Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

Η κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης στη Γαλλία

Grey Anderson
Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 13ης Νοεμβρίου, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που άφησαν 130 νεκρούς και εκατοντάδες τραυματίες, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κήρυξε τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Όχι πολύ μετά, τα Ηλύσια εξέδωσαν λεπτομερή ανακοίνωση των διατάξεων της, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται, ένταλμα κράτησης και κατ’ οίκον περιορισμού των υπόπτων, πρόσθετοι ελέγχοι των συνόρων, κλείσιμο των σχολείων και άλλων δημόσιων χώρων, και επέκταση των εξουσιών έρευνας και σύλληψης.

Τα Χριστούγεννα των προσφύγων σε σκίτσα...

Πρόσφυγες, οι Χριστοί του κόσμου. Κυνηγημένοι αναζητούν το Άστρο της επιβίωσης, ψάχνοντας μια φάτνη στην Ευρώπη μέσα απ' τον Γολγοθά τους, έχοντας να αντιμετωπίσουν τον Ηρώδη της θάλασσας και τους Πιλάτους της στεριάς…

Τάσος Αναστασίου














ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΑΡΤΥΡΙΑ...Ανθρώπινες τραγωδίες σε καταυλισμούς προσφύγων της Ιορδανίας



Γροθιά στο στομάχι για άλλη μία φορά η μεταφορά των εικόνων με τη φωνή της δημοσιογράφου Φραγκίσκας Μεγαλούδη μέσα από την εκπομπή του Γιώργο Σαχίνη στο Ράδιο 9,84, για τη ζωή των προσφύγων στο μεγαλύτερο καταυλισμό προσφύγων στην Ιορδανία, που αυτή την ώρα φιλοξενεί 80.000 ανθρώπους.
«Περιμένουν να τελειώσει ο πόλεμος προκειμένου να επιστρέψουν στις εστίες τους, αν τις βρουν», αναφέρει.
Οι ίδιοι ρωτούν τι πρέπει να κάνουν, αν τους συμφέρει να μείνουν ή να μπουν σε μία βάρκα και να φύγουν.
Τραγικές εικόνες οι τραυματίες και η επιβίωσή τους.

Γιατί ΚΚΕ-ΚΝΕ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δεν παίρνουν θέση για το νομοσχέδιο για τη θητεία;

Γιατί ΚΚΕ-ΚΝΕ-ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ δεν παίρνουν θέση, γιατί δεν καταδικάζουν και δεν συμμετέχουν στην πάλη ενάντια στα εχθρικά αυτά μέτρα για την νεολαία, με Κίνημα Μέσα και Έξω από τον Στρατό.

Σοκ από βίντεο όπου Ισραηλινοί έποικοι περιγελούν τα θύματα ενός εμπρησμού Δείτε το (video) της ντροπής(video)

Ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν σήμερα τρεις Παλαιστίνιους σε ξεχωριστά επεισόδια στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη, δήλωσαν οι ισραηλινές αρχές, καθώς η έξαρση της βίας στους δρόμους, που σημειώνεται εδώ και 12 εβδομάδες, δεν παρουσιάζει σημάδια υποχώρησης.
Ένας από τους λόγους για την αιματοχυσία ήταν η εμπρηστική επίθεση που φέρεται να πραγματοποίησαν, στις 31 Ιουλίου, φανατικοί εβραίοι και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο ενός μικρού Παλαιστινίου ηλικίας 18 μηνών και των γονιών του, καθώς και η αποτυχία του Ισραήλ να καταδικάσει τους υπευθύνους.

Τρομακτικό αεροπορικό κτύπημα σε τουρκικές μονάδες


ΝΕΚΡΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΗΣ ΜΙΤ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Τρομακτικό αεροπορικό κτύπημα σε τουρκικές μονάδες μετά από συγκρούσεις με τις ρωσικές δυνάμεις – Σκληρές εικόνες (video)
Οι ρωσικές αεροπορικές δυνάμεις μετά από σφοδρές μάχες εξόντωσαν δεκάδες Tουρκμένους και Τούρκους στην περιοχή της Λαττάκειας.
Οι τραυματίες Τούρκοι και Τουρκμένοι όπως θα δείτε και σε εικόνες παρακάτω μεταφέρθηκαν σε τουρκικά νοσοκομεία μεταξύ αυτών και ο Amir Siho, διοικητής τους που πολεμούσε στο πλευρό της αλ-Κάιντα στη Λαττάκεια.

Πτώση της Αραβικής Άνοιξης: Από Επανάσταση στην καταστροφή

From Libya and Egypt to Syria and Yemen, the Middle East North Africa (MENA) region is undergoing unprecedented tumult and chaos. To understand the current breakdown of states and society, examining the so-called Arab Spring of 2011 that laid the groundwork for this ongoing regional anarchy is indispensable.
Global Research brings to the attention of its readers the newly released book by Christopher L. Brennan. Fall of the Arab Spring: From Revolution to Destruction (available here), propounds an incisive and timely analysis. The book views this widespread Arab upheaval, not as authentic grass roots movements for democracy, but as a US-engineered destabilization. Below are excerpts largely from the introduction. 


Συρία: Οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκκενώνουν την νότια Δαμασκό


Εκατοντάδες οικογένειες μαχητών του Ισλαμικού Κράτους και μερικοί τραυματίες μαχητές αναμένεται να φύγουν από περιοχές της νότιας Δαμασκού που ελέγχουν οι αντάρτες στη βάση μιας συμφωνίας που επιτεύχθηκε με τη μεσολάβηση του ΟΗΕ, ανέφερε σήμερα μια μη κυβερνητική οργάνωση.
Ασφαλής διέλευση θα δοθεί από τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ στα περίχωρα της Δαμασκού και τη γειτονική Χάτζαρ αλ Άσουαντ, δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλραχμάν, επικεφαλής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων που εδρεύει στη Βρετανία.

Όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για τους 5 φοιτητές που απειλούνται με έκδοση στην Ιταλία

no-expo Το Luben μίλησε με έναν από αυτούς και σας ενημερώνει για το τι παίζει με αυτή την υπόθεση
Tα ξημερώματα της Πέμπτης 12 Νοεμβρίου η ελληνική αστυνομία εισβάλει στα σπίτια 5 φοιτητών στην Αγ.Παρασκευή δυνάμει του Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης που εξέδωσε η εισαγγελική αρχή του Μιλάνου, με το οποίο ζητά την σύλληψη και την έκδοση τους στην Ιταλία.

Βίντεο από την κινητοποίηση των 5μήνων

Για άλλη μια φορά, δυο μέρες πριν τα Χριστούγεννα, οι εργαζόμενοι στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας συγκεντρώθηκαν έξω από το υπουργείο «ανεργίας».
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στο χώρο που έχουν καταλάβει με τις σκηνές τους εδώ και 8 μέρες, οι πρώτοι απολυμένοι των συγκεκριμένων προγραμμάτων. Χθες ήρθε το δεύτερο κύμα απολύσεων.
Ο αγώνας για παραμονή στη δουλειά, ενάντια στις πολιτικές κυβερνήσεων -δήμων – ΕΕ – κεφαλαίου, που ανακυκλώνουν την ανεργία συνεχίζεται!!

Ράδιο Παντιέρα 23/12: «Ποτέ δουλειά την Κυριακή» (Βίντεο)


«Το εμπόριο είναι το θερμοκήπιο των ελαστικών εργασιακών σχέσεων που σήμερα έχουν γενικευθεί στην ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο Νίκος Αντωνίου, συνδικαλιστής, εργαζόμενος στο χώρο του εμπορίου και μέλος του συλλόγου υπαλλήλων βιβλίου χάρτου Αττικής, μιλώντας στην εκπομπή Ράδιο Παντιέρα στο ελεύθερο ραδιόφωνο της ERTOpen, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου.

Ακροδεξιοί στην Αυστρία «αποκεφαλίζουν» αλληλέγγυους στους πρόσφυγες

Ένα ακραία ρατσιστικό σκετς παρουσίασαν στους δρόμους της Βιέννης μέλη ακροδεξιάς οργάνωσης, που αντιτίθεται στη φιλοξενία προσφύγων από την Αυστρία. Ως άλλοι τζιχαντιστές οι ακροδεξιοί φορούν μάσκες και αποκεφαλίζουν… εικονικα υποτιθέμενους ακτιβιστές που κρατούν στα χέρια τους πλακάτ που τους καλωσορίζουν. Υποστηρίζουν ότι οι πρόσφυγες είναι τρομοκράτες. Τη σκηνή παρακολουθούν αστυνομικοί.

Καταδίκη 4 μηνών σε μάνα που έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ για να ταΐσει τo παιδί της Μακαρόνια, βούτυρο και μπισκότα την έβαλαν σε μπελάδες

Καταδίκη 4 μηνών σε μάνα που έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ για να ταΐσει τo παιδί τηςΗ αυστηρότητα του νόμου εξαντλήθηκε και με το παραπάνω στην περίπτωση μιας φτωχής κι αδύναμης γυναίκας η οποία… έκλεψε για να φάει!
Σύρθηκε στα δικαστήρια και καταδικάστηκε σε φυλάκιση 4 μηνών επειδή έκλεψε τρόφιμα αξίας 30 ευρώ. Πρόκειται για ένα απίστευτο γεγονός που έχει σοκάρει όσους το γνωρίζουν ενώ προκάλεσε έντονες συζητήσεις και απορίες στους κόλπους των δικηγόρων αφού τα δικηγορικά πηγαδάκια στο Δικαστικό Μέγαρο βοούν στην κυριολεξία για την περίπτωση της ταλαίπωρης γυναίκας.

Η ιστορία ενός βασανιστή χωροφύλακα Μητροπολίτη: Αθανάσιος – Αμβρόσιος Λενής

Ποιός είναι τελικά ο Αμβρόσιος Καλαβρύτων: σχετικά δημοσιεύματα στον Τύπο.
Γνωστός με το παρατσούκλι «χωροφύλακας», ο Καλαβρύτων στα 75 του παραμένει αειθαλής καθώς ταξιδεύει διαρκώς ακόμη και για τα εγκαίνια πλοίων φίλων του εφοπλιστών από την Κίνα έως τη Λατινική Αμερική. Ο Αμβρόσιος, όμως, πολύ καιρό πριν από την απενοχοποίηση της φασιστικής ακροδεξιάς, πάλευε με νύχια και με δόντια για να διατηρήσει τη φωνή της ζωντανή. Άλλωστε οφείλει τα πάντα ή σχεδόν τα πάντα στη θητεία του στη θρησκευτική υπηρεσία της χωροφυλακής, (ναι, ναι της χωροφυλακής!) στη διάρκεια της δικτατορίας. Παρέμεινε στη θέση αυτή από το 1968 έως το 1976. Είναι κάτι που καταγράφει και στο βιογραφικό του, χωρίς όμως να προσδιορίζει χρονικά την περίοδο που ήταν «προϊστάμενος» της θρησκευτικής υπηρεσίας των χωροφυλάκων, υπηρεσία που σήμερα έχει μετονομαστεί σε Θρησκευτική Υπηρεσία της Αστυνομίας. Αυτό όμως είναι ένα άλλο ξεχωριστό κεφάλαιο.

Τουρκία: Ένας εγκληματίας μέλος του ΝΑΤΟ

45645645654It is now openly discussed even in mainstream media the fact that Turkey has been intimately involved in fomenting and supporting the war on Syria, with its ultimate goal of the overthrow of the Syrian government and its replacement by a compliant proxy aligned with Turkish President Erdogan and the Muslim Brotherhood. That this is no longer a ‘conspiracy theory’ but a conspiracy fact not only vindicates my analysis over the last four years, but it also brings to the fore the nefarious role of a NATO member in stoking a brutal and bloody war for its own ends.

Οι πρόσφυγες, η κυβέρνηση, οι ΜΚΟ και το κίνημα αλληλεγγύης

Αν κανείς μείνει έστω και μία μέρα σε ένα από τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, όπου παίζεται το προσφυγικό δράμα, το πρώτο πράγμα που θα διαπιστώσει είναι ότι ο δολοφονικός «μηχανισμός», που αυξάνει διαρκώς τον αριθμό των θυμάτων και υποβάλλει τους πρόσφυγες σε απίστευτες κακουχίες, βασανισμούς και εκμετάλλευση, δουλεύει ανενόχλητος. Ταυτόχρονα, θα διαπιστώσει την εντυπωσιακή απουσία του κράτους στη μάχη για να σωθούν ανθρώπινες ζωές και άνθρωποι από απίστευτα βάσανα –με την εξαίρεση του Λιμενικού.

EΚΠΟΜΠΗ ΣΤΗΝ ERTOPEN.COM ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ ΠΕΜΠΤΗ 13.00-14.00 μ.μ.

ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ φιλοξενείται για μια ακόμη φορά στην ERTOPEN
Θέμα της σημερινής μας παρέμβασης το νέο νομοσχέδιο για τη θητεία.

ΠΙΟ ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ...ΕΥΧΕΣ ΜΕ ΤΑΝΚΣ ΑΠΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ!



ΑΗΔΙΑ
ΝΤΡΟΠΗ
ΞΕΦΤΙΛΑ
Δεν υπάρχουν πραγματικά λέξεις για να εκφράσεις τα συναισθήματα που γεννά αυτή η απαράδεκτη δήθεν έκφραση ευχών από την Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Κ.Μακεδονίας.

ΘΗΤΕΙΑ: Κριτική "από αριστερά" στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ


Image
Το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ που κατέθεσε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας αγγίζει πολλά από τα θέματα που έχουν να κάνουν με τη στρατιωτική θητεία.
Ήταν αναμενόμενο ότι θα υπήρχαν και αντιδράσεις και κριτική. Οι “συνήθεις ύποπτοι” από το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων έχουν λοιπόν τις ενστάσεις τους .
Τι πιστεύουν ότι φέρνει το νομοσχέδιο:
1. ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ
Αυτή την ανάγκη εξυπηρετεί η πρόβλεψη του νομοσχεδίου για 5μηνη υποχρεωτική θητεία για όλους τους οπλίτες σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης: « Οι οπλίτες που κατατάσσονται στο Στρατό Ξηράς μετά το τέλος της βασικής και ειδικής εκπαίδευσης τοποθετούνται σε μονάδες επιχειρησιακής εκπαίδευσης στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, των Δωδεκανήσων, της Κρήτης και της Μακεδονίας καθώς και σε μονάδες προκάλυψης της μεθορίου της Ηπείρου, της Μακεδονίας και της Θράκης».

Εσκασε η "φούσκα" της Πανουσιάδας. Εκθετος ο πρώην υπουργός και τα ΜΜΕ

Του Γ. Γ.
Για όσους δεν έχουν μνήμη τσιμέντου ακόμα ηχούν στ’ αυτιά τους οι «σπαρακτικές κραυγές» των «έγκυρων» τηλεδημοσιογράφων –Τρέμη, Τσίμα. Πρετεντέρη κ.α- που είχαν πάρει «υπό την προστασία τους» τον πρώην υπουργό προστασίας του συστήματος, βγάζοντας πόρισμα ότι ήταν βάσιμες οι καταγγελίες του ότι κινδύνευε η ζωή του.
Στην ίδια κατεύθυνση είχαν σταθεί και οι καλαμαράδες των περισσότερων φυλλάδων. Ολοι θυμόμαστε τα πρωτοσέλιδα της φυλλάδας του «κομιστή» που μας έγραφε με ξύλινα γράμματα «Καταγγελίες-σοκ στη συνέντευξη του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη» … «Πολιτικοί που έχουν σχέση με τρομοκράτες απειλούν τη ζωή μου» - Ξέρουν ότι τους ξέρω με τα ονόματά τους - «Το πόσο ψηλά είναι κι ως πού μπορούν να φτάσουν εναντίον μου, τα έχω κατατεθειμένα σε συμβολαιογράφο μήπως μου συμβεί κάτι».

ΡΕ ΚΑΤΙ ΖΟΡΙΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΑΝΕ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΕΣ!!! "Κι αν δυο ομόφυλοι στρατιωτικοί συνάψουν σύμφωνο συμβίωσης τι κάνω"; Διοικητές αναρωτιούνται!

ImageΤο σύμφωνο συμβίωσης για τα ομόφυλα ζευγάρια ενδέχεται να “ανάψει φωτιές” στις Ένοπλες Δυνάμεις και μάλιστα μεγάλες.
Τι εννοούμε;
Παλαιοί αξιωματικοί που έζησαν εποχές κατά τις οποίες αξιωματικοί αποστρατεύθηκαν λόγω “ομοφυλοφιλικών τάσεων”, ρωτούν τι θα γίνει αν κάποιος ή κάποοι απ΄ αυτούς προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Για τις πιο πρόσφατες περιπτώσεις ρωτούν αν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν στην ενέργεια όση -θεωρητικά πάντα- προσφύγουν και δικαιωθούν.

Το βίντεο ενός παθιασμένου φιλιού!Κελευστής με υπαξιωματικό.Είναι και οι δυο γυναίκες

ImageΤι κάνει ένας ναυτικός όταν μετά από 80 μέρες στη θάλασσα,γυρίζει στη πατρίδα και βλέπει την αγαπημένη του; Της δίνει ένα παθιασμένο φιλί.Κι αν ο ναυτικός είναι…γυναίκα;
Έγινε λοιπόν κι αυτό στην Αμερική όταν η κελευστής Marissa Gaeta ,επέστρεψε από την αποστολή της με το USS Oak Hill μετά από 80 ημέρες στη θάλασσα και συναντήθηκε με την αγαπημένη της υπαξιωματικό Citlalic Snell.

Τέλος οι δημοκρατικές ελευθερίες στη Γαλλία - Στο Σύνταγμα ενσωματώνεται το καθεστώς έκτακτης ανάγκης

H γαλλική κυβέρνηση ενέκρινε σήμερα κατά τη διάρκεια του υπουργικού συμβουλίου το νομοσχέδιο που προβλέπει την εγγραφή στο Σύνταγμα του καθεστώτος έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση της τρομοκρατικής απειλής, απορρίπτοντας τις επικρίσεις σχετικά με το πλήγμα που θα μπορούσε να καταφέρει το μέτρο αυτό στις ατομικές ελευθερίες των πολιτών.
lesbos-1
Λέσβος -Φωτό:stefania mizara
Άργησε αλλά έγινε πραγματικότητα. Η πολιτεία ξεκαθαρίζει τις προθέσεις της όσων αφορά τους πρόσφυγες και την «βοήθεια» που προτίθεται να παρέχει. Αρχιφύλακας της ΕΛ.ΑΣ με συνοδεία ΟΠΚΕ, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά στη σελίδα της η συλλογικότητα αλληλεγγύης «Πλάτανος» στη Λέσβο, ο οποίος ενημέρωσε πως κατόπιν εντολής του αντιδημάρχου καθαριότητας Γιώργου Κατσανού, πρέπει να ξηλώσουμε όλες τις χειμερινές κατασκευές από το χώρο του πλατάνου αλλιώς θα «αναγκαστουν» να το κάνουν οι διμοιρίες που υποσχέθηκε να μας φέρει το πρωί.

DEC 23 ISIS Lost 14% Of Territory In 2015

Anna News
The Islamists have lost about 14 percent of their territory in 2015, while the Kurds of Syria have nearly tripled their area of control. Green on the map shows the areas captured by ISIS in 2015, red shows areas ISIS lost in 2015.
http://fortruss.blogspot.fr/

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΦΥΣΣΑ: Ο ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΕΔΩΣΕ ΕΠΑΙΝΟ ΣΤΟΥΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ ΠΟΥ ΑΔΡΑΝΗΣΑΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΟΥΣ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ!

Μπάγιος: “Ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ μας απένειμε έπαινο για όσα κάναμε το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα”
(Κείμενο: Κατερίνα Κατή, 
Άλλος ένας αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που «φοβήθηκε» και δεν πήρε …καμία πρωτοβουλία το βράδυ της δολοφονίας Φύσσα, καταθέτει σήμερα στο δικαστήριο.
Πρόκειται για τον αστυνομικό που χθες έχασε τις αισθήσεις του με αποτέλεσμα η δίκη να διακόψει για σήμερα κι ο οποίος ευθαρσώς κατέθεσε ότι: «εμάς μας έστειλαν για να δώσουμε εικόνα, όχι να τους πιάσουμε, ούτε εξοπλισμό, ούτε εκπαίδευση έχουμε».

Tσιάπας Μεξικό. Η σφαγή στο Ακτεάλ: 18 χρόνια ατιμωρησίας


Δεκέμβριος 1997 - Δεκέμβριος 2015, 18 χρόνια ατιμωρησίας
Στο παρεκκλήσι του Acteal, στο δήμο της Chenalhó, στην Τσιάπας, υπήρχαν τουλάχιστον 16 παιδιά, 20 γυναίκες, 7 από τις οποίες ήταν έγκυες και 9 άνδρες που προσεύχονταν, όταν μια ομάδα παραστρατιωτικών οργανώσεων μπήκε μέσα άρχισε να πυροβολεί σκοτώνοντας 45 από αυτούς τους ανθρώπους. Ήταν 22 του Δεκέμβρη του 1997 και η σφαγή διήρκεσε περίπου επτά ώρες.

Ρωσία μαζί με Ταλιμπάν κατά Ισλαμικού Κράτους;

ImageΤα συμφέροντα της Ρωσίας στο Αφγανιστάν «αντικειμενικά συμπίπτουν» με εκείνα του κινήματος των Ταλιμπάν σε ό,τι αφορά τον αγώνα εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε ανώτερος Ρώσος διπλωμάτης, σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Η Ρωσία έχει ανοίξει διαύλους επικοινωνίας για την ανταλλαγή πληροφοριών με τους Ταλιμπάν, δήλωσε ο Ζαμίρ Καμπούλοφ, ανώτερο στέλεχος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας κι ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με το Ιντερφάξ.

ΟΙ ΚΟΥΡΔΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΘΑ ΕΚΔΙΚΗΘΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ

21Δυναμική απάντηση στις αιματηρές επιχειρήσεις των τελευταίων ημερών του τουρκικού στρατού εναντίον των Κούρδων σε πολλές πόλεις της ανατολικής Τουρκίας με δεκάδες θύματα, θα δώσει το ΡΚΚ σύμφωνα με πληροφορίες της τουρκικής εφημερίδας Sözçü.
Η κουρδική οργή θα εκδηλωθεί όπως τονίζεται χαρακτηριστικά από το αρχηγείο του ΡΚΚ, με επιθέσεις και σαμποτάζ κατά πρώτο λόγο στις περιοχές Ντιαρμπακίρ, Şirnak, Hakkari και Mardin, αλλά και σε προέκταση σε όλη την Τουρκία και σαν πρώτο δείγμα ήταν οι ένοπλες συγκρούσεις κατά την διάρκεια όλης της νύχτας σε περιοχές της Κωνσταντινούπολης.