Τετάρτη 6 Ιανουαρίου 2016

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ Ο ΥΕΘΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΚΟΒΟΥΝ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ - ΠΙΟ ΦΘΗΝΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Το υπουργείο Οικονομικών και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους κόβουν την ημερήσια αποζημίωση των πληρωμάτων πολεμικών πλοίων που συμμετέχουν σε αποστολές του εξωτερικού.
Image
Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όχι μόνο αντιμετωπίζει το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων ως πραιτοριανούς, αλλά ακριβώς γιατί αντιλαμβάνεται το μέγεθος της κοινωνικής καταστροφής που προκαλεί η μνημονιακή πολιτική, τους αντιμετωπίζει ως Φθηνούς Μισθοφόρους. 
Οι άθλιες τους αποφάσεις, ακολουθούνται από άθλιες τακτικές επικοινωνιακής διαχείρισης αφού οι κοινές αποφάσεις των Τσίπρα-Καμμένου χρεώνονται κάθε φορά στο Υπουργείο Οικονομικών. Σε αυτούς τους χειρισμούς Μαυρογιαλούρου πρωτοστατεί ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος καθώς συστηματικά επιχειρεί να μην αναλάβει την ευθύνη των συνολικών πολιτικών επιλογών. Θυμίζουμε ότι η πρόσληψη των 1000 ΟΒΑ που δρομολογούσε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος -και μπλόκαρε η μεγαλειώδης μνημονιακή κωλοτούμπα του- προέβλεπε την πρόσληψη της νέας γενιάς μισθοφόρων που δεν θα δικαιούνταν έξτρα αποζημίωση για τη συμμετοχή τους σε αποστολές στο εξωτερικό.  
Επίσης, αξίζει να επισημανθεί ότι το ελληνικό κράτος κόβει τις αποζημιώσεις την ίδια περίοδο που πληρώνει εκατομμύρια ευρώ για να καταλάβει την σημαντική θέση του Προέδρου της Ευρωπαικής Επιτροπής της Ε.Ε. Αυτό είναι το κόστος του πρώην ΑΓΕΕΘΑ Αντιστράτηγου Κωσταράκου και του πολυπληθούς επιτελείου του. Άρα για να συμμετέχει στο σχεδιασμό και στην λήψη των αποφάσεων των ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων καταβάλλει το τεράστιο κόστος, αλλά σε επίπεδο εκτέλεσης των επιχειρήσεων καταργεί τις αποζημιώσεις.
Από τα παραπάνω αποκαλύπτεται το πόσο φθηνούς, πραιτοριανούς και Αναλώσιμους θεωρεί το αστικό κατεστημένο της χώρας μας το σύνολο του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων, που διατάζονται να εξασφαλίσουν ένοπλα τα γεωστρατηγικά του συμφέροντα από τα Βαλκάνια έως την Αφρική, από την Ανατολική Μεσόγειο έως τον Περσικό Κόλπο.
Εμείς απαιτούμε να επιστρέψουν τώρα όλα τα στρατεύματα που βρίσκονται στο εξωτερικό. 

Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεκτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς και επεμβάσεις.
Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.   

 Θυμίζουμε τι προβλέπεται:

Άρθρο 18 – Ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού ειδικών περιπτώσεων στρατιωτικών

1. Ειδικά για το προσωπικό αρμοδιότητας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υπηρετεί στην Κύπρο, η αποζημίωση και τα λοιπά έξοδα καθορίζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.
2. Η ημερήσια αποζημίωση του προηγούμενου άρθρου, καταβάλλεται στο στρατιωτικό προσωπικό που μεταβαίνει για στρατιωτικές αποστολές, ανάλογα με τις ειδικές συνθήκες, αυξημένη κατά ποσοστό μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%). Το πρόσθετο αυτό ποσοστό καθορίζεται με κοινή απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.
3. Στο στρατιωτικό προσωπικό, που υπηρετεί σε πολεμικά πλοία, καθώς και στο πολιτικό και στρατιωτικό προσωπικό που επιβαίνει σε αυτά, ειδικά κατά τις ημέρες παραμονής του πλοίου σε λιμάνια της αλλοδαπής, ανεξάρτητα εάν του παρέχεται κατάλυμα στην ξηρά, καταβάλλεται ημερήσια αποζημίωση εξωτερικού καθοριζόμενη κατ’ αποκοπή σε ευρώ, ανάλογα με το βαθμό, ως εξής :
ΒΑΘΜΟΣ
α. Αντιναύαρχος και αντίστοιχοι
Υποναύαρχος και αντίστοιχοι
Αρχιπλοίαρχος και αντίστοιχοι
Πλοίαρχος και αντίστοιχοι ογδόντα (80 €)
β. Αντιπλοίαρχος και αντίστοιχοι
Διευθυντής-Ειδικοί Συνεργάτες
Σύμβουλοι εβδομήντα (70 €)
γ. Πλωτάρχης και αντίστοιχοι
– Τμηματάρχης εξήντα (60 €)
δ. Υποπλοίαρχος και αντίστοιχοι πενήντα (50 €)
ε. Ανθυποπλοίαρχος και αντίστοιχοι
-Λοιπό προσωπικό, Σημαιοφόρος σαράντα (40 €)
στ. Σ.Ε.Α.
Ανθυπασπιστής
Ναύτης Δόκιμος τριάντα πέντε (35 €)
ζ. Υπαξιωματικοί
Μαθητές είκοσι πέντε (25 €)
η. Οπλίτες
(Ν/δίοποι) είκοσι (20 €)
4. Στους υπηρετούντες σε υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού, κατά τις ημέρες παραμονής του υποβρυχίου σε λιμάνια της αλλοδαπής, καθώς και σε αυτούς που διανυκτερεύουν εκτός των πολεμικών πλοίων για υπηρεσιακούς λόγους, εφόσον δεν παρέχεται κατάλυμα, η αποζημίωση της προηγούμενης παραγράφου καταβάλλεται στο διπλάσιο. Στην περίπτωση αυτή δεν καταβάλλονται έξοδα διανυκτέρευσης.
5. Στο προσωπικό που υπηρετεί ή επιβαίνει στα πολεμικά πλοία του Πολεμικού Ναυτικού, που συμμετέχουν με οποιονδήποτε τρόπο σε ειδικές αποστολές και επιχειρήσεις, οι οποίες καθορίζονται με αποφάσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας καταβάλλεται η αποζημίωση της παραγράφου 3 στο διπλάσιο για τις ημέρες παραμονής τους εκτός των ελληνικών θαλασσών.
6. Τα παραπάνω ποσά μπορεί να αναπροσαρμόζονται με απόφαση των Υπουργών Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

1 σχόλιο:

  1. TO (H) New Age Aλλά ... Eλληνικά !!


    EIΔHΣH:

    TO DIEM 25 TOY Βαρουφάκη KAI CIA,

    EINAI TO: Bureau of Administration
    U.S. Department of State
    Washington, DC. !

    ΑπάντησηΔιαγραφή