Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΩΝ ΛΑΩΝ...

Φωτογραφία του Nasim Lomani.
Nasim Lomani
Μπ. Μπρεχτ, για τον όρο «μετανάστες»
Λαθεμένο μου φαινόταν πάντα τ’ όνομα που μας δίναν:«Μετανάστες».Θα πει, κείνοι που αφήσαν την πατρίδα τους. Εμείς, ωστόσο...

Ένταση στα Βαλκάνια; Ένοπλοι Αλβανοί κατέλαβαν φυλάκιο κοντά στα σύνορα με το Κόσοβο

Ο εκπρόσωπος των αστυνομικών αρχών της χώρας, Ίβο Κότεσκι, ο οποίος έκανε λόγο για τρομοκρατική επίθεση, δήλωσε ότι οι ένοπλοι έφεραν στολές του UCK και εισήλθαν στο έδαφος της ΠΓΔΜ από το Κόσοβο. 
Κατά την εισβολή τους στο αστυνομικό τμήμα έδεσαν με χειροπέδες τρεις από τους τέσσερις αστυνομικούς του φυλακίου και χτύπησαν ακόμη έναν. 

Μπουμπουλίνας 18: Η «ένδοξη» αίθουσα βασανιστηρίων [Αφιέρωμα Νοέμβρης 1973 - 2014]

EATESA.jpg--aaΓράφει: Νατάσα Κεφαλληνού - 
Βασανιστήρια, ταράτσα της Μπουμπουλίνας, ΕΑΤ-ΕΣΑ: λέξεις άρρηκτα συνδεδεμένες με τη δικτατορία των συνταγματαρχών. Αμέσως μετά την επιβολή του καθεστώτος χιλιάδες συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν. Οι συλληφθέντες στην πλειοψηφία τους εκτοπίστηκαν, άλλοι κρατήθηκαν στην ασφάλεια και ορισμένοι οδηγήθηκαν στα έκτακτα Στρατοδικεία. 

Someone Finally Explained How ISIS Was Created, and it Will Make You Question Everything

What led to the rise of ISIS? Watch this video:
THEANTIMEDIA.ORG

Οι οικογένειες που συνεργάζονταν με τη χούντα

παπαδόπουλος
Οι σχέσεις των οικογενειών Βαρδινογιάννη, Ωνάση, Λάτση, Νιάρχου, Μποδοσάκη, Γουλανδρή κ.α με τους δικτάτορες.
Δείτε το απόσπασμα από το ντοκιμαντέρ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε




Μια GoPro πάνω σε ένα τανκ εξηγεί γιατί οι Σύριοι θαλασσοπνίγονται για να φύγουν από τη χώρα τους (VIDEO)

Πόσο κόλαση πρέπει να είναι η φάση στην πόλη σου για να καβαλήσεις μια βάρκα χωρίς ελπίδα; Τόσο
Εδώ και τέσσερα χρόνια η κατάσταση στη Συρία μόνο χειροτερεύει. Ο ξεσηκωμός του 2011 εναντίον του Άσαντ έφερε επιθεσεις με δολοφονικά χημικά από τις κυβερνητικές δυνάμεις, οι αντιφρονούντες ενισχύθηκαν από τις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ, η κυβέρνηση από το Ιράν, από ανατολικά μπήκε η Χεζμπολάχ, από δυτικά μπήκαν οι τζιχαντιστές, η Αλ-Κάιντα φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να κατεβάσει το δικό της επίλεκτο σώμα ψυχάκηδων και όλοι αυτοί πλέον σκοτώνονται μεταξύ τους – και όλοι μαζί σκοτώνουν τους Κούρδους.

Τα "κοράκια" της Λέσβου ! Ντροπή ρε ανθρωποειδή (φωτογραφίες ντοκουμέντο)

Την ώρα που το δράμα των προσφύγων συγκλονίζει όλους τους ανθρώπους υπάρχουν κάτι ανθρωποειδή που λειτουργούν και συμπεριφέρονται σαν «κοράκια». Άτομα που αποτελούν ντροπή για το νησί μας
Η αφήγηση ενός αυτόπτη μάρτυρα στο Lesvosnews.net είναι συγκλονιστική.
«Αυτό που είδα είναι απάνθρωπο για ανθρώπους. Μέρα μεσημέρι, την Κυριακή 19/4, γύρω στις 3 το απόγευμα και μετανάστες πλησιάζουν στην ακτή, κοντά στο Μόλυβο. Ένας ντόπιος με το που βλέπει τους μετανάστες βγαίνει στην παραλία και σαν κοράκι τους παρακολουθεί. Κατά την προσφιλή τους τακτική οι μετανάστες για να αποφύγουν την επαναπροώθηση τους στην Τουρκία όταν πλησιάζουν την ακτή, προσπαθούν να σκίσουν την βάρκα. 

Joint Warrior: Τα 55 πλοία που συμμετέχουν στην άσκηση του ΝΑΤΟ - Γράφημα

Image
Συνολικά 55 πλοία από 14 χώρες του ΝΑΤΟ συμμετέχουν σε μια ναυτική άσκηση στα ανοικτά των ακτών της Σκωτίας.

Το Ηνωμένο Βασίλειο εχει την ηγεσία της άσκησης Joint Warrior 2015 που ξεκίνησε στις 11 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Απριλίου. Η άσκηση περιλαμβάνει 55 πλοία, 70 αεροσκάφη και περίπου 13.000 στρατιωτικό προσωπικό από τις 14 χώρες που συμμετέχουν.
Για να μπορέσετε να καταλάβετε το μέγεθος της άσκησης δύο ιστοσελίδες η CIGeography και η Bosphorus Naval News έχουν δημοσιεύσει το παρακάτω γράφημα των πλοίων που συμμετέχουν στο πρόγραμμα:

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΑΜΠΑΡΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΙΚΟΥ...

.Φωτογραφιές που τράβηξε Σύριος πρόσφυγας με το κινητό του. Έτσι περνάνε τη θάλασσα στα αμπάρια οι άνθρωποι.
Ευρώπη και κράτη που την απαρτίζουν: κατά συρροή δολοφόνοι και βασανιστές.
πηγή twitter

1967-2015: Από την Χούντα των Συνταγματαρχών στον σύγχρονο Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό

Σαν σήμερα 21η Απριλίου η χούντα των συνταγματαρχών κατέλαβε πραξικοπηματικά την πολιτική εξουσία κάνοντας αυτό που ονόμασε «εθνοσωτήριο επανάσταση» ενάντια στην υποτιθέμενη απειλή της κεντροαριστεράς, του κομμουνισμού και της αναρχίας στη χώρα, ενόψει και των εκλογών στις 28 Μαίου.
Την εξουσία πλέον καταλαμβάνει ο ίδιος ο «Εθνικός Στρατός», που με την συμβολή των «Μεγάλων Συμμάχων ΗΠΑ-Βρετανίας» -σύμφωνα με τον ΥΕΘΑ Π.Καμμένο "ήταν πάντα φίλοι μας"- και των γερμανοντυμένων ταγματασφαλιτών έχει παίξει καθοριστικό ρόλο στον Εμφύλιο και την ήττα του ΔΣΕ, στη δίωξη των κομμουνιστών και άλλων «τρομοκρατών» της εποχής που υπερασπίζονται τα εργατικά δικαιώματα. Μάλιστα είναι ένας αγώνας δρόμου για το ποιος θα κάνει πρώτος Πραξικόπημα, οι Συνταγματάρχες –μεταξύ των οποίων πράκτορες της CIA ή οι Στρατηγοί και ο βασιλιάς Γλύξμπουργκ Κωνσταντίνος Β’.

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Η ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΕ ΤΟ 22χρονο ΠΑΛΙΚΑΡΙ ΣΤΟ ΚΕΕΜ ΣΠΑΡΤΗΣ

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ και το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή συνέβαλαν να γκρεμιστούν τα στεγανά του Στρατού και να αναδειχθεί η πραγματική στόχευση της ανακοίνωσης του Γραφείου Τύπου του ΓΕΣ  για το θάνατο του 22χρονου  στρατιώτη από πνευμονία στην Σπάρτη, που καλλιεργούσε την εντύπωση ότι ο Στρατός έκανε ότι μπορούσε για να σώσει την ζωή του παλικαριού, επιχειρώντας την συγκάλυψη των σοβαρότατων ευθυνών του Στρατού.

Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΚΤΑΤΟΡΩΝ ΚΑΘΑΡΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΑΙΓΥΠΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΙΣΡΑΗΛ

Γάζα: Αιγυπτιακό πυρ κατά σκαφών στα ανοιχτά της Γάζας

Αιγυπτιακά πλοία άνοιξαν πυρ κατά αλιευτικών σκαφών στις ακτές της Λωρίδας της Γάζας, σύμφωνα με παλαιστινιακές πηγές. «Τα αιγυπτιακά πλοία άνοιξαν πυρ κατά τριών αλιευτικών μας σκαφών, στις ακτές της Ράφα. Δεν έχουν αναφερθεί απώλειες», δήλωσε Παλαιστίνιος αξιωματούχος.

Η Ρουμανία εκσυγχρονίζει τις ναυτικές δυνάμεις της για την επικείμενη ναυμαχία στον Εύξεινο Πόντο

Η Ρουμανία εκσυγχρονίζει τις ναυτικές δυνάμεις της για την επικείμενη ναυμαχία στον Εύξεινο ΠόντοΤο Ρουμανικό Ναυτικό φαίνεται ότι μπορεί επιτέλους να προωθήσει τα σχέδια που έχουν επανειλημμένως αναβληθεί σε σχέση με τον εκσυγχρονισμό δύο πρώην βρετανικών φρεγατών του.
Η Regele Ferdinand (πρώην HMS Coventry) και Regina Maria (πρώην HMS London) ανήκουν στην 2η παρτίδα ναυπήγησης (γωνστή ως κλάσης ως Boxer) των φρεγατών Type 22 που προμηθεύτηκε το Βρετανικό Βασιλικό Ναυτικό το διάστημα 1979 έως 1989. Το 2003 η Ρουμανία είχε αποκτήσει στο Ηνωμένο Βασίλειο από τις παροπλισμένες μονάδες δύο πλοία. 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ: Αντιφασιστική εκδήλωση στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων υπό την πολιτική εποπτεία του ΥΦΕΘΑ Νίκου Τόσκα

Υπό την πολιτική εποπτεία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Τόσκα, θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 18.00 στο Αμφιθέατρο της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), εκδήλωση με θέμα «Ποτέ πια χούντα! - Ποτέ πια φασισμός!».
Η εκδήλωση η οποία πραγματοποιείται με αφορμή την 48η επέτειο από την επιβολή της δικτατορίας των στις 21 Απριλίου 1967, έχει χαρακτήρα ιστορικού και πολιτικού σεμιναρίου με αποδέκτες τους σπουδαστές των στρατιωτικών σχολών. Έχουν δε κληθεί να την παρακολουθήσουν όλες οι τάξεις της Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων, της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων και της Σχολής Ικάρων.

Ακριβώς έτσι έχουν τα πράγματα.

NATO bombing of Libya led to Mediterranean migrant deaths – Farage

Migrants rest after they disembarked in the Sicilian harbour of Augusta, April 16, 2015. (Reuters/ntonio Parrinello)Prime Minister David Cameron is partially responsible for the deaths of hundreds of migrants who drowned off the Libyan coast on Sunday due to his ‘fanaticism’ in ousting former dictator Mummar Gaddafi, Nigel Farage has said.
The leader of UKIP said Cameron, along with other European leaders, must take some blame for the deaths of the migrants, as their decision to topple Gaddafi lead to the destabilization of Libya.

ΦΩΤΟ: Συνοδός αστυνομικός και πυρηνάρχης ΧΑ της Νίκαιας σε τρυφερό ενσταντανέ...


Συνοδός αστυνομικός και πυρηνάρχης ΧΑ της Νίκαιας σε τρυφερό ενσταντανέ.....τιτλοφορείται στο twitter η συγκεκριμένη φωτογραφία, και βέβαια ο τίτλος είναι εύστοχος. Τέτοια κολητιλί και 

New Evidence of Civilian Deaths in US Drone War May Be Used in German Court

US Predator unmanned drone armed with a missileA new US intelligence report presents new evidence about official knowledge of civilian deaths during Yemeni UAV strikes. Officials may have known about civilian deaths – which have never been acknowledged – and the report could provide fuel for a German lawsuit over the US drone campaign.

21 Απριλίου 1967: Ποιοι στρατιωτικοί είπαν ΟΧΙ στο θίασο της χούντας- Όλα τα ονόματα

Image
Υπήρξαν πολλοί στρατιωτικοί που το πρωί της 21ης Απριλίου 1967, ένοιωσαν ατιμασμένοι. Υπήρξαν αξιωματικοί που είχαν σεβασμό στα γαλόνια που φορούσαν και ήξεραν τι ήταν ταγμένοι να υπηρετήσουν. Ήταν πάρα πολλοί. Μπορεί οι περισσότεροι να έμειναν σιωπηλοί και κανένας “ήρωας του καναπέ” δεν μπορεί να τους κατηγορήσει. Υπήρξαν και κάποιοι που δεν δίστασαν να πουν ΟΧΙ στους ελάχιστους που κατέλυσαν τη Δημοκρατία και κατέστρεψαν τη χώρα.

21 Απριλίου: οι δύο άγνωστες συσκέψεις που έβγαλαν τα τανκς και τα...σουβλατζίδικα!

Γράφει ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΛΑΣΚΑΡΙΔΗΣ

Image
Παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα στην πορεία των χρόνων που ακολούθησαν από τότε, κανένας δεν «έπεσε από τα σύννεφα» εκείνο το ξημέρωμα της 21ης Απριλίου 1967,όταν τα τανκς έκαναν την εμφάνισή τους στους δρόμους της Αθήνας.
Ούτε καν η Αριστερά, της οποίας το δημοσιογραφικό όργανο, η «Αυγή», είχε κυκλοφορήσει ένα εικοσιτετράωρο νωρίτερα με το πρωτοσέλιδο άρθρο «Γιατί δεν θα γίνει δικτατορία», το οποίο είχε γραφτεί από τον αείμνηστο Άγγελο Διαμαντόπουλο, μετέπειτα μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του ΚΚΕ Εσωτερικού.

Όταν ο Μπάμπαλης και ο Μάλλιος "τσάκιζαν" στο ξύλο τον "κομμουνιστή του ΠΝ"

Image
Το δεύτερο μέρος της συνέντευξης του Γιώργου Γρηγοριάδη , του αξιωματικού κομμουνιστή που υπηρέτησε επί χούντας,στον Αντώνη Κακαρά. Περιγράφει πως έφυγε από το ΠΝ και τα βασανιστήρια από τον Μπάμπαλη και τον Μάλλιο,όταν τον συνέλαβαν.

Διαβάστε ΕΔΩ το πρώτο μέρος.
-. Το ότι ήσουνα και γιατρός δεν σου έδινε και ένα επιπλέον πλεονέκτημα σε σύγκριση με τους άλλους;
Γ. Φαντάζομαι ναι. Δηλαδή υποθέτω ότι είχα την αίσθηση πάντα ότι μπορώ να στηριχτώ στον εαυτό μου και όχι σε έναν μισθό του βασιλικού ναυτικού. Ναι έχεις δίκιο. Χωρίς αμφιβολία έπαιξε.

Η δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967: Αλήθειες και ψέματα


Η στρατιωτική δικτατορία (21/4/1967-23/7/1974) επιβλήθηκε με τον τρόμο των τανκς, των βασανιστηρίων και των εκτελέσεων. 

The Scourge of Nazism in Ukraine

Néo-nazis UkraineWhat millions died for to defeat during WW II is now resurgent in Europe’s heartland.
Fascist lunatics in Washington installed overt Nazis to run their newest client state. They’re taking full advantage.
They’re waging naked aggression on Donbass – at present low-level ahead of renewing it full-blown.
Hundreds of US combat troops (trained killers) are working directly with Kiev’s Nazi-infested National Guard and other extremist groups – teaching them the fine art of murder.

Afaza Μιχάλης Αφάζα: Δε σταματάμε ρε!!

Επιμέλεια Νίκος Λύτρας

Σήμερα το πρωί, ο δηλωμένος κομμουνιστής -αναπαράγω την ιδεολογική τοποθέτηση, επειδή αυτός το δηλώνει- χιπ-χοπ καλλιτέχνης Μιχάλης Αφάζα, βασικός μάρτυρας στη δίκη της Χρυσής Αυγής, φίλος του Παύλου Φύσσα και παρών στη δολοφονία του, ξυλοκοπήθηκε άγρια από χρυσαυγίτες στο δρόμο προς τα δικαστήρια των γυναικείων Φυλακών Κορυδαλλού και βρίσκεται στο Νοσοκομείο.

Ο ίδιος δήλωσε στον προσωπικό του χώρο στο facebook:

Η πολυκατοικία του τρόμου

Η «Εφ.Συν.» μπήκε σε κτίριο στην Ομόνοια, όπου χρυσαυγίτες σημαδεύουν τις πόρτες διαμερισμάτων μεταναστών με τον κέλτικο σταυρό των ναζί | Μάριος Βαλασόπουλος
Συντάκτης: 
Οσο και αν πασχίζει η Χ.Α. να αποκηρύξει τον ναζισμό για να αποφύγει το βαρύ κατηγορητήριο, η πρακτική της και τα σύμβολα που χρησιμοποιεί την προδίδουν. Η «Εφ.Συν.» βρέθηκε στη φωλιά του φιδιού. Μπήκε σε πολυκατοικία όπου μένει υποψήφια βουλευτής της οργάνωσης και παρουσιάζει τις ανατριχιαστικές εικόνες που αντίκρισε.