Τρίτη 25 Αυγούστου 2015

Στα κρατητήρια του Α.Τ. της Κω

2e1ax_omniatv_entry_IMG_0187
Περίπου 43 άτομα βρίσκονται υπό καθεστώς διοικητικής κράτησης σε τρία κελιά των κρατητηρίων του Α.Τ. της Κω, μεταξύ αυτών και ένα παιδί 8 ετών.

Πανελλήνιες 2015: Πόσο πέφτουν οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών - Πίνακες

Πανελλήνιες 2015: Πόσο πέφτουν οι βάσεις των στρατιωτικών σχολών - Πίνακες
Αύριο, Τετάρτη, στις 10 το πρωί λαμβάνει τέλος η αγωνία για χιλιάδες υποψηφίους που διεκδικούν μια θέση στην ανώτατη εκπαίδευση οπότε και ανακοινώνονται οι βάσεις εισαγωγής.

Ολες οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι θα υπάρξει μεγάλη πτώση των βάσεων, κυρίως στις σχολές της περιφέρειας, ενώ πιο συγκρατημένη θα είναι η πτώση στις σχολές των κεντρικών πανεπιστημίων. Αισθητή θα είναι η πτώση και στις περιζήτητες σχολές (Ιατρικές, Νομικές κλπ), αλλά και στις σχολές μεσαίας ζήτησης. Αντίθετα, σε κάποιες χαμηλόβαθμες σχολές δεν αποκλείεται να παρατηρηθεί και άνοδος. Πτώση όπως θα διαπιστώσετε και από τους σχετικούς πίνακες αναμένεται και σ΄ όλες τις στρατιωτικές σχολές οι οποίες ωστόσο απαιτούν για την εισαγωγή κάποιου σ΄ αυτές υψηλές βαθμολογίες.

Εντοπίστηκε το Noratlas της αποστολής ΝΙΚΗ 1974 στην Κύπρο!

Image
Σαρανταένα χρόνια μετά από την κατάρριψή του από φίλια πυρά το μεταγωγικό αεροσκάφος Noratlas που μετέφερε καταδρομείς και πυρομαχικά στην Κύπρο, το ξημέρωμα της 22ας Ιουλίου 1974,εντοπίστηκε.
Όπως μεταδίδει ο Άρης Βικέτος μέσω ΑΠΕ το συνεργείο, που διενεργεί από τις αρχές του μηνός εκσκαφή στο μνημείο του Τύμβου Μακεδονίτισσας εντόπισε σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες , την άτρακτο του μεταγωγικού αεροσκάφους Noratlas της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο είναι θαμμένο από τις 22 Ιουλίου 1974, όταν από λάθος καταρρίφθηκε από φίλια πυρά και σκοτώθηκαν το πλήρωμα και οι καταδρομείς, που μετέφερε. Συνολικά 32 άνθρωποι. Επέζησε μόνο ένας, ο Θανάσης Ζαφειρίου, ο οποίος έμεινε ανάπηρος.

Πρόσφυγας από την Μικρά Ασία, 1922 - Πρόσφυγας Πολέμου από την Συρία 2015

Φαίνεται μια κανονική ελληνική οικογένεια;

Φαίνεται μια κανονική ελληνική οικογένεια;
Και όμως 
Ειναι μια ευτυχισμένη οικογένεια στη Συρία - 
μέχρι το φετινό καλοκαίρι...
το πτώμα του πατέρα ξεβράστηκε 18 μέρες μετά το ναυάγιο... 
οι υπόλοιποι θεωρούνται τυπικά αγνοούμενοι 
- πιστεύεται όμως ότι πνίγηκαν...

Η Εξομολόγηση Ενός Πρώην Νεοναζί Christian Picciolin

Ο συντάκτης σε ηλικία 15 ετών. Τη φωτογραφία παραχώρησε ευγενικά ο Christian Picciolin
Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο VICE US

Όταν ήμουν 18 ετών, στάθηκα στη σκηνή ενός καθεδρικού στη Γερμανία, ενώ οι κραυγές «Χάιλ Χίτλερ!» διανθίζονταν με τους βρυχηθμούς χιλιάδων Ευρωπαίων νεοναζίσκίνχεντ, οι οποίοι επίσης φώναζαν το όνομα του συγκροτήματός μου.

Εκείνη ακριβώς τη στιγμή, ήμουν υπεύθυνος για τον ηλεκτρισμό στην ατμόσφαιρα, την αδρεναλίνη που κυλούσε μέσα στις παλλόμενες φλέβες, τον ιδρώτα που έτρεχε από τα ξυρισμένα κεφάλια.

Έκτακτη ανακοίνωση:H ΒΙΟΜΕ κινδυνεύει

βιομε
Τις τελευταίες ώρες έχουμε δει κινήσεις και έχουμε πληροφορίες που μας κάνουν να ανησυχούμε για την ασφάλεια των αγωνιζόμενων εργαζομένων μέσα στο εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ.

Προειδοποιούμε κάθε εμπλεκόμενο να μην προχωρήσει σε καμία ενέργεια που σκοπό θα έχει να βλάψει τον αγώνα.

Οι εγκληματίες της Χρυσής Αυγής προσπαθούν να εκμεταλλευτούν το ζήτημα των προσφύγων πολέμου!

Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής στην Κω.Για αποθεωτική υποδοχή από τους Κώους μιλάει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ
Κλιμάκιο της Χρυσής Αυγής στην Κω.Για αποθεωτική υποδοχή από τους Κώους μιλάει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ.ΦΩΤΟ

Τα πολιτικά ναζιστικά σκουπίδια...
Αυτοί που λένε ΝΑΙ σε ΝΑΤΟ-Ε.Ε.-ΕΥΡΩ...
Οι μπράβοι των εφοπλιστών και οι συνεργάτες του Υποκόσμου...
Επιχειρούν να βγουν στο προσκήνιο εκμεταλλευόμενοι την δυστυχία των Προσφύγων Πολέμου..
Είναι οι ίδιοι που σε παρόμοιες στιγμές δυστυχίας έβριζαν τους πρόσφυγες της Μικράς Ασίας "Τουρκόσπορους"....
Οι ΝΑΖΙ όμως είναι η κατάληξη της πολιτικής της Ε.Ε. των κυβερνήσεων και του δημάρχου Κω.  

Τώρα Αυτοκτονούν στελέχη και των Ειδικών Δυνάμεων-Ας καταλάβουν οι Στρατιωτικοί ότι είναι και αυτοί Αναλώσιμοι! Τόσο απλά…

Για τις Αυτοκτονίες στον Στρατό υπάρχει ο Μύθος ότι «φεύγουν οι Αδύναμοι…».
Και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά αφού ο Στρατός «σε Κάνει Άνδρα…»!
Αυτή την αντίληψη ενισχύει ο βρώμικος τρόπος που η εκάστοτε  ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και οι προπαγανδιστικοί μηχανισμοί επιχειρούν να συγκαλύψουν τις τεράστιες ευθύνες του στρατιωτικού μηχανισμού που οπλίζει το χέρι κάθε ένστολου αυτόχειρα. Πάντα φταίνε οι γκόμενες, τα προσωπικά και οικογενειακά προβλήματα, οι όποιες ιδιαιτερότητες.
Μια χυδαία νοοτροπία που δολοφονεί ξανά το θύμα και αφήνει στο απυρόβλητο το θύτη.
Όμως, η τελευταία αυτοκτονία στις Ένοπλες Δυνάμεις, η 4η στη σειρά μέσα σε 30 μέρες, ήρθε να συντρίψει όλα αυτά τα αισχρά στερεότυπα, αφού αφορά έναν άτυχο υπαξιωματικό, με μακρά διαδρομή στις Ειδικές Δυνάμεις.  

"Ο ΘΕΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ" ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ...ΚΩΣΤΑΡΑΚΟΣ ΚΑΙ ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΒΡΗΚΑΝ ΤΗΝ ΛΥΣΗ ΣΤΑ ΑΚΡΑΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ!

ImageΓια μια ακόμη φορά αποκαλύπτεται ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία που τους αξίζει...
Ποια είναι λοιπόν η λύση των μεγάλων προβλημάτων;
Ποια είναι η απάντηση στο κύμα αυτοκτονιών;
Ο ΘΕΟΣ....
Μάλιστα, αυτή είναι και η κίνηση τομή της πρώτης φοράς κυβέρνησης αριστεράς-ακροδεξιάς! 
Η τελευταία “πινελιά” του ΓΕΕΘΑ στις στολές των στελεχών έχει να κάνει με το θρησκευτικό συναίσθημα του καθενός. 

Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΒΛΑΚΕΙΑ ΔΕ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΣΥΝΟΡΑ: ΤΟ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΑΝΤΙΠΑΛΟ ΔΕΟΣ ΣΕ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ-ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ!

"Τον κολυμβητή μας τον χτύπησαν οι ζέστες"! Τουρκική καζούρα στον ακροδεξιό προβοκάτορα
Την απόφαση του εθνικού - όπως τον χαρακτηρίζει - κολυμβητή από την Τουρκία Alper Sunacoglu να κολυμπήσει μέχρι το ελληνικό νησί Φαρμακονήσι, όπου ισχυρίζεται ότι ύψωσε - με το ...χέρι του - την τουρκική σημαία..., καυτηριάζει ο αρθρογράφος Engin Ardic στην τουρκική εφημερίδα Sabah. Αποκαλύπτει δε ότι ο ...''πειραγμένος από τις ζέστες'' κολυμβητής πρόσκειται στο - ακροδεξιό - κόμμα Vatan. 

ΗΠΑ: Μαχητικά αεροσκάφη στην Ευρώπη ενάντια στη "ρωσική επιθετικότητα"

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα διαθέσουν μαχητικά αεροπλάνα F-22 στην Ευρώπη σύντομα, ως μέρος της «Ευρωπαϊκής Πρωτοβουλίας Διαβεβαίωσης», είπε η γενική γραμματέας της αμερικανικής αεροπορίας Ντέμπορα Τζέιμς την Δευτέρα.
Η Τζέιμς είπε ότι δεν ήταν σε θέση να δώσει λεπτομέρειες όπως τον αριθμό των αεροσκαφών, την ακριβή ημερομηνία έλευσης ή τον τόπο της αποστολής.

Στο Ρέθυμνο οι Σύροι πρόσφυγες Κρητικής καταγωγής που επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 100 χρόνια | Βίντεο


Εύκολα θα τους “περνούσε” κανείς για Κρητικούς, αφού η διάλεκτος που χρησιμοποιούν είναι ξεκάθαρα … κρητική! Κι όμως ήταν πρόσφυγες από τη Συρία, που έφθασαν με δύο επιβατηγά πλοία στο λιμάνι του Πειραιά από τα νησιά του βορειανατολικού και νοτιοανατολικού Αιγαίου. Συγκεκριμένα, ένα καράβι έφτασε από τη Χίο και τη Μυτιλήνη με 250 πρόσφυγες από το τη Συρία, το Ιράκ, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν.

Εμπορευματοποίηση του πολέμου: Στρατιώτες με σύμβαση έργου


Ο πόλεμος αποτελεί μία επέκταση της ανθρώπινης συμπεριφοράς και επομένως, η εξέλιξη της κοινωνίας επηρεάζει ανάλογα τον τρόπο με τον οποίο εκτελείται η πολεμική δραστηριότητα. Η σύγχρονη εποχή της παγκοσμιοποίησης, των τεχνολογικών και οικονομικών αλλαγών, όπως υποστηρίζει ο καθηγητής διεθνών σχέσεων Robert Gilpin, «φαίνεται να έχουν μεταλλάξει την ίδια τη φύση των διεθνών σχέσεων», και κατ’ επέκταση του διεθνούς συστήματος, μετατρέποντας την στην εποχή μιας γενικής εμπορευματοποίησης. Της Εύας Αναστασιάδου

Είναι πρόσφυγες πολέμου, όχι μετανάστες

Είναι πρόσφυγες πολέμου, όχι μετανάστες,.
أنهم لاجؤون حرب، ليسوا مهاجرين
They aren't immigrants, they're war refugees

Ειδομένη: Αγώνας ζωής για τους πρόσφυγες, αγώνας ανθρωπιάς για τους ντόπιους


Σε ομάδες περνούν οι πρόσφυγες τα βόρεια σύνορα της χώρας και συνεχίζουν το ταξίδι τους προς την Ευρώπη με την ελπίδα για μία καλύτερη ζωή. Σταδιακά η κατάσταση μεταξύ Ειδομένης και Γευγελής εξομαλύνεται μετά από τις τιτάνιες προσπάθειες των φορέων και των οργανώσεων αλληλεγγύης ενώ στην περιοχή βρίσκεται από την Παρασκευή αντιπροσωπεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες. Την Δευτέρα μερικές εκατοντάδες άνθρωποι περίμεναν υπομονετικά στις αυτοσχέδιες ουρές για να κάνουν ένα ακόμα βήμα προς την Ευρώπη. Με την ανοχή των αρχών της γειτονικής χώρας και την παρέμβαση του ΟΗΕ περνούν ανά ομάδες των 50 τα σύνορα στο ταξίδι τους προς τις χώρες του Ευρωπαϊκού Βορρά. Μάλιστα σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, πάνω από 7.000 μετανάστες έφτασαν -μέσω ΠΓΔΜ- στη Σερβία μόνο το βράδυ του Σαββάτου προς την Κυριακή.

Η σφαγή του Ηρακλείου στις 25 Αυγούστου 1898 και η ευθύνη των Άγγλων- Σπάνιες φωτογραφίες και περιγραφές της εποχής


Το Βεζίρ Τσαρσί, όπου έγιναν οι περισσότερες σφαγές. Είναι η σημερινή οδός Μαρτύρων 25ης Αυγούστου, σε φωτογραφία λίγο μετά τις σφαγές

Die Linke: Τους πουλάμε όπλα και παράγουμε πρόσφυγες

Οι πρόσφυγες δεν εγκαταλείπουν τις χώρες τους για πλάκα. Θα πρέπει να εκδώσουμε ανθρωπιστική βίζα. Να παράσχουμε σε αυτούς τους ανθρώπους νόμιμη πρόσβαση στην Ευρώπη πρότεινε η Γερμανίδα βουλευτής του Die Linke Ανέτ Γκροτ, η οποία επισκέφθηκε, χθες, την ουδέτερη ζώνη μεταξύ Ελλάδας και Σκοπίων, στο ύψος της Ειδομένης, και είδε από κοντά την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή.
Η Γερμανία, είπε η Γκροτ είναι ένας από τους μεγαλύτερους εξαγωγείς όπλων. Καταστρέφουμε, λοιπόν, με τα όπλα μας χώρες […] Ας δούμε την Υεμένη. Είναι η επόμενη χώρα, όπου παράγουμε πρόσφυγες. Και σε αυτή την περίπτωση έχουμε να κάνουμε με μια ανθρωπιστική καταστροφή.

ΑΡΝΗΤΙΚΟ, ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ, ΤΟ ΙΣΟΖΥΓΙΟ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΩΝ



Τι Συμβαίνει στην Κίνα;


Το «κινεζικό ‘29» απειλεί την παγκόσμια οικονομία εν μέσω γεωπολιτικών προκλήσεων στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ασίας.
Του ΜΩΥΣΗ ΛΙΤΣΗ
Την ίδια στιγμή που στην Ελλάδα ετοιμαζόμαστε για τις εκλογές του Σεπτεμβρίου και το τρίτο μνημόνιο, στη διεθνή ειδησεογραφία κυριαρχεί η «Μαύρη Δευτέρα» των κινεζικών χρηματιστηρίων και των ευρύτερων επιπτώσεων τους στα διεθνή χρηματιστήρια, τις αναδυόμενες αγορές και τις αγορές εμπορευμάτων(πετρέλαιο). Τι ακριβώς συμβαίνει στην Κίνα και τι αυτό σημαίνει για την παγκόσμια οικονομία κα κατ’ επέκταση την Ελλάδα;
Την Δευτέρα(24/08) το κινεζικό χρηματιστήριο υποχώρησε 8,5%, καταγράφοντας την μεγαλύτερη ημερήσια πτώση από το 2007-την εβδομάδα 17/8-21/08 το κινεζικό χρηματιστήριο υποχώρησε 11%.

Η ματιά του Guardian στις χρηματοπιστωτικές αγορές: κινεζική γρίπη και άδειο γραφείο ιατρικής της Δύσης


A stock market bubble and bust that was made in China might have stayed there – had the west not got other reasons to be fearfulTraders work on the floor of the New York Stock Exchange as panic grips the markets, 24 August 2015. Photograph: Justin Lane/EPAPotential disruption to the iron ore trade; the sudden exposure of the South African rand; the incompatibility of Xi Jinping’s anti-corruption drive with that Wild East entrepreneurial spirit which has powered decades of Chinese growth. Watching panic spread from Shanghai and Shenzhen to London and New York, western analysts grabbed for straws of understanding in unfamiliar fields, reflecting not only a professional need to look as if they know what’s going on, but a psychological yearning to impose order on a wild, mercurial swing in the mood.