Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Στον ΣΚΑΪ, σαν σήμερα, μια δολοφονία για το... ποδόσφαιρο...


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 
ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΡΙΤΖΗ...
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.
Ήταν το πρωί που παγωμένοι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί στο Κερατσίνι με τον μουσικό που έπεσε νεκρός... 
Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όμως, είχαν δώσει στα γρήγορα την απάντηση: 
«Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο».
Όμως κάποιοι είχαν ήδη από τη νύχτα άλλη εικόνα...
Δολοφονία 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη από χρυσαυγίτες
Με τους ΔΕΛΤΑΔΕΣ να στέκουν θεατές... 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

Μυρτώ Τάσιου: Νεκρή βρέθηκε η κόρη Κατερίνας Γώγου

Η Μυρτώ Τάσιου, κόρη της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου και του σκηνοθέτη Παύλου Τάσιου, βρέθηκε νεκρή. Βρισκόταν σε ταξίδι στην Αθήνα, ύστερα από πολλά χρόνια διαμονής στο Ουτζέντο της Ιταλίας.

Η Μυρτώ για την Μυρτώ, όπως συστηνόταν στο βιογραφικό της που συνόδευε την πρώτη ποιητική της συλλογή με τίτλο «Η Αλίκη δε μένει πια εδώ».
«Γεννήθηκα στις 10 Οκτωβρίου 1967. Μητέρα μου είναι η Κατερίνα Γώγου, ηθοποιός και ποιήτρια. Πατέρας μου είναι ο Παύλος Τάσιος, σκηνοθέτης. Και οι δύο πέθαναν νέοι. 

ΕΡΤ3 / ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΗΡΙΟ: Η εκπομπή για τις Σκουριές που προκάλεσε τις απειλές της Eldorado #skouries



Οι Σκουριές στο «Αντιδραστήριο», 1ο μέρος. Η εκπομπή προβλήθηκε στις 16 Σεπτεμβρίου και ήδη προκάλεσε απειλές μηνύσεων από την Eldorado κατά της ΕΡΤ, της ΕΡΤ3 και των συντελεστών του «Αντιδραστηρίου».
Είναι προφανές ότι με τις απειλές η εταιρεία προσπαθεί όχι μόνο να «εξαφανίσει» τη συγκεκριμένη εκπομπή αλλά και να αποτρέψει την προβολή του 2ου μέρους που αναμένεται εξίσου «δυνατό».
Δείτε την και διαδώστε γιατί ελπίζουμε η διοίκηση της ΕΡΤ να μην ενδώσει στις πιέσεις, αλλά μπορεί και να το κάνει…

Εμπλοκή Μεϊμαράκη και στα εξοπλιστικά SONAC – Υποψήφια της ΝΔ η κόρη της εισαγγελέως της υπόθεσης


Των Άγγελου Προβολισιάνου, Νίκου Σπυρόπουλου
Στοιχεία τα οποία «καίνε» τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελο Μεϊμαράκη αποκαλύπτει τοkoutipandoras.gr. Φέρεται να έκρυψε στο συρτάρι του - όντας υπουργός Εθνικής Άμυνας - δυο εισηγήσεις για τη μη παραλαβή εξοπλιστικού συστήματος ηλεκτρονικού πολέμου για το οποίο ήδη είχαν δοθεί περισσότερα από 34 εκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τα στοιχεία που εξετάζει η Δικαιοσύνη, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ως υπουργός Άμυνας φέρεται να «εξαφάνισε» τα έγγραφα που εισηγούνταν να κηρυχτεί η εταιρία SONAC έκπτωτη και να σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα.

Πώς οργανώθηκε η δολοφονία

Το τάγμα εφόδου της Νίκαιας υπό τον Κασιδιάρη
Συντάκτης: Γιάννης Μπασκάκης
Ωρα 00.01.47: Κέντρο, βλέπουμε κάτι άτομα κυνηγάνε… της Χρυσής Αυγής, κυνηγάνε έτερα άτομα επί της Τσαλδάρη. Τους κυνηγάνε να τους πιάσουν.
Ωρα 00.05.20: Κέντρο, ένα άτομο είναι… έχει… είναι αιμόφυρτο, ενδεχομένως από μαχαίρι. Μας δηλώνει έναν άλλο ότι του έχει επιτεθεί...
Ωρα 00.05.43: Κέντρο, είμαστε Τσαλδάρη, Παναγή Τσαλδάρη 62. Ημεδαπός και ο παθών και το άτομο που μας δηλώνει ότι έχει ενεργήσει.

Δεν Υπάρχουν Πλέον Ανυποψίαστοι Χρυσαυγίτες Ψηφοφόροι September 17, 2015 Μελπομένη Μαραγκίδου


Φωτογραφία από παλιότερο άρθρο του VICE με τίτλο « Η Προκλητική Επιστροφή των Χρυσαυγιτών στο Κέντρο της Αθήνας» (Φωτογραφία: Νίκος Παλαιολόγος / SOOC
Στην «επέτειο» των δύο χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι και τρεις ημέρες πριν τις εθνικές εκλογές, ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκοςμιλώντας στον realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ομολόγησε μεταξύ άλλων ότι η οργάνωση αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. 

Νέα τραγωδία με 4χρονο Κοριτσάκι νεκρό στην περιοχή του Τσεσμέ


Μία νέα τραγωδία ανάλογη με την τραγωδία του Αϊλάν εκτυλίχθηκε στο Αιγαίο: Ένα τετράχρονο κοριτσάκι από τη Συρία πνίγηκε σήμερα, ανοιχτά των ακτών της Τουρκίας, στη διάρκεια ναυαγίου ενός σκάφους που προσπαθούσε να φθάσει στην Ελλάδα.
Το κοριτσάκι, που το όνομά του δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό, βρέθηκε σε μια παραλία στην περιοχή του Τσεσμέ, απέναντι από τη Χίο, σύμφωνα με το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.
Από το ίδιο σκάφος διασώθηκαν 14 Σύροι πρόσφυγες, μεταξύ τους οκτώ παιδιά.

Αυτό θα Είναι το Επόμενο Επεισόδιο του Προσφυγικού Δράματος September 18, 2015 Κώστας Κουκουμάκας

Το πάρκο Ilhan Komani στο κέντρο της Αδριανούπολης (στα τουρκικά Edirne), 9 χιλιόμετρα από τα ελληνικά σύνορα στον βόρειο Έβρο, ήταν περικυκλωμένο από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις νωρίς το βράδυ της Πέμπτης. Στο πλακόστρωτο και κάτω από τα δέντρα, δεκάδες οικογένειες και παρέες Σύρων προσφύγων είχαν στήσει σκηνές και στρώματα, κάποιοι μάλιστα είχαν γράψει σε μεγάλα χαρτόνια και πανό, δίπλα σε τουρκικές σημαίες, τον λόγο για τον οποίο παρέμεναν εκεί έξω «Europe SOS. Open borders. We just want to pass. We want to live» (Ευρώπη SOS. Ανοίξτε τα σύνορα. Θέλουμε απλά, να περάσουμε. Θέλουμε να ζήσουμε). 

Το πρόσωπο του φασισμού: Ράμπο ούγγρος δήμαρχος απειλεί τους πρόσφυγες πίσω από τα συρματοπλέγματα


Ένα ανατριχιαστικό βίντεο ρεβανσιστικής έμπνευσης και ρατσιστικής νοοτροπίας δημοσιοποίησησε οΛάζλο Τοροτσκάι, δήμαρχος της ουγγρικής πόλης Ασοταλόμ, με τον ίδιο σε στυλ σερίφη να «προειδοποιεί» τους πρόσφυγες να μην επιχειρήσουν να περάσουν στην Ουγγαρία από την περιοχή του και πλάνα από φράχτες, ελικόπτερα, αστυνομικά οχήματα.

Αστυνομικοί της ΔΙΑΣ χτύπησαν ανελέητα ανήλικους αφού πρώτα τους φόρεσαν χειροπέδες (φωτό) 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2015 1

Βία που, εκ των τραγικών αποτελεσμάτων τουλάχιστον, δύσκολα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «απαραίτητη» από τον διενεργούντα κάποια ΕΔΕ, χρησιμοποίησαν αστυνομικοί της Ομάδας Δέλτα προκειμένου να συλλάβουν εννέα άτομα, έξι εκ των οποίων ανήλικοι ακόμη και 13 ετών, ως ύποπτα για την επίθεση με μολότοφ εναντίον του Α.Τ. Εξαρχείων.

ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΤΗΣ ΕΑΒ ΚΥΝΗΓΗΣΑΝ ΤΟΝ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ-ΒΙΝΤΕΟ


Επιτελείο της ΝΔ, με επικεφαλής τον Βαρβιτσιώτη, είχε την ατυχή έμπνευση να επισκεφτεί προεκλογικά την ΕΑΒ

Από το 2010 οι μισθοί των εργαζομένων έχουν μειωθεί κατά 60% αν και η ΕΑΒ σαν αμυντική βιομηχανία είχε εξαιρεθεί από το μνημόνιο, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι τεχνικοό να πάνε σε ανταγωνιστικές αεροπορικές βιομηχανίες του εξωτερικού με 4πλάσιους μισθούς.

Άγρια γιούχα στον Μιλκο Βαρβιτσιώτη στη ΕΑΒ
δείτε το βίντεο


Θρίαμβος για τους φαντάρους στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης: επιτέλους αισθάνονται άνθρωποι γιατί τους σέβονται και αντιμετωπίζουν οι ίδιοι την καθημερινότητα με Αισιοδοξία και Αξιοπρέπεια

Υπάρχουν πολλά που μπορείς να απολαύσεις.
Ίσως το σημαντικότερο είναι να έχεις πίστη σε ιδανικά και αξίες, να μάχεσαι για αυτά, να παλεύεις μαζί με τους ανθρώπους που σε δένουν κοινές ανάγκες και δικαιώματα, πρωταγωνιστώντας στην αντίσταση στα κακώς κείμενα και την αυθαιρεσία, στην αμφισβήτηση του «Παραλόγου τη θητεία», για να απολαύσεις στην συνέχεια την όποια κοινή επιτυχία και δικαίωση.
Ναι τότε, αισθάνεσαι Υπερήφανος και Αξιοπρεπής.
Αισθάνεσαι Άνθρωπος…
Αισθάνεσαι ότι τα πράγματα μπορούν να πάνε αλλιώς, μέσα και έξω από τον Στρατό.

Ποια η σχέση της Χρυσής Αυγής με το κράτος; Μισθοδοτούμενος πράκτορας της ΚΥΠ ο Μιχαλολιάκος της ΧΑ;

Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΜΗΜΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! «ΣΑΡΚΑ ΤΗΣ ΣΑΡΚΟΣ» ΤΟΥ ΣΑΠΙΣΜΕΝΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΟΣΜΟΥ!

Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ Π. ΦΥΣΣΑ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥ ΑΣΤΙΚΟΥ ΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΚΑΙ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΤΗΣ SIEMENS, ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ,ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ, ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ, ΠΟΛΕΜΙΚΩΝ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ, ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥΣ, ΜΑΦΙΟΖΩΝ, ΜΠΡΑΒΩΝ, ΕΚΒΙΑΣΤΩΝ!
Μισθοδοτούμενος πράκτορας της ΚΥΠ ο Μιχαλολιάκος της ΧΑ;

Μετά την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, 40 χώρες ύψωσαν νέα τείχη σε όλο τον κόσμο. Δείτε ποιες είναι στον διαδραστικό χάρτη του Economist...


economist mapΗ Ευρώπη, σύντομα θα έχει περισσότερα πραγματικά «οδοφράγματα» στα σύνορα των κρατών της από όσα είχε κατά τη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, παρατηρεί ο Economist, και έχει απόλυτο δίκιο. Όλο και περισσότερες χώρες υψώνουν τείχη κυρίως για να ανακόψουν τις μεταναστευτικές ροές. Στις 15 Σεπτεμβρίου η Ουγγαρία ολοκλήρωσε τον δικό της φράχτη στα σύνορα με τη Σερβία. Όμως, δεν είναι η μόνη χώρα που έχει υψώσει τείχος. Ο χάρτης με τα τείχη στην Ευρώπη Στα μέσα της δεκαετίας του 1990, η Ισπανία «απομόνωσε» με φράχτη μαροκινούς θύλακες και ακολούθησε η Ελλάδα το 2012 με τον φράχτη στον Έβρο. 

Μιχαλολιάκος: "Είμαστε η σπορά των νικημένων του 1945, οι εθνικοσοσιαλιστές, οι φασίστες"! (βίντεο)



Συχνά ο Μιχαλολιάκος της Χρυσής Αυγής και άλλα στελέχη της ομάδας των νεοναζί προσπαθούν να κρύψουν τις αληθινές απόψεις τους, ψαρεύοντας στα θολά νερά και στηριζόμενοι στην άγνοια και την αγανάκτηση των Ελλήνων για τις καταστάσεις που βιώνουν. Μιλούν για ένα εθνικιστικό κόμμα, που αγαπά το λαό και την πατρίδα.

ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ! Στον ΣΚΑΪ, σαν σήμερα, μια δολοφονία για το... ποδόσφαιρο...


ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ 
ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 
ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΥΡΙΤΖΗ...
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ ΤΙΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΤΩΝ ΜΜΕ.
Ήταν το πρωί που παγωμένοι προσπαθούσαμε να καταλάβουμε τι είχε συμβεί στο Κερατσίνι με τον μουσικό που έπεσε νεκρός... 

Στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, όμως, είχαν δώσει στα γρήγορα την απάντηση: 
«Τον σκότωσε για το ποδόσφαιρο».
Όμως κάποιοι είχαν ήδη από τη νύχτα άλλη εικόνα...

Δολοφονία 34χρονου αντιφασίστα στην Αμφιάλη από χρυσαυγίτες
Με τους ΔΕΛΤΑΔΕΣ να στέκουν θεατές... 
ΔΕΝ ΞΕΧΝΩ

“Τραγούδα τώρα π…@@ από κει που είσαι”!


ΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣΝΙΚΟΣ ΜΠΟΓΙΟΠΟΥΛΟΣ• 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2014, 
«Κατ’ αρχάς, να ξεκαθαρίσουμε ότι ο Παύλος ούτε ‘‘έφυγε’’, ούτε ‘‘πέθανε’’, ούτε ‘‘χάθηκε’’ –δολοφονήθηκε. Και δε δολοφονήθηκε ούτε γιατί επιτέθηκε σε κανένα, ούτε γιατί έκλεβε. Ούτε κλεφτοκοτάς ήταν ο Παύλος, ούτε εγκληματίας. Δολοφονήθηκε γιατί μέσα από τα τραγούδια και τη γενικότερη στάση ζωής του εξέφραζε ελεύθερα απόψεις που δεν ‘‘άρεσαν’’ στους νεοναζί της Χρυσής Αυγής που είχαν αρχίσει να επεκτείνονται επικίνδυνα στις γειτονιές του Παύλου. 

Guardian: Η Χρυσή Αυγή είναι η πιο επικίνδυνη πολιτική οργάνωση της Ευρώπης

Κοντόχοντρος, στριγκός και κάνοντας έντονες κινήσεις, ο Νίκος Μιχαλολιάκος δέχεται το εκκωφαντικό χειροκρότημα των οπαδών του όταν τους προτρέπει να σηκωθούν και να πουν «Όχι».
Ο ηγέτης της Χρυσής Αυγής δε θέλει το μήνυμά του να μην ακουστεί.
«Όχι στα μνημόνια. Όχι στην παράνομη μετανάστευση» βρυχάται και προσθέτει «Δεν θα επιτρέψουμε να γίνουμε μειοψηφία στη χώρα μας».
Μέχρι το Μάρτιο, ο φαινομενικά καλόκαρδος Μιχαλολιάκος ήταν στη φυλακή με την κατηγορία της λειτουργίας μιας εγκληματικής συμμορίας μεταμφιεσμένη ως πολιτική οργάνωση. Αλλά έξι μήνες είναι μεγάλο χρονικό διάστημα στην πολιτική.

Η Μόσχα ανατρέπει τα σχέδια της Άγκυρας για σουνιτική Συρία

ΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ
Οι τελευταίες ρωσικές στρατιωτικές κινήσεις στην Συρία, στις οποίες περιλαμβάνονται η επέκταση του αεροδρομίου της Λατάκια, η αποστολή εκατοντάδων στρατιωτικών συμβούλων για να εκπαιδεύσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις και ο εφοδιασμός τους με σύγχρονα όπλα, μεγιστοποιεί την τουρκική απογοήτευση αναφορικά με την συριακή κρίση.
Του Semih Idiz ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/ΑΠΟΔΟΣΗ: Παντελής Καρύκας 

Israeli arms fuel atrocities in Africa

The South Sudanese army, armed and trained by Israel, is committing systematic rights abuses, according to the UN. Goran TomasevicReuters
Israeli weapons are fueling atrocities in South Sudan, according to a United Nations report that sheds new light on the secretive Israeli arms trade in Africa.
Authored by an investigative team assembled by the UN Security Council, the report cites photographic evidence of automatic rifles made by Israel Military Industries (IMI) being in the arsenal of South Sudan’s army and police. Known as Galil ACE, the guns have particularly been used by bodyguards of high-ranking politicians and by senior army officers.

ΕΤΣΙ ΣΕ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Hitler alert: Μην πέφτεις στην παγίδα!
Κάποιοι απ’ όσους άκουσαν την κυνική δήλωση του φασίστα Μιχαλολιάκου -με την οποία θρασύτατα αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, αλλά φυσικά όχι την ποινική- αναρωτιούνται πώς είναι δυνατόν να δηλώνει κάτι τέτοιο, όταν αυτό μοιάζει σαν να ομολογεί «ηθική αυτουργία» στο έγκλημα…
Κι όμως! Αυτή είναι η παγίδα που η εξουσία χρόνια τώρα προσπαθεί να ρίξει μέσα όλους όσοι στηρίζουν και επικροτούν πρακτικές που έρχονται σε ρήξη με το αστικό κράτος από μία απεργία ως τον ένοπλο αγώνα. Πώς δηλαδή; Με την απόπειρα ταύτισης της «πολιτικής ευθύνης» και της «ηθικής αυτουργίας».

Γερμανία απομακρύνεται από τη συμμαχία των ΗΠΑ αντι-Πούτιν και ενώνει τις δυνάμεις της με τη Ρωσία σε συνασπισμό να νικήσει ISIS

© Deutsche Presse‑Agentur
Frank-Walter Steinmeier and his Russian counterpart Sergei Lavrov have been working hard in the background on a plan for Syria . The picture shows the two foreign ministers during the visit of Stalingrad memorial in Volgograd in May this year .
This article originally appeared at DWN, translated by Frank Jakob exclusively for SouthFront 
In a surprise move Germany left the anti-Putin-alliance formed by the USA: Germany is now officially welcoming Moscow's readiness to act in Syria and is starting an initiative together with the Russians and the French to bring an end to the war. This is to stop the constant stream of refugees. Germany has ordered thousands of soldiers into readiness. 

Βοηθάμε ο Guardian καθορίσει μερικά από τα ρεπορτάζ του για τη Συρία

This pic is captioned in the Guardian “Russia troops are thought to be heading to Hama to stave off attacks like this one from Syrian opposition forces”
Martin Chulov needs a little help getting the narrative straight on Syria. Here are the portions of his article in today’s Guardian we think most in need of work:
A large convoy of Russian vehicles was reportedly on the move through central Syria on Wednesday, sparking new claims that renewed Russian support for the ailing Assad regime could lead to Moscow effectively running the war.

Η Βέρμαχτ εκτελεί χιλιάδες Ιταλούς στην Κεφαλονιά! Η τραγωδία του 1943 σε βίντεο

ImageΗ ιστορία είναι τραγική και αποτελεί άλλη μια απόδειξη ότι η γερμανική Βέρμαχτ ήταν ένας στρατός αδίστακτος. Πρόκειται για την ιστορία της εκτέλεσης των πρώην συμμάχων Ιταλών στη Κεφαλονιά.
Μετά την ανακωχή της Ιταλίας με τους Συμμάχους τον Σεπτέμβριο του 1943, στις 11 Σεπτεμβρίου, η ιταλική ηγεσία έστειλε δύο σαφείς οδηγίες στον Ιταλό στρατηγό Gandin, σύμφωνα με τις οποίες «τα γερμανικά στρατεύματα πρέπει να θεωρηθούν ως εχθρικά» και ότι «στις προσπάθειες αφοπλισμού από τις γερμανικές δυνάμεις, πρέπει να αντισταθούμε με όπλα». Στις 13 Σεπτεμβρίου, μια γερμανική νηοπομπή πέντε πλοίων προσέγγισε την πρωτεύουσα του νησιού, το Αργοστόλι. Οι Ιταλοί αξιωματικοί πυροβολικού με δική τους πρωτοβουλία, διέταξαν το πυροβολικό να ανοίξει πυρ, βυθίζοντας έτσι δύο γερμανικά αποβατικά σκάφη και σκοτώνοντας πέντε Γερμανούς