Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΨΗΦΙΣΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΣΗΚΩΝΕΙ ΕΙΚΟΝΕΣ!!!

Ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος στις εκδηλώσεις για τον Εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Πάρο και την Τήνο

Βεβαίως ο λαός μας λέει: 
"ΟΛΑ 
 ΕΔΩ  ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ"!

Τουρκία: Νέα βίαια επεισόδια μεταξύ Τούρκων στρατιωτών - PKK

Image
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και οκτώ τραυματίστηκαν χθες Παρασκευή σε νέα βίαια επεισόδια ανάμεσα σε Κούρδους αυτονομιστές και Τούρκους στρατιώτες στη νοτιοανατολική Τουρκία, σύμφωνα με πηγές στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας και στον τουρκικό στρατό.
Μάχες ανάμεσα στο εκτός νόμου Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και τον τουρκικό στρατό διεξάγονται σχεδόν καθημερινά τον τελευταίο μήνα. Το PKK πλήττει στρατιωτικούς στόχους αφότου η Άγκυρα ξανάρχισε τις αεροπορικές επιδρομές εναντίον στρατοπέδων των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο βόρειο Ιράκ, στο πλαίσιο αυτού που αποκαλεί έναν «συγχρονισμένο πόλεμο κατά της τρομοκρατίας».

Και οι πλούσιοι πλουσιότεροι - Στην 38η θέση η Ελλάδα με 11 δισεκατομμυριούχους


Στα 164 τρισ. δολάρια αυξήθηκε ο ιδιωτικός πλούτος του πλανήτη σύμφωνα με τις λίστες της Wealth-X, στις οποίες βρίσκονται 11 Έλληνες δισεκατομμυριούχοι και 565 με κινητή περιουσία άνω των 30 εκατ. δολαρίων.
 
Το 8,6% του παγκόσμιο πληθυσμού ελέγχει το 85,3% του παγκόσμιο πλούτου, την ώρα που το 69,8% του πληθυσμού του πλανήτη μοιράζεται μόλις το 2,9% του πλούτου.

ΑΓΡΙΟ ΧΩΣΙΜΟ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙ ΣΤΑ ΚΑΑΥ ΑΓ.ΑΝΔΡΕΑ

Δεκαπενταύγουστος σήμερα και καταλαβαίνεται τι γίνεται στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις ΚΑΑΥ.
Γεμάτες ήδη από οικογένειες στρατιωτικών, υποδέχονται επιπλέον φίλους και γνωστούς τους, μαζί με την κουστωδία των αστών πολιτικών και των ανώτατων στρατιωτικών, εραστές του Τσάμπα και των δημοσίων σχέσεων!
Όμως για να απολαύσουν όλοι αυτοί φθηνές διακοπές πρέπει να χύσουν κάποιοι τον ιδρώτα τους.
Στον απίστευτο κόπο, στην απλήρωτη εργασία των φαντάρων   βασίζονται όλα αυτά.
Σύμφωνα και με την πρόσφατη καταγγελία φαντάρων που υπηρετούν στα ΚΑΑΥ Αγ.Ανδρέα η εργασιακή τους εκμετάλλευση απογειώθηκε!

Μνημόνια σε Ελλάδα-Κύπρο και γερμανικά συμφέροντα σε Ενέργεια και Ναυτιλία


Στις 29 Μάρτη 2013, κυκλοφόρησε στο «Bloomberg» δημοσίευμα με τίτλο «Η γερμανική ηλιακή βιομηχανία θα κερδίσει από την κρίση στην Κύπρο, καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια». Ο συντάκτης του υποστήριζε ότι οι Γερμανοί επενδυτές από το συγκεκριμένο κλάδο θα ωφεληθούν από τη «χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο», καθώς οι επενδυτές αναζητούν ασφάλεια». Ο συντάκτης του υποστήριζε ότι οι Γερμανοί επενδυτές από το συγκεκριμένο κλάδο θα ωφεληθούν από τη «χρηματοπιστωτική κρίση στην Κύπρο», καθώς «ψάχνουν ένα λιμάνι με τα εγγυημένα ανταλλάγματα που παρέχουν τα εργοστάσια (παραγωγής) καθαρής Ενέργειας».

Τακτικές του Αμερικανικού Στρατού στο πόλεμο κατά του ISIS


Το σχέδιο των ΗΠΑ κατά του ΙΚ και οι… τακτικές των Απάτσι!

Είναι πλέον ξεκάθαρες οι αδυναμίες της αμερικανικής στρατηγικής στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους. Για τους Αμερικανούς, ο πόλεμος κατά του ΙΚ δεν πρόκειται να κερδηθεί στο έδαφος μόνο, καθώς το φάντασμα του Βιετνάμ εξακολουθεί να πλανάται, διδάσκοντας πως οι τακτικές νίκες δεν αποτελούν προϋπόθεση για μια στρατηγική επιτυχία.
Του Robert Newston ΠΗΓΗ: http://nationalinterest.org/ ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας

Μέση Ανατολή: Πόλεμος δίχως σύνορα


Η «Νέα Μέση Ανατολή», όπως τη φαντάζονται οι ΗΠΑ, είναι ένα πεδίο μάχης. Καταστάσεις που ο κόσμος έχει να δει από το 1945
της Karin Leukefeld
Στη Μέση Ανατολή, 70 χρόνια μετά το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, λαμβάνει χώρα μια νέα μαζική δολοφονία. Κατά τη διάρκεια που μια διεθνής συμμαχία υπό την ηγεμονία των ΗΠΑ διεξάγει χιλιάδες αεροπορικές επιθέσεις στο Ιράκ και στη Συρία, η Σαουδική Αραβία, σύμφωνα με την άποψη της γερμανικής κυβέρνησης, μια «άγκυρα σταθερότητας» στην περιοχή (Τόμας ντε Μεζιέρ), στέλνει τώρα, μετά από τα μαχητικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα άρματα μάχης και χερσαία στρατεύματα στο «φτωχό σπίτι του αραβικού κόσμου», την Υεμένη. Δυτικές χώρες πληρώνουν κρατικούς και ιδιωτικούς στρατιωτικούς συμβούλους για να εκπαιδεύουν και να εξοπλίζουν άραβες για τον πόλεμο στο Ιράκ, την Συρία και την Υεμένη. Πιστοί σύμμαχοι όπως η Ιορδανία, το Κατάρ και τα Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα διαθέτουν στρατιωτικές βάσεις. Διεθνή εξοπλιστικά κοντσέρν στα κράτη του Κόλπου τα πουλούν σχεδόν όλα, ό,τι βρίσκεται στους καταλόγους τους, και καταγράφουν τα μεγαλύτερα κέρδη εδώ και χρόνια.

Ζει ο Υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος;

14 Αυγούστου: Μέρα μνήμης και οδύνης

ΑΝΤ.ΑΡ.Τ.Ε.ΣΑποφράδα ημερομηνία η σημερινή για τον Κυπριακό λαό ιστορικά, καθώς έχουμε τρεις θλιβερές επετείους. Το 1974 έγινε η δεύτερη εισβολή του τουρκικού στρατού και η κατάληψη της Αμμοχώστου, της Μόρφου και της Καρπασίας. Το 1996 δολοφονήθηκε ο Σολωμός Σολωμού και το 2005, 121 άτομα σκοτώθηκαν στο αεροπορικό δυστύχημα της εταιρείας ήλιος.
Φυσικά κανένας δεν τιμωρήθηκε ακόμα γι αυτά τα εγκλήματα.

Ρωσία: Προχωρά στην στρατιωτικοποίηση της Αρκτικής - ΧΑΡΤΗΣ

ImageTην στρατιωτική της επικυριαρχία επιδιώκει να ενισχύσει η Τουρκία στην Αρκτική, μια περιοχή, που εκτός από το γεγονός ότι είναι πλούσια σε φυσικούς πόρους, αποτελεί και ένα σημαίνουσας σημασίας στρατηγικό σημείο. Με στόχο, λοιπόν, να εκμεταλλευθεί το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που βρίσκεται κάτω από το βυθό της Αρκτικής, αλλά και τις νέες θαλάσσιες διαδρομές καθώς οι πάγοι αρχίζουν και υποχωρούν, η Μόσχα προχωρά σε μια αναβάθμιση της βόρειας ακτής και του αρχιπελάγους. Στις νέες βάσεις της περιλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, σταθμοί έρευνας και διάσωσης, λιμάνια αεροδιαδρόμοι και στρατιωτικά γραφεία.

Ανοίγει «κερκόπορτα» για χωματερή πυρηνικών στην Ελλάδα;

Η Ελλάδα είναι υποχρεωμένη από την ευρωπαϊκή νομοθεσία, όπως κάθε κράτος-μέλος της Ε.Ε., να αναλάβει τη διαχείριση των ΑΚΡΑ που παράγει εντός της επικράτειάς της | dreamstime
 Τι σχέση έχει το υπουργείο Πολιτισμού με τα ραδιενεργά απόβλητα; Αυτή είναι η πρώτη απορία όσων -ομολογουμένως όχι τόσο πολλών- αντιλήφθηκαν το σχέδιο προεδρικού διατάγματος για τη διαχείριση των ΑΚΡΑ (Αναλωθέντα Καύσιμα και Ραδιενεργά Απόβλητα), που αναρτήθηκε για διαβούλευση στην ιστοσελίδα του υπουργείου στα τέλη Ιουλίου.

Περού: Αναφορές για έναν εργαζόμενο νεκρό και 58 τραυματίες όταν η αστυνομία άνοιξε πυρ ενάντια σε απεργούς εργάτες ορυχείων στην oroya


Ο χρήστης Revolution News
Peru: Reports of one worker dead and 58 wounded after police open fire on striking mining workers in Oroya.

Το Θρησκευτικό Πρόβλημα Της Ελλάδας

Αυτή είναι η καλύτερη φωτογραφία που έχω δει τις τελευταίες ημέρες, άψογη από άποψη αισθητικής, καδραρίσματος και γωνίας, και θεματικά αρκετά δυνατή για να με κάνει να γράψω καίτοι πασπαλισμένος με θαλασσινά αλάτια.
Την τράβηξε η @murplejane και την ανέβασε στο Instagram, μιαν υπηρεσία που δυστυχώς δε ζει ελεύθερη στα Ίντερνετς αλλά αφορά μόνο τους κατόχους iPhone (είναι δωρεάν εφαρμογή, μπορείς να με βρεις κι εμένα εκεί μέσα, είμαι, όπως μαντεύεις, ο tgeorgakopoulos), και δείχνει ένα παιδάκι να μπουσουλάει σ' αυτό το διάδρομο που εκτείνεται από το λιμάνι της Τήνου μέχρι την είσοδο της εκκλησίας της Παναγίας. 

Europe shouldn’t worry about migrants. It should worry about creeping fascism The greatest threat to our “way of life” is not migration. It is that we will swallow the lie that some human lives matter less than others.

People outside the fence round the Eurotunnel terminal in Calais. Photo: Francois Lo Presti/AFP/Getty
There is an urban legend about boiling frogs, and it goes like this. If you put a frog in a pan of cold water and slowly, slowly turn up the heat, the frog will sit there quite calmly until it boils to death. Creeping cultural change is like that. It’s hard to spot when you’re living inside it. You can stay very still while the mood of a society becomes harder and meaner and uglier by stages, telling yourself that everything is going to be fine as all around you, the water begins to bubble.

ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΣΩΜΑΤΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΦΑΖΑΝΗ... ΚΑΛΟΥΣΕ ΣΕ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΤΩΝ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ!


Με κείμενο στην ιστοσελίδα iskra.gr, η Αριστερή Πλατφόρμα χαρακτηρίζει «εκβιασμό» το ενδεχόμενο η κυβέρνηση να ζητήσει παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. «Είναι προφανές ότι στόχος μίας τέτοιας ενδεχομένως πρότασης για ψήφο εμπιστοσύνης είναι να εκβιάσει ωμά τους βουλευτές κυρίως της Αριστερής Πλατφόρμας, θέτοντας το δίλημμα να προσφέρουν κάλυψη στις μνημονιακές κυβερνητικές επιλογές ή να "ρίξουν" την κυβέρνηση.»

Η κοινοβουλευτική «δημοκρατία» δεν είναι η λύση …

xreokopia11Αυτό που ζούμε τις τελευταίες μέρες με τις απίστευτες μεθοδεύσεις και το διαρκές ξεπούλημα κάθε λαϊκής προσδοκίας από την κυβερνητική παράταξη και τους συγκυβερνούντες συνεταίρους της είναι η αστική κοινοβουλευτική δημοκρατία. Είναι το αποτέλεσμα της ανάθεσης και της εκπροσώπησης. Είναι η «δημοκρατία» που βγαίνει από τις κάλπες. Είναι ο ολοκληρωτικός καπιταλισμός και το πολιτειακό /πολιτικό του σύστημα. Είναι η δημοκρατία της ολιγαρχίας και η απόδειξη της μεγαλύτερης αυταπάτης που έχει καλλιεργηθεί και επιβληθεί με όλα τα μέσα και στους τρόπους στη κοινωνία για να εξυπηρετούνται διαχρονικά τα συμφέροντα της κυρίαρχης τάξης. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη του ταξικότητας του πολιτικού συστήματος εξουσίας.

Independent: Έτοιμη για διάλυση η Ελλάδα – Θα γίνει… τροφή στις πεινασμένες για κέρδη επιχειρήσεις

enjoy-capitalism– Το τελευταίο πρόγραμμα διάσωσης δεν έχει να κάνει τίποτα με χρέος, αλλά με ένα πείραμα ακραίου καπιταλισμού, που καμία χώρα της Ε.Ε. δεν τόλμησε ποτέ να δοκιμάσει
Για πείραμα ακραίου καπιταλισμού που συντελείται στην Ελλάδα κάνει λόγο ο αρθρογράφος της βρετανικής εφημερίδας «Independent», Nick Dearden, ο οποίος σημειώνει ότι ποτέ καμία χώρα δεν τόλμησε να δοκιμάσει και τονίζει ότι η Ελλάδα είναι προς διάλυση, έτοιμη να γίνει τροφή στις πεινασμένες για κέρδη επιχειρήσεις.

Η Ισραηλινή κατοχή έρχεται στο Παρίσι με την καταστολή της αστυνομίας στη Διαμαρτυρία "παραλία του Τελ Αβίβ"

Police forcibly remove Palestine solidarity activists as they stage a sit-in to protest against the city-sponsored “Tel Aviv sur Seine” beach party in Paris, 13 August. 
Etienne LaurentEPA 
A propaganda event in Paris on Thursday was supposed to showcase Tel Aviv as a beacon of fun and tolerance.
Instead, “Tel Aviv sur Seine” (Tel Aviv on the Seine) turned into more of a real life taste of Israeli military occupation and a public relations disaster for its organizers.