Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία - Κωνσταντινούπολη: Τρομοκρατική Επίθεση με νεκρούς και τραυματίες - ΦΩΤΟ Σοκ

Image
Οι τουρκικές αρχές υποψιάζονται ότι η ισχυρή έκρηξη στην ιστορική πλατεία Σουλτάναχμετ, στην καρδιά της Κωνσταντινούπολης, δίπλα στην Αγία Σοφία και το Μπλε Τζαμί, είναι τρομοκρατικής προέλευσης, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων αξιωματούχος της τουρκικής κυβέρνησης.
"Υποψιαζόμαστε τρομοκρατική ενέργεια", δήλωσε ο αξιωματούχος που δεν κατονομάζεται επιβεβαιώνοντας τις περιγραφες αυτοπτών μαρτύρων.
Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 15 τραυματίσθηκαν κατά την έκρηξη ανακοίνωσε το γραφείο του κυβερνήτη της τουρκικής μεγαλούπολης. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, διεξάγονται έρευνες για την εκρηκτική ύλη και για τους υπευθύνους.
Τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν μεταδώσει εδώ και ώρα πληροφορίες ότι πρόκειται για βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας. ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ



Η απαγόρευση μετάδοσης πληροφοριών μία ώρα μετά την έκρηξη που σημειώθηκε στις 10.20 το πρωί στην καρδιά του τουρισμού στην Κωνσταντινούπολη, στη λεγόμενη πλατεία Σουλτάναχμετ και για την ακρίβεια στην περιοχή του Βυζαντινού Ιππόδρομου, καθιστά δύσκολο το έργο συλλογής πληροφοριών.

Επίσημη ανακοίνωση για την εθνικότητα των θυμάτων δεν υπάρχει, αν και το υπουργείο Εξωτερικών της Νορβηγίας επιβεβαίωσε ότι ένας Νορβηγός τραυματίσθηκε κατά την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη και ότι νοσηλεύεται.
Επίσης δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επιχείρηση αυτοκτονίας. Ωστόσο οι δημοσιογραφικές πληροφορίες κάνουν λόγο για πολύ ισχυρή έκρηξη που οφείλεται σε επιχείρηση αυτοκτονίας.

Το βέβαιον είναι ότι τη συγκεκριμένη περιοχή επισκέπτεται πολύ μεγάλο μέρος των τουριστών που επισκέπτονται την Κωνσταντινούπολη. Συνεπώς το πλήγμα για την τουριστική κίνηση πρέπει να θεωρείται δεδομένο.

Τα ερωτήματα που θα πρέπει να απαντηθούν, δίχως να είναι σίγουρο ότι θα συμβεί αυτό, είναι ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση και για ποιο λόγο έγινε αυτή. Κάποια τουρκικά μέσα ενημέρωσης έκαναν ήδη λόγο για ενέργεια της οργάνωσης «Ισλαμικό Κράτος». Πρέπει ωστόσο να υπογραμμιστεί η ευκολία με την οποία στην Τουρκία αποδίδονται διάφορες τρομοκρατικές ενέργειες στην οργάνωση αυτή. 







Γερμανοί και νορβηγοί τουρίστες περιλαμβάνονται μεταξύ των τραυματιών από την ισχυρή έκρηξη που συγκλόνισε την καρδιά της Κωνσταντινούπολης και έγινε αισθητή σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, μεταδίδει το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk.Το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τους γερμανούς πολίτες να αποφεύγουν τους τουριστικούς τόπους της Κωνσταντινούπολης μετά την αιματηρή έκρηξη, πιθανότατα τρομοκρατική επίθεση, στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

"Συνιστάται μετ΄επιτάσεως στους ταξιδιώτες που βρίσκονται στην Κωνσταντινούπολη να αποφεύγουν προσωρινά πολυσύχναστες, τοποθεσίες, κυρίως σε δημόσιους χώρους και γύρω από σημεία τουριστικού ενδαιφέροντος", αναφέρεται στην ανακοίνωσην που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου συγκάλεσε έκτακτη συνεδρίαση για την αντιμετώπιση της κρίσης, στην Αγκυρα. 

http://www.onalert.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου