Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

"Ερντογάν έχεις επιβάλλει χούντα στην Τουρκία"! Οι ακαδημαϊκοί αντεπιτίθενται με νέο κείμενο

Image
Στην Τουρκία οι διανοούμενοι και οι ακαδημαϊκοί δεν το βάζουν κάτω παρά τις απειλές και τις φυλακίσεις που επέβαλλε το καθεστώς Ερντογάν. Απάντησαν με νέο κείμενό τους στο οποίο κατηγορούν τον Ερντογάν για χουντική συμπεριφορά και διακυβέρνηση της χώρας. 
Το κείμενο τεσσάρων σημείων που παρουσιάστηκε σε τηλεοπτική εκπομπή αναφέρει:
•Το καθεστώς Ερντογάν, προφασιζόμενο το χάος που το ίδιο δημιούργησε, ασκεί στον τουρκικό λαό και στους ακαδημαϊκούς που εκφράζουν απόψεις διαφορετικές της επίσημης κυβερνητικής γραμμής , πιέσεις που θυμίζουν την χούντα της 12ης Σεπτεμβρίου .
• Τα οδοφράγματα δεν είναι αποτέλεσμα του σημερινού χάους αλλά των ανεκπλήρωτων από το 1919 υποσχέσεων στους Κούρδους ,της απογοήτευσης που δημιούργησε η αποτυχία των διαπραγματεύσεων και της ασφυκτικής καταπίεσης που ασκείται στους Κούρδους.

•Δεν είναι δυνατόν το καθεστώς Ερντογάν με προφάσεις να σκοτώνει τους Κούρδους πολίτες του, να τους καταπιέζει, να προσβάλλει την τιμή τους, να σέρνει τα πτώματα πίσω από τα θωρακισμένα οχήματα και να μετατρέπει τις πόλεις τους σε ερείπια.

•Επίσης δεν είναι δυνατόν το PKK αγωνιζόμενο κατά της καταστροφικής σε βάρος των Κούρδων πολιτικής να στρέφεται σε τυφλή τρομοκρατία βλάπτοντας πολίτες, φέρνοντας σε αδιέξοδο το λαό του και δίνοντας αφορμή για ακόμη μεγαλύτερη καταπίεση.
http://www.onalert.gr/

1 σχόλιο: