Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Ο ΣΤΡΑΤΟΣ ΔΙΑΤΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟΥ ΖΗΤΗΜΑΤΟΣ: ΦΑΝΤΑΡΟΙ ΘΑ ΦΤΙΑΧΝΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ-ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Η ΕΥΡΩΠΗ ΤΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ, ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ, ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΡΙΑΣ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΠΙΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ
Αυτή είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας και του σεβασμού των δικαιωμάτων!
Με αποβολή ντε φάκτο από τη ζώνη Σένγκεν, αν δεν αναλάβει το Πολεμικό Ναυτικό να …πνίγει τους πρόσφυγες που προσπαθούν να έρθουν στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια, απειλούν οι γραφειοκράτες των Βρυξελών!
Ο Βέλγος υφυπουργός για το Άσυλο και τη Μετανάστευση Τέο Φράνκεν τη Δευτέρα, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών της ΕΕ για το προσφυγικό και μεταναστευτικό θέμα απαιτούσε: «Πνίξτε τους μετανάστες! 
Στα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι δηλώσεις του Guy Verhofstadt, μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου, που τόνισε σε πρόσφατη συνέντευξη του, σύμφωνα με το εβδομαδιαίο βελγικό περιοδικό Le Vif: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και αυτό απαιτεί τη λήψη έκτακτων μέτρων.  Ας μην περιμένουμε άλλους τρεις μήνες για να πάρουμε μια απόφαση που θα αναγκαστούμε να πάρουμε, για τον έλεγχο των συνόρων  μεταξύ Τουρκίας και  Ελλάδας. Η Ευρώπη πρέπει να διαχειριστεί τώρα με δύναμη την έκτακτη ανάγκη με την άμεση στρατολόγηση  2000 συνοριοφυλάκων».
Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD), που συγκεντρώνει ποσοστό 13% στις προθέσεις ψήφου, προκάλεσε σάλο καθώς η πρόεδρός του Φράουκε Πέτρι πρότεινε η αστυνομία «στην ανάγκη» να κάνει χρήση όπλων προκειμένου να εμποδίσει πρόσφυγες και μετανάστες να εισέλθουν στην γερμανική επικράτεια.
Τόσο η γερμανική ακροδεξιά, όσο και το επίσημο γερμανικό κράτος επιχειρούν να οξύνουν ακόμη περισσότερο την καταστολή και να εντάξουν οργανικά τις Στρατιωτικές Δυνάμεις. Όπως καταγράφει κείμενο του http://eidhshnews.blogspot.grη αφορμή είναι τα όσα σημειώθηκαν την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς: «Μετά τις επιθέσεις στις γυναίκες στην Κολωνία και σε μια σειρά από άλλες γερμανικές πόλεις, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έχει ζητήσει να εξεταστεί η ανάπτυξη των Bundeswehr δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. «Θα πρέπει να ασχοληθεί κάποιος με το ερώτημα γιατί σχεδόν όλες οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες έχουν σαφείς νομικές διατάξεις που τους επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουν τις ένοπλες δυνάμεις τους για να στηρίξουν την αστυνομία – και εμείς δεν το κάνουμε», είπε ο Σόιμπλε σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche ZeitungΚατά την άποψή του, η Γερμανία πρέπει να ενισχύσει τις δυνάμεις ασφαλείας της, καθώς και να δημιουργήσει νομικές βάσεις για την αστυνομία και τις υπηρεσίες πληροφοριών καθώς ο πληθυσμός βιώνει νέες καταστάσεις και θα πρέπει να υπάρχει υπευθυνότητα ως αναφορά την εγγύηση της ασφάλειας. Ως εκ τούτου, απηύθυνε έκκληση για τη δημιουργία μιας νομικής βάσης που θα επιτρέπει την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων στο εσωτερικό της χώρας. Αυτό μπορεί να απαιτήσει τις αλλαγές στο σύνταγμα της χώρας, το οποίο προβλέπει την ανάπτυξη των στρατιωτικών δυνάμεων μόνο κατά τη διάρκεια φυσικών καταστροφών. Στην συνέχεια ο ίδιος ο κ. Σόιμπλε δηλώνει ότι όταν έχουν εξαντληθεί οι αστυνομικές δυνάμεις στα ομόσπονδα κρατίδια της Γερμανίας σε αυτή την περίπτωση οποιαδήποτε χώρα αν έκρινε απαραίτητο θα χρησιμοποιούσε στρατιώτες» συμπλήρωσε» 18:57 01/16/2016 http://sputniknews.com/.
Θυμίζουμε ότι το 2013 αποκαλύφθηκε ότι ο γερμανικός στρατός πραγματοποίησε 10ημερη άσκηση με σενάριο καταστολής πλήθους. Όχι στη Γερμανία αλλά σε άλλη χώρα! Το σενάριο προέβλεπε εισβολή σε άλλη χώρα για να επιβληθεί «ο Νόμος και η Τάξη» , που είχαν διαταραχθεί από διαδηλώσεις και κοινωνικές αντιδράσεις που είχαν οδηγήσει σε βιαιότητες. Ακόμη χειρότερα το σενάριο προέβλεπε ότι ο γερμανικός στρατός θα έκανε αυτή την επέμβαση είτε λόγω αδυναμίας είτε λόγω άρνησης των εθνικών στρατιωτικών δυνάμεων να αντιμετωπίσουν την κατάσταση έκτακτης ανάγκης!
Σε όλους αυτούς τους ολέθριους σχεδιασμούς για το σύνολο της εργατικής τάξης εντάσσεται πλέον και η κυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Σημειώνεται ότι ήδη οι Ένοπλες Δυνάμεις έχουν παραχωρήσει δύο εγκαταλελειμμένα στρατόπεδα για τη φυλάκιση -«φιλοξενία» όπως ονομάζεται- 8.000 προσφύγων ενώ θα αναλάβουν και την ευθύνη της άμεσης δημιουργίας των πέντε hot-spots. Επίσης, Διυπουργική σύσκεψη για το προσφυγικό πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στο Μέγαρο  Μαξίμου υπό τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.   Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος, Επικρατείας, για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου, Αλ. Φλαμπουράρης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θ. Δρίτσας, οι αναπληρωτές υπουργοί Προστασίας του Πολίτη, Δ. Τόσκας, Εθνικής Άμυνας, Δ. Βίτσας, Μεταναστευτικής πολιτικής, Γ. Μουζάλας, Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Νίκος Ξυδάκης καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Συντονισμού Δ. Παπαγιαννάκος.  
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η  επιτάχυνση των έργων για την έγκαιρη αποπεράτωση των κέντρων υποδοχής προσφύγων και μεταναστών (hotspots) στα πέντε νησιά [Σάμο, Λέσβο, Χίο, Κω και Λέρο] καθώς και των δύο κέντρων μετεγκατάστασης (relocation) στην ενδοχώρα.  Για το λόγο αυτό κρίθηκε αναγκαία η ενεργότερη συνδρομή του ΥΠΕΘΑ σε διαρκή συνεργασία και συντονισμό με το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.  Συγκεκριμένα αποφασίστηκε ότι:  
1. Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναλαμβάνει: α. να ορίσει άμεσα προσωρινούς συντονιστές στα 5 κέντρα υποδοχής στα νησιά  β. να επιβλέψει και να συνδράμει με κάθε διαθέσιμο μέσο στην ολοκλήρωση των έργων κατασκευής ώστε τα hotspots να είναι έτοιμα προς λειτουργία εντός των επόμενων δύο εβδομάδων.  γ. τη στελέχωση και λειτουργία κινητών μαγειρείων στα πέντε νησιά προκειμένου να εξυπηρετούνται οι πρόσφυγες. δ. να παραχωρήσει τα στρατόπεδα Σίνδου και Σχιστού, άμεσης χωρητικότητας 500 ατόμων, με δυνατότητες φιλοξενίας επιπλέον 4.000 ατόμων το καθένα, για τη δημιουργία κέντρων μετεγκατάστασης (Relocation Camp). Παράλληλα, αναλαμβάνει, την έγκαιρη παράδοσή τους καθώς και τη λειτουργία τους.  
2. Το  υπουργείο Προστασίας του Πολίτη αναλαμβάνει την ταχύτατη πλήρη στελέχωση με προσωπικό των 5 κέντρων υποδοχής προκειμένου στα κέντρα να υπάρχει η δυνατότητα άμεσης ταυτοποίησης των προσφύγων.   Κοινή εκτίμηση ήταν ότι η Ελλάδα μέχρι την επόμενη Σύνοδο των Ευρωπαίων ηγετών θα έχει υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει.    Ας ελπίσουμε ότι το ίδιο αίσθημα ευθύνης θα επιδείξουν μέχρι τότε τόσο οι υπόλοιπες χώρες της ΕΕ όσο και οι Ευρωπαϊκοί θεσμοί. 
Ενεργοποιούν τον στρατό για την επίλυση του προσφυγικού
Η παραπάνω εξέλιξη αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της εσπευσμένης ψήφισης του νέου νόμου για τη θητεία που προβλέπει την ένταση της εργασιακής εκμετάλλευσης των φαντάρων και την χρήση του 2% αυτών για την ανάδειξη του «κοινωνικού ρόλου του Στρατού», που αγκαλιάζει βεβαίως και το προσφυγικό ζήτημα. 
Αλλά και του πραγματικού αντικειμένου της ΜΟΜΑ. Με πολλές φαμφάρες είχε ανακοινωθεί από το Υπουργείο Άμυνας η επαναλειτουργία της, ενώ ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος δήλωνε στους πιο υψηλούς τόνους ότι ξεκινά πόλεμο κατά των εργολάβων και της Διαπλοκής. Γρήγορα όμως ο τότε Υφυπουργός Άμυνας Νίκος Τόσκας αποκάλυψε τη φαιδρότητα του πράγματος και τη φούσκα της άσφαιρης επικοινωνιακής εκστρατείας του Πάνου Καμμένου. Όταν ρωτήθηκε σχετικά από τον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, απάντησε:  ''Υπάρχουν, λόγω της γεωγραφικής διαμόρφωσης της χώρας μας, μικρά νησιά, υπάρχουν ορεινές περιοχές, στις οποίες το οδικό δίκτυο ή τα γεφύρια είναι σε αθλία κατάσταση, γιατί και λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά και γιατί εγκαταλείφθηκαν κάποιες περιοχές. Η ΜΟΜΑ θα επανασυσταθεί, όχι με τη μορφή που είχε τότε, γιατί τώρα υπάρχουν και δεσμεύσεις με την ΕΕ: Για παράδειγμα δεν μπορείς να μπεις σε διαγωνισμούς, όταν υπάρχουν δεσμεύσεις''.   Οι δεσμεύσεις όμως αυτές δεν υπάρχουν μόνο διατυπωμένες στις Ευρωπαϊκές Οδηγίες, είναι κυρίως τα αποτελέσματα των διαβουλεύσεων της σύγχρονης Διαπλοκής της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Την ώρα που αρπάζουν το σπίτι από οικογένεια ανέργων για 650 ευρώ χρέος, όταν οι τοκογλύφοι-κράτος-τραπεζίτες επιτίθενται ξανά για να αρπάξουν μισθό-σύνταξη, όταν χαρίζουν τα χρέη σε Μπόμπολα-Ψυχάρη-καναλάρχες, όταν χαρίζουν τα φιλέτα της δημόσιας περιουσίας, πουλούν ακόμη και το νερό στον Ολάντ.
Το ουγγρικό πρότυπο βρίσκει μιμητές και στην Ελλάδα, όπου η δήθεν αριστερή κυβέρνηση πιάνει το νήμα από την ακροδεξιά κυβέρνηση της Ουγγαρίας για να εφαρμόσει την ίδια πολεμική-κατασταλτική αστική πολιτική στους μετανάστες. Εκεί, τη δουλική εργασία για να σηκωθούν τα σύγχρονα Τείχη του Αίσχους εξασφαλίζουν οι εκατοντάδες κρατούμενοι φυλακών που εργάστηκαν για την κατασκευή του νέου, πιο δύσκολα προσπελάσιμου φράκτη, υπό το άγρυπνο βλέμμα των δεσμοφυλάκων. Ο αριθμός των κρατουμένων που εργάζονται, ποικίλλει ανάλογα με τις ανάγκες της παρούσας φάσης της κατασκευής», δήλωσε μια εκπρόσωπος της υπηρεσίας των φυλακών. Περίπου 350 κρατούμενοι εργάζονται σε όλο το μήκος των συνόρων, υπό την παρακολούθηση 65 δεσμοφυλάκων. Στην Ελλάδα, τη δουλική εργασία, εντελώς άμισθη την εξασφαλίζει ο αντιδραστικός θεσμός της Υποχρεωτικής Στράτευσης. Η ΜΟΜΑ λοιπόν που διαφημίστηκε ότι θα προοριζόταν για τα έργα «εθνικού συμφέροντος» και θα μας γλίτωνε από τους γνωστούς «εθνικούς εργολάβους» σήμερα ασχολείται με την κατασκευή Στρατοπέδων Συγκέντρωσης για πρόσφυγες-μετανάστες. Το έργο το είδαμε στην Κω, στη Λέρο, στη Χίο, στη Μυτιλήνη, στο Ελληνικό…
Όμως ο Στρατός δε φτιάχνει μόνο Στρατόπεδα Συγκέντρωσης. Φτιάχνει και το Τείχος του Αίσχους.  Όπως διαβάζουμε σε σχετική ανάρτηση «Έτοιμος στην θέση του και με διορθωμένα τα σημεία στα οποία είχε ζημιές από τις πλημμύρες είναι ο φράκτης μήκους 12,5 χλμ. που είχε κατασκευαστεί από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη/ Ελληνική Αστυνομία στον Έβρο προ ετών για την παρεμπόδιση της εισόδου μεταναστών από την πλευρά της Τουρκίας. Η επιδιόρθωση έγινε από το Μηχανικό του Δ' Σώματος Στρατού της Θράκης!».
Ποιος επίσης ξεχνά ότι ήδη διατυπώθηκε η απαίτηση του διοικητή του Τάγματος Εθνοφυλακής Καλύμνου να κηρύξει στο νησί στρατιωτικό νόμο και να στραφεί ένοπλα εναντίον κινητοποίησης προσφύγων που είχαν εγκλωβιστεί χωρίς νερό και φαγητό. Πρόσφατα η 16η Μεραρχία μπήκε σε επιφυλακή για να σταματήσει τους πρόσφυγες που έρχονταν από Αδριανούπολη, που μπλόκαρε η συνεργασία ΕΥΠ-ΜΙΤ. Τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις συμμετέχουν σε πλήθος ασκήσεων με δυνάμεις των ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-Ε.Ε.-Ισραήλ, ενώ αποφασίστηκε η συμμετοχή υποβρυχίου στον ευρωπαϊκό στόλο που θα περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Λιβύης, πρόκριμα χερσαίας επέμβασης. Η άσκηση «ΠΑΡΜΕΝΙΩΝΑΣ 2015» διεξήχθη εναντίον ασύμμετρων απειλών! 
ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΑΜΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ. ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ - HOT SPOT. ΟΧΙ ΣΤΑ ΤΕΙΧΗ ΤΟΥ ΑΙΣΧΟΥΣ. ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΟΛΟΥΣ, ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ-FRONTEX 
Η αντιμετώπιση των μεταναστών συναντάει την αντιμετώπιση της κοινωνικής πλειοψηφίας. Εκτείνεται μέσα κι έξω από τα σύνορα. Από τον μετανάστη ως τον άνεργο (που ζουν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες την απώλεια της ένταξής τους σε κάποιον κοινωνικό ιστό) και από τον πρόσφυγα ως τον κοινωνικό αγωνιστή (που ζουν σε πολύ διαφορετικές συνθήκες την εκδίωξη από το κυρίαρχο νομικό πλαίσιο), το προλεταριάτο σήμερα συμπιέζεται στο περιθώριο της κοινωνικής ένταξης. Εκεί που διεξάγεται ένας πόλεμος για τη διαρκώς μεγαλύτερη πλειοψηφία, η οποία για μια σειρά από λόγους (γεωπολιτικούς, κοινωνικούς, οικονομικούς) δεν χωράει στον εθνικό κορμό των κρατών όπου βρίσκεται.
Η εμπλοκή του Στρατού σε αστυνομικές επιχειρήσεις στο εσωτερικό, η στρατιωτικοποίηση της ΕΛ.ΑΣ., όπου δρα και ως εκτελεστικό απόσπασμα, και η ιδιωτικοποίηση-εμπορευματοποίηση του τομέα Άμυνας-Ασφάλειας συνιστούν την κοινή προοπτική ενός πανοπτικού κράτους. Καθώς εκτελεστική και νομοθετική εξουσία ενοποιούνται σε ένα μηχανισμό έκτακτων αποφάσεων με διαρκή χαρακτηριστικά, ταυτόχρονα συγχωνεύονται με δικαστική εξουσία και μηχανισμούς ασφαλείας. Είναι ο Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός. 
Πρέπει να τους Μπλοκάρουμε: Καμία διαδικασία καταγραφής, ελέγχου, ταυτοποίησης από τις αστυνομικές αρχές ως προϋπόθεση για την ένταξη των προσφύγων-μεταναστών. Κατάργηση των συνθηκών Δουβλίνο Ι & ΙΙ, Frontex, Ευρωστρατού, του ΝΑΤΟ και των δυνάμεων ταχείας επέμβασης. Να σταματήσουν οι διώξεις, οι έλεγχοι και η καταστολή από το Λιμενικό. Να πέσει ο φράχτης του Έβρου. Καμία συμμετοχή του ελληνικού στρατού στην αστυνόμευση των συνόρων. Να αποσυρθούν και να διαλυθούν τα ΜΑΤ και οι ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας. Να σταματήσουν οι αποστολές εκτός συνόρων, να διακοπεί η συμμετοχή των ενόπλων δυνάμεων, στη Μεσόγειο, τη Μέση Ανατολή, την Αφρική, τα στενά του Άντεν. Να διακοπεί η στρατηγική συνεργασία με Ισραήλ-Κύπρο-Αίγυπτο. Να σταματήσουν οι κοινές ΝΑΤΟϊκές, Ευρωπαϊκές και διεθνείς ασκήσεις του ελληνικού στρατού. Να λάβουμε μαχητικές πρωτοβουλίες και να μπλοκάρουμε την κατασκευή Στρατοπέδων Συγκέντρωσης και Κέντρων ταυτοποίησης και καταγραφής προσφύγων (hotspot). Να στηριχθούν έμπρακτα οι λαοί που αγωνίζονται σε Τουρκία, Κομπάνι, Ουκρανία, Παλαιστίνη.
Πρέπει να ενισχυθεί το Κίνημα των Φαντάρων μέσα στον Στρατό για το Μπλοκάρισμα της μηχανής του Πολέμου και της Καταστολής. 
Να συμβάλλουμε σε ένα σύγχρονο εργατικό διεθνιστικό κίνημα, με αντικαπιταλιστικά-αντιμπεριαλιστικά χαρακτηριστικά, για την Ανατροπή της βάρβαρης κυβερνητικής πολιτικής και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, της Ε.Ε. και του ΝΑΤΟ που μας μετατρέπουν σε Δούλους του 21ου αιώνα.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ  

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437   Diktiospartakos.blogspot.com

15 σχόλια:

  1. αυτό που θα ήθελα να μάθω από εσάς το μεταναστευτικό είναι ένα πρόβλημα για το οποιο σαν λαός πρέπει να κάνουμε κάτι και αν ναι συγκεκριμένα τι θα προτείνατε? ώστε με σεβασμό στο πρόβλημα τον προσφυγων να προσφέρουμε χωρίς να εγκλωβιστούμε στους στοχασμούς μας και τις φιλοσοφικές μας ανάλυσεις και μαζί με μας και οι ίδιοι οι προσφυγες ... ας μην ξεχνάμε ότι σαν λαός έχουμε και περιορισμένες δυνατότητες εκτος και αν θέλουμε να ζούμε σε αυταπάτες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τι έγινε απλά φιλοσοφικές άποψεις-πρότασεις και ρεαλισμός μηδέν δεν πήρα ούτε μια απάντηση (είμαι ο 31 Ιανουαρίου 2016 - 11:03 μ.μ.) όσο η αριστερά έχει αυτό το πνεύμα τόσο ο Μιχαλολιάκος θα ανεβάζει τα ποσοστά του είστε τα καλύτερα στρατιωτάκια του.-

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν έχουμε να σου απαντήσουμε τίποτε περισσότερο. Μάλλον εσύ πρέπει να παρατήσεις τον ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης.Αυτή η κτηνωδία που ζούμε δεν οδηγεί στον Μιχαλολιάκο, τον κάνει παρόν στο κυβερνητικό φονικό έργο.
    Από πότε ονομάζει η Αριστερά "ρεαλισμό" τα στρατόπεδα, συγκέντρωσης, τις συμμαχίες με το κράτος δολοφόνο Ισραήλ και τους δικτάτορες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. άσε αυτό με το οποιο εσύ δεν σύμφωνεις... για σένα τι πρέπει να γίνει? και πως να χειριστούμε την κατάσταση? συγκεκριμένα πράγματα και όχι αντιδραστικά...

      Διαγραφή
  4. αγαπητέ μου δεν υπερασπίζομαι καμια κυβέρνηση η συγκεκριμένη κυβέρνηση όπως και όλες οι άλλες φέραν την καταστροφή στον τόπο μας με τις αδυναμίες τους τις παράλειψεις τους και την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων ...αν θέλουν τα κόμματα τις αριστεράς να ανεβούν ας γίνουν λίγο πιο ρεαλιστικά...
    το θέλουν άραγε η προτιμούν την σίγουρη έδρα του κοινοβουλίου κάποιοι και αρκούνται στα ποσοστά του 5% φοβούνται άραγε μήπως πάθουν ότι και ο τσίπρας...εγώ πιστεύω μας λείπουν τα πρόσωπα που να αγωνίζονται για το κοινό καλο εγώ σε αυτό πιστεύω ότι πάσχουμε ...αυτό που με τρομάζει είναι ότι η αρρώστια μας φαντάζει στα ματια μου ανίατη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. απάντηση δεν περνώ πάλι και στεναχωριέμαι (είμαι ο 11:03 μ.μ.- 4:33 μ.μ. - 10:01 μ.μ.- 7:48 μ.μ.)
    Αυτή η κτηνωδία εσένα και εμενα μπορεί όχι μα κάποιους ( αρκετούς θα έλεγα )τους οδηγεί στον Μιχαλολιάκο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. προκάλεσα την αριστερά να δόσει μια συγκεκριμένη απάντηση πάνω στο συγκεκριμένο θέμα η απάντηση τους
    <<--->> οι συγκεκριμένες προτάσεις <<--->>
    τέλος πάντων... ας γενικεύσω .
    Κάποιος ΛΟΓΙΚΟΣ άνθρωπος έχει να κάνει καμια πρόταση επάνω σε αυτό το θέμα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. (είμαι ο 11:03 μ.μ.- 4:33 μ.μ. - 10:01 μ.μ.- 7:48 μ.μ.)

    αν θέλετε την προσωπική μου άποψη ναι ο στρατός έχει λόγο να παρέμβει σε τέτοιες καταστάσεις ( είναι υποχρέωση του θα έλεγα να εμφανίζει ένα πρόσωπο αλληλεγγύης )..
    μέσα στο στράτευμα πιστεύω ότι έχουμε σρατιώτες υπαξιωματικούς αξιωματικούς που το πρόβλημα τις προσφυγιάς τους πονάει και θέλουν να συνεισφέρουν θετικά δώστε τους το δικαίωμα αυτό…
    μέσα στο στράτευμα πιστεύω ότι πρέπει να αναζητηθούν εθελοντές που να έχουν την διαθέσει να προσφέρουν στο μεταναστευτικό …
    οποτε το καταναγκαστικό που λέτε πάει περίπατο....
    τι μπορούμε να προσφέρουμε στους προσφυγες????
    για μένα πρέπει να δημιουργήσουμε κέντρα φιλοξενίας (ανάλογα με τις δυνατότητες μας ως λαός θα ήθελα να επεκταθώ σε αυτό μα πρέπει να επεκταθώ πολύ)... δεν είναι τις στιγμής...
    να διευκολύνουμε τις μετακινήσεις προσφυγων σε άλλες χώρες μέσου κέντρων φιλοξενίας...
    όχι κέντρα ταυτοποίησης-καταγραφής στα νησιά ( τους προσφυγες υποκριτικά τους οδηγούμε στον πνιγμό) αν η ελπίδα του είναι να φτάσει σει σε ένα ελληνικό νησί για να εξασφάλιση εισιτήριο για μια άλλη χωρα είμαστε εγκληματίες αν το δεχτούμε…
    από την τουρκια μπορούμε να δεχτούμε κάποιον κυνηγημένο από το εκεί καθεστώς αν π.χ είναι πολιτικός πρόσφυγας... δεν ισχύει το ίδιο με τους προσφυγες που συζητάμε ...
    κέντρα καταγραφής μονο στην τουρκια αυτό έπρεπε να απαιτήσουμε εμείς αλλα και η ευρώπη ( στην στελέχωση τους να συνεισφέρουν και οι ευρωπαίοι προφανώς και εμείς το βάρος δεν πρέπει να το σηκώσει όλο η τουρκια )...
    προσωπικό ερώτημα που είναι ο Ο.Η.Ε δουλειά τους δεν είναι μονο η συνεδρίαση για την κήρυξη πολεμου κλείστετο το μαγαζάκι αυτό...
    τελειώνοντας θα πω κάτι ίσος λίγο έως αρκετά κυνικό μα με προτάσεις παρακαλώ μπορείτε να τον βελτιώσετε τον συλλογισμό μου από την στιγμή που τα κέντρα καταγραφής είναι έτοιμα στην τουρκια επαναπροώθηση ( όσοι μετανάστες έρθουν από εκείνη τι στιγμή και μετά ) όλον στην τουρκια ( εκτος αν είναι κυνηγημένοι από το εκεί καθεστώς ) να πάψει η σκέψη τις λύτρωσης αν φτάσουν σε κάποιο ελληνικό νησί δεχόμαστε μόνον αυτούς που έχουν πάρει το εισιτήριο τους από την τουρκια...
    η μετακίνηση τους πλέον να γίνετε με μεταφορικά μέσα τις ευρωπαϊκής ένωσις χωρίς κινδυνους πνιγμών…
    όπου γράφω ευρωπαϊκή ένωση θα έπρεπε να υπάρχει η λέξη Ο.Η.Ε τι κρίμα που είναι οι κυανόκρανοι ???
    αισθάνομαι λίπη που μερικά οντα άσχετα με το αν είναι λίγο βελτιωμένα και στηρίζονται στα δυο τους πόδια τετράποδα είναι λένε << πνίξτε τους >> μα πολύ περισσότερο αισθάνομαι λίπη για τους λαούς που εκπροσωπούν πως το ανέχονται να τους εκπροσωπούν τέτοια ζώα????……


    giannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μου κάνει εντύπωση που το "κυνηγάς" έτσι το θέμα, γιαυτό και μόνο θα πω 2 σκέψεις για αυτά που αναφέρεις.

      Αρχικά νομίζω αυτά που προτείνεις είναι με καλό προσανατολισμό, γιατί το βασικό θέμα πέραν του να μην συμπεριφερόμαστε σαν ζώα στους πρόσφυγες, είναι και να μην πνίγονται κατά εκατοντάδες...
      Οπότε μια συμφωνία με την Τουρκία (ή όποια άλλη χώρα) ώστε να έρχονται με ασφάλεια εδώ, θα ήταν καλό βήμα (αν και απίθανο να γίνει), αν και ακόμα καλύτερο θα ήταν η κατάργηση του φράχτη στον Έβρο, ώστε να πηγαίνουν από ξηρά και να μην θαλασσοπνίγονται...
      Το πρόβλημα με αυτά (και τα 2) είναι ότι όσο είμαστε στην ΕΕ, δεν θα μπορούμε να έχουμε αυτόνομη πολιτική για το μεταναστευτικό, ούτε και γενικά θα μπορούμε να λύνουμε τα προβλήματα μας χωρίς τον νταβατζή της ΕΕ και τις "λύσεις" με απειλή να βγούμε έξω αν δεν ακολουθήσουμε...
      Γι'αυτό και το πιο σωστό θα ήταν πρώτα να πάρουμε απόφαση ότι όσο είμαστε στην ΕΕ την Σένγκεν κλπ, θα αντιμετωπίζουμε το ίδιο χάλι παντού, όχι μόνο στο προσφυγικό!

      Όλα αυτά που λες, και ακόμα περισσότερα, θα μπορούσαμε να τα κάνουμε εκτός ΕΕ, ΝΑΤΟ, και με μια άλλη, σοσιαλιστική οικονομία, γιατί στην παρούσα φάση άμα απλά βγαίναμε από την ΕΕ και το Ευρό, δεν θα άλλαζαν και πολλά πράγματα.

      Με λίγα λόγια, καλές οι προτάσεις σου, αλλά για να λυθεί στην ρίζα του το πρόβλημα και σωστά, πρέπει να προσπαθήσουμε να αλλάξουμε πολλά παραπάνω, και κατά βάση την ίδια την πηγή των προβλημάτων, την οικονομία της αγοράς και τον καπιταλισμό, που γεννάει τους πολέμους, τους πρόσφυγες και τις κρίσεις.
      Μπορεί να ακούγεται μακρινό, αλλά δεν είναι αν το πάρουμε απόφαση και το συνειδητοποιήσουμε. Βασικά είναι η μόνη ρεαλιστική λύση, καθώς όλα τα άλλα μπορούν να είναι μόνο ημίμετρα, που απλά θα παρατείνουν την δυστυχία των λαών στο άπειρο.

      Ιβάν Τζόνι

      Διαγραφή
    2. Και κάτι για τον στρατό.
      Κανονικά δουλειά του στρατού είναι να προστατεύει τα σύνορα και τίποτα παραπάνω. Δεν αμφιβάλλω ότι μπορεί να βοηθήσει και ότι υπάρχουν άτομα μέσα που θέλουν, απλά δεν είναι αυτή η δουλειά του. Καλό θα ήταν όλα αυτά να γίνουν από το κράτος με ιδικές οργανώσεις, διαμορφωμένες για αυτή την δουλειά και με τις κατάλληλες γνώσεις, για να εξασφαλιστεί και το ότι δεν θα εκμεταλλευτεί κανένας την κατάσταση για να κερδίσει.

      Ιβάν Τζόνι

      Διαγραφή
  8. (((Καλό θα ήταν όλα αυτά να γίνουν από το κράτος με ιδικές οργανώσεις)))
    δηλαδή από μια ομάδα εθελοντών η από Δ.Μ.Κ.Ο γιατί αν κατάλαβα καλά οι Μ.Κ.Ο σε χαλάν σαν ορολογία αν γνωρίζεις τον κύριο Βαρουφάκη ρώτησε τον μπορεί να ρίξει καμια καλή ιδέα είναι εξπέρ σε τέτοια θέματα


    (((κατάργηση του φράχτη στον Έβρο)))
    αυτά λέτε στον ελληνικό λαό είναι γεγονός ότι στις άλλες χώρες δεν τους δέχονται μονο τους προσφυγες θέλουν
    όχι αγαπητέ μου όσους αντέχουμε σαν λαός
    και σας το λέει κάποιος που δεν έχει την προδιάθεση να γίνει φασίστας
    ανάμεσα σε αυτούς και σε σας κανεις δεν ξέρει τι να διαλέξει


    (((Όλα αυτά που λες, και ακόμα περισσότερα, θα μπορούσαμε να τα κάνουμε εκτός ΕΕ, ΝΑΤΟ, και με μια άλλη, σοσιαλιστική οικονομία, γιατί στην παρούσα φάση άμα απλά βγαίναμε από την ΕΕ και το Ευρό, δεν θα άλλαζαν και πολλά πράγματα)))
    με λίγα λόγια ζήσε μάη μου να φας τριφύλλι

    για τον λόγο αυτό όταν ξανάρθουν οι εκλογές θα ξαναμετράτε τα κουκιά και δεν θα βγαίνουν
    ας μην ξεγελιέστε από την μαζικότητα τις πολυδιαφημιζόμενης πορείας

    giannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. gianni, δεν ξέρω αν το κατάλαβες, αλλά ούτε εγώ ούτε το ΚΚΕ έχουμε καμία διάθεση να πείσουμε, να προσηλυτίσουμε κόσμο ή να του αρπάξουμε την ψήφο (όπως κάνουν τόσοι άλλοι), να χαϊδέψουμε αυτιά, και να πούμε στον άλλο αυτό που θέλει να ακούσει, για να την βρει με την αυταρέσκεια και τον εγωισμό του.
      Ένα ωραίο ποίημα του Βάρναλη λέει: "Δεν δίνω λέξεις παρηγόρια, δίνω μαχαίρι σε ολουνούς...".
      Ότι είπα το είπα ακριβώς όπως το εννοούσα, και αν δεν κατάλαβες κάτι, ή νόμιζες ότι υπονοώ κάτι άλλο, αυτό είναι δικό σου θέμα.
      Εκτός από αυτά, δεν πρόκειται να μπω και σε καμία διαδικασία αντιπαράθεσης.

      Τέλος, στο είπα και σε άλλο σχόλιο, ρώτησες την άποψη του ΚΚΕ για το θέμα αυτό και στην είπα, δεν σου αρέσει από ότι βλέπω, και δεν μπορώ, ούτε θέλω να κάνω κάτι για αυτό.
      Καλή συνέχεια, και καλή αναζήτηση στις "ρεαλιστικές" λύσεις που ψάχνεις, για να κατέβεις σε πορεία...

      Ιβάν Τζόνι

      Διαγραφή
  9. Ιβάν Τζόνι
    πήρα μέρος σε κάποιες πορείες μα βρε αδερφέ δεν μου φτάνει αυτό… δεν θέλω την αγανάχτηση μου να την εκφράζω μη δημιουργικά ( συμμετέχω απλά γιατί αντιδρώ-προτιμώ το συμμετέχω γιατί μου προτείνουν κάτι ρεαλιστικό και καλό)
    τέλος πάντων γιατί ίσος να σε κούρασα κιόλα με την επιμονή μου να μου απαντήσεις σε κάποια θέματα πάντως σε ευχάριστο για τις απαντήσεις σου

    αν κάποιος άλλος έχει την διάθεση να ξεκινήσει μια τέτοια συζήτηση εδώ είτε στο facebook (Giannis papadimou ) ας μου το πει θερμή παράκληση…

    τελικά το να σταματήσουμε τον πόλεμο εμένα μου φαίνεται τόσο εύκολο όσο το να σταματήσουμε τα εγκλήματα πάθους τα εγκλήματα εν βρασμό ψυχής και τέλος πάντων να κάνουμε μια κοινωνία αγγέλων …(να αλλάξουμε την φύση του ανθρώπου με λίγα λόγια.. ξέρω κάποιους που έκοψαν το νήμα τις ζωής κάποιον άλλον για ένα κομμάτι γη -έχει και αυτό όλα τα χαρακτηριστικά του πολέμου )

    εδώ πιστεύω ότι έγινε και το μεγάλο λάθος στις τέχνες όταν υποστήριζαν κάποιες αξίες που τις αγκαλιάζει ο κομμουνισμός και που μας χαρακτηρίζουν σε αυτό που λέμε άνθρωποι σήκωσαν πολύ ψιλά τον πήχη σε μη ρεαλιστικά πράγματα (μα είναι τέχνη και καλά έκανε από την πλευρά τις περισσότερο ενοχλημένος από κάποιες φιλελεύθερες φωνές –λόγιους- είμαι σε κάποια άλλα ζητήματα τέλος πάντων ας το αφήσουμε αυτό προς το παρόν)...

    εδώ είναι και η ευθύνη τον ηγετών του κόμματος πήραν ένα λουλούδι και το έβαλαν στον πάγο πεισματικά μην αφήνοντας το να ανθίσει να εξελιχθεί (τυχαίο η σκόπιμο ώρες ώρες περνούν κάτι τέτοιες σκέψεις από το μυαλό μου ).... έμειναν στις πάγιες τοποθετήσεις τους λες και η κοινωνία είναι στάσιμη? και δεν αλλάζει? και δεν εξελίσσεται?και δεν δημιουργούνται νέες ανάγκες?και δεν υπάρχουν καινούρια δεδομένα????...

    οικονομική θεωρία που δεν λαμβάνει υπόψη τις τον ΑΝΘΡΩΠΟ την διαχείριση φυσικών πόρων και περιβαλλοντολογικά ζητήματα είναι απαρχαιωμένη και εκ τον πραγμάτων είναι καταδικασμένη σε μαρασμό…

    αν ζητούσαμε ποιο απλά πράγματα και ρεαλιστικά πιστεύω ότι θα μπορούσαμε να πετύχουμε ποιο πολλά και ουσιαστικά πράγματα για όλη την ανθρωπότητα θα αποκτούσαμε περισσότερες φωνές να μας υποστηρίζουν χωρίς συμμαχίες δεν πάμε πουθενά
    να σας δώσω μερικά παραδείγματα

    1 πολλά θετικά μυαλά άκουσα να μας λένε ότι ο πλανήτης κινδυνεύει ( υπερθέρμανση , τρύπα του όζοντος κλπ) δεν άκουσα πέρα από προβληματισμούς και ανησυχίες να προτείνουν λύσεις θα μπορούσαμε να δημιουργήσουμε ένα παγκόσμιο κίνημα το οποίο θα απαιτούσε από κάθε χώρα ξεχωριστά κάποια κονδύλια να διαθέτονται σε αναδασώσεις , προστασία τον δασών κλπ θα μου πείτε που θα βρεθούν τα χρήματα η λύση είναι πολύ απλή το ΔΝΤ (διεθνές νομισματικό ταμείο ) ας μοιράσει χρήματα σε κάθε χώρα ανάλογα τις έκτασης ,του πληθυσμού τον γόνιμων εκτάσεων, του εκσυγχρονισμού που την χαρακτηρίζει (λόγο σε τέτοια ζητήματα και στη διαμόρφωση συντελεστών έχουν τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου) στο κάτω κάτω αν και αυτό δεν έχει τα χρήματα ας αναλάβει η παγκόσμια τράπεζα να τυπώσει χρήμα για αυτό τον σκοπό …
    εφόσον είναι για το καλό τις ανθρωπότητας….

    λυπάμαι τα πανεπιστήμια και τους εκφραστές τους που δεν πήραν πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση μήπως ξέρετε καμία ιστοσελίδα επιστημόνων να μπω εκεί μέσα να τους κράξω?
    Ε θα βρείτε και εσείς την ησυχία σας εδώ μέσα άλλους θα αρχίσω να ζαλίζω και όχι τους αναγνώστες αυτής τις ιστοσελίδας....

    λυπάμαι και την πανεπιστημιακή ριζοσπαστική δυναμική και αγωνιστική νεολαία που μένει εγκλωβισμένη σε μη ρεαλιστικές θεωρίες

    sinexizete

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. sinexia

    2 για το θέμα τον πολέμων πολλά θα μπορούσαμε να πούμε ας περιοριστούμε όμως στις συνέπειες αυτού και στη διαχείριση τους...
    ένα παγκόσμιο κίνημα θα μπορούσε να αναπτυχθεί που να απαιτεί κάθε χώρα να φιλοξενεί πρόσφυγες έως ότου τελειώσει ο πόλεμος μετά με την ευχή μας τους στέλνουμε στις χώρες τους μπορεί να μας χρειαστούν και κάποιοι άλλοι λαοί πρέπει να δημιουργήσουμε χώρο βέβαια καλύτερα σε κάτι τέτοιο να είμαστε αχρείαστοι ..

    κάθε χώρα να δέχεται ένα ποσοστό μεταναστών ανάλογα με τις οικονομικές δυνατότητες τις , θρήσκευμα, αντιπαλότητες που τυχόν μπορεί να υπάρχουν (βλέπε σουνίτες σιίτες) καλλιεργήσιμες εκτάσεις τεχνολογική ανάπτυξη κλπ
    (στην διαμορφώσει τον ποσοστών και πάλι έχουν λόγο τα πανεπιστήμια όλου του κόσμου)



    Ε και μη μου πείτε που θα βρεθούν τα χρήματα (παγκόσμια τράπεζα -πολύ μάνεϊ φιλαράκο)
    έχετε και εσείς υπόψη σας κάποιες άλλες ανθρώπινες αξίες-ανάγκες (που να αφορούν γενικότερα τον ΑΝΘΡΩΠΟ και την ΑΝΘΡΩΠΟΤΙΤΑ ) που θα έπρεπε να στηρίξουμε εγώ αρκετές για πείτε μου και εσείς καμία για να κάνουμε και κουβεντούλα...

    Αν η τέχνη αφιέρωνε το ένα δέκατο σε κάτι τέτοιο από αυτό το χρόνο που αφιέρωσε στην αριστερά πιστεύω ότι θα ζούσαμε σε έναν ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΟΣΜΟ …

    ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ….


    giannis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ψάχνετε για ένα επιχειρηματικό δάνειο; προσωπικό δάνειο, στεγαστικό δάνειο, δάνειο αυτοκινήτων, σπουδαστικών δανείων, το δάνειο σταθεροποίησης χρέους, τα ακάλυπά δάνεια, επιχειρηματικά κεφάλαια, κλπ .. Ή έχετε αρνηθεί ένα δάνειο από μια τράπεζα ή ένα χρηματοπιστωτικό ίδρυμα για οποιουσδήποτε λόγους. Είμαστε ιδιώτες δανειστές, τη χορήγηση δανείων σε επιχειρήσεις και ιδιώτες σε ένα χαμηλές και προσιτές επιτόκιο επιτόκιο 2%. Αν ενδιαφέρεστε; Επικοινωνήστε μαζί μας σήμερα στο (danieljohnhome@gmail.com) και να πάρει το δάνειό σας σήμερα
    Χαιρετισμούς,
    Daniel john επενδύσεων Team

    ΑπάντησηΔιαγραφή