Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

ΣΤΗΝ 124 ΠΒΕ ΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΑΝΤΑΡΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΟΧΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ!

Για μια ακόμη έφτασε επιστολή καταγγελίας στην ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ που θίγει το ζήτημα της μετακίνησης των στρατευμένων. Όχι μόνο για το κόστος αυτής αλλά και της απαράδεκτης συμπεριφοράς αξιωματικών που υποχρεώνουν τους φαντάρους –οι οποίοι αμείβονται με 8,7 ευρώ-, να κατέβουν από τα στρατιωτικά λεωφορεία για να ταξιδεύσουν άνετα και δωρεάν οι συνάδελφοι τους στρατιωτικοί, εξασφαλίζοντας τους προνομιακή μεταχείριση.
Αντί λοιπόν οι διοικήσεις των μονάδων να εξασφαλίσουν τη δωρεάν μετακίνηση όλου του προσωπικού, αντιμετωπίζουν τους συναδέλφους φαντάρους ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, υποχρεώνοντας τους να πληρώνουν το πανάκριβο εισιτήριο και να χάνουν τις ελάχιστες ώρες της εξόδου σε μετακινήσεις.
Θυμίζουμε ότι αντίστοιχο περιστατικό είχε καταγγελθεί πρόσφατα σε επιστολή καταγγελίας από την βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στον Άραξο.  
Καταγγελία για απαράδεκτη συμπεριφορά αξιωματικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης στην Τρίπολη στην 124 ΠΒΕ

Στην εποχή που σε όλη τη χώρα επικρατεί η οικονομική ανέχεια και οι οικογένειες όλων μας στηρίζουν από το υστέρημα τους το κόστος της στρατιωτικής μας θητείας,

ανώτερος αξιωματικός, που υπηρετεί στην Μονάδα της Αεροπορίας στην Τρίπολη, με "μακρόχρονη" παρουσία στη μονάδα, κατεβάζει από το λεωφορείο στρατεύσιμους, επειδή είναι συμπληρωμένες οι θέσεις. 
Ο Αξιωματικός αυτός των 1700 Ευρώ, χωρίς καν να αναρωτηθεί για την οικονομική και οικογενειακή κατάσταση των στρατευσίμων, μας κατεβάζει κάτω φωνάζοντας, μιλώντας μας με απαξιωτικό ύφος, λες και κάνει κουμάντο στο δικό του Ι.Χ.
Μας στερεί με αυτό τον τρόπο την ιερή έξοδο του στρατευσίμου, αφού για να ταξιδέψει κάποιος από την Μονάδα της Αεροπορίας στην Τρίπολη προς Ναύπλιο χρειάζεται μεταφορικό μέσο για να πάει στα ΚΤΕΛ, εκεί να περιμένει μέχρι τις 06.00 και να καταλήξει στο σπίτι του το βράδυ. Για να ξαναμπεί αύριο το πρωί (φυσικά αν χωράει στο λεωφορείο). Δηλαδή χρειάζεται επιπλέον χρήματα και χρεώνεται και την όποια καθυστέρηση των λεωφορείων. 
Το φαινόμενο αυτό δεν συμβαίνει πρώτη φορά, αλλά είναι επαναλαμβανόμενο. Μάλιστα πολλοί μόνιμοι που είναι υποχρεωμένοι να ‘’καμαρώνουν’’ τον τρόπο συμπεριφοράς του εν λόγω αξιωματικού, έρχονται σε εκνευριστικά πάρα πολύ δύσκολη θέση. Δεν αντιδρούν όμως, γιατί φοβούνται.

Επειδή λοιπόν για άλλη μια φορά δεν πρόκειται να γίνει τίποτα, για αυτό και η παρούσα έκκληση στο δικό σας βήμα, ως ύστατη μορφή διαμαρτυρίας. 

Εμείς θα κάνουμε την θητεία μας και θα κάποια στιγμή θα απολυθούμε. Η νοοτροπία του αξιωματικού όμως θα μείνει. Και όπως φαίνεται κάποιοι νομίζουν ότι είμαστε σε παλαιές εποχές. 

Ευτυχώς ή Δυστυχώς για αυτούς είμαστε στο 2016.
Ο Διοικητής της 124 ΠΒΕ ακούει; 
Ο Αρχηγός ΓΕΣ; 
Ο Αρχηγός ΓΕΑ; 
Ο Υπουργός Άμυνας Π.Καμμένος;
Κάποιος Έλληνας;

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ"
Τηλ. Επικ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου