Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Ο Μπ. Ομπάμα πάτησε φρένο στη συνεργασία Γαλλίας και Ρωσίας;

Ο επικεφαλής της Επιτροπής της Κρατικής Δούμας για τις διεθνείς υποθέσεις Αλεξέι Πουσκώφ δήλωσε ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ αρνήθηκε να προχωρήσει στη συγκρότηση συνασπισμού με τη Ρωσία εναντίον των τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους εξαιτίας της επιρροής που άσκησε εναντίον αυτού του ενδεχομένου ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα.
Όπως ανέφερε στην συνέντευξή του στο LifeNews «Οι βουλευτές της Γαλλικής Εθνοσυνέλευσης μου έδωσαν να καταλάβω ότι ο Ομπάμα άρπαξε τον Ολάντ κυριολεκτικά από την άκρη του σακακιού του πριν συμμαχήσει με τη Ρωσία. Ήταν έτοιμος να κάνει μαζί μας έναν συνασπισμό, αλλά δεν του το επέτρεψαν».
Σύμφωνα με τον Πουσκώφ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Μόσχα, ο Γάλλος ηγέτης σχεδόν «ζήτησε συγγνώμη για το χαμηλό βαθμό συνεργασίας, που του επετράπη, με τη Ρωσία». Στις 26 Νοεμβρίου ο Ολάντ πέταξε στη Μόσχα για να συναντήσει τον Βλαδίμηρο Πούτιν. Ως αποτέλεσμα της συνάντησης οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να αυξήσουν τις ανταλλαγές πληροφοριών στο πλαίσιο της μάχης με την τρομοκρατία στη Συρία.
Επίσης, ο Πουσκώφ δήλωσε ότι το 2016 θα είναι το τελευταίο έτος που θα ισχύσουν οι κυρώσεις εναντίον της Ρωσίας εκ μέρους της Ε.Ε. «Δεν μπορούν να πολεμούν μαζί με τη Ρωσία εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και ταυτοχρόνως να επιβάλλουν κυρώσεις εναντίον μας. Τι σόι σύμμαχος θα ήταν σε αυτή την περίπτωση; Θεωρώ, ότι όσον αφορά στη Ευρώπη αυτό θα συμβεί».
Σημείωσε ότι «η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, δρώντας υπό συγκεκριμένη πίεση από τις ΗΠΑ, εμφανίζεται ως ο βασικός παράγων που αντιδρά στην άρση των οικονομικών περιορισμών απέναντι στη Ρωσία. Η κυβέρνηση του Ομπάμα συνεχίζει να παίζει το παιχνίδι της απομόνωσης της Ρωσίας.
»Ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος τροφοδοτεί αυτόν τον ιδεολογικό παραλογισμό, επιδρώντας και στους υπόλοιπους. Στην Ευρώπη, εάν δεν ήταν η Μέρκελ, τότε οι κυρώσεις μπορεί ίσως να μην είχαν ακυρωθεί, αλλά δεν θα ήταν τόσο εκτεταμένες και ήδη θα άρχιζαν να εξασθενούν».
http://www.defence-point.gr/news/?p=144711

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου