Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΘΗΤΕΙΑ: ΠΛΗΡΗΣ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΗ ΤΗΣ ΚΡΙΤΙΚΗΣ «ΠΕΡΙ ΜΑΥΡΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗΣ ΑNΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ»

Ο ΑΝΥΕΘΑ Δημήτρης Βίτσας κατά την προπαγανδιστικού χαρακτήρα εισαγωγική ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής στις 28/1, όταν εισήχθη το νέο στρατολογικό νομοσχέδιο για ψήφιση, ουσιαστικά επιβεβαίωσε την κριτική που μόνο το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ είχε ασκήσει, όταν τονίζαμε τις βαθύτερες αντιδραστικές εκμεταλλευτικές-καταπιεστικές επιδιώξεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ εις βάρος της στρατευμένης νεολαίας και του συνόλου των εργαζομένων. Διαβάζουμε:
«Με την παρούσα νομοθετική παρέμβαση (άρθρα 8 έως 10), όπως τόνισε ο ΑΝΥΕΘΑ γίνεται η αρχή για να παύσει πλέον η θητεία να αποτελεί εργασιακά ανενεργό χρόνο:
«Πιστεύουμε ότι ο συνδυασμός της θητείας και με την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας, αλλά -όπου αυτό είναι δυνατό- και της κοινωνικής προσφοράς δεν είναι ένας ανέφικτος στόχος. Θα είναι προς όφελος του οπλίτη, προς όφελος των Ενόπλων Δυνάμεων και προς όφελος της κοινωνίας. Σε αυτά, οι οπλίτες ιατροί θα μπορούν ταυτόχρονα να υπηρετούν τη θητεία τους, αλλά και να εκπληρώνουν την υποχρέωση αγροτικού ιατρού με την προβλεπόμενη από το Υπουργείο Υγείας αμοιβή. Στις θέσεις αγροτικών ιατρών σε άγονες και δυσπρόσιτες περιοχές που δεν μπορεί το Υπουργείο Υγείας να καλύψει θα τοποθετούνται οπλίτες ιατροί, εφόσον οι δυνατότητες των Ενόπλων Δυνάμεων το επιτρέπουν (…) Παρόμοια ρύθμιση είναι και αυτή που αφορά τους πτυχιούχους της Νομικής. Για τις υπόλοιπες εργασιακές και επιστημονικές ομάδες έχει προβλεφθεί εξουσιοδοτική διάταξη και θα επιβεβαιωθούν με αντίστοιχες ρυθμίσεις Προεδρικά Διατάγματα».
Ως ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ από την πρώτη στιγμή είχαμε επισημάνει τα εξής:
Αν οι νόμοι των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-ΔΗΜΑΡ διέλυσαν τις Συλλογικές Συμβάσεις και εξαφάνισαν  εργατικές κατακτήσεις, το νομοσχέδιο για τη θητεία ουσιαστικά έρχεται να διαλύσει την εργατική τάξηνα στερήσει κάθε δυνατότητα ύπαρξης κοινού υλικού συμφέροντος και κοινού αγώνα, σπέρνοντας τον ατομισμό, τον ανταγωνισμό, απίστευτους σε ποσότητα και βαρβαρότητα εμφυλίους στην καθημερινότητα της ζωής των εργαζομένων και της νεολαίας.
Αυτό το επιτυγχάνει με την εργασιακή εκμετάλλευση της στρατευμένης νεολαίας που προεκλογικά υποσχέθηκαν να καταργήσουν και συνδέεται με την συνολική αντιδραστική αναδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων και την Υποχρεωτική Στράτευση των Φτωχών Γυναικών. Με αιχμή την πιστοποίηση και τη μοριοδότηση των στρατευμένων που θα παράσχουν δωρεάν εργασία, το σύνολο της νεολαίας εμπλέκεται στα γρανάζια του «εθελοντισμού» προκειμένου να διεκδικήσουν «ισότιμα» εργασία, υλοποιώντας π.χ. τις προτάσεις του πρώην Υπουργού Παιδείας Λοβέρδου και πρόσφατα του ΥΕΘΑ Π.Καμμένου για κάλυψη θέσεων εργασίας εκπαιδευτικών με δέλεαρ μόρια για μελλοντικούς διαγωνισμούς ΑΣΕΠ! Επιχειρούν «την καλύτερη  διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», τους στρατευμένους που θα εργάζονται δωρεάν για Στρατό-Κράτος-ΟΤΑ, πολιτική επιλογή που έρχεται να δεθεί με όλες τις λειτουργίες του ελληνικού στρατού, για να διασπάσουν και να δημιουργήσουν φαντάρους διαφορετικών ταχυτήτων. Στο άρθρο 10 του νομοσχεδίου προβλέπεται: «με προεδρικό διάταγμα καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, οι δικαιούχοι, οι διαδικασίες και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια προκειμένου η εκπλήρωση της στρατιωτικής θητείας και η άσκηση συγκεκριμένων καθηκόντων κατά την διάρκεια της να παρέχει δυνατότητες μοριοδότησης, ή αναγνωρισμένη προϋπηρεσία η οποιαδήποτε άλλη δυνατότητα για την συμφιλίωση της στρατιωτικής θητείας με την επαγγελματική εξέλιξη».
Ο κυβερνητικός σχεδιασμός είναι οι δωρεάν εργαζόμενοι στρατιώτες όχι μόνο να καλύπτουν χιλιάδες θέσεις εργασίας, αλλά και να χρησιμοποιηθούν ως «δούρειος ίππος» για τον κατακερματισμό και την έξαρση του ανταγωνισμού μεταξύ μας για μια θέση εργασίας! Φανταστείτε 35000-40000 απολυμένους φαντάρους που θα έχουν εργαστεί-μοριοδοτηθεί-πιστοποιηθεί-αξιολογηθεί ως Εκπαιδευτικοί-Ηλεκτρολόγοι-οικοδόμοι-υδραυλικοί-ελαιοχρωματιστές-μηχανικοί-αρχιτέκτοντες-οικονομολόγοι-λογιστές-οδηγοί κάθε τύπου οχήματος-υπάλληλοι γραφείου-εργαζόμενοι σε Λέσχες και Στρατιωτικές Κατασκηνώσεις-κοινωνικοί επιστήμονες-ιατρικό προσωπικό κλπ.   και οι οποίοι θα διεκδικούν εργασία ή θα συμμετάσχουν σε διαγωνισμούς Πρόσληψης  στο Δημόσιο, τι πίεση θα ασκούν στους υπόλοιπους ανέργους για να εξασφαλίσουν και αυτοί μέσω των διαφόρων μορφών ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ μόρια! Ή πιέζοντας τις γυναίκες να πάνε στον στρατό για να τα πάρουν. 
Αντί λοιπόν να αγωνιζόμαστε ενωμένοι για τα κοινά μας συμφέροντα θα πολεμάμε μεταξύ μας διεκδικώντας όλο και περισσότερα μόρια μήπως και μας πάρουν για δουλειά. Για κανένα πεντάμηνο δηλαδή και μετά φτου και από την αρχή… Γιατί τα «πεντάμηνα» υπάρχουν και στον Στρατό: οι προσλήψεις των 1000 ΟΒΑ-Οπλίτες Βραχείας Επανακατάταξης που διαφήμιζε ο ΥΕΘΑ Π.Καμμένος προέβλεπαν ανανεωμένες 6μηνιαιες συμβάσεις με ανώτερο όριο τα 3 χρόνια. Και μετά απόλυση…
Ενώ εξοντώνουν με τα πρόστιμα των 6000 ευρώ κάθε αντιμιλιταριστική φωνή και τους νέους μετανάστες, θέλουν να προχωρήσουν την εφαρμογή της Εναλλακτικής θητείας που σημαίνει προσφοράς εργασίας για 15 μήνες! Επίσης, αφού τα μνημονιακά χρόνια θεσμοθέτησαν υποχρεωτικό το «ΑΓΡΟΤΙΚΟ», τώρα αφήνουν πλήθος μονάδων χωρίς γιατρούς για να καλύψουν φθηνά και πρόχειρα τις ανάγκες ακριτικών περιοχών. Η παροχή δυνατότητας  στους δικηγόρους άσκησης της πρακτικής τους χωρίς αμοιβή κατά τη διάρκεια της θητείας θεωρείται βέβαιο ότι θα επεκταθεί και στις υπόλοιπες επαγγελματικές κατηγορίες. Ουσιαστικά, το καθεστώς δουλικής εργασίας των φαντάρων, σε συνδυασμό με το σύνολο της αντεργατικής επίθεσης, θα γενικευτεί για το σύνολο της νεολαίας και του κόσμου της εργασίας.
Ο διοικητής μετατρέπεται σε επιστάτη. Με όπλο τις ποινές στη παραμεθόριο, που γίνονται στοιχείο αρνητικής μοριοδότησης στις μεταθέσεις, απαιτούν την συμμόρφωση μας στα στρατόπεδα εργασιακά κάτεργα και στους πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς.
Κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης δεν κοντράρισε αυτές τις βαθιές τομές της αστικής πολιτικής.
Ο δικός μας δρόμος είναι η υπεράσπιση-διεκδίκηση των δικαιωμάτων του Φαντάρου-πολίτη με Στολή, το Κίνημα Μαζικό Μέσα και Έξω από τον Στρατό. Το μόνο πρόγραμμα πάλης που μπορεί να ενοποιήσει τη στρατευμένη νεολαία και τους  εργαζόμενους είναι: μισθός στους φαντάρους στο ύψος του βασικού μισθού, καθιέρωση ασφάλισης-ένσημα-αναγνώριση προϋπηρεσίας για όλους  τους στρατευμένους, ένταξη στο Ταμείο Ανεργίας των απολυόμενων στρατιωτών και χορήγηση επιδόματος ανεργίας, καμιά κάλυψη θέσης εργασίας από φαντάρους.
Η κοινωνία μας πρέπει να απαλλαγεί από το τεράστιο βάρος του Στρατού. Δεν είναι ανεχτή ούτε η δαπάνη ενός ευρώ για εξοπλισμούς και επεμβάσεις. Η κυβέρνηση της βάρβαρης αντεργατικής επίθεσης, της κρατικής τρομοκρατίας, των πολεμικών τυχοδιωκτισμών και των συμμαχιών με ΗΠΑ-Ε.Ε-ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟ-Ισραήλ πρέπει να αντιμετωπιστεί από τους κοινούς αγώνες μας.  
Καλούμε τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους εργαζόμενους, τους συναδέλφους φαντάρους να σταθούν αγωνιστικά απέναντι σε αυτές τις αυταρχικές και πολεμοκάπηλες επιλογές, σε αυτή τη πρωτοφανή έξαρση της εκμετάλλευσης και καταπίεσης της στρατευμένης νεολαίας και όχι μόνο.  
Πιστεύουμε ότι όλοι αυτοί, αντιμετωπίζουν τον εργαζόμενο, τον νέο άνθρωπο, το Φαντάρο ως Αναλώσιμο της μιας ή της άλλης πρότασης αστικής καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Ο σύγχρονος Κοινοβουλευτικός Ολοκληρωτισμός, η βάρβαρη δικτατορία της αστικής  τάξης που για να χαράξει τους νέους δρόμους κερδοφορίας της απαιτεί τη δουλοποίηση μας Αντιπαλεύεται μόνο από ένα σύγχρονο ρεύμα Κοινωνικής Ανατροπής και Απελευθέρωσης.  
Το ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ θα συνεχίσει τη μεγάλη καμπάνια ενάντια στο νέο νόμο πλέον για τη θητεία της μαύρης εργασίας και καλεί όλες τις συνιστώσες του κινήματος σε ανάληψη κοινών αγωνιστικών πρωτοβουλιών.
ΔΙΚΤΥΟ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΦΑΝΤΑΡΩΝ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ 

Τηλ. Επικ. 6932955437  Diktiospartakos.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου