Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Δημοσκόπηση-σοκ: Οι Δανοί αποδοκιμάζουν τα κόμματα που είναι υπέρ της κατάσχεσης της περιουσίας των προσφύγων


Πολιτικές ανατροπές επιφέρει στη Δανία η ψήφιση του νόμου με τα οποία κατάσχονται περιουσιακά στοιχεία των προσφύγων, όπως καταδεικνύει δημοσκόπηση-σοκ σύμφωνα με την οποίαν οι σοσιαλιστές που στήριξαν την εν λόγω πρωτοβουλία χάνουν 7 ποσοστιαίες μονάδες. Αντιθέτως, σε άνοδο είναι τα κόμματα που καλούν σε ανθρώπινη αντιμετώπιση του προσφυγικού, ενώ μικρές απώλειες της τάξης του 1% για την συγκυβέρνηση δεξιάς /ακροδεξιάς.
Η δημοσκόπηση της Megafon για το Politiken καταγράφει ραγδαία πτώση επτά μονάδων (από 26,3% τον Νοέμβρη στο 19,3%) των Σοσιαλιστών εξαιτίας της στήριξης τους στον αμφιλεγόμενο νόμο με τον οποίο οι αρχές θα μπορούν να κατάσχουν περιουσιακά στοιχεία προσφύγων για την κάλυψη εξόδων παραμονής τους.
Τέσσερεις στους πέντε ερωτηθέντες εξηγούν ότι αποδοκιμάζουν το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης εξαιτίας της σκληρής του στάσης στο προσφυγικό.
Άνοδο καταγράφουν τα μικρότερα κόμματα με στήριξη σε μια πιο ανθρώπινη προσέγγιση στο μεταναστευτικό-προσφυγικό.
Οι Φιλελεύθεροι Σοσιαλιστές σημειώνουν άνοδο 3,5 μονάδων, από 5% στο 8,5% και οι Εναλλακτικοί με άνοδο σχεδόν 6 μονάδων, από 5,6% στο 9,3%.
http://www.hitandrun.gr/

1 σχόλιο: