Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ επιτίθεται στην νεολαία και στο σύνολο των εργαζομένων με αιχμή τον Στρατό

Αν έχει κάτι αξία από την χυδαία καθεστωτική προπαγάνδα του left.gr είναι η αποκάλυψη του συνόλου των κυβερνητικών σχεδιασμών στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των στρατηγικών επιδιώξεων της άρχουσας τάξης με όχημα τον Στρατό και τους τομείς Άμυνας-Ασφάλειας. Παρουσιάζοντας λοιπόν τη πρώτη μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τη ρύθμιση θεμάτων μεταθέσεων οπλιτών, μέριμνας προσωπικού και άλλες διατάξεις, στάθηκε στην τοποθέτηση του ΑΝΥΕΘΑ Δ.Βίτσα ο οποίος τόνισε ότι «το επόμενο διάστημα θα υπάρχει πολλή δουλειά, προαναγγέλλοντας την κατάθεση νομοσχεδίων που θα αφορούν μεταξύ άλλων, την εθνική αμυντική βιομηχανική στρατηγική και την αξιοποίηση της περιουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων».

Δηλαδή η κυβέρνηση αφενός θα εντείνει την προσπάθεια της να διεκδικήσει μερίδιο από την πίττα του αίματος των επεμβάσεων και των βρώμικων πολέμων της Νέας Τάξης Πραγμάτων  για τους Έλληνες εμπόρους και βιομήχανους του πολέμου, αφετέρου θα προχωρήσει σε πρωτόγνωρο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας που έχει αρπάξει εδώ και δεκαετίες ο Στρατός, για να την παραχωρήσει με ευνοϊκούς όρους σε ισχυρές μερίδες του εφοπλιστικού-κατασκευαστικού-τουριστικού κεφαλαίου που ορέγονται τα φιλέτα γης.
Η υπόλοιπη συζήτηση του νομοσχεδίου κινήθηκε στα αναμενόμενα επίπεδα ψεύδους, απάτης, παραπληροφόρησης, των γνωστών άθλιων μεθόδων που χρησιμοποίησαν και χρησιμοποιούν όλα τα αστικά κόμματα εξουσίας.
Η κυβέρνηση καταρχήν προπαγανδίζει το νέο αδέκαστο-αδιάφθορο σύστημα μεταθέσεων ενώ θεσμοθετεί το βύσμα. Θυμίζουμε ότι αναπάντητη αφήνει το ΥΠΕΘΑ την κριτική για θεσμοθέτηση του βύσματος καθώς στο άρθρο 1 αναγράφεται: «Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κατά Κλάδο Διεύθυνσης των Ε.Δ., αποφασίζει και υλοποιεί τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις του προσωπικού των κατηγοριών της προηγούμενης παραγράφου. Η παραπάνω αρμοδιότητα δύναται να μεταβιβάζεται στους αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασής της». Επίσης, προβλέπεται ότι «για υπηρεσιακούς λόγους και για λόγους που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των Ε.Δ., δύναται να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών, έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά Κλάδο των Ε.Δ.».
Επίσης, πουθενά δεν γίνεται λόγος ότι οι κατ΄ εξαίρεση μεταθέσεις ουσιαστικά είναι ελάχιστες και υπό διωγμό, αφού οι συνθήκες στράτευσης των μη προνομιούχων φαντάρων σε μονάδες των αστικών κέντρων αποσκοπούν στο να τους εξωθήσουν να ζητήσουν μετάθεση στη παραμεθόριο. Παράλληλα ενώ προβλέπονται σειρά παραοχών και αυξήσεων στους στρατιωτικούς, δεν αντιμετωπίζεται το ζήτημα της υποχρεωτικής στράτευσης-έμμεσης φορολόγησης της λαϊκής οικογένειας καθώς το κόστος της θητείας έχει μεταφερθεί στις πλάτες του στρατιώτη που αμείβουν με 8,7 ευρώ μηνιαίως.   
Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Δημήτρης Βίτσας χαρακτήρισε το νομοσχέδιο «ριζοσπαστική τομή στα ζητήματα που αφορούν τον στρατό».
Και πράγματι είναι. Όπως έχουμε επισημάνει και σε προηγούμενες ανακοινώσεις μας «Βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων». Το κράτος πρόνοιας εξαφανίζεται. Στη θέση του το κράτος καταστολής και πολέμου, με την υποχρεωτική στράτευση να εξασφαλίζει δωρεάν εργατικό δυναμικό σε κράτος-ΟΤΑ-Στρατό. Οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των στρατευμένων, κατηγοριοποιώντας ανάλογα τα επιστημονικά και επαγγελματικά εφόδια, με πληθώρα προβλέψεων εξαγοράς. Αφού τα μνημονιακά χρόνια θεσμοθέτησαν υποχρεωτικό το «αγροτικό», τώρα αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών. Δίνουν τη δυνατότητα στους δικηγόρους να ασκήσουν δωρεάν πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της θητείας (στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται), ώστε η στράτευση να μην είναι μόνο για αυτούς -που τις περισσότερες φορές είναι βυσματωμένοι- χαμένος χρόνος. Εντείνουν και θεσμοθετούν την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας που προεκλογικά υποσχέθηκαν να καταργήσουν και συνδέεται με τη συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την υποχρεωτική στράτευση των φτωχών γυναικών. Στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου προβλέπεται η έκδοση προεδρικού διατάγματος, καθορίζοντας την πριμοδότηση όσων εργαστούν δωρεάν στον Στρατό, π.χ. εκπαιδευτικοί που θα πάρουν μόρια για διαγωνισμούς ΑΣΕΠ, διασπώντας τους εργαζομένους, εξαναγκάζοντας τις γυναίκες να «βάλουν το χακί» προκειμένου να διεκδικήσουν ισότιμα εργασία:
«Με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων κατά τη διάρκειά της να παρέχει δυνατότητες μοριοδότησης ή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία ή οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για τη συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη». Ταυτόχρονα έχουμε έξαρση του αυταρχισμού καθώς «εισάγεται η αρνητική μοριοδότηση για τον οπλίτη που υποπίπτει σε πειθαρχικά παραπτώματα» και διαμόρφωση αντίληψης πραιτοριανού για το σύνολο του προσωπικού ώστε να ενσωματωθεί στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του Στρατού των δογμάτων Αμυνας/Ασφάλειας και της εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας. Επιδίωξη, η οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων. Πρόκειται για επιλογή που στηρίζει ολόκληρο το αστικό πολιτικό καθεστώς.
Δεν ξέρει κανείς αν πρέπει να κλάψει  ή να γελάσει με τα ψέματα του ΑΝΥΘΕΑ Δ.Βίτσα, ιδιαίτερα όταν σύμφωνα με το left.gr “ξεκαθάρισε ότι οι Ένοπλές Δυνάμεις δεν καλούνται να καλύψουν -«και δεν πρέπει», είπε χαρακτηριστικά- τρύπες της κοινωνικής λειτουργίας μας”. «Δεν πρόκειται, ούτε είναι στο μυαλό μας να πάμε σαν στρατός να λύσουμε κοινωνικά προβλήματα», τόνισε! Δεν ξέρει ο ΑΝΥΕΘΑ ότι στρατόπεδα δεν έχουν γιατρό; Ότι από το Μάρτιο θα αρχίσουν οι φαντάροι «εθελοντικά» να καθαρίζουν τις παραλίες για να κερδίζει η τουριστική βιομηχανία; Ότι τα νέα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά χτίζει η ΜΟΜΑ; Αγνοεί ο ΑΝΥΕΘΑ ότι από το Μάιο έως τον Οκτώβριο χιλιάδες στρατιώτες θα κάνουν τους υπηρέτες των στρατιωτικών στις Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις; Δεν διάβασε ο Δ.Βίτσας το άρθρο του νομοσχεδίου του για τον εθελοντισμό και τη μοριοδότηση;
Καμιά έκπληξη όμως δεν μας προκάλεσε ούτε η στάση των υπολοίπων κομμάτων αφού είχαμε επισημάνει από την πρώτη στιγμή ότι ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ-ΠΟΤΑΜΙ-Ένωση Κεντρώων αρνήθηκαν να καταδικάσουν αυτή την πρωτόγνωρα βίαιη επίθεση στα δικαιώματα της νεολαίας.
Η ΝΔ συνεχίζει το γνωστό κόλπο: όπως όλοι αυτοί οι αστοί πολιτικοί που οδήγησαν με τις πολιτικές τους στην χρεωκοπία, ακολούθως απαίτησαν-ψήφισαν-επέβαλαν τις ολέθριες αντεργατικές-αντικοινωνικές τους «μεταρρυθμίσεις», έτσι και τώρα, όλα τα γαλάζια και πράσινα βύσματα εκθειάζουν το νέο σύστημα μεταθέσεων, αποκρύπτοντας τα γκρίζα σημεία του και κυρίως την αντεργατική ατζέντα που περιέχει το νομοσχέδιο του Υπουργείου Άμυνας. Ενδεικτική του συναινετικού και αυτοκριτικού στίγματος της αντιπολιτευτικής τακτικής της ΝΔ είναι η εισήγηση του τομεάρχη Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι τοποθετήσεις και των υπολοίπων κομμάτων που δεν καταδίκασαν το νομοσχέδιο. Πως όμως να το κάνει αυτό ο  εισηγητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος όταν αυτός πρώτος ως υπουργός Παιδείας της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ μίλησε για την εθελοντική εργασία των εκπαιδευτικών που θα πάρουν μόρια για την συμμετοχή τους στους επόμενους διαγωνισμούς ΑΣΕΠ; Πώς να πεις όχι στην σχεδιαζόμενη «εθελοντική εργασία» των φαντάρων με τους ίδιους ακριβώς όρους που συνδέεται με τα συνολικότερα σχέδια επιβολής «εθελοντικής εργασίας». Αν αύριο ο φαντάρος εκπαιδευτικός εργαστεί δωρεάν κατά τη διάρκεια της θητείας του και πάρει μόρια, ο παλιότερος συνάδελφος του και οι γυναίκες εκπαιδευτικοί, για να διεκδικήσουν επί ίσης όροις εργασία θα πρέπει να εξασφαλίσουν και αυτοί τα αντίστοιχα μόρια προσφέροντας άλλης μορφής εθελοντικής εργασίας ή πηγαίνοντας οι γυναίκες -πάντα εθελοντικά- στον Στρατό!       
Η ειδική αγορήτρια του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλη αναγνώρισε ότι το σχέδιο νόμου αντιμετωπίζει κάποια ζητήματα, ωστόσο, όπως είπε, δεν δίνει λύση σε μείζονα ζητήματα. «Υπάρχουν άρθρα που θα ψηφίσουμε και άλλα που είναι αδύνατον να τα στηρίξουμε. Δηλώνουμε "παρών" επί της αρχής», δήλωσε η κ. Κανέλη. Ο εκπρόσωπος του Ποταμιού Σπύρος Δανέλης έκανε λόγο για ένα βελτιωτικό όχι όμως ολοκληρωμένο νομοσχέδιο και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί της αρχής. Ο εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης, έκανε λόγο για σοβαρό σχέδιο νόμου, το οποίο όμως «θα κριθεί στην εφαρμογή του και επιφυλάχθηκε να τοποθετηθεί επί της αρχής του».
Ο εισηγητής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης, κινήθηκε στο γνωστό εθνικιστικό και μιλιταριστικό καμβά,  χαρακτήρισε απαραίτητο το νομοσχέδιο, με το οποίο, όπως είπε, καθιερώνεται πλήρως ένα σύστημα μεταθέσεων, ενώ επιλύεται το πρόβλημα στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι μονάδες ξηράς. Εννοώντας φυσικά το ζήτημα της πολεμικής επάνδρωσης των μονάδων και την ένταση της πολεμικής συμμετοχής της Ελλάδας στις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις!
Το Δίκτυο Ελεύθερων Φαντάρων Σπάρτακος θα πραγματοποιήσει μεγάλη καμπάνια και καλεί όλες τις συνιστώσες του κινήματος για την ανάληψη κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. KAΛA PE ΣEIΣ ! TI MAΣ ΛEEI AYTOΣ ;

    KAΛA PE ΣY ! TI MAΣ ΛEΣ ;;;

    «Δεν Mπορούμε να Aνεχθούμε Aλλο AYTH την κατάσταση, δηλαδή τους ... πολέμους, τις ... προσφυγικές ροές, την ... υποβάθμιση του ... Aνθρώπου, την πρόκληση -εξ αυτών -Aνθρωπιστικής Kρίσης και το AIMA που ... προκαλείται από TPOMOκρατικές Eπιθέσεις», δήλωσε ο Πρόεδρος της .... "Δημοκρατίας", Προκόπης Παυλόπουλος, μετά τη συνάντηση που είχε, στη Μόσχα, με τον πρόεδρο ..... !

    KAI META EIΠE O TYΠOΣ (AKOYΣON-AKOYΣON):

    ΣTHN Aναγόρευση TOY, ο ... Πρόεδρος της "Δημοκρατίας" (ΠOIAΣ APAΓE ;;) μίλησε, από το βήμα της Ρωσικής Ακαδημίας, με θέμα (AKOYΣON-AKOYΣON):

    «Ο Νόμος METAξύ Φυσικής και Νομικής Επιστήμης». !!!

    KAΛA TI ΣXEΣH EXEIΣ EΣY ME EΠIΣTHMH KAI NOMOYΣ ;;;

    ΠOTE ENΔOIAΦEPΘHKEΣ ΓIA TON EΛΛHNIKO ΛAO ;;; KAI MIΛAΣ KAI ΓIA TOYΣ AΛΛOYΣ ;; ΔEN NTPEΠEΣTAI OΛOI ΣAΣ ; AIΣXOΣ KAI NTPOΠH EIΣAΣTAI OΛOI ΣAΣ !!!

    EΣEIΣ KANETAI ΣTON EΛΛHNIKO ΛAO AYTO ΠOY ΛEEI H EKKΛHΣIA ΓIA TA .... Mixer/CREMULATOR !!! ΩΣTE TIΠOTA NA MHN MEINEI !!!!! ΣKOYΠIΔIA ΔHΛAΔH !!!!!!!

    {«Υπενθυμίζεται ότι κατά την σύγχρονη διαδικασία της κατ' ευφημισμόν "αποτεφρώσεως" μετά την καύση της σωρού σε κλίβανο, ο ανθρώπινος σκελετός ρίχνεται σε ηλεκτρικό σπαστήρα (μίξερ, cremulator), θρυμματίζεται και μετατρέπεται σε σκόνη. Η Ιερά Σύνοδος APNEITAI ότι είναι Aξιοπρεπές για τον NEKPO να καεί σε κλίβανο και να θρυμματισθεί σε Mίξερ και δεν διακρίνει Iδιαίτερες διαφορές της σύγχρονης "Aποτέφρωσης Nεκρών" και της "διαδικασίας Aνακύκλωσης Aπορριμμάτων"»}



    ANTE PE NEKPOΦIΛOI !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή