Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Γερμανικός κυρίως ο εξοπλισμός των Κούρδων Πεσμεργκά


Τα περισσότερα όπλα και οχήματα που χρησιμοποιούν οι Πεσμεργκά προέρχονται από τη Γερμανία. Αυτό παραδέχτηκε εκπρόσωπος της αυτόνομης κουρδικής κυβέρνησης. «Τα γερμανικά όπλα είναι πολύ αποτελεσματικά έναντι των τρομοκρατών», δήλωσε ο εκπρόσωπος.
Σύμφωνα με τον ίδιο η Γερμανία έχει δώσει στους Πεσμεργκά χιλιάδες τυφέκια εφόδου, πιστόλια και πυρομαχικά, 20 αντιαρματικούς εκτοξευτές Milan, 100 φορητούς αντιαρματικούς εκτοξευτές, 5.000 χειροβομβίδες και 50 θωρακισμένα οχήματα.
Η Γερμανία έχει εντείνει την συνεργασία της με την αυτόνομη κουρδική κυβέρνηση μετά την κατάληψη από το ΙΚ της Μοσούλης. Εντός των τελευταίων 18 μηνών η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας έχει επισκεφτεί το Ερμπίλ τρεις φορές, ενώ δύο επισκέψεις έχει πραγματοποιήσει ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών.
Στις 7 Ιανουαρίου η υπουργός Άμυνας ανακοίνωσε ότι η Γερμανία θα στείλει 50 ακόμα εκπαιδευτές για την εκπαίδευση των Κούρδων, ενώ θα διαθέσει 3 εκ. δολάρια για την κατασκευή στρατιωτικής βάσης στο Ερμπίλ. Συνολικά, 12 χώρες της υπό τις ΗΠΑ συμμαχίας ενισχύουν τους Κούρδους από το 2014.
http://www.defence-point.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου