Σάββατο 7 Μαρτίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΦΑΝΤΑΡΩΝ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΣΥΛΛΕΚΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΜΑΡΤΙΟΥ 2015

Την Κυριακή 8/3/2015, στις 18.00 μ.μ. πραγματοποιείται σύσκεψη των φαντάρων που κατατάσσονται με την Σειρά Μαρτίου 2015, στη Λέσχη των ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ, Ιπποκράτους 135 και Δαμάρεως. Στην σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν επίσης φαντάροι που υπηρετούν ήδη, ανεξάρτητοι αγωνιστές και μέλη οργανώσεων καθώς ο σκοπός της εκδήλωσης δεν είναι μόνο η ενημέρωση σχετικά με τα δικαιώματα των Στρατευμένων, αλλά και ένας καλύτερος συντονισμός των διαφόρων συνιστωσών του κινήματος. 


ΤΟ ΔΝΤ ΣΕ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΛΒΑΝΙΑ...

Την έγκριση του βουλγαρικού κοινοβουλίου έλαβε το κυβερνητικό σχέδιο για εξωτερικό κοροϊδεύουνδανεισμό ύψους 8 δισ. ευρώ έργο που θα «στηρίξουν» τέσσερις τράπεζες. Αν και η κρίση στο τραπεζικό σύστημα με πτώχευση τράπεζας μετά από μαζική αποχώρηση καταθετών είναι πολύ μεγάλη, το πολιτικό σύστημα κάνει ό,τι μπορεί για να φέρει τη χώρα σε αδιέξοδο και περεταίρω χρέωση. Η φτώχεια είναι μεγάλη, με τον πιο μικρότερο μισθό στην ΕΕ, αλλά οι δείκτες καταγράφουν ανάπτυξη και άνοδο του ΑΕΠ. Συνεχίζουν βεβαίως και κοροϊδεύουν τον κοσμάκη στη Βουλγαρία για το νότιο κόμβο μεταφοράς του φυσικού αερίου.

για το κουρδικό

Φαίνεται ότι το ζήτημα της “ειρήνευσης” του κουρδικού λαού με το τουρκικό κράτος δεν είναι μια απλή υπόθεση. Πιθανόν η κίνηση Οτζαλάν η οποία βρίσκεται σε συνέχεια άλλων κινήσεων να αποσκοπεί στη διεθνοποίηση της πολιτικής λύσης για το κουρδικό ζήτημα αλλά μνημόνια που έχουν υπογραφτεί προβλέπουν και δομικές αλλαγές στην Τουρκία, γεγονός που καθιστά αμφίβολη μια εξέλιξη έτσι όπως επιθυμεί η τουρκική κυβέρνηση:
“Ο Τζεμίλ Μπαγίκ είπε ότι το κουρδικό ζήτημα πρέπει να τεθεί ως το κύριο θέμα των κοινών συζητήσεων στο πλαίσιο που γίνονται για τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας.
Αναφερόμενος σε μια συμφωνία που είχε προταθεί από τον Κούρδο ηγέτη Αμπντουλάχ Οτσαλάν, δήλωσε ότι «το άρθρο 10 της συμφωνίας αυτής προβλέπει τον εκδημοκρατισμό της Τουρκίας και τη λύση του κουρδικού προβλήματος. Αυτό λέει το έγγραφο.

οι συνταγές του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Σερβία

Δεν πρόλαβαν να αποσώσουν τα λόγια τους οι επιτετραμένοι του ΔΝΤ, στη Σερβία και η “υπουργός Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης Κόρι Ουντόβισκι, δήλωσεσήμερα ότι κατά πάσα πιθανότητα από τον Απρίλιο θα εγκριθεί ένα πρόγραμμα για τη μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα, και σύμφωνα με τις τρέχουσες εκτιμήσεις, κατά τη διάρκεια του 2015, ο αριθμός αυτός θα μπορούσε να είναι από 7 έως 15 χιλιάδες εργαζομένους”. 

Οι φιλίες του ΔΝΤ με τη Βουλγαρία

Τη φτωχή Βουλγαρία επισκέπτεται το ΔΝΤ για την “επίτευξη μακροοικονομικής σταθερότητας και οικονομικής ανάκαμψης”. Είναι μέσα στις συνήθεις επισκέψεις που πραγματοποιεί το ΔΝΤ, το οποίο ουσιαστικά διοικεί τα Βαλκάνια για να τροφοδοτεί τις χώρες με δάνεια που στόχο έχουν να επιστραφούν ως υποδομές ή χρήμα που έχει κλαπεί από τις κυβερνήσεις-μεριονέτες. 

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΘΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΕΙ ΜΕ ΤΟ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΓΥΡΟΛΟΪ-http://eleftheriako-giro-giro.espivblogs.net/

Για τα Βαλκάνια, τη Μαύρη Θάλασσα, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τη Μεσόγειο, τον ευρωπαϊκό νότο. Οι μετανάστες, οι πρόσφυγες, οι μειονότητες, οι ταξικοί αγώνες, οι οικολογικές συνεργασίες, οι κοινωνικές αντιστάσεις, οι αντιαποικιακοί αγώνες, η τέχνη, είναι οι γέφυρες των λαών. 
Η ιστορία που γράφτηκε, η Ιστορία που γράφεται, πότε κοντά στα ιδανικά μας και πότε ενάντια. 
Η ελευθεριακή κοσμοαντίληψη ως πηγή φωτός και έμπνευσης.
To τελευταίο χρονικό διάστημα το diktiospartakos.blogspot.com είχε την τύχη "να ανακαλύψει" το "ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΓΥΡΟΛΟΪ" και να προβάλλει την πολύτιμη καθημερινή προσπάθεια των συντρόφων.

Η Τουρκία περιθάλπει τους τραυματισμένους μουσουλμάνους φασίστες του ISIS

isis_1Αξιωματούχος του Ισλαμικού Κράτους που τραυματίστηκε από συμμαχικό βομβαρδισμό περιθάλπεται σε τουρκικό νοσοκομείο, όπως δήλωσε ο έπαρχος της επαρχίας του Ντενιζλί. Πρόκειται για τον Τούρκο τζιχαντιστή Εμράχ Τ. ο οποίος νοσηλεύεται, από τις 28 Φεβρουαρίου, στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ντενιζλί.
«Τραυματίστηκε καθώς περνούσε στην Τουρκία από την Συρία. Η περίθαλψή του γίνεται στο νοσοκομείο του Ντενιζλί, βάσει των δικαιωμάτων του ως Τούρκος πολίτης», αναφέρει η ανακοίνωση του έπαρχου! Θα συλληφθεί άραγε αν και όταν με το καλό γίνει καλά; Δεν το έθεσε κανείς…

Πρωτόγνωρη κατακραυγή του ακροδεξιού φονιά Νετανιάχου από εκατοντάδες ε.α. ανώτατους αξιωματικούς

Σχεδόν 200 πρώην ανώτατοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου κατά την οποία καταδίκασαν την εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού Νετανιάχου. Ο Νετανιάχου, επανειλημμένα έχει κατηγορήσει τις ΗΠΑ για την πολιτική επαναπροσέγγισης με το Ιράν που προωθεί ο πρόεδρος Ομπάμα.
Ο Νετανιάχου την ίδια ώρα μίλησε στο αμερικανικό Κογκρέσο, καλεσμένος από Ρεπουμπλικάνους γερουσιαστές. Στην ομιλία του στις ΗΠΑ ο Νετανιάχου στράφηκε κατά της πολιτικής Ομπάμα για το Ιράν. 

Ακινητοποιήθηκε στρατιωτικό κομβόι στην εθνική - ΒΙΝΤΕΟ


Όπως μας ενημερώνει το φιλικό ιστολόγιο lamiareport.gr το μεγάλο κομβόι, φορτωμένο με άρματα μάχης, ακινητοποιήθηκε έξω από τη Στυλίδα, πιθανότατα από ρήξη ελαστικού ή μηχανική βλάβη.
Την ώρα εκείνη έβρεχε πάρα πολύ και η κίνηση γινόταν με δυσκολία. Η τροχαία έκανε τη σήμανση στο σημείο, αφού η ορατότητα λόγω και των καιρικών συνθηκών δεν ήταν η καλύτερη.

Γάζα: Ισραηλινοί σκότωσαν Παλαιστίνιο ψαρά


Πυρ κατά αλιευτικών που έπλεαν ανοικτά των ακτών της Λωρίδας της Γάζας άνοιξε το ισραηλινό ναυτικό, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας παλαιστίνιος ψαράς.
Σύμφωνα με αξιωματούχους του νοσοκομείου στη Γάζα, πρόκειται για τον 24χρονο, Ταουφίκ Άμπου Ρεγιάλα. Επικαλούμενο ανησυχίες για ζητήματα ασφάλειας, το Ισραήλ διατηρεί ναυτικό αποκλεισμό στη Λωρίδα της Γάζας, η οποία διοικείται από την ισλαμιστική Χαμάς και επιτρέπει την αλιεία σε μία ζώνη έξι ναυτικών μιλίων από τις ακτές της Λωρίδας της Γάζας.

Τα ΜΑΤ της Αριστεράς χτύπησαν με χημικά στην Κόρινθο / Να καταργηθούν ΜΑΤ και χημικά

Επεισόδια σημειώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κόρινθο κατά τη διάρκεια πορείας ενάντια στα κέντρα κράτησης μεταναστών. Τα ΜΑΤ του ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ επιτέθηκαν στους διαδηλωτές που...έκαναν πορεία από το Δημοτικό Θέατρο Κορίνθου προς το στρατόπεδο συγκέντρωσης με αίτημα την άμεση απελευθέρωση των κρατουμένων μεταναστών και την κατάργηση του κολαστήριου.
Η επίθεση των ΜΑΤ της Αριστεράς (που ακόμα καταργούνται) έγινε απρόκλητα, όπως καταγγέλλουν οι διαδηλωτές και η μανία τους ήταν ιδιαίτερα εμφανής. Ήθελαν προφανώς να δώσουν το μήνυμα ότι τίποτα δεν άλλαξε για το σώμα αυτό, τους χρυσαυγίτες με στολή.
Η κυβέρνηση Τσίπρα θα πρέπει να απολογηθεί για την αγριότητα αυτή. Η περίοδος ανοχής τελείωσε
http://xronika05.blogspot.gr/2015/03/blog-post_76.html?m=1

Μοναδικό κινηματογραφικό ντοκουμέντο: Οι Ναζί στην Ελλάδα

salonika-007
Κατά την διάρκεια τής Γερμανικής Κατοχής στην Ελλάδα (1941-44), ένας πρώην αξιωματικός τού Πολεμικού Ναυτικού και μετέπειτα επιχειρηματίας, ο Άγγελος Παπαναστασίου, αποτύπωσε σπάνιες εικόνες τής περιόδου με την κινηματογραφική του μηχανή.
Εγχείρημα ιδιαιτέρως δύσκολο και επικίνδυνο, δεδομένου ότι η φωτογράφιση ή κινηματογράφηση άνευ άδειας από τον εχθρό, τιμωρούνταν με θανατική ποινή. Ο Παπαναστασίου, με κίνδυνο τής ζωής του, έκρυβε την μηχανή του σε μια καραβάνα συσσιτίου για να μην κινήσει υποψίες και κατέγραφε κρυφά εικόνες, τόσο από την καθημερινότητα, αλλά και -κυρίως- σκληρές εικόνες από τα δεινά που επέφερε η Κατοχή.

ΦΥΛΛΟ ΠΟΡΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5

Σαββάτο 7/3/2014.
"Επιτέλους, γινόμαστε Ευρώπη"!
Οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΔΗΜΑΡ-ΛΑΟΣ και στην συνέχεια των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μπορεί να υποβάλλουν την νεολαία στη μέγιστη καταπίεση και εργασιακή εκμετάλλευση, την υποχρεωτική στράτευση.
Η σίτιση των φαντάρων μπορεί να είναι ελλιπής και πολλές φορές να μη φτάνει για όλους.
Στις μονάδες, να μην υπάρχει θέρμανση και ούτε ζεστό νερό για να κάνεις μπάνιο.
Τα μέσα καθαριότητας να είναι ελάχιστα, ενώ η συντήρηση των μέσων και των εγκαταστάσεων δραματική!

Εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας στην οικογένεια, τους φίλους και συναδέλφους του δημοσιογράφου Άρη Βαρούνη

Η παρέα του 105.5 στο Κόκκινο θρηνεί την απώλεια του συνεργάτη του σταθμού Άρη Βαρούνη, ο οποίος, σε ηλικία μόλις 39 ετών, έχασε τη μάχη με τον καρκίνο.  
Ο Άρης Βαρούνης ήταν αθλητικός συντάκτης στο Κόκκινο 105,5 από το 2007 και μετά. Βρισκόταν στις επάλξεις μέχρι και τις τελευταίες ημέρες της ζωής του, παρά τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετώπιζε.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ στέκεται στο πλευρό των φίλων από το ΚΟΚΚΙΝΟ 105.5 και στην οικογένεια του άτυχου Άρη, εκφράζοντας τη βαθιά μας οδύνη.
Κουράγιο. 

Η αστυνομία σκότωσε πάνω από δύο φορές περισσότερους ανθρώπους από όσους ανέφερε κυβέρνηση των ΗΠΑ

As Obama calls for better data and Justice Department exposes Ferguson, trusted FBI count of ‘justifiable homicides’ omits 545 people per year in study
A memorial of Michael Brown, 18, next to the one of Eric Garner, is viewed outside film-maker’s Spike Lee’s 40 Acres offices in Brooklyn. Photograph: Spencer Platt/Getty Images
Tom McCarthy in New York
An average of 545 people killed by local and state law enforcement officers in the US went uncounted in the country’s most authoritative crime statistics every year for almost a decade, according to a report released on Tuesday.

ΝΙΜΤΣ: Όλα όσα αποκάλυψε ο οικονομικός έλεγχος - Στον εισαγγελέα ο φάκελος

Image
Εκτός από τα ελικόπτερα και τα υποβρύχια, υπάρχουν και άλλες δικογραφίες ‘’ενδιαφέροντος Υπουργείου Εθνικής Άμυνας’’ που πήραν το δρόμο αυτές τις ημέρες προς τα γραφεία του Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς, και μάλιστα σημαντικές. Με μεγάλη καθυστέρηση, είναι η αλήθεια, διαβιβάστηκε επιτέλους πριν από δέκα ημέρες από την Εισαγγελία του Στρατοδικείου Αθηνών στον Εισαγγελέα κατά της διαφθοράς η δικογραφία που αφορά ένα άλλο νομικό πρόσωπο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Πρόκειται για το ΝΙΜΤΣ για το οποίο ο τότε ΥΕΘΑ Δημ. Αβραμόπουλος είχε διατάξει οικονομικό έλεγχο σε βάθος και μάλιστα, όπως και στην περίπτωση του ΜΤΣ, με βάση τα διεθνή λογιστικά πρότυπα ελέγχου και όχι όπως συνήθως γίνονται οι αντίστοιχοι έλεγχοι στο στρατό. Σύμφωνα με πληροφορίες:

Μούγκα στην στρούγκα η "Αριστερή κυβέρνηση" για τις καταγγελίες των Επιτελών ότι Σαμαράς-Βενιζέλος έστειλαν τον στρατό κατά διαδηλωτών!

Μάλιστα, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί ως ΑΓΕΕΘΑ των Κωσταράκο που πρωταγωνίστησε στην Κατασταλτική Δράση των Ενόπλων Δυνάμεων!
Ουσιαστικά η κυβέρνηση υιοθετεί τον σύγχρονο κατασταλτικό ρόλο του Στρατού!
Του ΠΑΡΙ ΚΑΡΒΟΥΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει στο χθεσινό μας άρθρο ουδείς πρόκειται να αντιδράσει για τα όσα σοβαρά έχουν δηλώσει δημόσια δύο Επίτιμοι Αρχηγοί. Και σύμφωνα με τα οποία έγιναν και οι δύο δέκτες εντολών για παραχώρηση στρατιωτικού προσωπικού προκειμένου αυτό να χρησιμοποιηθεί σε θέματα “εσωτερικής ασφάλειας”.

Οι δηλώσεις του Επίτιμου Α/ΓΕΝ Κοσμά Χρηστίδη ήταν αναμενόμενο ότι θα …τις έπαιρνε ο αέρας. Τις έκανε όταν στην εξουσία ήταν η κυβέρνηση η οποία είχε ζητήσει την “ενεργοποίηση” τμημάτων των ΕΔ. Και είχαν ενεργοποιηθεί σε κάποιες περιπτώσεις λένε οι πληροφορίες.

Ο τουρκικός στρατός θα εμπλακεί "στην απελευθέρωση" της Μοσούλης-ΣΟΒΑΡΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΝΕΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΣΤΟ ΚΟΥΡΔΙΚΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΖΗΤΗΜΑ-

ImageΓια μια ακόμη φορά οι λαοί καλούνται να απαντήσουν "ποιος θα μας σώσει από τους Απελευθερωτές"!
Επιμέλεια ΛΟΥΚΑΣ ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Επιχείρηση για την ανακατάληψη της Μοσουλης που κατέχεται από τους τζιχαντιστές της ISIS/ISIL προετοιμάζουν οι υπό τις ΗΠΑ δυνάμεις του Συνασπισμού και το όλο θέμα φαίνεται ότι συζητήθηκε κατά την σύσκεψη των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ των χωρών -μελών του Συνασπισμού, στην πρωτεύουσα της Σαουδικής Αραβίας Ριάντ στις 18 Φεβρουαρίου.Ο στόχος της επιχείρησης είναι η απομάκρυνση του ISIL όχι μόνο από τη Μοσούλη αλλά και από το Ιράκ. Την επιχείρηση θα στηρίξουν μαχητικά αεροσκάφη της Συμμαχίας.

Συναγερμός στην Τουρκία καταρρέει η λίρα

Image
Συναγερμός στην Τουρκία για την οικονομία. Η τουρκική λίρα κάθε μέρα σπάει το ρεκόρ πτώσης έναντι του δολαρίου, έχοντας φθάσει στο 2,62. Όλο και περισσότεροι πλέον προειδοποιούν για μεγάλη νομισματική κρίση στην Τουρκία λόγω της μεγάλης ανόδου του δολαρίου η οποία δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί από την Κεντρική της Τράπεζα επειδή η κυβέρνηση Νταβούτογλου και ο πρόεδρος Ερντογάν δεν θέλουν αύξηση των επιτοκίων. Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες η Κεντρική Τράπεζα υπάκουσε στις κυβερνητικές εντολές -λόγω των εκλογών που έρχονται στις 7 Ιουνίου- και μείωσε κι άλλο τα επιτόκια.

Ο άλλος δρόμος που έχει είναι να πουλήσει δολάρια αλλά τα αποθέματα που εχει -38 δις δολάρια- δεν κρίνονται επαρκή για κάτι τέτοιο.

ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΜΠΑΤΣΟΣ ΕΚΤΕΛΕΙ 17χρονο ΑΦΡΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟ!

Κι άλλη δολοφονία Αφροαμερικανού από αστυνομικό στις ΗΠΑ!Αστυνομικός στο Ουισκόνσιν των ΗΠΑ πυροβόλησε και σκότωσε έναν άοπλο έφηβο Αφροαμερικανό χθες Παρασκευή, γεγονός που ώθησε δεκάδες ανθρώπους να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον τόπο του συμβάντος, σύμφωνα με την αστυνομία και βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης.Ο διοικητής της αστυνομίας του Μάντισον Μάικ Κόβαλ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ένας αστυνομικός απάντησε σε μια κλήση για διατάραξη της κοινής ησυχίας περίπου στις 18:30, τοπική ώρα, και αργότερα εισέβαλε στο διαμέρισμα στο οποίο είχε μπει ο 19χρονος, ο οποίος ήταν ύποπτος για έναν πρόσφατο ξυλοδαρμό.

Η κυβέρνηση σε καλεί: Γίνε κι εσύ ρουφιάνος, μπορείς!

samΦοιτητές, νοικοκυρές, ακόμα και τουρίστες φέρεται να σκοπεύει να επιστρατεύσει το υπουργείο Οικονομικών για την «εθνική» μάχη ενάντια στη φοροδιαφυγή.
Αυτό τουλάχιστον διέρρευσε ο δημοσιογράφος των Financial Times, Peter Spiegel, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει κάποια διάψευση από πλευράς της κυβέρνησης.


ΚΟΤΖΙΑΣ: ΕΝΑΣ ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες "αίσθηση έχουν προκαλέσει οι δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά σε δημοσιογράφους μετά το άτυπο συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών στη Ρίγα της Λετονίας.
Ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ενωση ότι «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη αν καταρρεύσει η Ελλάδα», λέγοντας ότι η περιοχή των Δυτικών Βαλκανίων είναι αποσταθεροποιημένη. Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών χαρακτήρισε ως «πολιτιστικό ρατσισμό» αυτό που κάνει η Ευρώπη στην Ελλάδα. «Είναι αναγκαίο για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί άλλος τρόπος συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Πρόκειται επίσης για γεωστρατηγική αναγκαιότητα», σημείωσε.
Ουσιαστικά για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνδέει το ζήτημα της οικονομίας με τα θέματα άμυνας/ασφάλειας, σύμφωνα με τα σύγχρονα πολεμικά-κατασταλτικά δόγματα που αντιμετωπίζουν ως ασύμμετρες απειλές τα κοινωνικά κινήματα, τους μετανάστες κλπ. προβλέποντας ακόμη και την συμμετοχή του στρατού στους προληπτικούς πολέμους που πρέπει να διεξαχθούν για την πάταξη των κοινωνικών αντιδράσεων.

Ανάληψη ευθύνης για τη βεβήλωση του μνημείου Φύσσα


EUROKINISSI/ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ

Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
Ναζιστική συμμορία που αυτοαποκαλείται «Combat 18 Hellas» ανέλαβε την ευθύνη για τη βεβήλωση του μνημείου του Παύλου Φύσσα στο σημείο όπου δολοφονήθηκε από τη Χρυσή Αυγή στο Κερατσίνι. «Είναι αστείο πραγματικά να νομίζουν οι ακροαριστεροί και αναρχικοί κατσαπλιάδες ότι θα τους αφήσουμε να νομίζουν ότι τους ανήκει έστω και ένα κομμάτι γης», λένε στην ανακοίνωση που ανάρτησαν στο μπλογκ τους, ενώ παράλληλα αναλαμβάνουν και την ευθύνη για την εμπρηστική επίθεση με μολότοφ στον Αυτοδιαχειριζόμενο Κοινωνικό Χώρο Pasamontaña στον Κορυδαλλό το βράδυ της 24ης Φεβρουαρίου, όπου και ανέγραψαν στον τοίχο τη σβάστικα και το σύμβολο «C18».

ISIS έχει καεί το ιστορικό τείχος της Νινευή


wall-of-Nineveh.jpgA source in the Nineveh province revealed on Wednesday, that the Islamic State of Iraq and Syria “ISIS” terrorist organization has resumed bombing historical buildings and monuments in the province, noting that it has blew up the historic wall of Nineveh in the center of Mosul.
The source, who asked for anonymity told Shafaq News, that “ISIS terrorists on Tuesday night destroyed large parts of the historic wall of Nineveh in the Tahrir neighborhood of the Mosul area, noting that terrorists have used large quantities of explosives “

Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΑΘΩΩΣΕ ΤΟΝ ΝΑΖΙ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ: ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ

kasidiarhsΤο δικαστήριο έκανε δεκτή την πρόταση του εισαγγελέα και ο Κασιδιάρης αθωώθηκε για τα χαστούκια που έριξε δημοσίως στη Λιάνα Κανέλλη.
Υπενθυμίζουμε πως μόλις πριν δυο μέρες απαλλάχθηκε με βούλευμα ο Θέμος Αναστασιάδης που αποδεδειγμένα είχε αποκρύψει 5 εκατ. ευρώ τα οποία είχαν περιέλθει παράνομα στην κατοχή του. Απαλλαγή για τον απατεώνα, αθώωση για τον ναζί τραμπούκο.

NATO WARMS UP ITS ENGINES: GERMAN TANK BATTALION TO BE ACTIVATED

NATO Warms up Its Engines: German Tank Battalion to be ActivatedGermany plans to activate a tank battalion that exists only on paper as it seeks to increase the country's military capability
In a magazine interview published on Friday, German Defense Minister Ursula von der Leyen said the tank battalion, based in Bergen in the state of Lower Saxony, would receive more equipment and personnel as part of efforts to redress what she called “an investment bottleneck.”

Αφρικανική Ένωση κατηγορεί ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Νορβηγία για τον εμφίλιο πόλεμο στο Νότιο Σουδάν

10,000 people killed and another 1.5 million displaced since July 2013
African Union blames US, UK, Norway for South Sudan civil warBy supporting South Sudan’s independence from Sudan, the US, UK and Norway have created conditions for the civil war, which broke out in the world’s youngest country in 2013, leaked documents from an inquiry by the African Union allege.

In 2005, the US, UK, Norway and the East African trading bloc, IGAD, pushed through a peace deal, which legitimized the South Sudanese rebels, and paved the way for the country’s independence in 2011.

Βόμβα: ιδιωτικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου Χίλαρι δείχνουν ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ να χρηματοδοτεί την επίθεση στη Βεγγάζη [ΒΙΝΤΕΟ]

Bombshell: Hillary's Private Emails Show Saudi Arabia Funded Benghazi AttackThe Obama administration was complicit in Clinton’s use of private, unsecured e-mail in exchanges with the White House.
“The email quotes an ‘individual with sensitive access’ stating information provided by French security services indicated the funding for both the Benghazi and Algeria attacks ‘originated with wealthy Sunni Islamists in Saudi Arabia,’” Aaron Klein of WND reported. “Continued the purported email: ‘During July and August 2012, these financiers provided funds to AQIM contacts in Southern Europe, who in turn passed the money onto AQIM operatives in Mauritania.’”by INFOWARS.COM