Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Τα Μνημόνια όπως και να τα ονομάσεις, σε Ελλάδα-Ουκρανία φέρνουν το ίδιο αποτέλεσμα:

ΜΑΖΙΚΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΗΣ «ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΙΔΕΑΣ»
Tου ΑΝΔΡΕΑ ΖΑΦΕΙΡΗ
Θάνατοι από πείνα, στρατόπεδα συγκέντρωσης, ομαδικές εκτελέσεις και τάφοι, μαζική εξαθλίωση. Δεν είναι στιγμιότυπα από το 1945. Είναι η Ευρώπη του 2015.

Κασιδιάρης όπως Ζιρινόφσκι

kasidiaris_4
Προκάλεσε εντύπωση η απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου, με την οποία έπαψε η ποινική δίωξη κατά του Ηλ. Κασιδιάρη για την επίθεση στη Λιάνα Κανέλλη τον Ιούνιο του 2012. Το δικαστήριο, προκειμένου να καταλήξει ότι επρόκειτο για «απλή» και όχι «επικίνδυνη» σωματική βλάβη, βασίστηκε μεταξύ άλλων στην κατάθεση του ιδιώτη ιατροδικαστή Σωκράτη Τσαντήρη, τον οποίο κάλεσε ως μάρτυρα υπεράσπισης ο Κασιδιάρης.
Ηταν ο ίδιος που τον Μάιο του 2014 είχε καταθέσει ότι το μαχαίρωμα στον λαιμό μαθητή από 23χρονο χρυσαυγίτη στο Παλαιό Φάληρο ήταν «επιφανειακό, αβαθές και δεν ασκήθηκε ιδιαίτερη πίεση», επομένως ο δράστης δεν είχε ανθρωποκτόνο πρόθεση.

ΚΡΙΣΕΙΣ Στρατού Ξηράς: Υποστράτηγοι Ταξίαρχοι Συνταγματάρχες - Όλα τα ονόματα

ImageΕτήσιες Τακτικές Κρίσεις Σωμάτων του Στρατού Ξηράς 2015-2016, Υποστρατήγων, Ταξιαρχών και Συνταγματαρχών, καθώς και Έκτακτες Κρίσεις Ταξιαρχών Όπλων 2015.
Όλα τα ονόματα που ανακοίνωσε το ΓΕΣ:
Το Γενικό Επιτελείο Στρατού, κατόπιν απόφασης του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου, ανακοινώνει τους πίνακες έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών Όπλων Στρατού Ξηράς έτους 2015: 
α. Προακτέων κατ’ εκλογή στο βαθμό του Υποστρατήγου των παρακάτω Ταξιάρχων Όπλων:


Πάνω από 100 τεθωρακισμένα οχήματα των ΗΠΑ έχουν παραδοθεί στη Λετονία, το ΝΑΤΟ Τεντώνει τους μύες στην Ευρώπη (VIDEO)


An Abrams main battle tank, for US troops deployed in the Baltics as part of NATO's Operation Atlantic Resolve, leaves Riga port March 9, 2015. (Reuters/Ints Kalnins)Latvia has confirmed more than 120 armored units, including tanks, have been delivered by the US. According to the Latvian Ministry of Defense, these include M1A2 Abrams tanks and M2A3 Bradley armored vehicles.
The move to deploy yet more tanks and armored vehicles was welcomed by Latvian Minister of Defense Raymond Vejonis."The presence of our allies (US and NATO) in Latvia is a confirmation of solidarity and security in the region," Vejonis said in a statement on Twitter

10 γυναίκες επαναστάτριες, για τις οποίες δεν ακούσαμε ποτέ στο μάθημα Ιστορίας

Της Kathleen Harris (μετάφραση, επιμέλεια Sylvia)
Όλοι γνωρίζουμε τους άντρες επαναστάτες όπως τον Τσε Γκεβάρα, αλλά η ιστορία συχνά τείνει να αποσιωπήσει τις συνεισφορές των γυναικών επαναστατριών, που έχουν θυσιάσει το χρόνο και τις προσπάθειές τους και έζησαν παλεύοντας προς την κατεύθυνση να αναπτύξουν συστήματα και ιδεολογίες. 

The Firebombing of Tokyo

Seventy years ago today, the United States needlessly killed almost 100,000 people in a single air raid over Tokyo.
Charred remains of Japanese civilians after the firebombing of Tokyo. Ishikawa Kouyou / Wikimedia Commons
Today marks the seventieth anniversary of the American firebombing of Tokyo, World War II’s deadliest day. More people died that night from napalm bombs than in the atomic strikes on Hiroshima and Nagasaki. But few in the United States are aware that the attack even took place.

Από το Αφγανιστάν μέχρι την Ουκρανία, τα συνένοχα Μέσα Ενημέρωσης έχουν βάψει τα χέρια τους στο αίμα

UK newspapers

What trips off the tongues of journalists costs lives, says Sheila Coombes. What we need trouble makers who ask the right questions.
WITH Afghanistan, Iraq, Libya, Syria, Palestine and now Ukraine, the Western mainstream media, through its one sided narrative, has failed the citizens of the West and in doing so is complicit in the deaths of hundreds of thousands of people affected by Western military actions.

Συντεχνίες Στρατιωτικών για να πάρουν αύξηση ΑΠΑΙΤΟΥΝ Απόλυση Εθνοφυλάκων και Χώσιμο των Φαντάρων

Τα δόντια τους δείχνουν στους φαντάρους ολοένα συχνότερα οι Ενώσεις Στρατιωτικών, αυτές οι γιάφκες του συντεχνιασμού και της αντίδρασης. Είναι αυτοί που αδιαφορούν για τα ακραία προβλήματα που βασανίζουν το σύνολο του προσωπικού, που αρνήθηκαν να παρέμβουν ακόμη και όταν φαντάροι – στελέχη θυσιάστηκαν στο βωμό του Αξιόμαχου ενός στρατού που δολοφονεί σε ασκήσεις με πραγματικά πυρά και κακοσυντήρητα όπλα. Που αδιαφόρησαν στις καταγγελίες μας για την ταύτιση Ενώσεων Στρατιωτικών με τους ΝΑΖΙ της Χρυσής Αυγής, συνεχίζοντας να διοργανώνουν γιορτές μίσους και εμφυλιοπολεμικού χαρακτήρα.
Όλες αυτές οι Ενώσεις τοποθετούνται μόνο για συντεχνιακά ζητήματα, για την ακρίβεια για οικονομικά αιτήματα, γυρνώντας την πλάτη στους φαντάρους, αρνούμενοι την υπεράσπιση υπαξιωματικών-αξιωματικών που πέφτουν θύματα της αυθαιρεσίας της ιεραρχίας.
Είπαμε όμως “κόρακας κοράκου δε βγάζει…”
Και σε αυτή την περίπτωση έρχονται να υποβάλλουν αιτήματα που με το δήθεν ενδιαφέρον τους για την περιστολή εξόδων του Υπουργείου Άμυνας, φορτώνουν τεράστια οικονομικά βάρη στους φαντάρους, προσδοκώντας τα κονδύλια που θα εξοικονομηθούν να διατεθούν σε επιδόματα και αύξηση των εισοδημάτων τους.

Ποιοι λένε όχι σε προσλήψεις Εθνοφυλακων και ποιοι τους "άδεασαν"

Image
Αδειάζει η ΠΟΕΣ την Ένωση Θεσσαλίας, μετά την πρόταση της τελευταίας για μη πρόσληψη των Εθνοφυλάκων που θα γίνει μέσα στο 2015 για κάλυψη αναγκών του Στρατού, αλλά και τη χρησιμοποίηση στρατιωτών, προκειμένου το ΥΠΕΘΑ να εξοικονομήσει 4,1 εκατομμύρια ευρώ και να τα δώσει στα στελέχη του.
Η ΠΟΕΣ σε έγγραφό της εκφράζει αντίθετη θέση απ΄ αυτή τη Ένωσης Θεσσαλίας. 
Αξιότιμε κε Υπουργέ. 
Την 4-3-2015, η Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Θεσσαλίας, φέρεται να σας απέστειλε το υπ ́ αριθμ. 99/4-3-2015 έγγραφό της με θέμα την εξοικονόμηση κονδυλίων από επάνδρωση των Μονάδων με Οπλίτες Θητείας. 

Πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι νεοσύλλεκτοι από τα Ιόνια Νησιά να προμηθευτούν τα εισιτήρια για την κατάταξη τους

Το κόστος κατάταξης στα ΚΕΝ το αναλαμβάνει ο Στρατός. Συνήθη πρακτική είναι η εμφάνιση των κατατασσόμενων στα Φρουραρχεία, όπου τους παρέχονται τα εισιτήρια που χρειάζονται: για πλοία, τρένα, ΚΤΕΛ.
Όμως λάβαμε την παρακάτω επιστολή καταγγελίας που επισημαίνει τα εξής:
ΣΤΗ ΖΑΚΥΝΘΟ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΦΡΟΥΡΑΡΧΕΙΟ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΠΕΥΘΥΝΘΗΚΑΜΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΣΧΕΤΙΚΟ ΧΑΡΤΙ, ΔΕΝ ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΓΑΜΕ.
ΣΤΟ ΚΤΕΛ ΚΑΙ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΙΩΜΕΝΟ ΕΙΣΗΤΗΡΙΟ.
ΕΝ ΟΛΙΓΟΙΣ, ΤΑ ΠΗΓΑΙΝΕ-ΕΛΑ ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΤΑ ΧΡΕΩΘΗΚΕ Η ΤΑΛΑΙΠΩΡΗ ΤΣΕΠΗ ΜΑΣ.
 ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ......

Με καταδίκη για πλαστογραφία συνεχίζεις στο στρατό; Τα περίεργα.

Image
Αξιωματικός που έχει καταδικαστεί αμετάκλητα από το Άρειο Πάγο για πλαστογραφία σε οικονομικά θέματα ,όχι μόνο δεν έχει τεθεί σε διαθεσιμότηταόπως ίσως να αναμενόταν με βάση το νόμο, αλλά συνεχίζει κανονικά έχοντας μάλιστα και οικονομικές εξουσίες στην μονάδα που υπηρετεί.
Από την άλλη ο αξιωματικός ο οποίος είχε καταγγείλει τις παρανομίες του κι έτσι οδήγησε στην καταδίκη του οδηγείται στην αποστρατεία!
Μήπως μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως γίνεται;http://www.onalert.gr/

Η ΕΕ "θυμήθηκε" ότι πρέπει να φτιάξει και στρατό! Θα ΄χει δουλειά ο Κωσταράκος;

Image
Κάθε λίγο και λιγάκι η Ευρωπαϊκή Ένωση θυμάται ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να δημιουργηθεί στην πραγματικότητα κι όχι μόνο στα χαρτιά ο “ευρωπαϊκός στρατός”.Αυτή τη φορά αφορμή είναι οι εξαιρετικά άσχημες πλέον σχέσεις με τη Ρωσία. 
Φαίνεται πάντως ότι ο Α/ΓΕΕΘΑ Κωσταράκος θα έχει αντικείμενο στην επόμενη θέση του στην ΕΕ, η οποία θα έχει πολύ μεγάλες απαιτήσεις αν προχωρήσουν όσα λέει ο Γιούνκερ. 
Ο Γιούνκερ λοιπόν δήλωσε ότι η ΕΕ χρειάζεται τον δικό της στρατό για να αντιμετωπίσει την Ρωσία και άλλες απειλές αλλά και για να αποκαταστήσει την εικόνα της στον κόσμο όσον αφορά την εξωτερική πολιτική του μπλοκ.

Έρχεται "ναυάγιο" σε Κρήτη και Ιόνιο Πηγή:www.capital.gr

του Χάρη Φλουδόπουλου
Δυσοίωνα μηνύματα έρχονται από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού και τους πετρελαϊκούς κολοσσούς που πριν από λίγους μήνες εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τα ελληνικά κοιτάσματα σε Ιόνιο και Κρήτη. Με την προθεσμία για την κατάθεση προσφορών στον μεγάλο ελληνικό γύρο παραχωρήσεων να λήγει στις 15 Μαΐου, ο ένας μετά τον άλλον οι μεγάλοι παίκτες δείχνουν απρόθυμοι να επενδύσουν στην προοπτική των ελληνικών υδρογονανθράκων. 
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Κ», μετά τις εκλογές δεν έχει γίνει ούτε μία κρούση στο data room του μεγάλου γύρου παραχωρήσεων για τα 20 θαλάσσια οικόπεδα, παρά το γεγονός ότι, μόλις προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός, τον Οκτώβριο, σημαντικός αριθμός μεγάλων πετρελαϊκών είχε δείξει έντονη κινητικότητα και τουλάχιστον τρεις εταιρείες είχαν αγοράσει τα πακέτα των σεισμικών δεδομένων, αξίας αρκετών εκατομμυρίων δολαρίων. 

Μία σύγχρονη Ναυμαχία της Σαλαμίνας φοβούνται οι Αμερικανοί στον Περσικό

Μία σύγχρονη Ναυμαχία της Σαλαμίνας φοβούνται οι Αμερικανοί στον ΠερσικόΜε το πρώτο φως της ημέρας φάνηκε ότι όλοι ήταν έτοιμοι. Από τα μεγάλα πλοία τους οι Πέρσες κοιτούσαν αφ' υψηλού τα ολιγάριθμα ελληνικά σκάφη απέναντί τους. Μόλις είχαν εισέλθει στα στενά και, όπως λέει ο Αισχύλος, προτού καν δουν τους Ελληνες, είχαν ακούσει το πολεμικό τραγούδι τους. Η μάχη άρχιζε και ο Ξέρξης από το Αιγάλεω είχε πάρει από νωρίς θέση. Στο τέλος της όμως οι Πέρσες θα είχαν καταλάβει ότι δεν έπρεπε ποτέ να πολεμήσουν στη Σαλαμίνα. Γιατί, παρά την αριθμητική υπεροχή τους, οι Ελληνες είχαν το τακτικό πλεονέκτημα: αντιμετώπισαν τους αντιπάλους τους σε στενό χώρο, όπου εκείνοι δεν μπορούσαν να ελιχθούν, και επιπλέον είχαν σύμμαχό τους τον καιρό.

Το Ναυτικό των ΗΠΑ αποκαλύπτει τα μυστικά γύρω από τους χαλύβδινους τιτάνες του

Το Ναυτικό των ΗΠΑ (US Navy) απέστειλε στις 23 Φεβρουαρίου του 2015 στο Κογκρέσο μια λεπτομερή έκθεση για την τεχνική διαμόρφωση του προτεινόμενου αντιτορπιλικού σκάφους τύπου DDG 51 Flight III - περαιτέρω ανάπτυξη του αντιτορπιλικού τύπου DDG 51 (κλάση Arleigh Burke).
Η κύρια διαφορά μεταξύ του τύπου DDG 51 και την προηγούμενη έκδοση της σειράς DDG 51 με το σύστημα Aegis θα είναι η αντικατάσταση του ραντάρ AN/SPY-1 με ένα νέο πολυλειτουργικό σύστημα ραντάρ AMDR-S (ραντάρ αντιαεροπορικής και πυραυλικής άμυνας, S-band) AFAR, το οποίο θα επιτρέψει στα σκάφη επιφανείας να εφαρμόσουν και πρακτικά τον αμερικανικό όρο της «ολοκληρωμένης αεροπορικής (AAW) και βαλλιστικής πυραυλικής άμυνας (BMD) - (IAMD)». Τη σύμβαση για την ανάπτυξη του AMDR-S έλαβε τον Οκτώβριο του 2013 η Raytheon.

Καρφώνει τον Σαμαρά ο Τ. Μαλτάκος για τις επαφές που είχε με την Χ.Α


Καρφώνει τον Α. Σαμαρά –χωρίς να τον κατονομάζει- ο Τάκης Μπαλτάκος με την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή Κώστα Σαριώτη ο οποίος ερευνά την υπόθεση της υποκλαπείσας συνομιλίας που είχε ο πρώην γ.γ της κυβέρνησης με τον προφυλακισμένο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη.
Θυμάστε, φανταζόμαστε, ότι όταν είχε σκάσει η ιστορία με το βίντεο στο οποίο συνομιλούσαν Μπαλτάκος – Κασιδιάρης, η Ν.Δ είχε εκδώσει ανακοίνωση ισχυριζόμενη ότι ο Μπαλτάκος είχε «αυτονομηθεί» και λειτουργούσε με δικιά του πρωτοβουλία.
Σήμερα όμως Κυριακάτικη εφημερίδα – η Realnews- φέρνει στη δημοσιότητα την κατάθεση που έδωσε στον ανακριτή ο Τ. Μπαλτάκος και στην οποία ισχυρίζεται ότι ενεργούσε κατόπιν εντολών. Ποιος άραγε θα μπορούσε να του υποδείξει τις κινήσεις του εκτός απ’ τον ίδιο τον τότε πρωθυπουργό;

Νετανιάχου, ο προβοκάτορας

Νετανιάχου, ο προβοκάτοραςΕμπρηστική ήταν η ομιλία του ισραηλινού πρωθυπουργού στο αμερικανικό κογκρέσο, όπου τοποθετήθηκε επιχειρώντας να διασύρει και να ακυρώσει τη συμφωνία ΗΠΑ – Ιράν που συζητούν οι δύο χώρες. Μια συμφωνία που θα οδηγήσει σε αχρηστία για την Ουάσινγκτον τα καθεστώτα του Ισράηλ και της Σαουδικής Αραβίας.
του Άρη Χατζηστεφάνου
Δύσκολα μπορεί να θυμηθεί κανείς κάποιον πολιτικό αρχηγό να κινείται τόσο κοντά στα όρια της σχιζοφρένειας όσο ο ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου στην πρόσφατη ομιλία του στο αμερικανικό κογκρέσο. Αναμειγνύοντας την απειλή του τζιχαντισμού με τα (ανύπαρκτα) πυρηνικά όπλα του Ιράν θύμιζε τους γέροντες που, λόγω περικοπών στο σύστημα πρόνοιας, αντί να βρίσκονται σε άσυλο ανιάτων, όπου πραγματικά ανήκουν, κυκλοφορούν ελεύθεροι στους δρόμους φωνάζοντας «μετανοείτε».

Τα δάκρυα του Ασουρμπανιπάλ

Συντάκτης:  Γιώργος Τσιάρας εφημερίδα των συντακτών

Αποκάλυψη: πώς το Ισραήλ προσφέρθηκε να πωλήσει τη Νότια Αφρική πυρηνικά όπλα

Exclusive: Secret apartheid-era papers give first official evidence of Israeli nuclear weapons
The secret military agreement signed by Shimon Peres, now president of Israel, and P W Botha of South Africa. Photograph: Guardian

CIA Ανάδοχος: κατασκευάσαμε ISIS


Former CIA contractor Steven Kelley has said on record that ISIS/ISIL are a fabricated terrorist group made and funded by the CIA in the United States.
According to the video description:
“This is a completely fabricated enemy,” he said in a phone interview with Press TV from Anaheim, California on Thursday.
Advertisement

Αποκλειστικό: CIA και η Μοσάντ είναι πίσω από Boko Haram και ISIL, λέει ο πρόεδρος του Σουδάν

The President of Sudan has warned that the fight against jihadist extremism must engage militants on an ideological level, and not solely concentrate on military...
EURONEWS.COM

The President of Sudan has warned that the fight against jihadist extremism must engage militants on an ideological level, and not solely concentrate on military action against them.
Omar al-Bashir was speaking exclusively to euronews in the week that ISIL released a video purporting to show the execution of 21 Egyptian citizens – an act that spurred Egypt into launching airstrikes againstISIL targets in neighbouring Libya.
Who is Omar al-Bashir?

Βρετανικός Φασισμός: γνώρισε τον εχθρό σου...

Below is the first in a series of infographics produced by UKAktion, with the aim of demystifying the British far-right so that antifascists can more effectively combat them. Feel free to download and spread around, there is both a higher-quality, larger .PNG file, and a standard .JPEG file. Credit to La Horde for original idea.
infographpng
https://ukaktion.wordpress.com/2015/03/08/british-fascism-know-your-enemy/