί ήταν έτοιμοι να κάνουν χρήση στρατιωτικών μέσων για αποστολές τελείως έξω από τα καθήκοντα που προβλέπει το Σύνταγμα και οι νόμοι του κράτους. Δείτε τι ακριβώς είπε ο στρατηγός Γκίνης".

Η Γερμανική κυβέρνηση παραδέχεται την τοκογλυφία του Γερμανικού κράτους με θύμα τον ελληνικό λαό (Βίντεο)

Ξεκάθαρα και χωρίς κανένα πρόβλημα το υπουργείο οικονομικών της Γερμανίας έμμεσα παραδέχεται ότι με τα υποτιθέμενα «πακέτα βοήθειας» ασκεί τοκογλυφία σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων του ελληνικού λαού.
Όπως ενημερωνόμαστε από το βίντεο που παραθέτουμε το κόμμα της αριστεράς στην Γερμανία κατέθεσε ερώτηση στο κοινοβούλιο ζητώντας να πληροφορηθεί για το τι έχει αποκομίσει η Γερμανική κυβέρνηση από την οικονομική καπιταλιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας.  Από την απάντηση που έδωσε το ίδιο  το Γερμανικό υπουργείο οικονομικών προκύπτει ότι  από το 2010 μέχρι το 2014 το Γερμανικό κράτος έχει βάλει στα θησαυροφυλάκια του από τόκους που πλήρωσαν οι ελληνες φορολογούμενοι 360.000.000 ευρώ!

Την Πέμπτη 5/3/15 στις 20.00 με 21.00 μ.μ στην ΕΡΤopen εκπρόσωπος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος

Την Πέμπτη 5/3/15 στις 20.00 με 21.00 μ.μ στην ΕΡΤopen εκπρόσωπος του Δικτύου Ελευθέρων Φαντάρων Σπάρτακος
[Στην πρώτη μας παρουσίαση θα αναφερθούμε στα ζητήματα που αφορούν τους νεοσύλλεκτους φαντάρους]
Την Πέμπτη 5/3/2015, η φωνή των φαντάρων θα ακουστεί στη φιλόξενη συχνότητα της ΕRTOPEN.

Βραδινή αναφορά λοιπόν στις 20.00-21.00 μ.μ. με τον εκπρόσωπο του ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ Νίκο Αργυρίου .

Είναι μια απόπειρα να σπάσουμε τα στεγανά στου «Παραλόγου τη Θητεία», δίνοντας βήμα στον Φαντάρο Πολίτη με Στολή.
Αναδεικνύοντας τα προβλήματα, διεκδικώντας λύσεις.

Η κατάσταση στην Ουκρανία μετά την κατάπαυση του πυρός: Οι αντιφάσεις συσσωρεύονται

Ουκρανία: Εκεχειρία μόνο στα… χαρτιά - Απαγόρευση πτήσεων Του Ben Gliniecki από την ιστοσελίδα της Διεθνούς Μαρξιστική τάσης www.marxist.com. (μετάφραση Θωμάς Γεωργίου, Ηλίας Κυρούσης)
Την Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου, οι δυνάμεις των ανταρτών στα ανατολικά της Ουκρανίας έφτασαν στην πόλη κλειδί Ντεμπαλτσέβε, τον έλεγχο της οποίας απέσπασαν από τις φιλοκυβερνητικές δυνάμεις, αφού τις περικύκλωσαν και απαίτησαν την παράδοση της πόλης.Η νέα αυτή εξέλιξη πραγματοποιήθηκε μετά από μια νέα κατάπαυση πυρός, η οποία επρόκειτο να τεθεί σε ισχύ την Κυριακή, 15 Φεβρουαρίου.
Οι παγκόσμιες σχέσεις και η επιθυμία για κατάπαυση του πυρός

Αυτή είναι η νέα ηγεσία - Όλα τα ονόματα

Image
“Μεταβατικές κρίσεις”, μέχρι τον Σεπτέμβριο τέλος. Χωρίς καμία αμφιβολία άπαντες ανέμεναν κάτι πιο εντυπωσιακό από την νέα κυβέρνηση. Δεν προέκυψε.

Μετά από τις κρίσεις που έγιναν η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:

Αρχηγός ΓΕΕΘΑ: Στρατηγός Μιχαήλ Κωσταράκος

Αρχηγός ΓΕΝ: Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης

Αρχηγός ΓΕΣ: Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης
Αρχηγός ΓΕΑ: Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαίτσης

ΕΚΤΑΚΤΕΣ ΚΡΙΣΕΙΣ ΑΡΧΙΠΛΟΙΑΡΧΩΝ ΠΝ ΚΑΙ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΠΑ

Το ΣΑΓΕ κατά την 6η Συνεδρίαση της 4 Μαρτίου 2015, έκρινε ως ακολούθως:
1. Στο Πολεμικό Ναυτικό 
Προήγαγε στο βαθμό του Υποναυάρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους:
α. Aρχιπλοίαρχο Χέλμη Δημοσθένη
β. Aρχιπλοίαρχο Παυλόπουλο Ιωάννη
γ. Aρχιπλοίαρχο Θεολογίτη Βασίλειο
δ. Aρχιπλοίαρχο Νασόπουλο Αθανάσιο
ε. Aρχιπλοίαρχο (M) Καούτσκη Μιχαήλ
στ. Aρχιπλοίαρχο (O) Παπαδόπουλο Χαράλαμπο 
ζ. Aρχιπλοίαρχο (YI) Παϊβανά Κωνσταντίνο 
2. Στην Πολεμική Αεροπορία
α. Προήγαγε στο βαθμό του Αντιπτεράρχου (M) για πλήρωση κενής θέσης τον Υποπτέραρχο (Μ) Βορρόπουλο Γεώργιο.
β. Προήγαγε στο βαθμό του Υποπτεράρχου για πλήρωση κενών θέσεων, τους:

Τακτικές Κρίσεις Ταξιάρχων 2015-16

Σύμφωνα με το ΦΕΚ 147/3-3-15 τεύχος Γ', το Ανώτατο Αεροπορικό Συμβούλιο Κρίσεων, κατά τις τακτικές κρίσεις έτους 2015-16 έκρινε τους παρακάτω Ταξίαρχους, ως εξής:
1. Διατηρητέοι
α. Ιπτάμενοι
(1) Αριστείδης Κορέας του Ηρακλή
(2) Κωνσταντίνος Στάμος του Νικόλαου
(3) Νικόλαος-Δημήτριος Χριστόπουλος του Νικόλαου
(4) Γεώργιος Μπλιούμης του Αναστάσιου
(5) Αγαμέμνων Κολιάκος του Ευάγγελου
(6) Δημήτριος Καλαντζής του Γεώργιου
(7) Ευάγγελος Μαντζιάρης του Νικόλαου
(8) Παντελής Σαπαντζόγλου του Ιωακείμ
(9) Συμεών-Χαράλαμπος Ψιμούλης του Ιωάννη
(10) Μαρίνος Λούκος του Αντώνιου
(11) Γεώργιος Γαλανός του Βασίλειου

Αμυγδαλέζα: Πάρτι εκατομμυρίων σε ένα χώρο που δεν έχει ούτε... κουβέρτες!


Εδώ και δύο χρόνια έχουν δοθεί σημαντικά ποσά από την Ε.Ε., αλλά και από την ελληνική πολιτεία (75%-25%) για το Κέντρο Κράτησης Μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Εκατομμύρια ευρώ τα οποία ουδέποτε «φάνηκαν» στο επίπεδο διαβίωσης των ανθρώπων εκεί. Ο οικονομικός φάκελος με το διακριτικό «Αμυγδαλέζα» έχει συγκλονιστικό ενδιαφέρον... 

Νεοναζί τρέχουν στο Αστυνομικό Τμήμα Κιέβου

March 4, 2015 Mikle 1 Translated by Kristina Rus Thugs captured Ukraine
I am already tired of repeating the widely known evidence that the junta which came to power as a result of armed coup, is Nazi and is relying on Galician banderites as the backbone of punitive battalions. No wonder the banderites, jumping on Maidan against the oligarchs, corruption and other ulcers of Ukraine, are fighting under the leadership of all these billionaires and oligarchs, and pravoseki (the Right Sector) are eating from the hand of Beni Kolomoisky in Dnepropetrovsk.

Καταγγέλλει τον Μιχαλολιάκο για οικογενειοκρατία και αποχωρεί δημοτικός σύμβουλος της Χ.Α.

???????????????????????????????
(Κείμενο: Notioanatolika.gr)
Την αποχώρησή του από τη Χρυσή Αυγή και την ένταξή του στο κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων δημοσιοποίησε ο δημοτικός σύμβουλος – μέχρι πρότινος της Ελληνικής Αυγής – Σπάτων – Αρτέμιδος Γρηγόρης Γερακόπουλος.
Σε επιστολή του που είχε αποστείλει προς τους υπεύθυνους της Χρυσής Αυγής ο κ. Γερακόπουλος είχε επισημάνει, όπως αναφέρει, «την έκδηλον δυσαρέσκειάν του επί πολλών θεμάτων».
Όμως αυτό που έγειρε τη ζυγαριά στην απόφασή του να αποχωρήσει από τη ΧΑ ήταν «το τελευταίο συμβάν της μη εκλεγείσης κ. Ελένης Ζαρούλια εις την Β Περιφέρεια Αθηνών και την εν τούτοις είσοδόν της εις το Κοινοβούλιον» προσθέτοντας ότι αυτό οριστικοποίησε την απόφασή του να αποχωρήσει «λόγω οικογενειοκρατίας».

Είναι διεθνιστές, δεν είναι τρομοκράτες! Σάββατο, 12:30 στο μετρό Ακρόπολη για διαμαρτυρία έξω απ’ την ισπανική πρεσβεία

Κάτω τα χέρια απ' τους αντιφασίστες!

Ηνωμένο Βασίλειο: οι δικαστές δίνουν έγκριση για τη μαζική αστυνομική επιτήρηση των κινημάτων διαμαρτυριών

Police surveillance of protestersJudges ruling affirms the Metropolitan Police view that anyone taking part in a public protest has no reasonable expectation of privacy.
On 4 March 2015, the UK Supreme Court delivered a ruling that amounts to what Netpol describes as “judicial approval for the mass surveillance of UK protest movements”.
This decision is the result of an appeal by the Metropolitan Police against a decision in March 2013 that its secretive ‘domestic extremist’ surveillance unit had unlawfully recorded the political activities of Brighton peace campaigner John Catt.

3 Άνδρες με χιονοδρομικές μάσκες ανοίξαν πυρ στους LAPD ημέρες μετά τη δολοφονία από την αστυνομία άοπλου άστεγου άνδρα

Los Angeles, California – This week, Los Angeles Police shot and killed an unarmed homeless man named Africa, sparking large protests throughout the city.
Police claim that the man reached for the officer’s gun, but video evidence does not confirm these allegations and many witnesses say that the officers were unjustified.
As tensions were high, around 6AM on Tuesday, three men in ski masks allegedly opened fire on police in Southern Los Angeles.

Αφοπλίζοντας... τη Χρυσή Αυγή

Ο συντάκτης της «Εφ.Συν.» Δημήτρης Ψαρράς
Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
Την έναρξη μιας μεγάλης εκστρατείας ενημέρωσης σχετικά με τη δίκη της Χρυσής Αυγής και με τα συντριπτικά στοιχεία που αποδεικνύουν πλήρως τη δράση της εγκληματικής οργάνωσης σηματοδότησε η χθεσινή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο «Αλεξάνδρεια», στην πλατεία Αμερικής.
Σκεπτικό αυτής της εκστρατείας είναι μέσω της ενημέρωσης να καταρριφθεί η προπαγανδιστική ρητορική των χρυσαυγιτών, ότι δήθεν έχουν υποστεί πολιτικές διώξεις. 

Παρά τις ρωσικές προειδοποιήσεις, των ΗΠΑ θα αναπτύξει ένα τάγμα στην Ουκρανία από το τέλος της εβδομάδας

Foster-US-Troops-UkraineBefore this week is up, we’ll be deploying a battalion… to the Ukraine to train Ukrainian forces for the fight that’s taking place,” stated US 173rd Airborne Brigade Commander Colonel Michael Foster said at the Center for Strategic and International Studies in Washington, DC on Monday. Despite earlier warnings from Russia (and claims that NATO had not agreed to any such foreign ‘boots on the ground’ action’)Sputnik News reports, Foster added, “what we’ve got laid out is six United States companies that will be training six Ukrainian companies throughout the summer.