Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016

Πόλεμος κατά της Τρομοκρατίας και Ρεκόρ για τις γαλλικές εξαγωγές όπλων

Στο ύψος ρεκόρ των 16 δις ευρώ ανήλθαν το 2015 οι εξαγωγές γαλλικών οπλικών συστημάτων, σύμφωνα με δηλώσεις μη κατονομαζόμενου αξιωματούχου του υπουργείου Άμυνας της Γαλλίας, που φιλοξενεί η αμερικανική αμυντική επιθεώρηση «Defense News».
Στον σχετικό κατάλογο τις κορυφαίες θέσεις κατέχουν οι Dassault Aviation, MBDA, DCNS και Airbus. Η συγκεκριμένη επίδοση είναι σχεδόν διπλάσια της αξίας των εξαγωγών οπλικών συστημάτων για το 2014 που ανήλθαν σε 8,2 δις ευρώ.
Φυσικά τη μερίδα του λέοντος στις γαλλικές εξαγωγές όπλων για το 2015 κατέχει το μαχητικό Rafale που επέτυχε παραγγελίες για 48 μονάδες από την Αίγυπτο και το Κατάρ, με τη δεύτερη χώρα να έχει δικαίωμα προαίρεσης για επιπλέον 12 μαχητικά του τύπου.

Η συνολική αξία των συμβάσεων ανήλθε σε 11,5 δις ευρώ. Επίσης σημαντικού ύψους ήταν και οι συμβάσεις που ανέθεσε η Νότια Κορέα στην Airbus για ελικόπτερα και αεροσκάφη εναέριου ανεφοδιασμού – μεταφορών A330 MRTT.

Στον αντίποδα οι γαλλικές εισαγωγές οπλικών συστημάτων το 2015 ανήλθαν στο ύψος του 1,5 δις ευρώ με την πλειοψηφία τους να αφορούν ηλεκτρονικά συστήματα και εξαρτήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου