Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΓΑΛΛΙΑ-ΡΩΣΙΑ: ΔΙΣ ΕΥΡΩ ΚΕΡΔΙΖΟΥΝ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΟΠΛΩΝ!

Συμφωνία Γαλλίας - Ινδίας για 36 μαχητικά Rafale

Image
Η Ινδία και η Γαλλία υπέγραψαν συμφωνία - με μεγάλη καθυστέρηση - για την αγορά 36 γαλλικών μαχητικών αεροσκαφών Rafale, αλλά δεν έχουν ακόμη καταλήξει σε συμφωνία για οικονομικά θέματα, δήλωσαν οι ηγέτες των δύο χωρών, σήμερα, Δευτέρα.
Μετά από συνομιλίες με τον Πρωθυπουργό Nαρεντρα Μόδι τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψής του στην Ινδία, ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δήλωσε oτι παραμένουν ακόμη "κάποια οικονομικά ζητήματα" που πρέπει να επιλυθούν πριν από την αγορά για να ολοκληρωθεί, η οποία ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2012. 
Σε μια κοινή δήλωση οι δύο ηγέτες χαιρέτισαν "τη σύναψη της Διακυβερνητικής Συμφωνίας (IGA) για την απόκτηση των 36 μαχητικών Rafale, εκτός ορισμένων οικονομικών θεμάτων”.
Η δήλωση δεν διευκρινίζει ποια είναι τα θέματα, αλλά είπε ότι και οι δύο συμφώνησαν ότι θα πρέπει να επιλυθούν "το συντομότερο δυνατό".
Η επίσκεψη του Ολάντ έδωσε ελπίδες ότι η συμφωνία για τα Rafale θα οριστικοποιηθεί μετά από χρόνια βασανιστικών διαπραγματεύσεων.

Ένας ανώτερος Γάλλος αξιωματούχος δήλωσε σε δημοσιογράφους την Κυριακή οτι οι δύο πλευρές εξακολουθούν τα παζάρια για την τιμή, η οποία όπως αναφέρουν οι ειδικοί θα μπορούσε να φθάσει τα 5 δις ευρώ.

Η συμφωνία της Ινδίας για να αγοράσει τα 36 μαχητικά αεροσκάφη Rafale από τη γαλλική εταιρεία Dassault είναι η νέα εκδοχή ενός σχεδίου που παρουσιάστηκε το 2012.
Ο Ολάντ προειδοποίησε την Κυριακή ότι οι μικρές λεπτομέρειες μιας τέτοιας συμφωνίας “προφανώς απαιτούν χρόνο".

Πηγή - AFP
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

Ρωσία - Ινδία επενδύουν 8 δις σε μαχητικά 5ης γενιάς - ΒΙΝΤΕΟ


Η Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας (IAF) και η ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών Sukhoi έχουν συμφωνήσει να αναπτύξουν ενα ινδο-ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς (FGFA). 
Οι διαπραγματευτές ειχαν μια σημαντική ανακάλυψη τον περασμένο μήνα και αποφάσισαν στη μείωση του συνολικού ποσού με αποτέλεσμα να κοστίζει $4 δισεκατομμύρια για την κάθε χώρα.

Με την συμφωνία αυτη, σημαίνει οτι 250 FGFA θα αντικαταστήσουν το μαχητικό πολλαπλού ρόλου Sukhoi-30MKI, όπως αναφέρει πηγή στο Υπουργείο Άμυνας της Ινδίας. 
Η συμφωνία του 2008 αναμένεται να κοστίσει σε κάθε χώρα $6 δις. Η κρατική Ινδική εταιρία αεροναυτικής Hindustan και η Sukhoi της Ρωσίας συμφώνησαν να μειώσουν το κόστος κατά 40% στα $4 δις η κάθε μια για μια περίοδο επτά ετών.

 


Οι χώρες θα επενδύσουν 1 δις δολάρια για το πρώτο έτος και άλλα $500 εκατομμύρια για τα επόμενα έξι χρόνια.
Εν τω μεταξύ, η Ινδία βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τη Γαλλία για την αγορά 36 πολλαπλών ρόλων μαχητικών Rafale. Ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ φτάνει ειναι στο Δελχί - σήμερα Δευτέρα - για να κλείσει τη συμφωνία. 

Πηγή - RT
Μετάφραση/Επιμέλεια - OnAlert

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου