Δευτέρα 25 Ιανουαρίου 2016

ΒΡΩΜΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΥΡΓΩΝ ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΜΜΕΝΟΥ-ΒΙΤΣΑ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΦΘΗΝΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΑΥΓΗ»

Λύπη για την κατάντια της ιστορικής εφημερίδας «ΑΥΓΗ»και οργή για την άθλια προπαγάνδα προκαλεί η συνέντευξη που παραχώρησε ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας στη δημοσιογράφο Αναστασία Γιάμαλη, η οποία δημοσιεύτηκε την Κυριακή 24 Ιανουαρίου 2016.
Ξεχωρίζουμε την απάντηση του Αναπληρωτή Υπουργού Άμυνας:
 «Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι το νομοσχέδιο αφορά κύρια το τέλος των βυσμάτων και των ρουσφετιών που αφορούν τις μεταθέσεις στους έφεδρους αξιωματικούς και τους οπλίτες. Το δεύτερο ζήτημα είναι να διορθώσουμε μια σειρά αδικίες που έχουν γίνει σε σχέση με τη μέριμνα του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων».
Για να δούμε τώρα τι σημαίνουν όλα αυτά και τι ξέχασε να ρωτήσει η δημοσιογράφος τον Αναπληρωτή Υπουργό Άμυνας και στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ!
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΩΝ ΒΥΣΜΑΤΩΝ
ΤΟ «ΑΔΙΑΒΛΗΤΟ» ΣΥΣΤΗΜΑ ΜΕΤΑΘΕΣΕΩΝ ΘΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ! ΘΕΣΜΟΘΕΤΕΙΤΑΙ ΤΟ 2% ΤΩΝ ΣΤΡΑΤΕΥΣΙΜΩΝ ΕΤΗΣΙΩΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΒΥΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ!
Αναπάντητη αφήνει το ΥΠΕΘΑ την κριτική για θεσμοθέτηση του βύσματος καθώς στο άρθρο 1 Αναγράφεται: «Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατόπιν εισήγησης της αρμόδιας κατά Κλάδο Διεύθυνσης των ΕΔ, αποφασίζει και υλοποιεί τις τοποθετήσεις, μεταθέσεις, αποσπάσεις και διαθέσεις του προσωπικού των κατηγοριών της προηγούμενης παραγράφου. Η παραπάνω αρμοδιότητα δύναται να μεταβιβάζεται στους Αρχηγούς των Γενικών Επιτελείων, οι οποίοι έχουν δικαίωμα περαιτέρω μεταβίβασής της». Επίσης, προβλέπεται ότι «Για υπηρεσιακούς λόγους και για λόγους, που επιβάλλει η ανάγκη κοινωνικής προσφοράς των ΕΔ, δύναται να εξαιρείται ποσοστό οπλιτών, έως το 2% του συνολικού αριθμού των καταταγέντων σε κάθε ΕΣΣΟ ανά Κλάδο των ΕΔ».
ΑΝΤΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΣΤΡΤΙΩΤΙΚΟΥΣ
Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει πλήθος παρεμβάσεων οικονομικών-θεσμικών για το μόνιμο προσωπικό, αλλά καμιά αύξηση του άθλιου μισθού των 8,7 ευρώ και καμιά πρόβλεψη για την τεράστια έμμεση φορολόγηση των 3000 ευρώ, το κόστος της υποχρεωτικής στράτευσης για την λαϊκή οικογένεια.
ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟΥ ΜΕ ΤΗ ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ-ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
“Βασικό χαρακτηριστικό του νομοσχεδίου είναι η μεγαλύτερη δυνατή αξιοποίηση ανθρώπινων πόρων” γράφει η «ΑΥΓΗ». Το Κράτος Πρόνοιας εξαφανίζεται. Στη θέση του το Κράτος Καταστολής και Πολέμου, με την υποχρεωτική στράτευση να εξασφαλίζει δωρεάν εργατικό σε κράτος-ΟΤΑ-Στρατό. Οξύνοντας τις κοινωνικές ανισότητες μεταξύ των στρατευμένων, κατηγοριοποιώντας ανάλογα τα επιστημονικά και επαγγελματικά εφόδια, με πληθώρα προβλέψεων εξαγοράς. Αφού τα μνημονιακά χρόνια θεσμοθέτησαν υποχρεωτικό το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ», τώρα αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών. Δίνουν τη δυνατότητα στους δικηγόρους να ασκήσουν δωρεάν πρακτική άσκηση κατά τη διάρκεια της θητείας (στον ιδιωτικό τομέα αμείβονται), ώστε η στράτευση να μην είναι μόνο για αυτούς –που τις περισσότερες φορές είναι βυσματωμένοι-χαμένος χρόνος.
Εντείνουν και θεσμοθετούν την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας που προεκλογικά υποσχέθηκαν να καταργήσουν και συνδέεται με την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών. Με αιχμή τη μοριοδότηση των στρατευμένων που θα παράσχουν δωρεάν εργασία, το σύνολο της νεολαίας εμπλέκεται στα γρανάζια του «εθελοντισμού» προκειμένου να διεκδικήσουν ισότιμα εργασία, υλοποιώντας π.χ. τις προτάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου για κάλυψη θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών με δέλεαρ μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ! Στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου προβλέπεται: «με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων κατά την διάρκεια της να παρέχει δυνατότητες μοριοδότησης, ή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία η οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για την συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη».
ΔΕΙΤΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ - ΕΝΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΑΚΙ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΥ!
Ταυτόχρονα έχουμε έξαρση του αυταρχισμού καθώς «εισάγεται η αρνητική μοριοδότηση για τον οπλίτη που υποπίπτει σε πειθαρχικά παραπτώματα» και διαμόρφωση αντίληψης Πραιτοριανού για το σύνολο του προσωπικού ώστε να ενσωματωθεί στον νέο πολεμικό-κατασταλτικό ρόλο του στρατού των δογμάτων Άμυνας/Ασφάλειας και της εντεινόμενης στρατιωτικοποίησης της κοινωνίας. Επιδίωξη η οικοδόμηση του Ισραήλ των Βαλκανίων. Πρόκειται για επιλογή που στηρίζει ολόκληρο το αστικό πολιτικό καθεστώς. Στην εποχή του Ολοκληρωτικού Καπιταλισμού αντιστοιχεί το κράτος διαρκούς έκτακτης ανάγκης, απαιτείται νέα συγκρότηση των Ενόπλων Δυνάμεων που θα υπηρετήσουν τον Κοινοβουλευτικό Ολοκληρωτισμό και τις ανάγκες της αστικής τάξης.
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ πραγματοποιεί μεγάλη καμπάνια ενάντια στο νομοσχέδιο και καλεί όλες τις συνιστώσες του κινήματος σε ανάληψη κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΕΝΩΝ

ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
Τηλ. Επικ. 6932 955437

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου