Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

ΡΩΣΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΛΟΙ ΔΙΑΦΗΜΙΖΟΥΝ ΟΠΛΑ ΣΤΙΣ ΒΡΩΜΙΚΕΣ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ

ΓΑΛΛΙΚΑ RAFEL ΣΤΗΝ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΛΓΕΡΙΑ ΡΩΣΙΚΑ Su-34
Μία ακόμα εξαγωγική επιτυχία φαίνεται να βρίσκεται προ των πυλών για το Rafale καθώς Γαλλικές πηγές ανέφεραν ότι ο υπουργός Άμυνας της Σαουδικής Αραβίας και ο αναπληρωτής Διάδοχος Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν θα μεταβιβάσουν στο Παρίσι, εντός των προσεχών εβδομάδων, πρόταση για την προμήθεια 72 μαχητικών αεροσκαφών της Dassault.
Παράλληλα το Γαλλικό μαχητικό φαίνεται να καλοβλέπουν τόσο η Μαλαισία όσο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα με την πρώτη να επιθυμεί την αντικατάσταση των MiG-29 που διαθέτει και τα Εμιράτα για την αντικατάσταση των Mirage 2000-9.
Τα καλά νέα για το Παρίσι έρχονται λίγο καιρό μετά την υπογραφή για την προμήθεια 24 Rafale από το Κατάρ και άλλων τόσων από την Αίγυπτο και ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για την ολοκλήρωση της πώλησης 36 μαχητικών του τύπου στην Ινδία, για τις οποίες μάλιστα το Reuters ανέφερε πως πιθανότατα να αφορούν και επιπλέον μαχητικά.

Το Rafale μπήκε σε υπηρεσία με το Γαλλικό Ναυτικό το 2004 και με τη Γαλλική Πολεμική Αεροπορία το 2006 ενώ σήμερα υπηρετούν με αυτά 180 μαχητικά (132 για την Πολεμική Αεροπορία και 48 για το ναυτικό) καθώς και 3 ακόμα με την Αιγυπτιακή Πολεμική Αεροπορία από τον Ιούλιο του 2015.
Την πρώτη του εξαγωγική επιτυχία φαίνεται να εξασφάλισε το Su-34 καθώς η Αλγερία φέρεται να έχει παραγγείλει 12 μαχητικά με προαίρεση για ακόμα 12.
Η ρωσική αμυντική βιομηχανία φαίνεται να ποντάρει πολλά στην αναδυόμενη Αφρικανική αγορά όπλων καθώς κατά το παρελθόν υπήρξαν αναφορές για προώθηση του μαχητικού τόσο στην Ουγκάντα ​όσο ​και τη Νιγηρία, η οποία διεξάγει πόλεμο κατά της Boko Haram αλλά και την Αιθιοπία.
Παράλληλα ενδιαφέρον για το μαχητικό φαίνεται να έχουν επιδείξει το Βιετνάμ,το Ιράκ, το Καζακστάν, το Ουζμπεκιστάν και το Τουρκμενιστάν.
http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου