Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ...

Βίντεο-ντοκουμέντα: Ο τουρκικός Στρατός ισοπεδώνει τις πόλεις της ΝΑ Τουρκίας



ΣΚΗΝΕΣ ΑΣΤΙΚΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ – ΞΕΚΛΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ – ΚΑΜΙΑ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΕ ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ

Σε μια πραγματική σφαγή επιδίδονται οι τουρκικές ΕΔ μέσα στις τουρκικές πόλεις Cizre, Sinopi και Αmed,αλλά και σε άλλες περιοχές της ΝΑ Τουρκίας όπου όπως φαίνεται και από τα βίντεο-ντοκουμέντα, οι συγκρούσεις με Κούρδους μαχητές του ΡΚΚ έχουν λάβει διαστάσεις αστικού πολέμου.
Στα βίντεο φαίνονται βομβαρδισμοί κατοικιών, εισβολές σε σπίτια από πολυάριθμες ειδικές δυνάμεις και φάλλαγγες αρμάτων μάχης υπό την πλευρική κάλυψη Τούρκων στρατιωτών στους κεντρικούς δρόμους των τουρκικών πόλεων.

Αγριότητες του τουρκικού στρατού κατά Κούρδων με ευλογίες Ευρωπαίων! Φωτό και βίντεο

ImageΟ τουρκικός στρατός εισβάλει σε σπίτια πολιτών στις πόλεις Σιλόπι και Σίσρε της νοτιοανατολικής Τουρκίας,κάνοντας αγριότητες. Από το βράδυ της Δευτέρας ο τουρκικός στρατός έχει επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας και οι στρατιώτες εισβάλουν σε σπίτια συλλαμβάνουν και δολοφονούν! 23 πολίτες είναι νεκροί ,μέλη του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK). 

Χωρίς νερό 420 πρόσφυγες

Σε απάνθρωπες συνθήκες ζουν επί δύο μέρες 420 πρόσφυγες στο Φαρμακονήσι, αφού δεν έχουν στη διάθεσή τους νερό. H κυβέρνηση πρόκειται να μεταφέρει άμεσα μπουκάλες νερού
Dimitri Messinis / SOOC
Πρόσφυγες, που επικοινώνησαν μαζί μας, έκαναν γνωστό ότι δεν έχουν νερό εδώ και δύο μέρες και λόγω του καιρού και των ισχυρών ανέμων δεν μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο μέρος.Το λιμενικό παραδέχεται την έλλειψη αυτή χωρίς ωστόσο να προβεί σε κάποια κίνηση.

20 ιρακινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν, 30 τραυματίστηκαν μετά από αεροπορική επιδρομή των ΗΠΑ - Ο Ιρακινός βουλευτής μιλά στο Σπούτνικ

Χάος στο Ελληνικό-Μετανάστες στήνουν στα συρματοπλέγματα- Μπάχαλο με το face control (φωτογραφίες)

stromatsadaΆλλοι μέσα κι άλλοι έξω στο κρύο με μια ταλαιπωρία που ξεκινά από το πρωί.
Ακόμα και τώρα δεκάδες μετανάστες διαφόρων εθνικοτήτων συρρέουν έξω από τις εγκαταστάσεις του Ελληνικού, στο γήπεδο του χόκεϊ, ζητώντας από τους υπευθύνους να τους επιτραπεί η είσοδος.
Ωστόσο, κάτι τέτοιο γίνεται για όσους έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα, είναι οικογενειάρχες και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Από τους χώρους του κλειστού γυμναστηρίου αποκλείονται Αλγερινοί, Μαροκινοί και Τυνήσιοι.

ΑΡΙΣΤΕΡΕΣ ΖΑΡΝΤΙΝΙΕΡΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΗΣ ΕΑΑΚ

Δύο βίαιες συλλήψεις φοιτητών στο κέντρο της Θεσσαλονίκης – Δύο φοιτήτριες στο Νοσοκομείο
Δύο φοιτήτριες μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο και δύο φοιτητές, μέλη των ΕΑΑΚ, συνελήφθησαν στο κέντρο τις Θεσσαλονίκης, μετά από αναίτια επίθεση που δέχθηκαν από διμοιρία των ΜΑΤ.
Συγκεκριμένα στη συμβολή των οδών Εγνατία και Μητροπολίτου Γεναδίου βρίσκονται σταθμευμένες διμοιρίες των ΜΑΤ με αφορμή την πορεία αλληλεγγύης στους πρόσφυγες στο Αγ. Βενιζέλου.

8 συγκλονιστικές φωτογραφίες από το ναυάγιο στη Λέσβο - Έκκληση από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα


Οι Εθελοντές Κιλκίς παραιτούνται από Ειδομένη – καταγγελίες για κακοδιαχείριση αδρά επιδοτούμενων ΜΚΟ

ειδομενηΟι εθελοντές Κιλκίς ξεκινήσαμε τη δράση μας στην Ειδομένη στις αρχές του περασμένου Ιούνη,νιώθοντας ιδιαίτερη ηθική υποχρέωση να σταθούμε αλληλέγγυοι δίπλα σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που, αντιμέτωποι με τα δεινά του πολέμου, αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους.
Στόχος μας αρχικά ήταν να ανακουφίσουμε όσο το δυνατόν με τον καλύτερο τρόπο όλους αυτούς, που ελλείψει οποιασδήποτε κρατικής παρουσίας και έχοντας απέναντί τους την ελληνική νομοθεσία, αναγκάζονταν να περπατάνε ατελείωτα χιλιόμετρα κάτω από τον καυτό ήλιο προκειμένου να φθάσουν στα σύνορα Ελλάδας- FYROM. Καθ’όλη την διάρκεια του καλοκαιριού ήμασταν δίπλα τους όταν κανείς άλλος δεν ήταν, πέραν αλληλέγγυων πολιτών. Οι καταστάσεις που αντιμετωπίσαμε φρικτές.

Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 – Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών


Μια φωτογραφία που τράβηξε ο φωτογράφος Georgi Licovski στα σύνορα Ελλάδας - πΓΔΜ, με ένα κορίτσι που κλαίει γοερά, κρατώντας το χέρι του μικρού αγοριού δίπλα της, έχει αναδειχθεί η νικήτρια φωτογραφία στο διαγωνισμό της Unicef για τη «Φωτογραφία της Χρονιάς 2015».
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Παρασκευή στις 6 μ.μ. Πλατεία Ομονοίας
Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015- 18D Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική ημέρα δράσης: Πρόσφυγες / Μετανάστριες αδέλφια μας, εχθροί μας οι πόλεμοι
 – Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών / Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης

Ο πόλεμος κατά των μεταναστών στα ευρωπαϊκά σύνορα εικόνα από τον πόλεμο εντός κι εκτός της Ευρώπης κατά της εργατικής τάξης και των καταπιεσμένων.

18D Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική ημέρα δράσης: Πρόσφυγες / Μετανάστριες αδέλφια μας, εχθροί μας οι πόλεμοι

Η θωράκιση των ευρωπαϊκών συνόρων, η χάραξη κοινής αντι-μεταναστευτικής πολιτικής και η υιοθέτηση αντίστοιχων δογμάτων άμυνας και ασφάλειας, είναι υποθέσεις που απασχολούν χρόνια τώρα το κεφάλαιο, τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και τους υπερεθνικούς οργανισμούς (ΕΕ, ΝΑΤΟ). Λίγες δεκαετίες μετά την υπογραφή των συνθηκών Σένγκεν και Δουβλίνο, αλλά και 10 χρόνια μετά τη δημιουργία της Frontex, η ΕΕ προχωρά σε νέα τομή: προωθεί τη μετεξέλιξη της Frontex σε μια υπερεθνική υπηρεσία που θα περιλαμβάνει ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και συνοριοφυλακή, δυνατότητα επέμβασης χωρίς άδεια από την αντίστοιχη χώρα και αναβαθμισμένα καθήκοντα και προσωπικό. Ουσιαστικά, η ΕΕ, μετά την οικονομική, τη νομισματική και την πολιτική ολοκλήρωση, προχωρά επισήμως πια και στην ολοκλήρωση γύρω από τον τομέα άμυνας και ασφάλειας με πρόσχημα τις ροές των μεταναστών αλλά και το χτύπημα του ISIS στο Παρίσι. 

#18D Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική ημέρα δράσης: Πρόσφυγες / Μετανάστριες αδέλφια μας, εχθροί μας οι πόλεμοι

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Παρασκευή στις 6 μ.μ. Πλατεία Ομονοίας
18D Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική ημέρα δράσης: Πρόσφυγες / Μετανάστριες αδέλφια μας, εχθροί μας οι πόλεμοι
Παρασκευή 18 Δεκέμβρη 2015 – Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστών-ριών 
Πανευρωπαϊκή και Πανελλαδική Ημέρα Αλληλεγγύης
Στις 18 Δεκέμβρη, σε κάθε πόλη και γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό και εργασιακό χώρο, από τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου μέχρι την Ειδομένη, αλλά και σε κάθε σταθμό της προσφυγικής διαδρομής μέχρι την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη, ενώνουμε τη φωνή μας με τους πολιτικούς και οικονομικούς πρόσφυγες.

Μάριος Λώλος: Ξεκάθαρη λογοκρισία το περιστατικό στην Ειδομένη

1Συνομιλήσαμε με τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, Μάριο Λώλο, με αφορμή τις προσαγωγές δύο φωτορεπόρτερ στην Ειδομένη, λίγο πριν την επιχείρηση των ΜΑΤ για την “εκκαθάριση” του σιδηροδρομικού σταθμού από τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο σημείο. 
«Είναι σαφές ότι η “πρώτη φορά Αριστερά” δεν ήθελε να φωτογραφίσουμε την επιχείρηση των ΜΑΤ και άρα να αποτυπωθεί στο φακό η βία των δυνάμεων ενάντια στους πρόσφυγες. Αν επρόκειτο όντως για τη δική μας ασφάλεια, όπως προφασίστηκαν, θα μας επέτρεπαν να είμαστε στα 100 μέτρα, ξέρουμε τη δουλειά μας, ξέρουμε να προφυλάσσουμε τους εαυτούς μας, έχουμε περάσει και από εμπόλεμες ζώνες. Όμως, ήταν ξεκάθαρο. Δεν ήθελαν να είμαστε εκεί». 

Εντός έξι μηνών η δημιουργία της νέας Frontex Σύνοδος Κορυφής

Εντός των επόμενων έξι μηνών τα κράτη μέλη της ΕΕ θα πρέπει να έχουν αποφασίσει για τη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, ήταν η απόφαση που ελήφθη από τους ηγέτες των χωρών μελών στη Σύνοδο Κορυφής.
Όπως αναφέρεται στο κείμενο συμπερασμάτων, «το Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει γρήγορα τις προτάσεις της Επιτροπής της 15ης Δεκεμβρίου για την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, την αναθεώρηση του Κώδικα Σέγκεν, το εθελοντικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία» και «πρέπει να υιοθετήσει τη θέση του ως προς την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Προεδρίας».

Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016 η απόφαση για τον ευρωστρατό


Κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Προεδρίας, δηλαδή μέσα στους επόμενους έξι μήνες, πρέπει να έχουν αποφασίσει τα κράτη-μέλη της ΕΕ για τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της Συνόδου Κορυφής.
Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, "το Συμβούλιο πρέπει να εξετάσει γρήγορα τις προτάσεις της Επιτροπής της 15ης Δεκεμβρίου για την Ευρωπαϊκη Συνοριοφυλακή και Ακτοφυλακή, την αναθεώρηση του Κώδικα Σένγκεν, το εθελοντικό πρόγραμμα επανεγκατάστασης προσφύγων από την Τουρκία" και "πρέπει να υιοθετήσει τη θέση του ως προς την Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή κατά τη διάρκεια της Ολλανδικής Προεδρίας". Επιπλέον, καλείται η Επιτροπή να παρουσιάσει γρήγορα την αναθεώρηση της συμφωνίας του Δουβλίνου, σημειώνοντας ότι "στο μεταξύ οι υπάρχοντες κανόνες πρέπει να εφαρμόζονται".

ΟΙ ΠΡΑΙΤΟΡΙΑΝΟΙ ΤΗΣ "ΔΙΑΣ" ΘΑ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ;

Aστυνομική παρέμβαση σε σχολείο καταγγέλλει η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Σύλλογος καθηγητών του 39ου ΓΕΛ Αθηνών
Καταγγελία σε υψηλούς τόνους για παρέμβαση της ομάδας ΔΙΑΣ σε σχολείο κάνουν η Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας και ο Σύλλογος καθηγητών του 39ου ΓΕΛ Αθηνών, για περιστατικό που σημειώθηκε το πρωί της Πέμπτης 17/12.

ΕΘΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ-ΟΙ ΘΥΣΙΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΤΑ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΑ ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΟΠΟ-Η ελληνόκτητος ναυτιλία ξανά στην κορυφή - Ποιος έλληνας εφοπλιστής είναι στην 5η θέση στους σημαντικότερους 100 (φωτο)

Τη θέση της στην κορυφή της ναυτιλίας διατηρεί και με μεγάλη διαφορά η ελληνόκτητος ναυτιλία, τη στιγμή που 13 έλληνες εφοπλιστές είναι μεταξύ των 100 σημαντικότερων του κλάδου.
Σύμφωνα, με την ετήσια επετηρίδα «Lloyd’s List Top 100 2015», η ελληνική ναυτιλία ελέγχει 334,649 εκατ. τόνους dwt χωρητικότητας 60 εκατ., ενώ δεύτερη έρχεται η Ιαπωνία και ακολουθεί η Κίνα.
Από τους Ελληνες εφοπλιστές ξεχωρίζει ο Γιάννης Αγγελικούσης, ο οποίος είναι πέμπτος στη λίστα των 100, όχι μόνο για τον στόλο του δυναμικότητας 26,8 εκατ. τόνων, αλλά και την επιρροή του.

Προκαταρκτική συμφωνία εξομάλυνσης σχέσεων Τουρκίας – Ισραήλ

Ισραηλινοί και Τούρκοι αξιωματούχοι κατέληξαν σε μια προκαταρκτική συμφωνία για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, που προβλέπει την εκ νέου ανταλλαγή Πρεσβευτών, ανέφερε την Πέμπτη Ισραηλινός αξιωματούχος.
Η συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια συνάντησης στην Ελβετία, σύμφωνα με τον αξιωματούχο, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Πειρατική ενέργεια τουρκικής φρεγάτας σε υπό κυπριακή σημαία ερευνητικό σκάφος

Χθες το απόγευμα περί τις 15:30 τουρκική φρεγάτα παρενόχλησε το υπό κυπριακή σημαία και κυπριακής ιδιοκτησίας, ερευνητικό σκάφος «Flying Enterprises», το οποίο έπλεε περίπου 30 ναυτικά μίλια νότια της Πάφου
Το περιστατικό συνέβη στο ύψος των Κουκλιών, με τον κυβερνήτη της φρεγάτας να απαιτεί την άμεση απομάκρυνση του σκάφους από την περιοχή. 

Το κράτος τους ξυπνά εφιάλτες! Ζητούνται αποδείξεις από Κύπριες που βιάστηκαν στην εισβολή του 1974

Ακούγεται ως μάλλον αδιανόητο αλλά 41 ολόκληρα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή το επίσημο κράτος φέρεται να ζητά αποδείξεις από τις βιασθείσες Κύπριες από τα στρατεύματα εισβολής και κατοχής, συστήνοντας προς αυτό τον λόγο και τα αντίστοιχα ιατροσυμβούλια. Η καταγγελία προέρχεται από την βουλευτή του ΑΚΕΛ, Σκεύη Κουκουμά
Η συγκεκριμένη αποκάλυψη της βουλευτού έγινε κατά την διάρκεια ομιλίας της από το βήμα της ολομέλειας της Βουλής για τον προυπολογισμό του 2016.

Ρωσική κυβερνοεπίθεση στην Τουρκία αχρηστεύει κυβερνητικά δίκτυα

ImageΑρκετές τουρκικές ιστοσελίδες δέχτηκαν επίθεση επί τέσσερις ημέρες, με τους Ρώσους χάκερ να είναι κύριοι ύποπτοι γράφει η εφημερίδα Hürriyet .
Μεταξύ των δικτυακών τόπων που δέχτηκαν την επίθεση από το πρωί της 14ης Δεκεμβρίουήταν αρκετές κυβερνητικών οργανισμών. Η επίθεση έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήαματακαθώς και οικονομικές απώλειες σε ιδιωτικές επιχειρήσεις .

Τουρκικά τανκς επιτίθενται σε κουρδικές πόλεις μέσα στην Τουρκία (φωτο)

kurdistan
Μετά τις 02.00 π.μ. της Τετάρτης, μέσα στη βαθιά νύχτα, ο τουρκικός στρατός επιτέθηκε στις Κουρδικές πόλεις Τσίζρε και Σιλώπη στη νοτιοανατολική Τουρκία, στο τουρκοκρατούμενο Κουρδιστάν.

ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ-ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ...30χρονη μητέρα 3χρονης αυτοκτόνησε και της άφησε συγκλονιστικό μήνυμα

Δύο λούτρινα αρκουδάκια και ένα σημείωμα βρέθηκαν δίπλα στο άψυχο σώμα μιας 30χρονης νοσηλεύτριας από την Καβάλα, η οποία έβαλε τέλος στη ζωή της, παίρνοντας υπερβολική δόση ινσουλίνης.
Το συγκλονιστικό σημείωμα απευθύνεται στην 3χρονη κόρη της, στην οποία έγραψε «να σκέφτεσαι τη μανούλα όταν κρατάς τα αρκουδάκια, να με θυμάσαι...».
Νοσοκομείο Γεννηματά: 8 ώρες αναμονή στα Επείγοντα

Η θρησκευτική πίστη ως όπλο υποταγής και μαζικής καταστροφής

Πέρασαν μέρες πολλές, που δεν μπορέσαμε να επικοινωνήσουμε με τους φίλους και αναγνώστες μας.
Επιστρέφουμε, δεν ξέρουμε για πόσο, με ένα μακροσκελές – αλλά μεστό ιδεών και μηνυμάτων – κείμενο του φίλου μας Κώστα Λάμπου.
Σας αφήνουμε στα χέρια και στις σκέψεις του χωρίς άλλα σχόλια και παρεμβάσεις από μέρους μας.
Παληοτάκης
Η θρησκευτική πίστη ως όπλο υποταγής και μαζικής καταστροφής [1]
(Η μόνη πίστη που χρειάζεται ο άνθρωπος είναι η πίστη στον Άνθρωπο)
Γράφει ο Κώστας Λάμπος

Η Μάχη του Βερντέν - Μία μάχη με 306.000 νεκρούς!


ImageΠόσο μπορεί να κρατήσει μία μάχη; Πολύ,πάρα πολύ αν πάμε πίσω στο χρόνο στον πιο σκληρό πόλεμο ,αυτόν που γνωρίζουμε ως Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.Σήμερα είναι επέτειος του τέλους της μάχης του Βερντέν,όπως έμεινε στην ιστορία.Μια μάχη που κράτησε από τις 21 Φεβρουαρίου έως τις 18 Δεκεμβρίου 1916 και στοίχισε τη ζωή 306.000 Γάλλων και Γερμανών!!! Οι τραυματίες 402.000!
Το Βερντέν μία πόλη της βορειοανατολικής Γαλλίας στις όχθες του ποταμού Μόζα.Η θέση του κρίθηκε στρατηγική γιατί αν οι Γερμανοί το κέρδιζαν τότε μέσω της βόρειας εισόδου της πεδιάδας της Καμπανίας, πήγαιναν κατευθείαν στο Παρίσι. 

Το NATO στέλνει AWACS στην Τουρκία

ImageΤο ΝΑΤΟ σχεδιάζει να στείλει αεροπορική υποστήριξη στην Τουρκία, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος άλλης μιας κατάρριψης.
Η αποστολή αεροπορικής υποστήριξης αναμένεται να εγκριθεί άμεσα.
“Οι κανόνες εμπλοκής του NATO παρέχουν μεγάλυτερη ασφάλεια από εκείνους της Τουρκίας”,δήλωσε πηγή του NATO σύμφωνα με το euractiv.com
Συμπληρώνει δε ότι ενώ “η αμερικανική ηγεσία συμμαχία υποστηρίζει δημοσίως την Τουρκία,είναι ιδιατέρα ανήσυχη για τον τρόπο που αντιδρά η Τουρκία”.