Τρίτη 19 Μαΐου 2015

Και δεύτερος νεκρός από τους τραυματίες στα ΕΛΠΕ-Το αίμα τους κυλά στα χέρια του Λάτση...

Άλλος ένας τραυματίας της έκρηξης που σημειώθηκε προ ημερών στα Ελληνικά Πετρέλαια υπέκυψε σήμερα το απόγευμα στα τραύματά του, ενώ νωρίτερα είχε πεθάνει άλλος ένας εργαζόμενος

Nikos Libertas/SOOC
Όπως αναφέρουν τα ΕΛΠΕ, ο πρώτος χρονικά που υπέκυψε στα τραύματα του είναι ο Χαράλαμπος Δευτεραίος, εργαζόμενος στην εταιρία και ο δεύτερος ο Ραμαντάν Ντελιλάϊ, εργαζόμενος σε εργολαβική εταιρεία.

Υπενθυμίζουμε ότι από την έκρηξη που σημειώθηκε το πρωί της 8ης Μαΐου, είχαν τραυματιστεί έξι άνθρωποι, κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν σε δεξαμενή.

ΑΡΗΣ ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ - 70 ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΥΛΛΗΠΤΟΣ


Η Λέσχη Εργαζομένων και Νεολαίας Βόλου συμμετέχει
στο οδοιπορικό στα βήματα του Άρη Βελουχιώτη,
που οργανώνει η Εργατική Λέσχη Νέας Σμύρνης

6-7 ΙΟΥΝΗ 2015, ΣΤΑΘΜΟΙ: Γοργοπόταμος, Τρίκαλα, Μεσούντα
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 29/5 στο τηλ: 6972874206

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΒΑΡΑ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟΝ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗ ΑΡΓΥΡΟ! Ο ΥΕΘΑ ΗΣΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΒΥΣΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΣΤΡΑΤΟ;

Για να δούμε πόσο γρήγορα καταρρέουν οι υποσχέσεις των Καμμένου-Ήσυχου..
Δεν κρατούν ούτε μια μέρα! 
Ο Κωνσταντίνος Αργυρός τραγουδά στον στρατό (βίντεο) Στρατόπεδο Ζήση, Αλεξανδρούπολη.

 Υπόθεση Κων/νος Αργυρός.

Το παιδί το "γενναίο" το φέρανε στο μουσικό τμήμα του στρατού στο Στρατόπεδο ζήση. 
Η θητεία του πάνω κάτω πάει ως εξής: 
Δύο τρεις μέρες στην Αλεξανδρούπολη, 20-25 μέρες άδειας. 
Όταν είναι στην Αλεξανδρούπολη στο στρατόπεδο έρχεται το πρωί και κατά τη μία φεύγει. Δεν έχει φάει ποτέ για μεσημέρι στο στρατόπεδο, δεν έχει κοιμηθεί ποτέ στο στρατόπεδο. ΟΛΑ αυτά δείχνουν απλά έναν "βολεμένο".

«Η εκτέλεση της Αλήθειας: Πως ο διεθνής τύπος γράφει για τη Βόρεια Κορέα»

Το πιο πρόσφατο κουτσομπολιό που διαβάσαμε στο διεθνή τύπο για τη Βόρεια Κορέα, αφορούσε στη (θεαματική) εκτέλεση του υπουργού Αμυνας, Hyon Yong Chol. Ο στρατηγός βρέθηκε ένοχος για ανυπακοή και ασέβεια-τον πήρε ο ύπνος σε μια ομιλία του Κόμματος- και εκτελέστηκε, όπως μας πληροφόρησαν οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας.
Κάτοικοι της Πιονγκ Γιανγκ διαβαζουν την κρατική εφημερίδα (φωτ. Φραγκισκα Μεγαλούδη)    της Φραγκίσκας Μεγαλούδη

Το δράμα των μεταναστών στη Μυτιλήνη- Εικόνες που "σφίγγουν" το στομάχι

Δεν έγινε τίποτα! Ακόμα... `λιάζονται` οι μετανάστες στη Μυτιλήνη παρά τις υποσχέσεις της Χριστοδουλοπούλου - Εικόνες που `σφίγγουν` το στομάχι
Αυτή την εικόνα παρουσιάζει η πόλη της Μυτιλήνης στο λιμάνι της, με τους μετανάστες να κοιμούνται στα πεζοδρόμια, τις πλατείες και τους γύρω χώρους.

Ανοικτή επιστολή στον ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχο από το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΤΟ ΠΕΝΤΑΓΩΝΟ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΜΙΣΟΥΣ ΤΩΝ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΣΤΟ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ;
ImageΜε αυτή μας την πρωτοβουλία θέλουμε να καλέσουμε τον ΑΝΥΕΘΑ Κ.Ήσυχο να τοποθετηθεί ανοικτά και δημόσια απέναντι στις καταγγελίες του συναδέλφου φαντάρου που υπηρετεί στο Καστελόριζο, εκτιμώντας και τα καθήκοντα-ρόλους που του έχουν ανατεθεί στο πλαίσιο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Αλλά κυρίως, διαπιστώνοντας τη γενικότερη αίσθηση που προκάλεσε η δημοσίευση της εν λόγω καταγγελίας, να ικανοποιηθεί η ανάγκη επίσημων και συγκεκριμένων  πολιτικών απαντήσεων, από τον αρμόδιο υπουργό.

Εκδηλώσεις για τη Μέση Ανατολή και τον «Πόλεμο κατά των Μεταναστών» στις «ΑΝΑΙΡΕΣΕΙΣ 2015»

Φεστιβάλ Αναιρέσεις 2015Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και η ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ παρεμβαίνουν και φέτος στο Φεστιβάλ ΑΝΑΙΡΕΣΕΩΝ 2015.
Την Κυριακή 14/6/2015 στις 19.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Οι Δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της ελληνικής κυβέρνησης. Ιχνηλατώντας την απάντηση του αντιπολεμικού κινήματος».
Ομιλητές:  
  • Νασίμ Αλατράς, Παλαιστίνιος δημοσιογράφος
  • Νεκτάριος Μπουγδάνης, ερευνητής με αντικείμενο τη Μέση Ανατολή, Υποψήφιος Διδάκτορας Πολιτικής Επιστήμης & Ιστορίας Παντείου Παν/μίου 
  • Σεϊτ Αλντογάν, Τούρκος δημοσιογράφος
  • Ντίνα Ρέππα, εκπαιδευτικός που συμμετείχε στο Καραβάνι αλληλεγγύης που επισκέφτηκε τους καταυλισμούς των προσφύγων από το Κομπάνι
  • Εκπρόσωπος της Αντιπολεμικής Διεθνιστικής Κίνησης
  • Παρέμβαση θα γίνει και από εκπρόσωπο της Ένωσης Παλαιστινίων Εργαζομένων

Το Ισλαμικό Κράτος και ο ρόλος του στη Μέση Ανατολή- Μέρος 1ο

ISIS26
Το Ισλαμικό Κράτος: δημιουργία και εγκαθίδρυση

Στις αρχές Ιουνίου 2014, μια ομάδα τζιχαντιστών κατέλαβε την πόλη της Μοσούλης στο Ιράκ. Η ομάδα αυτή ήταν το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ και της Συρίας (ΙΚΙΣ), με ηγέτη τον Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγντάντι.[1]
Το ΙΚΙΣ δεν εμφανίστηκε ξαφνικά ως οργάνωση αλλά έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο του 2006. Τότε, στο κατεχόμενο Ιράκ, πολλές ισλαμιστικές ομάδες, με προεξέχουσα την αλ-Κάιντα του Ιράκ, συνενώθηκαν και ίδρυσαν το Ισλαμικό Κράτος του Ιράκ (IΚI) υπό την ηγεσία του Αμπού Μούσαμπ αλ-Ζαρκάουι, ο οποίος είχε αναδειχθεί στη μάχη της πολιορκίας της Φαλούτζα. Μία από τις ομάδες που προσχώρησαν στο IΚI ήταν το Συμβούλιο των Ιερών Πολεμιστών.[2]

Το Ισλαμικό Κράτος και ο ρόλος του στη Μέση Ανατολή- Μέρος 2ο

IKIS
 Στο 1ο μέρος του αφιερώματος στο Ισλαμικό Κράτος (ΙΚΙΣ), αναλύσαμε τις συνθήκες υπό τις οποίες δημιουργήθηκε, την πορεία ανάπτυξής του και το ιδεολογικό του πλαίσιο. Στο 2ο μέρος, ας μιλήσουμε για τον γεωπολιτικό του ρόλο, τοπικά και διεθνώς. Τον τρόπο δηλαδή, με τον οποίο επηρεάζει, τη θέση και τις κινήσεις των δρώντων στην περιοχή.

Ο ΣΥΡΙΖΑ επαναλαμβάνει την Απάτη του Ανδρέα Παπανδρέου με τις αμερικανικές βάσεις

Με περίσσιο θράσος ο γνωστός κωλοτούμπας Μαυρογιαλούρος κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, που μέχρι τις εκλογές υποστήριζε ότι θα τιμήσει την ψήφο των Δημοτών της Αθήνας και δε θα εγκαταλείψει τη θέση του στο Δημοτικό Συμβούλιο μετεκλογικά για άλλο αξίωμα, ξαναχτύπησε.
Εκφράζοντας λοιπόν την κυβερνητική θέση για την πρόταση του ΥΕΘΑ Πάνου Καμμένου να δοθεί η δυνατότητα στο NATO να χρησιμοποιήσει νησί του νοτιοανατολικού Αιγαίου για βάση, θυμήθηκε να το παίξει Ανδρέας Παπανδρέου, λες και ο λαός μας δεν έχει ιστορική μνήμη.

Μαχητικά της Σ. Αραβίας έπληξαν ιρανικό πλοίο…

Η Σαουδική Αραβία θα βομβαρδίζει για 6 μήνες την ΥεμένηΙρανικό πλοίο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια της στην Υεμένη έπληξαν σαουδαραβικά μαχητικά, παρά την πενθήμερη εκεχειρία που είχε συμφωνηθεί.
«Κατά την εκεχειρία η UNICEF κατόρθωσε να παραδώσει ανθρωπιστική βοήθεια στους κατοίκους της χώρας. Ωστόσο η ανθρωπιστική βοήθεια δεν μπορεί να αναπληρώσει τις ανάγκες 26 εκ. ανθρώπων που δεν έχουν καμία πρόσβαση σε τρόφιμα και καύσιμα», δήλωσε εκπρόσωπος της οργάνωσης αυτής του ΟΗΕ.

Η Φινλανδία διπλασσιάζει τα Leopard 2 που διαθέτει

Όπως αναφέρθηκε από τη διοίκηση των χερσαίων δυνάμεων των Ενόπλων Δυνάμεων της Φινλανδίας στις 14 Μαΐου 2015, στην Φινλανδία αφίχθησαν τα πρώτα 20 άρματα μάχης Leopard 2A6NL από ένα σύνολο 100 μονάδων που αποκτήθηκαν από το απόθεμα των ενόπλων δυνάμεων των Κάτω Χωρών, επί τη βάσει μιας συμφωνίας του Ιανουαρίου 2014. Τα άρματα παραδόθηκαν από το "Ro-Ro" Baltica στο λιμάνι του Ελσίνκι, και στις 15 Μαΐου μεταφέρθηκαν από εκεί με αρματοφορείς.

Ο Πόλεμος της Κορέας και η ανεπάρκεια των Υπηρεσιών Πληροφοριών

Το περίγραμμα του γεγονότος, τα ερωτήματα της μελέτης.
Η 25η Ιουνίου 1950 εκκινεί την πρώτη μέρα του Πολέμου της Κορέας μεταξύ Βορειοκορεατών και Νοτιοκορεατών (και όχι μόνο). Πρόκειται, θεωρητικά, για σύγκρουση δύο κρατών με κοινό σύνορο τον 38ο παράλληλο, ένα σύνορο που διαιρεί στη μέση την κορεατική χερσόνησο – οι Βόρειοι πρόσκειντο στο κομουνιστικό μπλοκ τη στιγμή που οι Νότιοι βρίσκονταν υπό την κηδεμονία της δύσης. Η εισβολή της Βορείου Κορέας προκαλεί την ολοκληρωτική κατάρρευση των Νοτίων αλλά και των (ανεπαρκών) αμερικανικών στρατευμάτων που στάθμευαν στην περιοχή και τη συμπίεση τους στην περιφέρεια του Πουσάν στα νοτιοανατολικά της χώρας, τη στιγμή εκείνη οι Βόρειοι ήλεγχαν υποθετικά το 90% της Νοτίου Κορέας. 

Κατάρ: Συνελήφθη δημοσιογράφος επειδή κατέγραφε τον «εργασιακό Μεσαίωνα» του Μουντιάλ 2022

Οι αρχές του Κατάρ συνέλαβαν δημοσιογράφο του βρετανικού ειδησεογραφικού δικτύου BBC, ο οποίος είχε ταξιδέψει στη Ντόχα για να ερευνήσει τις (απάνθρωπες) συνθήκες εργασίας, για όσους δουλεύουν στα έργα υποδομής για το παγκόσμιο κύπελλο ποδοσφαίρου το 2022. Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικτύου ο Μαρκ Λόμπελ και το συνεργείο του συνελήφθη και κρατήθηκε για 24 ώρες από την αστυνομία της πρωτεύουσας της χώρας του Κόλπου, Ντόχα.

Αντικομμουνιστική υστερία στην Ουκρανία: Στη φυλακή αν ακούς τον ύμνο της ΕΣΣΔ!

Αντικομμουνιστική υστερία στην Ουκρανία: Στη φυλακή αν ακούς τον ύμνο της ΕΣΣΔ! - MediaΟ πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο έθεσε τη Παρασκευή σε ισχύ τους νόμους οι οποίοι απαγορεύουν την “κομμουνιστική προπαγάνδα” και εξαίρουν τους εθνικιστές μαχητές συνεργάτες των ναζί κατά τον Β' Π.Π.
Το πακέτο νόμων αυτό, το οποίο εγκρίθηκε από το ουκρανικό Κοινοβούλιο την 9η Απριλίου, έχουν στόχο την πλήρη ρήξη με το σοβιετικό παρελθόν της Ουκρανίας, την ώρα που οι ουκρανικές αρχές συγκρούονται με φιλορώσους αυτονομιστές, μεγάλο μέρος των οποίων είναι νοσταλγοί της άλλοτε ΕΣΣΔ, στο ανατολικό τμήμα της χώρας—όπου ο πόλεμος που διαρκεί από τον Απρίλιο του 2014 έχει στοιχίσει τη ζωή 6.200 και πλέον ανθρώπων.

ΕΡΤ3 - ANOIXTO ΓΡΑΜΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΤΣΑΚΝΗ

Σύντροφε Διονύση
«Γυρίζω τις πλάτες μου στο μέλλον…». Δεν γνωρίζουμε πώς και υπό ποιες συνθήκες γεννήθηκαν οι στίχοι αυτού του υπέροχου τραγουδιού στο μυαλό σου. Γνωρίζεις άλλωστε ότι ανεξαρτήτως από τις προθέσεις ενός καλλιτέχνη, ενός συγγραφέα ή κάθε δημιουργού, το πνευματικό προϊόν όταν βγαίνει στη δημοσιότητα, αφήνεται να ταξιδέψει και να γίνει κτήμα των ανθρώπων με τον υποκειμενικό τρόπο που ο καθένας/καθεμία ερμηνεύει τον κόσμο στο πλαίσιο των δικών του βιωμάτων, ανησυχιών, συναισθημάτων, της ίδιας του της ιστορίας.
Το συγκεκριμένο τραγούδι βεβαίως το γνωρίζουμε όλοι, το έχουμε σιγοτραγουδήσει με παρέες, το έχουμε ακούσει ερμηνευμένο από συναδέλφους σου σε συναυλίες αλληλεγγύης, σε φεστιβάλ και εκδηλώσεις που εξέφραζαν την αγωνία ενός ολόκληρου λαού και τους αγώνες του για ένα καλύτερο μέλλον. 

14 νέα διόδια στην Ιονία Οδό! Ή αλλιώς ο κόσμος χάνεται και ο μεγαλοεργολάβος πλουτίζει

Διόδια με την παράδοση του τμήματος Μεσολόγγι – Αμφιλοχία;
H κατασκευή του σταθμού μετωπικών διοδίων στην Ιόνια Οδό και συγκεκριμένα στην παράκαμψη του Αγρινίου στο ύψος του κόμβου Ρίγανης προκάλεσε τις τελευταίες μέρες αρκετά σχόλια. Ωστόσο το ζητούμενο παραμένει ο χρόνος που αυτά θα τεθούν σε λειτουργία και ο χρόνος αυτός εξαρτάται από το χρόνο ολοκλήρωσης του αυτοκινητοδρόμου, αλλά και τις γενικότερες εξελίξεις γύρω από το έργο.

Ζωή στα ερείπια που άφησαν πίσω τους οι δολοφόνοι Ισραηλινοί, σύμμαχοι των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Βομβαρδισμένα σπίτια, ηλεκτρικό ρεύμα δεν υπάρχει και ένα κοριτσάκι παίζει με ένα καλώδιο. Αυτό σημαίνει αντίσταση.
Πού αλλού; Στη Γάζα.
photo by Majdi Fathi

Βαλκάνια: Φουντώνουν οι ανταγωνισμοί για την Ενέργεια - Απειλή αποσταθεροποίησης στη ΠΓΔΜ

Ορατή, για μια ακόμη φορά, στα Βαλκάνια γίνεται η απειλή αποσταθεροποίησης με την επαναφορά των εγκληματιών του ΟΥΤΣΕΚΑ σε δράση. Τα γεγονότα του περασμένου Σαββατοκύριακου στο Κουμάνοβο της Βορειοανατολικής ΠΓΔΜ με τους22 νεκρούς και τους δεκάδες εκτοπισμένους αμάχουςαπέδειξαν ότι οι βολικοί «παλιοί καλοί» αυτονομιστές δεν είναι καμένο χαρτί. Μπορούν να «αναβιώσουν», όποτε αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστικών κέντρων που τους δημιούργησαν (δυτικές μυστικές υπηρεσίες), κι ας έχουν περάσει 14 χρόνια από τις αποσταθεροποιητικές συγκρούσεις αυτονομιστών με το στρατό της ΠΓΔΜ.

Έρχεται απειλητική η Διατλαντική Συμφωνία

Έρχεται απειλητική η Διατλαντική Συμφωνία
Μέτρα υπέρβασης της κρίσης
γράφουν:
Τάκης Κυπραίος
Θανάσης Σκαμνάκης
Μέσω της Διατλαντικής Συμφωνίας (TTIP) επιχειρείται η άλωση κυριολεκτικά κάθε προστατευτικού μέτρου και κανόνα που υπήρχε σε όφελος των λαών και της φύσης. Τα γιγαντιαία μονοπώλια προωθούν μέσω της συμφωνίας την ολοκληρωτική ουσιαστικά αλλαγή του μοντέλου κοινωνικής οργάνωσης και αξιών που μέχρι σήμερα γνωρίζαμε, με την ελπίδα εντέλει να διαμορφώσουν το νέο μοντέλο ανθρώπου.