Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Στο ναδίρ η δημοτικότητα του ουκρανικού καθεστώτος!

dushnuuioki9pff6mg4n6qΣύμφωνα με τα ευρήματα της δημοσκόπησης που διεξήγαγε η διεθνής εταιρεία δημοσκοπήσεων Gallup σε δείγμα 1.000 ατόμων τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2015 στην Ουκρανία (δημοσιεύτηκε στις 23/12/2015), η δημοτικότητα του ουκρανικού καθεστώτος και δει του προέδρου Ποροσένκο σημειώνει ιστορικό χαμηλό.
Στην ερώτηση αν εγκρίνουν το έργο του προέδρου της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο,μόνο το 17% των Ουκρανών απάντησε θετικά. 

Η πτώση της δημοτικότητας του Ποροσένκο σε σχέση με ένα χρόνο πριν (δλδ το φθινόπωρο του ’14) είναι της τάξης του 30% και είναι πλέον κατά 11 μονάδες χαμηλότερη από αυτή του πρώην προέδρου Γιανουκόβιτς λίγο πριν ανατραπεί από το πραξικόπημα του Μαϊντάν. Στις, δε, ανατολικές και νότιες περιοχές της χώρας η δημοτικότητα του ολιγάρχη-Προέδρου είναι μόλις 11% και 7% αντίστοιχα. Και να φανταστείτε ότι απ’ τις ανατολικές περιοχές εξαιρέθηκαν αυτές του Ντονμπάς που βρίσκονται υπό ουκρανικό έλεγχο.
Επίσης, μόνο το 8% των Ουκρανών δηλώνει ότι πιστεύει στην εθνική τους κυβέρνηση (24% το 2014) ενώ ακόμα λιγότεροι -5%- θεωρούν ότι η κυβέρνησή τους κάνει αρκετά ώστε να πατάξει τη διαφθορά.
Έτσι, 1,5 χρόνο μετά την «επανάσταση» του Μαϊντάν, το 65% των Ουκρανών πιστεύει πως η κυβέρνησή τους τους οδηγεί στη λάθος κατεύθυνση ενώ μόνο το 19% θεωρεί ότι η Ουκρανία βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση.
solidarityantifascistukraine.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου