Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Αποκλειστικό: Σπατάλη εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ για ανακαίνιση στρατιωτικής λέσχης

Δυστυχώς, οι σπατάλες συνεχίζονται ακόμα και εν μέσω κρίσης τη στιγμή που το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων βάλλεται με διάφορους τρόπους από τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης. 
Η ανακαίνιση της στρατιωτικής λέσχης έλαβε χώρα στην Αττική είτε μέσα από τα απόρρητα κονδύλια που διαθέτει κάθε αρχηγός κλάδου είτε μέσα διάφορα άλλα χρηματικά ποσά που διαχειρίζονται οι μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων. Ο έλεγχος των δαπανών για τα απόρρητα κονδύλια προκύπτει μέσα από τριμελή στρατιωτική επιτροπή που διορίζεται από τον ίδιο τον αρχηγό του εκάστου κλάδου. Τα δε αρχεία - αποδεικτικά (τιμολόγια, συμβάσεις, νόμιμα παραστατικά για την υπηρεσία που προσφέρθηκε) καταστρέφονται. Με άλλα λόγια διαφάνεια μηδέν σε μια χώρα σχεδόν χρεωκοπημένη. Συνεπώς:
Είτε δόθηκαν μέσα από τα απόρρητα κονδύλια του αρχηγού γι' αυτό και δεν φαίνονται σαν έξοδο στη Διαύγεια. 
Είτε μαζεύτηκαν μέσα από τα κονδύλια των διαφόρων μονάδων για να μην φανούν ως μεγάλο έξοδο και προκαλέσουν ενδιαφέρον. 
Να δόθηκαν από τον προϋπολογισμό του Υπουργείου ή του κλάδου είναι αδύνατον καθώς σε μια τέτοια περίπτωση θα έπρεπε να υπήρχε στη Διαύγεια. 
Το θέμα είναι πως και γιατί χρησιμοποιούνται αυτά τα απόρρητα κονδύλια. Να σημειωθεί πως κάθε αρχηγός διαχειρίζεται περί τα 200.000 χιλιάδες ευρώ ενώ ο Α/ΓΕΕΘΑ περί τα 950.000 ενώ τέλος ο Υπουργός διαθέτει περί τα 600.000 ευρώ. Προς αποφυγήν παρεξήγησης υπάρχουν και αρχηγοί που κατά το πρόσφατο παρελθόν έδωσαν χρήματα μέσα από τα απόρρητα κονδύλια για την κάλυψη εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών σε τέκνα στρατιωτικών τα οποία αντιμετώπιζαν ασθένειες που απαιτούσαν υψηλή δαπάνη και ως επί το πλείστον πραγματοποιούνταν στο εξωτερικό. Υπάρχουν περιπτώσεις από αρχηγοί (προς τιμήν τους) έδωσαν αυτά τα χρήματα για παιδιά με σύνδρομο DOWN ή λευχαιμία. 
Είναι ντροπή εν έτει 2015 τη στιγμή που η μέριμνα για το προσωπικό, δηλαδή τον πραγματικό πολλαπλασιαστή ισχύος, να έχει περάσει σε δεύτερο επίπεδο να σπαταλώνται χρήματα άνευ λόγου. Πιστεύουμε ακράδαντα πως οι στρατιωτικοί εκπροσωπούν την λεγόμενη "άλλη Ελλάδα" του καθήκοντος, της περηφάνειας και τις τιμής και όχι της επίδειξης και του νεοπλουτισμού!
Γι' αυτό και η κρίση που βιώνουμε είναι πρωτίστως ηθική και πνευματική. Είναι κρίση αρχών, αξιών και ιδανικών. Ας επιλέξουν οι αρχηγοί αν θέλουν να είναι μαριονέτες πολιτικών που θα κάνουν δημόσιες σχέσεις ώστε να παραμένουν αρχηγοί ή θα τιμούν το εθνόσημο που φέρουν και θα σέβονται πρωτίστως το ίδιο τους το προσωπικό.
Το παρόν άρθρο δεν έχει δημοσιευτεί με στόχο τον λαϊκισμό ή την στείρα κριτική. Απλά και μόνον είναι θέμα συμβολισμού σε δύσκολες εποχές και ιεράρχησης αναγκών και προτεραιοτήτων. Δεν γίνεται όταν οι στρατιωτικοί αντιμετωπίζουν τρομοκτικά προβλήματα στα Στρατιωτικά Οικήματα Αξιωματικών να σπαταλώνται άσκοπα χρήματα). 
Αναλυτικές λεπτομέριες σχετικά με την ανακαίνιση της λέσχης, το ακριβές κονδύλι αλλά και τον αρχηγό του κλάδου των Ενόπλων Δυνάμεων που έλαβε απόφαση υπάρχουν στη διάθεση μας πλην όμως για να μην εκφραστεί κάποιο είδος προσωπικής εμπάθειας δεν αναφέρονται. Το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά πρωτίστως ηθικό. 
(Y.Γ: Η φωτογραφία που συνοδεύει το άρθρο είναι αρχείου, η δε λέσχη δεν ανακαινίστηκε εντός των χώρων του στρατοπέδου "ΠΑΠΑΓΟΥ"). http://defencenews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου